Термин Ноември 2025 - Тема 5

• 8 251
  • 323
  •   4
Отговори
# 300
Аз няма да съм със секцио, но моят 75л сак, който бях нагласила за багажа ми е вече почти пълен с нещата от списъка на болницата, а даже не съм си сложила дрехи, помпа за кърма, чехлите и други неща за мен. Започвам да се чудя дали да не преместя в куфар. И не съм слагала неща, които ги няма в списъка, просто или сака ми идва малък или не знам и аз какво се случва. 😁

# 301
Здравейте момичета, при стерилна урина се оказва, че са ми открили бактерии характерни за стомашно-чревния тракт.  Ще пусна пак защото може нещо да съм замърсила нещо, но иначе май ще трябва антибиотик. Иначе като симптоми не мисля, че усещам нещо, което може да е свързано с такива инфекция. Някоя имала ли е такъв опит? Помня, че нещо се обсъжда е в предишна тема

# 302
scarlett.letter какви са охлаждащите падове за многократна употреба?

# 303
katse, аз се сблъсках с такава съвсем в началото на бременността, също нямах симптоми. Излекувахме я само с Полижинакс, тъй като АГ-то искаше първо да пробва без антибиотик. След 2 седмици вече всичко беше наред. Яна също се оплака от това преди месец, при теб успяхте ли без антибиотик да решите проблема или приема някакъв позволен за бременни?

# 304
Като прясна-прясна ви препоръчвам тези, топ попадение:

# 305
Като прясна-прясна ви препоръчвам тези, топ попадение:
[/quote
Честито бебче! Как сте вече как се възстановяваш Simple Smile

# 306
Благодаря! Ами, оказа се, че съм с инфекция. Црп 330.. от днес на 3 антибиотика. Била съм с инфектирани води, защото когато изтекоха, бяха изцяло кървави.. 😅

# 307
Благодаря! Ами, оказа се, че съм с инфекция. Црп 330.. от днес на 3 антибиотика. Била съм с инфектирани води, защото когато изтекоха, бяха изцяло кървави.. 😅
Съжалавам! ще се оправиш,как мина секциото

# 308
Здравейте момичета, при стерилна урина се оказва, че са ми открили бактерии характерни за стомашно-чревния тракт.  Ще пусна пак защото може нещо да съм замърсила нещо, но иначе май ще трябва антибиотик. Иначе като симптоми не мисля, че усещам нещо, което може да е свързано с такива инфекция. Някоя имала ли е такъв опит? Помня, че нещо се обсъжда е в предишна тема
Аз имах .. пих три пъти антибиотик , накрая с Аугментин се отървах от тези гадинки , но при мен урината беше чиста , а вагиналният секрет не.. знам ,че е опасно да не се заразят околоплодните води , за това стискам палци , да ти излезе чиста .

# 309
katse, аз се сблъсках с такава съвсем в началото на бременността, също нямах симптоми. Излекувахме я само с Полижинакс, тъй като АГ-то искаше първо да пробва без антибиотик. След 2 седмици вече всичко беше наред. Яна също се оплака от това преди месец, при теб успяхте ли без антибиотик да решите проблема или приема някакъв позволен за бременни?

Аз пих антибиотик Аугментин 10 дни и слагах и от тези свещички Полижинакс ли кви бяха и след това пуснах пак стерилна урина и бактерията си я имаше все още…докато чаках датата за прегледа ми при АГ слагах от тези свещички още една цяла опаковка и на прегледа тя ми каза че просто бактерията е резистентна към всичко почти и единствено могат да ме приемат в болницата за 5 дни и да ми вливат някакъв друг безопасен антибиотик. Аз хич не исках обаче да ме приемат, пък заради пътеката нямало как да ходя само за вливките на антибиотика, и реших да пусна пак стерилна урина да видим дали пък от свещичките не се е изчистила, като АГ ми даде много подробни инструкции как да си взема стерилната урина правилно вкъщи, и резултатите излезнаха чисти слава Богу, минах и без болницата. Пуснахме и вагинален секрет който също излезна чист и облекчението беше неописуемо.

Та начина, по който ми обясни тя - Сутринта хубаво се измиваш с вода, измиваш си хубаво и ръцете и като седнеш на тоалетната разтваряш срамните устни и пускаш първо малко първична урина в тоалетната и чак след това вече вторичната събираш в контейнерчето.

# 310
Настоящи и бъдещи майки, понеже ми е първа бременност и съм леко под стрес последните дни, започнах да се обърквам от всичката информация и съвети от всякъде, за всичко. Имате ли някакви помощни материали “how to” след като се роди бебето (за къпане, за след къпане, за кърмене, за игра, за спане…). Искам да си направя някакви листи, тип помощни материали, към които да можем с таткото да се придържаме в началото, докато се научим. Мисля си нещо от сорта на “как ще протече един ден на бебчо”.

# 311
Много благодаря за съветите, ще се постарая за утре като си взимам урина и да видим 🤞

# 312
Настоящи и бъдещи майки, понеже ми е първа бременност и съм леко под стрес последните дни, започнах да се обърквам от всичката информация и съвети от всякъде, за всичко. Имате ли някакви помощни материали “how to” след като се роди бебето (за къпане, за след къпане, за кърмене, за игра, за спане…). Искам да си направя някакви листи, тип помощни материали, към които да можем с таткото да се придържаме в началото, докато се научим. Мисля си нещо от сорта на “как ще протече един ден на бебчо”.

Аз лично също много се притеснявах с първа бременност също, но ходя на семинари и курсове за бъдещи родители, следя фб странички например "мама знае" те правят и онлайн обучения  и на живо съм ходила. Също при следящата АГ сега пак ще има такова обучение и ще ходя. Безплатни са и се правят най често от акушерка.

Вижте из болниците във вашият град има. Иначе с листи и бебе ще ви е трудно, листа ли ще гледате бебето ли . Но това разбира се е мое мнение.

# 313
scarlett.letter какви са охлаждащите падове за многократна употреба?

Има такива на Canpol и на Lansinoh, към 20-30 лв са, но пък стават за студени и топли компреси. Идват с протектори, които се сменят при всяка употреба.

# 314
Аз лично през цялата бременност гледам да слушам различни подкасти и видеа. За сега най-много ми допадат лекциите на списание Кенгуру и дори си купих 2 броя, в които има различни статии свързани с бременността, раждане, гледане на дете и т.н.

Друго, което зачетох тези дни беше купчина брошури и тип каталожни книжки събрани от тук от там. В тях има доста полезна информация в всички аспекти и честно казано ми се сторих по-ползна информация от 2те книги, които си бях взела в началото на бременността. Всяка болница има такива и наистина може да ви е като наръчник. Най-полезната (поне според мен) мисля, че я бях взела от Шейново, когато ходих по спешност в началото на лятото.

Общи условия

Активация на акаунт