Термин Ноември 2025 - Тема 5

• 9 741
  • 379
  •   6
Отговори
# 360
Аз мисля, че е нормално да проверяват, вие вече сте в 9ти месец.
Честно казано никога не съм и помисляла да казвам на АГ какъв преглед искам или какъв не искам. Те си знаят най-добре, аз ако ще им казвам какво да правят защо съм ги избрала.

Защото например не е нужно да се прави. Отделно някои си позволяват волности и пукат мехури или правят membrane sweep без предварително съгласие. Така че не, не винаги лекарите знаят най добре.
Имам си глава на раменете, за да преценя за мен кое е най добре, а не да слушам като добитък какво казва лекаря.

# 361
Ваше право, всеки си носи отговорност за действията.
Не ми се карайте само моля , опраделения като добитък не съм давала Simple Smile

# 362
Вчера бях на тонове при зебрите и също си говорихме, че след 38г.с. предлагат отлепяне на мехура (membrane sweep), ако съм съгласна разбира се, с цел да не се преносва. Аз казах, че ще си помисля, та сега се чудя. Реално гледам да приготвям нещата за бебето, че бях изостанала, а реално гледам, че скоро ще стане 1 месец откакто съм по майчинство. Така бързо ми се нижат дните, а и като сме си наредили много задачки, направо по цял ден е една въртележка и доакто се обърна то станало вечер.

Успех на всички и дано за всички нещата да се развият по най-добрия начин.

# 363
Не ми се карайте само моля , опраделения като добитък не съм давала Simple Smile

Така е, моя отговорност е. Но аз чета и се информирам постоянно и знам кога една интервенция като например вагинален преглед е излишна.

# 364

Аз си спомням как ме провери един мъж лекар беше на смяна и все едно бъркаше до ребрата ми доста болезнен преглед в мбал Надежда и продължи 4м.Аз затова съм с жена проследяващ но пак не се знае дали ще е този ако ми се падне ще го скастря.След него на другия ден жена беше същия преглед и все едно нищо те усетих.

# 365
Вчера бях на тонове при зебрите и също си говорихме, че след 38г.с. предлагат отлепяне на мехура (membrane sweep), ако съм съгласна разбира се, с цел да не се преносва. Аз казах, че ще си помисля, та сега се чудя. Реално гледам да приготвям нещата за бебето, че бях изостанала, а реално гледам, че скоро ще стане 1 месец откакто съм по майчинство. Така бързо ми се нижат дните, а и като сме си наредили много задачки, направо по цял ден е една въртележка и доакто се обърна то станало вечер.

Успех на всички и дано за всички нещата да се развият по най-добрия начин.
И мен ми го спомена моят лекар, това отлепване или отделяне на мехура от стената, с цел да не стане твърде голямо бебето, понеже аз съм дребна. Тогава не обърнах много внимание и не го разпитах, защото беше още рано (31 г.с.). Сега вече съм средата на 34 г.с. и следващата седмица сигурно ще ме извика на преглед и тонове. Попрочетох в нета какво представлява и някак си съм доста резервирана. Може да се получи инфекция, води до кървене, контракции, които не винаги се увенчават с успех... В много случаи трябва да се повтори, потрети в рамките на ден, два, три и отново не е сигурен метод, че ще се предизвика раждане. Освен това било болезнено. Някоя от вас има ли повече опит или информация? Струва ми се доста инвазивно и ми звучи абсурдно дори като идея, без липса на показания като например разкритие, да се извършва... Отново против природата, ако ще е така, то по-добре планувано секцио...

# 366
И аз като kinira за всеки ден имам задачки и много бързо ми минава времето, а списъкът със задачки не намалява достатъчно бързо 😅
Иначе успоредно гледам да се образовам с лекции в ютуб и книги. Почти прочетох Раждане с любов на Олга Дукат и ми беше полезно, за да знам какво мога да очаквам от различните етапи на раждането. Сега чета Всичко за кърменето на Хедра, препоръчаха ми първата част от книгата да прочета, която е по-обща, а после вече да ползвам като справочник при проблеми.

По-рано се бях притеснила за къпането в началото и ето едно видео, което ми се стори много полезно - къпане в болница https://youtu.be/Kg9igIQGA00?si=5DfmDHZxuPZG6T8r

Иначе да си кажа, че нямам открити бактерии в урината след като дадох проба отново при спазване на всички указания и съветите за много хубаво измиване и долу и на ръцете (няколко пъти).

# 367
Аз гледам лайфовете на списание Кенгуру и 9 месеца. Отделно хода и на “училище за родители”.

За шишета се спрях на Nuk Perfect match стъклени, а за козметика Mustela. Не знам дали е ок като избор?

