За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 18

• 21 200
  • 737
  •   1
Отговори
# 240
Ето така се снимат тези сцени SunglassesLaughing
https://www.facebook.com/share/r/19sk88DCS7/
Blood River гледам го, сама история ми харесва, но някак многото китайски балет ми идва в повече. А след два дни друг на подобна тематика се задава и се чудя въобще дали да го гледам или не.
Иначе си чакам криминалната драма  The Vendetta of An да започне другия месец.

# 241
  • София
Blood River гледам го, сама история ми харесва, но някак многото китайски балет ми идва в повече. А след два дни друг на подобна тематика се задава и се чудя въобще дали да го гледам или не.

Същото е и при мен за Blood River. Изгледах до трети епизод засега. Наистина не знам защо не може да ме привлече. Интересна история, има битки, ала-бала, ама май са ми в повече, не мога да преценя. Особено летенето с колесницата в трети епизод вече ме съсипа. Joy

А след два дена започва Whispers Of Fate„ който чакам от миналата година.

# 242

Същото е и при мен за Blood River. Изгледах до трети епизод засега. Наистина не знам защо не може да ме привлече. Интересна история, има битки, ала-бала, ама май са ми в повече, не мога да преценя. Особено летенето с колесницата в трети епизод вече ме съсипа. Joy

А след два дена започва Whispers Of Fate„ който чакам от миналата година.
Ели, Whispers Of Fate точно за него ми е чуденката, съдейки по трейлъра. Вече зарязах един такъв. Историите са хубави ,но наблъскани с много ненужни фантасмагорични битки. Искам нещо по- реалистично и не толкова дълги бойни сцени.

# 243
  • София
Ели, Whispers Of Fate точно за него ми е чуденката, съдейки по трейлъра. Вече зарязах един такъв. Историите са хубави ,но наблъскани с много ненужни фантасмагорични битки. Искам нещо по- реалистично и не толкова дълги бойни сцени.
Чакам го отдавна заради Луо Юнси. Напоследък така или иначе ми се гледат "приказки", даже предпочитам да са без романтика, защото има шанс да не ме интересува толкова, че краят е трагичен. Обаче не съм сигурна, че в момента съм на правилната вълна и за двата сериала. Все пак на Blood River ще дам шанс, защото си мисля, че ме спъва това, че ми изсипаха много герои наведнъж.

И аз в началото се обърках,защото разказаха историята много бързо. Кой град на север, кой на юй, коя секта, някакви семейства....върнах да видя пак и после си казах,че ако е толкова важно ще го обяснят в следващите епизоди.
Аз всъщност искам да знам дали ще има романтика. Не е тагнат като такъв,но .....и да,знам,че е още рано,но лекарката ми е съмнителна.
На мен даже историята ми стана ясна, обаче героите ме бъркат. Така или иначе все още в началото всички си ми приличат, а те дадоха и от трите семейства, че и отгоре.

Май няма да има романтика, въпреки че докторката и на мен ми е съмнителна. А и другата се заиграва. Grinning
Може би ще е нещо минимално, мисля, че тук повече ще обръщат внимание на борбата между семействата от Кървавата река.

# 244
Май няма да има романтика, въпреки че докторката и на мен ми е съмнителна. А и другата се заиграва. Grinning
Може би ще е нещо минимално, мисля, че тук повече ще обръщат внимание на борбата между семействата от Кървавата река.
С романтика, без романтика аз го оставих.Почнах да превъртам още на 3 епизод защото ми е скучно.☺️ 
Реално не знам какво ми се гледа - пробвах с крими - ОК, но влачих сериала 3 седмици. Пробвах с духове - пак е ОК, но не и каквото ми трябва.  Сега ще пробвам с токсична любовна драма. Може пък да ми се гледа нещо такова.

# 245
Мяу Heart Eyes

Мерси за мненията за Blood River. Щом няма да има романтика, ще го пропусна.

# 246
Не сте прави в  Blood River, искри започват да прехвърчат между младата лекарка и ГГ и има още една двойка ,която се заформя, но да видим какво ще излезе. Аз не държа толкова на романтиката. Да си призная има доста много смислени диалози, които навяват да размисъл.
Ели има и други летящи обемни обекти тук Laughing
Аз съм хвърлила око и мисля довечера да гледам малко тай кримка Sweet Dreams да видя дали ще си заслужава Thinking

# 247
Аз съм хвърлила око и мисля довечера да гледам малко тай кримка Sweet Dreams да видя дали ще си заслужава Thinking
Ако е този Sweet Dreams къде го намери със суб?
аууууу сменили са му постера. Явно първия е бил твърде много кървав. Този не ми харесва.☺️

# 248
Да, същия. При руснаците, за сега само две серии. https://52.doramalive.news/dorama/sladkikh_snov_2025/
С англ . суб не го намерих

# 249
# 250
  • Русе
"Fight for love" го дадоха в списъка за м.Ноември. Разногледа ме направиха с датите, значи?! Cry

# 251
  • пак на Рив Гош
Йъми-то е свършило днес. И изненада - нещо, което изглеждаше като лигава комедия, има супер гаден край. Ето затова не се започват сериали преди да е излязъл последният епизод.
Значи да го зарязвам Овреме? (още съм на първи епизод). Искам си еднорозите и заживели дълго и щастливо, пък!
Май засега ще си дам малко почивка от китайски сериали, особено ако са с китайски край.
Аз и от корейските съм си дала де, епизодите се трупат ли, трупат! 😱

