Термин Ноември 2025 - Тема 5

• 8 070
  • 315
  •   1
Отговори
# 285
Така като чета как стоят нещата при много от вас, ще има много бебе новини съвсем скоро! 🥹😍😍 Толкова много се вълнувам!

Ани00, без да имам претенции, че много разбирам, но ще споделя, каквото знам от моята АГ. Високото кръвно е признак на прееклампсия и трябва да се действа бързо, защото е много опасно и за майката, и за бебето. По нейна препоръка меря моето всеки ден и в случай, че е по-високо ми е казала незабавно да се свържа с нея. В болницата, в която ще раждам, моя позната я приеха за спешно секцио в края на 7 месец, именно заради високо кръвно. Особено щом вече си в 9-тия, това не е ли най-доброто и безопасно решение?

# 286
Имам и доста подготвителни контракций ,но не болят. От една страна със сигурност не бих могла да дочакам своя термин които е на 3 ноември  ,защото наистина много ме боли немога да ходя и много ми тежи ,вечер немога да спя нито на ляво ....(много ме стяга корема ) ...нито на дясно тъй като като лежа само на дясно цялата дясна страна ми изтръпва и се пробуждам от болка...
И доста ще се изненадам ако реши да излиза сам дори преди датата за секциото

# 287
Ptichka04, ако бях на твое място щях да говоря с АГ-то за смяна на датата, защото като слушам, бебчо вече няма търпение да излиза. 😁

# 288
Имам и доста подготвителни контракций ,но не болят. От една страна със сигурност не бих могла да дочакам своя термин които е на 3 ноември  ,защото наистина много ме боли немога да ходя и много ми тежи ,вечер немога да спя нито на ляво ....(много ме стяга корема ) ...нито на дясно тъй като като лежа само на дясно цялата дясна страна ми изтръпва и се пробуждам от болка...
И доста ще се изненадам ако реши да излиза сам дори преди датата за секциото
Какво казва АГ,има ли шанс да тръгне бебо,не че е сигурно като го кажат де ама

# 289
Ptichka04, ако бях на твое място щях да говоря с АГ-то за смяна на датата, защото като слушам, бебчо вече няма търпение да излиза. 😁

След седмица ми е датата за секциото  ,като изобщо незнам дали ще чака до тогава

# 290
Така като чета как стоят нещата при много от вас, ще има много бебе новини съвсем скоро! 🥹😍😍 Толкова много се вълнувам!

Ани00, без да имам претенции, че много разбирам, но ще споделя, каквото знам от моята АГ. Високото кръвно е признак на прееклампсия и трябва да се действа бързо, защото е много опасно и за майката, и за бебето. По нейна препоръка меря моето всеки ден и в случай, че е по-високо ми е казала незабавно да се свържа с нея. В болницата, в която ще раждам, моя позната я приеха за спешно секцио в края на 7 месец, именно заради високо кръвно. Особено щом вече си в 9-тия, това не е ли най-доброто и безопасно решение?
Ани00, при мен излезна висок риск от прееклампсия още на първата фетална морфология, приемам акард 150 мг. всяка вечер и след 28 г.с. следя по 4 пъти на ден кръвното си по препоръка на доктора. При тези стойности, които ти си написала със сигурност на твое място бих отишла или бих се свързала възможно най-скоро със следящата ме лекарка.

# 291
Здравейте от мен. Казвам се Елеонора и очаквам бебе номер 3 с термин 14.11. Grinning
Насочила съм се към Майчин дом, но докато се накумя да си избера лекар часовете са почти изчерпани….. та се чудя , ако се натреса без избор на екип дали някой ще ми обърне внимание….

# 292
Здравейте мили мами, идвам в късните/ранните часове на денонощието, защото пак не мога да спя.

Споделям полезно клипче, за онези от нас, които мислят да раждат естествено, което може и да сте виждали, но намирам за много от полза.  Именно "как да родим за 10 минути" :
https://youtu.be/O18D4SyFAuM?si=Y6xiMUQKOQMf7EG8

На мен ми действа успокояващо на притесненията, които имам и ми помага да разбера процеса по-добре, като жена раждаща за пръв път. 😊

# 293
Ако сте за нормално раждане, напълно ок е да отидете и без избор на екип, когато дойде моментът. За секцио по-скоро е добре да изберете екип си мисля.

Здравейте от мен. Казвам се Елеонора и очаквам бебе номер 3 с термин 14.11. Grinning
Насочила съм се към Майчин дом, но докато се накумя да си избера лекар часовете са почти изчерпани….. та се чудя , ако се натреса без избор на екип дали някой ще ми обърне внимание….

# 294
Ако сте за нормално раждане, напълно ок е да отидете и без избор на екип, когато дойде моментът. За секцио по-скоро е добре да изберете екип си мисля.

Ами предишните две са ми нормални, засега не съм имала някакви проблеми , надявам се и сега да е така и да е бързо раждането, въпреки, че съм на 40г.
Пожелавам на всички леко и безпроблемно раждане! Hug

# 295
Въпрос към избралите секцио ( или тези които са минавали през секцио) - какво сложижхте в багажа за родилното? Списъка който ми дадохда от болницата е общ и не е много детайлен. Например хигиенни принадлежности - това е много общо и не знам какво да приготвя , a не ми се иска да пропусна нещо.

# 296
Въпрос към избралите секцио ( или тези които са минавали през секцио) - какво сложижхте в багажа за родилното? Списъка който ми дадохда от болницата е общ и не е много детайлен. Например хигиенни принадлежности - това е много общо и не знам какво да приготвя , a не ми се иска да пропусна нещо.

И във моя списък е написано така.
Аз съм си взела тоалетна хартия, четка за зъби , паста за зъби ,шампоан , 2 хавлии ,чехли, дамски превръзки и мокри кърпи разбира се и бельо ....

Ако не е тайна във коя болница ще раждате ?

# 297
Аз съм от Бургас , ще раждам в БургасМед.

Аз също съм приготвила изброените неща ( като добавям и дезинфектант ) , но се чудя превръзки за след раждането ли, някой беше споменал еднократни чаршафи, не знам дали ще ми трябват. Други пък ме съветваха да си взема цикатридина и водоустойчиви лепенки и не знам трябва ли не трябва ли , затова питам и тук.

# 298
Аз съм с термин за 22 ноември, но искам до края на октомври да съм събрала багажа и да съм спокойна, че всичко ми е тук и нищо не липсва. Още не знам как ще раждам, чакам да видя очния какво ще каже, но събирам мнения и за двата варианта. Мисля да се подготвя с компреси за след раждане за всеки случай и със сигурност гащи/превръзки. Засега съм се спряла на охлаждащи за многократна употреба, но пък има и такива за еднократна с нещо като превръзка. Вие на какво сте заложили?

# 299
Ние ще раждаме в Надежда, секцио. Там почти нищо не трябва да си носиш, само хавлия за баня.
В багажа ще сложа превръзки за родилки, понеже имам останали от миналата година, но всъщност нощните на Always (не тези с памучното покритие обаче) вършат по-добра работа, та и от тях ще сложа. Превръзки за кърмене. Задължително. Ще останете без дрехи иначе. Сутиен за кърмене, има смисъл.
Всъщност, за моето раждане сложих един милион неща, които така и не използвах, така че този път багажът ще е много по-лек.

Общи условия

Активация на акаунт