Термин Ноември 2025 - Тема 5

• 9 197
  • 357
  •   9
Отговори
# 315
На мен ми допадат онлайн лекциите на “1 наум”, има ги в YouTube. Изключително много ме напряга факта, че по много теми специалистите са на противоположни мнения 😅 (забелване, къпане, даване на вода…). Накрая ще го карам по собствена интуиция, но гледам да се информирам колкото мога докато бебето се появи. Миналата седмица ходих и на две от безплатните лекции в Токуда (не е задължително да се следиш/раждаш там, за да ги посетиш) и много ми харесаха, бяха доста информативни и полезни. Има такива всеки четвъртък.

# 316
Хоупче, малко късно включване от мен - честито за бебчо, да расте здрав и с късмет!🩵

*Панда*, понеже си писала, че ще видят и как е тазът ти, ясно ли ти е как го мерят?

scalestone, нямам идея как се прави измерването. Аз вече всяка седмица ще ходя на преглед. Казаха ми, че другата седмица ще направят проверка за разкритие (звучи ми гадничко) и по-нататък и измерване на таза. Ще видим какво ще стане и ще дам инфо, ако наистина ми правят такова измерване.

# 317
Добро утро! Аз минавам да се оплача, че по-брутални киселини не съм имала през живота ми. 😭 На моменти направо не мога да дишам от тях и най-забавното е, че абсолютно нищо не ми помага. Отделно и всичко по тялото ме боли, бебчо и той явно е пораснал доста, така застава, че на никъде да не мога да легна, сънят е почти мираж… Истински изнемогвам! 😅

# 318
Съчувствам ти, че се чувстваш така. 💛

Моя kit за киселини е:
- Необианацид
- Фоматадин, ако първото не помогна. По принцип се пие сутрин и вечер, но на мен ми помага и при единични случаи по една таблетка
- Сода бикарбонат
- Газирана вода
и да лежа полуизправна, както и избягвам да ям и пия много течности докато ми отмине

# 319
Добро утро! Аз минавам да се оплача, че по-брутални киселини не съм имала през живота ми. 😭 На моменти направо не мога да дишам от тях и най-забавното е, че абсолютно нищо не ми помага. Отделно и всичко по тялото ме боли, бебчо и той явно е пораснал доста, така застава, че на никъде да не мога да легна, сънят е почти мираж… Истински изнемогвам! 😅

Пий много минерална вода когато ти се появят киселини. Газираното е моментно решение. И лягай на лявата страна с леко вдигната глава .. и аз имах един такъв период не можех да мигна от болка в гърлото.

# 320
Благодаря ви, ще изпробвам съветите ви! ❤

# 321

И аз съм така с тези кисели не мога да ям даже пълен кошмар е нищо не помага...
Вечерта понякога ставам направо с едно парене в стомаха все едно ще повръщам ужас.
Като цяло от няколко дена съм много емоционална,притеснена, развълнувана и още куп неща.
Предстои ми 2 раждане,но да ви кажа тоя път съм даже по притеснена от първият надявам се да мине всичко нормално да се приберем живи и здрави с бебчо вкъщи.
А да питам мамите които са родители преди 2 път по бързо ли стават нещата?
И някоя от вас ще раждали в АГ Селена Пловдив

# 322
Аз с киселините се справям, но почти след всяко хапване не мога да дишам нормално. Не е като ям много, но това е най-голямата ми трудност към момента. 😅 Плюс, че последните две седмици ми се яде и по-често.

# 323
Аз спя с блистер гавискон до главата. Понякога само да се завъртя от едната страна на другата и ми започват, което води до кашляне, а ме наплашиха, че към края не е много добре да кашлям. Едната вечер обаче не отреагирах на време и разбрах защо не е хубаво да кашлям, директно ме стегна корема, явно доста се бях закашляла.
От залежаване вече ме боли тялото особено лявата страна, снощи чак се събудих от болката в костта на бедрото. Обаче нямам избор, лежа си и си чакам датата за секцио.
Някакви съвети да имате за по-бързо възстановяване след упойката?

