Термин Ноември 2025 - Тема 5

• 9 595
  • 374
  •   5
Отговори
# 330
Ние не сме го обсъждали с роднините все още, но по презумпция е ясно, че няма да правим събирания, а ще я видят на снимка като за начало. 😄 Така или иначе наближават коледните празници покрай това ще има повече време да се съберем и да я видят и на живо, но от разстояние. Аз лично освен майка ми и майката на моя мъж не мисля да оставям, някой друг да се доближава до бебка поне първия месец.

На мен от днес трябва да ми започне 45 дни болничен преди термин. Обаче съм се разбрала на работа да изляза от 27ми октомври. Днес ми звънни акушерката на АГ, при който се водя по ЗК и ми се накара, че не могло така, те не били могли да ми дадат по-къс болничен. Като цяло много ме напрегна, но АГ-то ме успокои и каза, ако съм се разбрала с лекаря, при който се е следя на частно да си взема от него. Като бях последния път на преглед в Щерев казаха, че няма проблем, но все пак ми вкараха някакви притеснения сега. Има ли някоя от вас, която си е взимала по-малко дни от тези 45.

# 331
  • Варна
Аз не съм писала до момента за този ми проблем, но през първия и третия триместър , на моменти ми дразни гърлото и после минава. Не са киселини, не е като да се разболявам, а все едно съм преглътнала по-голяма глътка вода и ме е прерязало гърлото. Не знам правилно ли го обясних, обаче е ужасно на моменти. И вечер по-често ми се случва. Като пия вода ми е по-добре, но то после пък трябва да ставам до тоалетната през нощта...

Иначе наистина не разбирам защо ви е притеснено да си кажете, че не искате върволица от хора вкъщи. Изобщо да не ви пука!

# 332
Ние не сме го обсъждали с роднините все още, но по презумпция е ясно, че няма да правим събирания, а ще я видят на снимка като за начало. 😄 Така или иначе наближават коледните празници покрай това ще има повече време да се съберем и да я видят и на живо, но от разстояние. Аз лично освен майка ми и майката на моя мъж не мисля да оставям, някой друг да се доближава до бебка поне първия месец.

На мен от днес трябва да ми започне 45 дни болничен преди термин. Обаче съм се разбрала на работа да изляза от 27ми октомври. Днес ми звънни акушерката на АГ, при който се водя по ЗК и ми се накара, че не могло така, те не били могли да ми дадат по-къс болничен. Като цяло много ме напрегна, но АГ-то ме успокои и каза, ако съм се разбрала с лекаря, при който се е следя на частно да си взема от него. Като бях последния път на преглед в Щерев казаха, че няма проблем, но все пак ми вкараха някакви притеснения сега. Има ли някоя от вас, която си е взимала по-малко дни от тези 45.

До колкото знам имаш право от тези 45 дни и само 5 да си ползваш, ако искаш.

# 333
Здравейте! Използвам възможността да се включа в списъка на темата с термин 17.11. Simple Smile

И да напиша също за болничния, тъй като вече два пъти ме питат дали няма да си взимам - можеш и по-малко дни по твоя преценка. Както каза едното АГ - този болничен е право на всяка бременна, не задължение. Аз засега също съм на работа, като мисля да си използвам най-вероятно натрупаните дни отпуск вместо болничния 1-2 седмици преди термин

# 334
След ядене и аз не мога да дишам, започва да ме боли под ребрата, без значение колко съм яла се получава това.

Коремът ми си е все така горе, но аз съм и в 35г.с , така че си е раничко да слиза. 😁

Относно близките и на мен ми беше сконфузно, защото очаквах сами да се усетят и да не се налага да се води този разговор, но се наложи да го говоря и съвсем директно си казах, че първо е новородено и не е редно да има навалица около него, второ толкова вируси има в този сезон, че прави нещата още по-страшни. Това крехко създание дори не искам да си представям да се разболее. В крайна сметка и да се сърди някой, много му здраве, детето е на първо място. 🤷♀ Както някой написа, идват празници вече ще са поотраснали бебчетата и ще могат да ги видят.

Аз ще раждам в Селена, живот и здраве. 🍀

Относно 45 дневния болничен, тъй като не бях запозната, прочетох в интернет, че се изплащат и 45-те дни, не само работните, както е при болничните за неработоспособност. Пише, че и майчинството е на този принцип. За първи път ми е и не съм сигурна дали тази информация е достоверна на 100%. 😊

# 335
Аз ще си постоя в болницата поне още 17 дни.. Оказа се, че съм имала от старото секцио,,спяща,, бактерия ( не знам какво означава), която е се е събудила сега и е инфектирала матката ми. Затова се е родил бебчо по-рано. Взели са секрет, който ще излезе след 10дни. След това още 7 на венозни антибиотици в болницата. Аз постоянно съм супер зле с близо 39, малчо не ми го дават.. плача постоянно, някога ще се прибера ли..

# 336
Аз ще си постоя в болницата поне още 17 дни.. Оказа се, че съм имала от старото секцио,,спяща,, бактерия ( не знам какво означава), която е се е събудила сега и е инфектирала матката ми. Затова се е родил бебчо по-рано. Взели са секрет, който ще излезе след 10дни. След това още 7 на венозни антибиотици в болницата. Аз постоянно съм супер зле с близо 39, малчо не ми го дават.. плача постоянно, някога ще се прибера ли..
Съжалявам за случилото се. Давай си кураж все ще минат дните ще се оправиш ще си гушнеш бебчо. Жените сме силни😇

# 337
Ох, милата...
Кога ти е било предишното секцио, направо ми звучи абсурдно това...
В коя болница си?

Ще се оправиш, за съжаление се случва, аз нямам чиста микробиология цяла бременност и се притеснявам да нямаме и ние с бебето, по-скоро бебето инфекция като се роди...

# 338
Хоуп, знам, че ти е тежко в момента, но сте в сигурни ръце. Скоро ще си вече добре и ще ти дадат бебока, а след това и ще се приберете на уютно при семеството си! Heart

# 339
Хоупче и аз много съжалявам да го чуя, ако съм на твое място (не е много окуражително), но също щях да плача и да се чудя кога ще свърши всичко, разбирам те идеално. А температурата заради бактерията ли я вдигаш?
По-добре е, че са успели да открият проблема. Важното е да се проведе адекватно лечение! Ей сега ще мине времето и всички ще сте си заедно вкъщи. ❤

# 340

Звучи ужасно това през което преминаваш. Искрено ти съчувствам и ти желая много сили и кураж. Хубавото е, че бебчо е успял да излезе невредим на този свят и докторите са открили тази бактерия и те лекуват. Много коварни са тези бактериални инфекции, дано я пребориш възможно най-бързо. ❤️

# 341
Момичета, към какви шишета сте се насочили? Мисля като за начало да  взема по 1 на Нук и Авент, за да пробвам, но се чудя с по 1 или 2 капки.

# 342
Момичета, към какви шишета сте се насочили? Мисля като за начало да  взема по 1 на Нук и Авент, за да пробвам, но се чудя с по 1 или 2 капки.

Всичко на philips

# 343
Аз препоръчвам шишетата на Lansinoh, особено ако ще кърмиш

# 344
Hellokitty1993, аз купих комплекта за новородено на Philips - Natural response.

Общи условия

Активация на акаунт