За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 18

• 11 260
  • 472
  •   1
Отговори
# 285
  • пак на Рив Гош
Че как, и двете бири опитах, че и двете ми харесаха, мани!  Joy Наистина ще трябва да си взема вратата за вкъщи.
А пък АйЮ ми рекламира и соджу... тежък живот! 😂

bb6, пърженото пиле е много вкусно. Към него ти дават и кисело-солена маринована ряпа, да "убие" малко мазния вкус и много добре вървят заедно. А пък с бирата става убийствена комбинация Joy
Внимавам и за бели камиони, и за мотопеди, които също карат като изоглАвени. Ей тук също ми трябва оппа (или поне аджоши), та да ни спасява от тях.

Дани, вчера се сетих за теб и Профи, когато щерката влезе в един музикален магазин да купува подаръци. Аз снимах дискретно само един щанд с календари за 2026-та.

От снощи сме в Сеул и сме в един хотел-апартамент с гледка към кулата Jogngo, която сме виждали в някои сериали (светлите квадрати горе вдясно).

Тъй като вечерта ни беше сравнително свободна, реших да изгледам последния епизод на My Youth, за да го пиша приключен. Ударих греда с Viki, който не искаше да тръгне с корейски IP адрес. Пуснах VPN-а с френски адрес и ми даде съобщение "Ползвате VPN, изключете го, преди да продължите". Абе, параграф 22 отвсякъде.
Но пък като отворих Дисни+, с корейски адрес, видях, че имам на разположение Would You Marry Me, който пък го нямам във Франция и му се нахвърлих настървено да си смъкна излезлите серии... и докато чаках, заспах 😂😂😂. Та пак не гледах сериал...

Елза, пускай снимки, и по много! И аз май се сещам къде ще ходиш, ще вида дали ще позная 😉

# 286
  • София
Роца, много рано си станала. 😱

Хайде да видим ще познаете ли къде съм:

# 287
Eли, познах -двореца  Цин в Hengdian World Studios,Хъндян. Така и си помислих, че няма начин да пропуснеш това място Sunglasses  Не те ли включиха в някоя масовка Stuck Out Tongue Winking Eye та да те видим и ние в някоя историческа драма Grinning? Аз специално, искам още снимки от това място ,то е в моя задължителен списък за Китай.
Аз продължавам да гледам Blood River. Ето ви и една схема, кой какъв е в нея ,ако случайно не можете да се оправите в тази каша Smile Колкото да не скучаете става и понеже ми е déjà-vu все още не мога да се сетя коя е другата подобна драма, която съм гледала или поне с горе долу подобна история.

https://www.instagram.com/reel/DPV26hLE4XJ/?igsh=MWJvZGU2eDA1ODBscA%3D%3D

Последна редакция: пн, 27 окт 2025, 10:19 от Danifin1

# 288
  • Русе
Дани, благодаря за схемата! От нея не ми стана по-ясна цялата интрига, но поне виждам кой кой е. Simple Smile
И как да е ясно , гледам двама братя с едно и също име, как ще различа кой къде е в действието. То много боен балет и всеки срещу всеки...На туй отгоре над тях имало и други, които решавали съдбите им. Thinking
Не съм поглеждала колко епизода са отредили, но за да стане ясно, мисля, поне 50-60 са.
А артистите добре играят...каста е добър!

# 289
Един голям Ли Сян- за рожден ден! Да е честит!
https://www.facebook.com/reel/4031654977096737

Последна редакция: пн, 27 окт 2025, 16:07 от victoria vassileva

# 290
  • пак на Рив Гош
Елза, и аз бях сигурна, че си в някое филмово студио (или хотел 😁). Толкова хубави младежи са яздили или вървели между тези стени 😁

Аз не ставам особено рано, просто съм 7 часа напред в сравнение с българското време.