# 324
Честито, Хоупче. Радвам се, че всичко се е развило благополучно. ❤️

Тази седмица след много разходки забелязах, че корема ми се е смъкнал леко по-надолу. Четох, че е характерно за последните 2-4 седмици преди раждане, аз съм вече в 36та. Това, което усещам като плюс е по-лесно дишане и мога да си хапвам нормални порции без после да ми е тежко. А, и по -малко ритници в ребрата 😅. Но пък тазът вече ме боли повече и много трудно се обръщам в леглото. Абе, няма пълно щастие 😁. Вие дали сте забелязали "смъкване" на коремчето?

# 325
Момичета, какво ще правите за изписването с роднините? Аз тук много се нервирам, защото се  очаква от нас да ги посрещаме вкъщи, ние в момента сме в двустаен апартамент, няма много място за гости, а те ще са поне 7 човека.. Друго, което ме притеснява, че ще бъде точно в разгара на грипния сезон, не знам как не се усещат..таткото също се е настроил, че ще ги посрещаме, аз не знам как да му кажа, че не искам да ми идват вкъщи при бебето, което ще бъде толкова крехко.. 😢 на сестра му едното дете почва ясла тази седмица, другото ходи на училище..уфф, ужас! Чудя се как да му кажа без да се скараме..и без това се чудим къде ще седят, той мисли варианти да купуваме нещо за сядане допълнително..Ама и те хем знаят какво е при нас и няма да се усетят да кажат, че няма сега да ни притесняват.. То и аз ще съм след операция, надявам се и да кърмя..и аз и бебето ако се разболеем няма да е добре въобще.. 🥹 Извинете, че така ви се оплаквам, но много имах нужда да си споделя.

# 326
Бързо се включвам да споделя, че аз съм заявила на моите близки, че никой освен мама няма да влиза вкъщи и да носи микроби и вируси. ММ имаше същата задача спрямо неговите близки. В случая, с него бяхме на едно мнение по въпроса. Всички са добре дошли в залата за изписване и после могат да отидат да се почерпят в някой ресторант без нас. Ние сме в София и половината семейство идват от източна България, а другата половина от чужбина. Ще отседнат в хотел или при други наши близки. Нямаше сърдити, а и да има проблемът си е техен, ние имаме най-важната задача да пазим нашите бебчета, а и нас самите. Вчера си говорих с една приятелка, и ми сподели, че нейната бебка се е разболяла още в началото от вирус и после 1 месец са се борили със сопол. 😢

# 327
Някой знае ли 45-дневния болничен преди раждане отново ли се изплаща на работни дни или вече на календарни ? Бях чела че той вече се изчислява на база 90% от средното осигуряване (за разлика от предишния болничен който е 80%) но понеже този 45-дневен вече се води “майчинство” значи ли че се смята на календарни дни, както самото майчинство живот и здраве след като родим, а не на работни?

# 328
Яна, аз вече получих майчинството за края на септември, на 90% е наистина, но не съм пресмятала дали е на работни или календарни дни, според мен си е на календарни, както и това след раждането.

За изписването, моите родители си знаят, че са канени само в болницата, така беше и със сестра ми едно време като ражда. Родителите на ММ той ги подготви. Той е на същото мнение, че не им е работа на цялата тумба вкъщи, та поне не трябваше него да го убеждавам - те, ако искат, ще се почерпят самостоятелно.

Моето коремче все още си е високо в 37+1, та съм в отбора с киселините, трудното дишане след ядене и натъртените ребра. Поне хубаво, че за момента болката в таза ни се спестява.

# 329
Момичета, защо се притеснявате да кажете на роднините, че няма да ги приемете вкъщи. Това е нормално, сами би трябвало да се сетят даже.
Първото раждане беше на 01.10 , беше топла есен, отидох с къс ръкав да раждам. Само майка ми дойде в апартамента и остава да помага. На друго изписване, отидохме на заведение , а не при бебето в къщата.
Сега и ние ще направим така, който дойде на изписването, после ще ходи на заведение, това е. Не виждам причина за сърдене.

Общи условия

Активация на акаунт