Започнах да приготвям списъка и мисля ноември да поръчам всичко.

Вие за дрешки от къде поръчахте/купихте?

# 368
Ние получихме страшно много дрешки от приятели и решихме, че на малката за момента ще й купим само за изписването, наистина мисля, че други няма да ни трябват на първо време. За изписването купихме дрешките от H&M, взехме и пелена за изписването от baby.bg

# 369
Здравейте мами и от мен!
Вчера и аз бях на преглед за разкритие моят АГ каза че за сега няма да родя и другата седмица имам час пак. Искам да кажа само че при проверка за разкритие предвиждат дали в идните дни ще родиш с цел да си подготвен.
Лично аз искам да знам,това ми е втора бременност и първата преносих и да ви кажа със система е по болезнено по добре спонтанно да се случат нещата.
Всеки има различно мнение и виждане все пак, пожелавам на всички леко раждане и с здрави бебета 😇

# 370
И аз се шегувам, че напоследък след започването на болничния имам повече работа, отколкото преди Smile Налегна ме някаква бременна/есенна умора и всеки ден по обяд направо ме унася права. Толкова много неща имам да свърша за бебето, вкъщи домашната работа не приключва и по обяд вече съм аут от умора. Иначе аз поръчах стъклените шишета на Philips Natural Response и ще взема още едно резервно - Nuk или Dr Brown, още не съм решила. Малко по малко отмятам от списъка неща, но например от големите покупки остана да се поръча легло и скрин с повивалник (от тези махащите се).

Отделно текстил като спално бельо, неща за количката, допълнителни дрешки спрямо размера също липсват, но гледам да карам нещата едно по едно. Мисля да купя пречиствател за въздух с опция за овлажнител. Някой да има препоръки за такова чудо?

# 371
# 372
И аз се шегувам, че напоследък след започването на болничния имам повече работа, отколкото преди Smile Налегна ме някаква бременна/есенна умора и всеки ден по обяд направо ме унася права. Толкова много неща имам да свърша за бебето, вкъщи домашната работа не приключва и по обяд вече съм аут от умора. Иначе аз поръчах стъклените шишета на Philips Natural Response и ще взема още едно резервно - Nuk или Dr Brown, още не съм решила. Малко по малко отмятам от списъка неща, но например от големите покупки остана да се поръча легло и скрин с повивалник (от тези махащите се).

Отделно текстил като спално бельо, неща за количката, допълнителни дрешки спрямо размера също липсват, но гледам да карам нещата едно по едно. Мисля да купя пречиствател за въздух с опция за овлажнител. Някой да има препоръки за такова чудо?
ние купихме такъв уред на филипс 2в1 за сега сме доволни

# 373
Дрешки купувам от ХМ, Уайкики, Некст и 1-2 неща от Синсей, но качеството там не ми харесва, особено за новородено. Поръчах и доста неща от английския сайт George - и за каката, и за бебето. Сега видях, че доста от нещата са с 20% намалени, та ме хвана яд. Ако на някой му се занимава да поръчва и да чака доставка - не са лоши  дрехите като качество и са на добра цена.

Преглед за разкритие не съм си помисляла да отказвам, щом лекарят е преценил, че има нужда, му се доверявам. Сега, това да кървиш след такъв преглед, не ми се струва нормално. При първата бременност ме провериха веднъж за разкритие в 38 седмица и докторката каза, че имам 4 см разкритие, без да усещам нито контракции, нито нищо. Каза ми, че ще ме изчака още 2 дни и ако не тръгне раждане да отивам в болницата за предизвикване, защото е опасно да се стои много време с такова разкритие. По време на раждането ме провериха 3-4 пъти докъде е стигнало разкритието. Не е най-приятното нещо, но се преживява.

# 374
Аз гледам лайфовете на списание Кенгуру и 9 месеца. Отделно хода и на “училище за родители”.

За шишета се спрях на Nuk Perfect match стъклени, а за козметика Mustela. Не знам дали е ок като избор?

Започнах да приготвям списъка и мисля ноември да поръчам всичко.

Вие за дрешки от къде поръчахте/купихте?

Аз прекалих малко с дрешките, но поне имам всякакви размери до 9 месеца, като почти всички са от втората употреба и са прекрасни, запазени и много красиви като модели, доста ни предадоха роднини от техните дечица, взимала съм от Пепко също и малко от Синсай и Kik, но най-хубавите за мен за тези от втората употреба и чак ме е яд че купувах нови от магазините.

Общи условия

Активация на акаунт