За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 18

• 11 142
  • 464
  •   2
Отговори
# 330
  • София
Sad Не ми се получи лудото фенство. Отидох на летището да дебна бой групата си и те какво?! Минаха за пръв път през ВИП входа. 😄 А ние с китайските момиченца си чакахме.
От друга страна, то не си е работа да чакаш на китайско летище - десетки входове, не знаеш от кой ще влязат. И то поне да бяха от една страна, а те от противоположни. И също - на няколко етажа има входове. И това е от малките летища. 🤣 Не е лесно да си китайска фенка.

# 331
victoria vassileva, защо не пробваш Romantics Anonymous. Знам, че е японски, но има и корейско участие в лицето на главната героиня.

# 332
Sad Не ми се получи лудото фенство. Отидох на летището да дебна бой групата си и те какво?! Минаха за пръв път през ВИП входа. 😄 А ние с китайските момиченца си чакахме.
😭 Забравих .... и те ме разстройват.
Тази седмица всички азиатци са емоционални тирани и трябваше да използвам кафето като заместител на основни човешки нужди.

# 333
  • пак на Рив Гош
Елза, съжалявам, че не ти се е получило фенството! Коя група чакаше?

Аз вчера имах драма-момент, сегук-момент и почти Ю-момент.
Скрит текст:
Денят ни започна сред делвите с кимчи в село с възстастновени традиционни къщи. След което се отправихме към кулата Намсан (виждали сме я отдалече в доста сериали и отблизо в Boys Over Flowers, True Beauty и Love Your Enemy]. Качихме се съвсем до върха и, естествено, посетих и тоалетната 😁.
После програмата ни предвиждаше едно кафене с интересна обстановка и хубави сладкиши.
За по-пряко, решихме да се спуснем по билото на хълма, където е кулата. Зададохме на навигацията "лек маршрут, без стълби" и тя ни прекара през едни кози пътеки, с корени и камънаци... а двете с щерката бяхме с неподходящи обувки (меко казано). Бях забравила, че "сан" в името "Намсан" означава "планина". С щерката се шегувахме, че сме съвсем като в исторически сериал, където героинята бяга из гората в ханбок и пантофки и  е преследвана от сюрия стрелци. Това беше сегук-моментът. Докато пълзяхме надолу по склоновете, срещнахме двама младежи, които бягаха (!) по насечения терен. Изгледаха с любопитство двете заблудени туристки и ни подхвърлиха по едно ободряващо "файтинг!" . Това беше драма-моментът 😂. Накрая се добрахме до прословутото кафене и трупясахме на кафе и тортичка. А кафенето е само на 240 метра (проверих го!) от къщата на Любимия Ю. Това беше почти Ю-моментът.😍
Денят ни завърши с разходка с корабче по река Хан. Корабчето сме го виждали в What's Wrong With Secretary Kim и Lovely Runner. А, и Народното им Събрание е невредимо (проверих го!), та не срещнах Временния Президент.

Мостът Мапо:

И, вечерята (от кулинарната част 😁) - дъмплинги за вкъщи от една аджума наблизо и яйчено хлебче (gyerranpang) от друга аджума с щанд на улицата):

А след вечеря ще ви разкажа за моя фенски момент днес 😂.

# 334
О, Роца, всичко е възхитително! Благодаря ти!

# 335
О-хо, в Дъждовното кафе сте били. В някой от клиповете, които гледах напоследък го имаше като "must visit". А, другото в района беше Leeum Museum of Art.

Явно, освен Катерицата и Бясното, и Мими не ви се е появил, докато сте се навъртали в Bongeunsa Temple Grinning.
Жокер за тези, които не са гледали Вяра/Faith Wink - минавайки през портала на времето, Мими се появява в нашия свят до статуята в двора на храма.

Роци, откъм кулинарията идете да хапнете прословутите Japchae Hotteok. Гледайки къде сте се настанили, а и сигурно ще се пуснете поне веднъж по Myeongdong Shopping Street, мястото, където ги продават не е далеч.
В моя списък са да пробвам и Bindaetteok на Gwangjang Market.

# 336
  • вятърничава
И котка за баланс bb6 не ме обвинявай пак,че съм го забравила 😱
Скрит текст:
Няма,няма Kissing Heart спокойно! Ето ти зайчета и кученца за утеха-корейски Wink
Скрит текст:

И един свещенник екзорсист на млади години
victoria, снощи изгледах неусетно 2 епизода от Typhoon Family и много ми харесва за сега. Не е просто любовна история, пак се връщаме назад в близкото минало, кризата от 1997г и как се отразява на обикновените хора, пинудени да оцеляват в това трудно време за Южна Корея. Все по-често ни връщат към 80-те и 90-те години корейците. Не знам, дано не е признак за нещо. Познати актьори,които са ми приятни. Джуно е чудесен в тази роля. На крака ти идва с цветя,кво не му харесваш?

Другото текущо предложение е Would You Marry Me - забавен и лек до средата,поне от излъченото, без да се налага много вникване в клиширания сюжет. Също с приятни актьори.

