За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 18

• 20 909
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
  • Русе
Това в превод на англ.  някъде срещали ли сте?  Love Barista/Dreams of you

https://mydramalist.com/775663-dreams-of-you

Пише, че бил ориентиран към виетнамския потребител и от един месец можел да се гледа във Виетнам.  Но може някой да го е превел вече.
Доколкото разбирам, това е филм. Излъчен е на 19.11 в Ю.К. След 2-3 месеца рускините може и да го преведат. Не знам как е с английския.
https://www.facebook.com/reel/1523801415496122
С това успяха да ме изненадат...най-после!

Последна редакция: сб, 22 ное 2025, 09:56 от winona

# 511
Да, Уини, филм, но имаше отзиви, че бил много добър филм.  Всъщност, Pilot също беше Ю.К. филм, и беше много добър, така че що да не и този?

# 512
  • Русе
"Пилот" излезе на екран в края на август, а превода - декември/януари. Нещо не бързат с филмите, сериалите са приоритет. Факт. Simple Smile

# 513
Не, че не бързат. Просто филмите имат определено време на излъчване в кината и чак след това ги пускат онлайн, откъдето могат да ги изтеглят и преведат. Преди време търсих по същия начин да гледам един филм, когато излезе, и така се светнах за това. Всеки филм си има отредено индивидуално време за прожекции. Така примерно някои биват пускани в наличност онлайн след 2-3 месеца, а други след 6.

Един вид създателите на филмите си гарантират, че ще изкарат определена сума пари от тях, преди всички фенове да са се докопали до продукциите онлайн.

# 514
  • пак на Рив Гош
"Love and crown" също върви с много сюжетни линии.
Уин, я кажи дали любовта в заглавието е наистина лИбов, или романсът е отново "вегетариански"? Харесвам Ren Jia Lun, ама откакто жена му не му разрешава да снима целувки, ми слезе в списъка с любимци. Не че искам нещо кой знае какво, ама като има "love" в заглавието, очаквам нещо повече от дълбоки и прочувствени погледи Joy.

Lee Jung Jae засега ме изненадва много приятно в Nice To Not Meet You. В смисъл, не съм го очаквала в такова амплоа. Изгледала съм само два епизода от сериала, но много ме забавлява.
И както съм на вълна откриване на стари корейски песни, в началото на първия епизод много ми хареса ето тази:
https://youtu.be/qWZKUwMB7Dw?si=QPc7idNe3a-hHcHx
Щерката ми я намери и сега си я слушам с кеф. Да живей Шазам! Joy

# 515
"Love and crown" също върви с много сюжетни линии.
Не, тук пак е изчанченото виждане на китайците за лИбов. Нищо романтично няма, за сега. Даже се чудя дали да не го зарязвам.  Не съм по романтиката много, но и от към история нещо много куца. Напоследък доста често ми се случва. Сега съм в чуденка дали въобще да почвам Love on the Turquoise Land.
Таксито си започна както си го знаем, ще се гледа.

# 516
  • пак на Рив Гош
Не, тук пак е изчанченото виждане на китайците за лИбов. Нищо романтично няма, за сега. Даже се чудя дали да не го зарязвам.  Не съм по романтиката много, но и от към история нещо много куца. Напоследък доста често ми се случва. Сега съм в чуденка дали въобще да почвам Love on the Turquoise Land.
Таксито си започна както си го знаем, ще се гледа.
А, ясно! Значи няма да го започвам засега.
Love on the Turquoise Land - сигурно ще му дам шанс, заради Chen Xing Xu, защото много ми е залипсвал на екрана.
И аз се качих на Таксито Делукс Grinning

# 517
Жалко, че не става.  Значи, много бях харесала Ren Jia Lun как играе, обаче първо, винаги му дават много трагично-драматични роли, щото имал такова излъчване някой коментираше, дали не беше жена му, а всъщност човекът е бая зевзек и доста весел и второ,  нещо не мога да харесам нищо от новите му сериали.
Love & Crown - синопсиса му звучи интересно, не романтично, ама като е с Ren Jia Lun дали пак няма да е с китайски финал.
Не, тук пак е изчанченото виждане на китайците за лИбов. Нищо романтично няма, за сега. Даже се чудя дали да не го зарязвам.  Не съм по романтиката много, но и от към история нещо много куца. Напоследък доста често ми се случва.