Днес ни беше първи ден за разходки в Сеул и го започнахме по Deoksugung Doldаm-gil... или стените на двореца Доксунг, които сме виждали в толкова много сериали. Даже редовно споменават и за градската легенда, че ако двойка мине по този маршрут, ще се раздели.
Минахме и през канала Chonggyechon, който също редовно присъства в сериалти, а иначе е приятна разходка кред малко природа в бетонно-стъкления град.
Продължихме към DDP (Dongdaemun Design Plaza), който освен музей, арт-център, място за различни събития, понякога е и участник в сериали.
Денят ни завърши н Itaewon, като мислехме да пием по едно марко в DanBam, ама беше затворен. 😒
И от снимките:
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 27 окт 2025, 16:10 от Роца

# 291
Роца, аз ли само не виждам снимките в последния ти пост?

# 292
Аз ги виждам.

# 293
Вече и аз ги виждам.

# 294
  • пустинен пъпеш
Започнах и Love's Ambition с Джао Луси,интересен ми е,а частта от началната заставка с придвижващи се фигурки по шахматната дъска сполучливо символизира мъничките ходове крачка по крачка на гг-ня по пътя към целите й.Като гледам тъничкото кръстче на Луси,се замислям дали обикновените корейци,а и китайци изяждат такива количества храна,както показват в някои сериали.

# 295
  • София
Роца, ама аз съм по китайско време и дори за мен беше рано.🤣

Момичета, ще пусна снимки с обяснения,но днес три пъти пиша всичко подробно и три пъти ми гърни сайта като качвам снимки и се отказах.

Пускам няколко(основно за Моарейн) да тествам.

Скрит текст:

# 296
Започнах и Love's Ambition с Джао Луси,интересен ми е,а частта от началната заставка с придвижващи се фигурки по шахматната дъска сполучливо символизира мъничките ходове крачка по крачка на гг-ня по пътя към целите й.Като гледам тъничкото кръстче на Луси,се замислям дали обикновените корейци,а и китайци изяждат такива количества храна,както показват в някои сериали.
Когато Луси беше стигнала  до болница тежеше 35 кг. Това за мен не е нормално. Като Минка в Корея. Благодаря за идеята за филма.

# 297
  • Русе
Аууу, ElzaFB, ще участваш в масовката? И какъв нюх имаш, веднага намери красив китаец!!! Stuck Out Tongue Winking Eye
На мен "Love's Ambition" ми хареса, макар че, според мен, малко го поразтеглиха...излишно. Единственото обяснение е, че доверие, веднъж изгубено, е , ако не невъзможно, то много, много трудно да се върне. И така, благородно измъдрено, приемам всякакви натворени глупости. Joy
Ама нищо не пишете за новите сериали, значи?! Thinking Аз къде да си "сверявам часовника"? Rolling Eyes

# 298
Аз се върнах назад и изгледах за три дена Everlasting longing. Много ми хареса, не можах да се отлепя от екрана 😃 Май е най-доброто, което гледах тази година. Сигурно сте го коментирали, но не можах да се върна толкова назад в темата. Главните актьори бяха страхотни. Хареса ми, че гг-ня беше силна жена, което май не е много често при азиатските сериали. Song Wei long - много харизматичен  Вожд на вълците 😃 ако не сте гледали, сте изпуснали много
Скрит текст:
Видях, че Fated hearts е от същия сценарист.
За който гледа на руски препоръчвам Dorama.land, много добро озвучаване на китайските сериали и отлично качество на видеото.

# 299
Много са ми интересни на Елза снимките Heart Eyes Елза, грабни един от тези младежи за насам, ще си го разменяме.

Препоръчайте ми нещо подобно на Love's ambition. Гледа ми се пак за СЕО - та и мадами на високи токчета с малки скъпи чантички. Само не Only for Love.

Иначе аз ще вдигна банкет по повод на това, че Love in the clouds най-сетне свърши. Не че толкова съм го чакала, и нямаше да ми пука и да е с кофти край, просто нямаше да го гледам и толкова. Но буквално ми беше задръстил социалните мрежи. Явно всички страници и автори, които следя, бяха откачили точно по него, но буквално само това виждах. Все едно не вървят още няколко супер популярни сериали в момента. Преди края беше един рев, едни разбити сърчица, а накрая буквално молитви за хепи енд. Все съм виждала истерии, но това беше някакво чудо просто. Ще го гледам, понеже така или иначе планирах, а и заради хубавия край, но ще е поне след 2 месеца. В момента съм прекалено тежко облъчена.

Общи условия

Активация на акаунт