Роца,  Дъждовното кафе ми се върна някакъв спомен от видео с един зидар ли беше, плочки ли лепеше гол под дъжда. Сградата много приличаше на тази на кафето. Ах,сладкишите са толкова изкушаващи. Пак ме караш да се смея с  "файтинг!" ситуацията. Поне съм спокойна за Народното им Събрание и президента.

Последна редакция: пт, 31 окт 2025, 16:44 от bb6

# 337
  • пак на Рив Гош
bb6, помня аз младежа с плочките, ама не помня дали беше същото кафе. Но пък работещите в кафето младежи също не бяха от най-неприятните на вид 😀.
2в1, тцъ, и Минчо не се появи, тюх!
Музея на изкуството ще го пропуснем този път, трябва са оставя нещо и за следващия 😂, но Дъждовното кафе е готино. Ако идете, на втория етаж има чудни фотьойли за опъване на краци.
Тъкмо днес следобед минахме по улицата на шопинга и ме стресира - много народ, много магазини, много ядене. Но все пак, похарчихме малко пари 😂
Иначе през деня щерката беше на диагностика на скалпа, третиране на косата в 15 стъпки и т.н.
А аз фенгърлствах в град Нонсан, където е тренировъчния лагер на Кроасанчо. Шегувам се, разбира се, хич не знам къде му е тренировъчния лагер. 😂😂😂
Но в град Нонсан наистина има такъв, та през деня редовно се чуваха експлозии, изстрели, команди по мегафон и стройни хорови отговори на командите.
А точно до тренировъчния лагер се намира Sunshine Studio... където са декорите (то си е цяло село) от сериала Mr Sunshine, един от любимите ми. Заслужаваше си ставането в 6 сутринта. Роца фенгърлстваше на воля и с кеф!
Та, по този повод, да си припомним великата тройка, докато кача снимките:

Скрит текст:

Кулинарната част:
Спипаловиден картоф:

Пилешка супа с дебели нудъли (dak kalguksu):

Клиповете от:
- Ден 4 - https://youtu.be/0RuxqCBOJBw?si=b43p1Df0UGeWeCAf
- Ден 5  - https://youtu.be/FY5CULnt8xg?si=mOjsG0qmstsR58Tk

Последна редакция: пт, 31 окт 2025, 17:16 от Роца

# 338
  • вятърничава
Великата тройка "приятели" Joy
Роца, багодарение на теб си припомням последните дни любими култови сериали.
Апелирам да започнем събиране на средства, за да оставим Роца в Сеул и региона поне до поемането на смяната от 2в1. Има още много младежи ... така де, обекти, кафенета и снимачни терени да обходи, както и да опита храна и напитки. Може и Ю да се появи Wink

# 339
Тези дни гледах Ю, че беше поканил Ким Се Джонг и Канг Те О в канала си. Нали тези дни започва техния сериал Moon River, та явно промоциите му вървят по всякакви направления.

# 340
  • пак на Рив Гош
Великата тройка "приятели" Joy
Роца, багодарение на теб си припомням последните дни любими култови сериали.
Апелирам да започнем събиране на средства, за да оставим Роца в Сеул и региона поне до поемането на смяната от 2в1. Има още много младежи ... така де, обекти, кафенета и снимачни терени да обходи, както и да опита храна и напитки. Може и Ю да се появи Wink
Аз съм "за", ама шефовете и Благоверния може да не се съгласят. Но, съм сигурна, че някой ден ще се върна в Корея.

Ако стоя достатъчно дълго на върха на Кулата Намсан, има ли шанс Бек Са Он да се появи да ме нацАлува, или трябва да съм Хон Хи Джу? 😂😂😂

# 341
Събудих се тази сутрин и така рязко ми се прииска да съм на мястото на Роца или Елза... Тук грее слънце, но знам, че денят няма да ми предложи точно такива емоции, като изживяване като фенгърл... Поне ще сготвя нещо азиатско днес.
Елза, моля те, ако видиш някъде улични танци, извърти поне едно парче заради мен!
https://www.youtube.com/shorts/iKoOfJHuiIY

# 342
  • София
😄 victoria, тук в Шанхай нещо не танцуват много. По другите градове постоянно виждах. В Пекин даже на търговската улица. А тук дори снимах табела, че са забранени танците на едно място.

# 343
😄 victoria, тук в Шанхай нещо не танцуват много. По другите градове постоянно виждах. В Пекин даже на търговската улица. А тук дори снимах табела, че са забранени танците на едно място.
Ами при 27-30 милиона население в Шанхай, ако решат да излязат да танцуват, може да срутят красивите сгради с тропкане. Но самата идея да си танцуваш ей така за себе си, но сред други хора, ми се вижда много красива. Да си прекарате и двете с Роца чудесно и да продължите да ни радвате с новини!

# 344
https://www.facebook.com/share/r/17NWwhmsE4/
Роце, къде гледаш? Пропускаш такива интересни моменти Wink

Общи условия

Активация на акаунт