# 518
  • Русе
Жалко, че не става.  Значи, много бях харесала Ren Jia Lun как играе, обаче първо, винаги му дават много трагично-драматични роли, щото имал такова излъчване някой коментираше, дали не беше жена му, а всъщност човекът е бая зевзек и доста весел и второ,  нещо не мога да харесам нищо от новите му сериали.
Love & Crown - синопсиса му звучи интересно, не романтично, ама като е с Ren Jia Lun дали пак няма да е с китайски финал.
....................
Много е вероятно, с тази диагноза...! И все пак , мазохистично, продължавам да следя действието. Все чакам да ме изненадат, съгласна съм да е приятно. Stuck Out Tongue Winking Eye
Къде докопахте "Тюркоазената любов"? Аз още не я намирам.

# 519
Къде докопахте "Тюркоазената любов"? Аз още не я намирам.
Ето ти заповядай https://56.doramalive.news/dorama/lyubov_na_biryuzovoy_zemle/series1/

# 520
  • гр. София
Ще ми се смеете, но вчера разбрах, че съществуват вертикални драми, виждала съм из нета, но не ми е хрумнало, че е умишлено. Търсех си минисериал Simple Smile Гледала съм такива, но обичайно стоят нормално на екрана.
Вчера изгледах няколко такива сериалчета. Допадна ми Wang Nan като артист, в някои сериали си партнира с едни и същи актриси. Няма да е лошо да участва и в нормален сериал Simple Smile
Що се отнася до новия сериал с Дилраба в плейтуб видях първа серия с бг субтитри.

# 521
  • пак на Рив Гош
А аз пък наивно да попитам - какво е "вертикална" драма?

Изгледах първия епизод от Love on the Turquoise Land от линка на Дани, и после видях, че след няколко дни ще е наличен и във Viki. Та ще изчакам малко, понеже предпочитам субтитри на английски (язък ми за годините в руско училище! Joy). Иначе сериалът започва обещаващо, макар и демонично. Дилраба, обаче, ми се вижда малко променена... или просто няма този ужасен оранжев грим, който ѝ слагаха доскоро.

Ние тази сутрин се събудихме с малко сняг Nature Snowflake Nature Snowflake Nature Snowflake, та е съвсем време човек да се свре на дивана с одеяло и сериал.

# 522
А аз пък наивно да попитам - какво е "вертикална" драма?

Изгледах първия епизод от Love on the Turquoise Land от линка на Дани, и после видях, че след няколко дни ще е наличен и във Viki. Та ще изчакам малко, понеже предпочитам субтитри на английски (язък ми за годините в руско училище! Joy).
И аз питам какви са тез драми или пак някой си е правил свободно съчинение, за разнообразие Laughing
Роци тук  Love on the Turquoise Land  с англ суб https://www.bilibili.tv/en/video/4797587430709254?bstar_from=bst … ted-recommend.all
и тук, за този сайт, сложи го в изключенията в антивирусната, за да не ти го блокира всеки път
https://ww15.myasiantv.es/ep/love-on-the-turquoise-land-2025-epi … 1-english-subbed/
LaughingLaughingLaughing " вертикална драма" що е то - просто глупостта на драми по 1 минута ........

Последна редакция: нд, 23 ное 2025, 12:07 от Danifin1

# 523
  • гр. София
О, чудесно, че не съм само аз. Вертикалните драми са кратки минисериали създадени да се гледат на телефон. Сериите са по две минути. Ако си завъртиш телефона хоризонтално или си го прехвърлиш на телевизора сериалът е в средата на екрана.
В дорама обичайно сериите ги обединяват по няколко наведнъж.

# 524
  • България
Такива много кратки пак не са за мен.
Идеалното е около 20 епизода, 45 минути на епизод.

Явно бях в някакво лигаво настроение, защото след китайския розов изгледах и корейския Cinderella and the Four Knights.
Тук вече писах 7.5/10.

Много ми стана подслаждането и започнах нещо не много кърваво на пръв поглед, но с брутални, гадни убийства на жени и както се вживявам не знам дали ще успея да го изгледам.
А е хубав.
Rose Finch

Общи условия

Активация на акаунт