Вики, мерси за Любимия Ю Hug

Седя си аз по чакалните на летища и гари и за забавление гледам вървящите на големи екрани (LG или Самсунг, разбира се Grinning) развлекателни предавания, изпъстрени с реклами. От 10 главни герои в рекламите, 6 нищо не ми говорят, 3 са в категорията "абе, виждала съм го/я някъде, ама къде ли?" и 1 разпознавам със сигурност. Можеше и да е по-зле 😂.

bb6, знаеш ли каква джиджана козирка видях на една аджума - сребриста, с пайетки. Ако намеря подобна, ще си я взема!

Копико-то е много вкусно! Има защо да е главен герой в сериалите 😂

Аз във вторник рано сутринта напуснах Чеджу, летях до Бусан и оттам се отправих към град Гьонджу. Той е бил столицата на кралство Шила (от епохата на Трите Кралства) и е родното място на истинските хуаранги 😁. В него се намират множество кралски гробници, които в момента изглеждат като затревени хълмове, както и първата астрономическа обсерватория в Азия. Освен това, има красива историческа част, един мост и останки от дворец на езеро.
От вчера на обед съм в Бусан, който ще ми вземе здравето - в този град всичко е на хълм (освен плажа 😂).
И имах вопиюща нужда от оппа (или поне от аджоши) с чадър - валеше за 2 минути през 5 минути... а аз си бях оставила чадъра в багажа в хотела.

Малко снимки от последните дни:
Скрит текст:
- пътувах с междуградски автобус, като в сериал

-  кралските гробници

- много тачат райските ябълки - има ги по дворове и паркове, нещо като нашите джанки

- Обсерваторията - която се вижда в някои кадри от True Beauty

- малко стари къщи, опитах и bingsu (настърган лед, кондензирано мляко, паста от червен боб, ванилов сладолед и сорго на прах)

- Woljeonggyo Bridge, на който са снимани някои сцени от The King: The Eternal Monarch с Минчо.

- Donggung Palace - просто защото е хубаво място

- плажът Songdo в Бусан, който виждаме за малко в Brewing Love, намерих си и еднорог 🤣

- Busan Diamond Tower - на която се качват героите на Шин Мин А и Ким Йон Де в No Gain, No Love

- Bosu Book Street - основана от семейство бежанци по време на Корейската война и която се вижда също в The King: The Eternal Monarch

- BIFF Square - посветен на филмовия фестивал на Бусан и който вечер е пълен с щандове за улична храна. Мушнах набързо един hotteok - нещо като изпържена плоска бухтичка, напълнена със захар и ядки (с което окончателно си развалих вечерята 😂)

- видях и същото камионче като на Lee Buyn Hun в Our Blues

- ученички

Между другото, ако ви е интересно, в Ютуб канала ми пуснах ежедневните клипчета, които правя за Благоверния (който остана във Франция), по дни:
- https://youtu.be/Dt-5zERDY6A?feature=shared
- https://youtu.be/Oked3lnUIA0?feature=shared
- https://youtu.be/TlQdKKcE-4Q?feature=shared
- https://youtu.be/acehX9kkHKE?feature=shared
- https://youtu.be/iyU5uI1idKE?feature=shared
Би трябвало да са видими през линковете, но ака не са, свиркайте и ще ги направя публични.
Надписите са на френски или английски, но са основно имената на местата.

Последна редакция: чт, 23 окт 2025, 02:19 от Роца

# 252
Да, същия. При руснаците, за сега само две серии. https://52.doramalive.news/dorama/sladkikh_snov_2025/
С англ . суб не го намерих
Благодаря, но аз не ползвам руски.
Те два епизода са излези, тази седмица е номер 3
Пиши дали е хубав.

Нали знаете как на кратките клипчета в you tobe използват различни песни....снощи се побърках по тази

# 253
  • София
Tuon, ти си напълно нов човек. Такива песни да пускаш. Animal Unicorn

Аз харесвам много тази версия:

Преди време вървеше едно фейк видео, че Джони Хуан я е пял и оттогава съм побъркана по нея.

Оставих и аз Blood River. Но мисля да се върна на него като се понатрупат малко епизоди.

Покрай Kopiko-то, което Роца е пробвала, се хванах и го намерих да се продава в БГ. Защото от темата ми е много интересно какво е на вкус, а имам още много време докато стигна аз до Корея. Grinning

Последна редакция: чт, 23 окт 2025, 09:30 от ElzaFB

# 254
  • пустинен пъпеш
От предстоящите заглавия си избрах Fight for Love (2025)-1еп.30.10.,харесвам такива с повторен шанс за преподреждане на живота.
И да споделя,че освен  са ми интересни  пътеписите на Роца ,а и от клипа й за ден 2 все едно се пренесох в съвременен сериал(само него засега изгледах).

Общи условия

Активация на акаунт