Домакини 93/ минаваме на вино

• 27 627
  • 693
  •   3
Отговори
# 165
  • при късмета
То добър ден, ама да сложа кафе

Идвам от контролен преглед и положението не е цветущо. Пак снимка и утре на пулмолог. Стиснете по едни палци

# 166
Ей, какво става? Защо така? Дали има вероятност антибиотикът да не действа, защото не е подходящ? Стискам палци за утре!

# 167
Стискам, ма ко!

Успяхме да освободим всичките кашони, но има още много работа. За щастие не е спешна. Намерих нещата, които ми трябваха в апартамента, сега предстои да категоризираме останалия багаж, за да е лесно да се намират нещата, когато потрябват. Всичко ме боли, заради това - г*з, кръст и т.н. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 168
Мако, стискам палци!

# 169
  • София
Ма ко, пусни си антибиограма.
Стискам палци и аз!

# 170
  • при късмета
Според личната е емфизем, превръща се в хронично състояние. АБ си е свършил работата, секрета не е гноен, просто дробовете ми са разширени и задръстени, с воднист секрет обаче, а не жилав, гноен. Вероятно там е и причината да не мога да го изкарам успешно, въпреки двете лекарства за отхрачване, защото е почти вода. Нямам Т, носа не ми се запушва вече, макар и като се уморя и от там да тръгва прозрачен, рядък секрет. Ще видя какво ще каже пулмолога утре. Най-големия ми проблем е, че ми свършва въздуха след 50 м. ходене. Обаче цигарите ми е голям проблем да спра и ми триха сол на главата и моята лична и доктора от другата смяна в същия кабинет, че и той беше там. Не, че нямат право де. Утре трети ще го прави. Та не е толкова страшно, само дано наистина не е хронично вече

# 171
ма ко палчета! Важното е да има адекватно лечение оттук нататък.
Прибирам се от работа. Замествах колега, на който му се наложи да отсъства, и моите часове не бяха малко. Та сега ще хващам автобуса и утре в 6 на обратно. Чакам си четирите дни почивка с нетърпение...

# 172
  • Бургас
Макич,важно е,че имаш диагноза.Ще се оправиш!Пази се!
Някой има ли вакуумираща машинка,от която е доволна?
В голяма чуденка съм коя да взема!

Иначе при нас нищо ново.Криста напредва с френския.Много е трудно,но си заслужава!

# 173
ММ се прибра за десетина дни и няма как да не се похваля!
Ма Ко, дръж се. А за цигарите ще ти се карам и аз.

# 174
  • при късмета
Добро утро!

Идвам от пулмолога. Че няма да се оправя напълно, вече е съвсем ясно, хронично е и не от сега. На помпа и инхалатор занапред. За сега продължавам друг АБ и лечение, пулмоложката каза, че лечението на личната е правилно и вече е подействало. Може помпата и вентолина да ми се разминават топлите и сухи месеци. Следобяд трябва да отида до личната да ми пусне рецептата за отпускането, че днес се разминават с пулмоложката, добре, че поне са на едно място. За цигарите ще се наложи поне да ги намаля. Пулмоложката каза, че ѝ е ясно, че няма да ги спра, явно не съм единствена, да ги намаля на всяка цена и никакви електронни цигари и вейпове. По-вредни са от нормалните цигари. Поне с това няма да се боря, така и не станаха моето електронните цигари. Сега ще започне едно мрънкане от мъжа ми, не е истина. Ще стане като пъдарин
Славе, не мога да помогна, не ползвам такава машинка. Браво на Криста, важното е да е упорита
Мария, хубаво да си изкарате
Отивам до аптеката, този път направо с торбата, че рецептата от утре ми е много дълга, днес е последния ден от тази на личната. За помпата после отделно. Много ще ме натовари психически, това ежедневно задължение пфууууу. Аз на тримесечие като трябва да пия бестифлекса и вечерната иглика много ме натоварва, че не са лекарства, а сега не знам. Официално в групата на бабите с ежемесечната рецепта. Добре, че с майка сме при една докторка, че може да се заместваме с изписването на рецептите. Сори за мрънкането

# 175
Мрънкай си, ама и ние ще ти мрънкане за цигарите! Прочети Алан Кар, може да подейства. Или поне няма да ти навреди.

# 176
Добро утро!

Ма ко, дано се възстановиш напълно и да не се налага често използването на разни помпи и подобни!

Славче - ние използваме вече от няколко години вакуумираща машина. Купихме си я от немския амазон и сме много доволни. Сега се ъпгрейднахме и на по-нов модел.
Тази използваме в момента:
https://www.amazon.de/-/en/dp/B082L3GMH8?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title&th=1

Иначе марката е CASO. Работи и с торбички на други марки включително Лидъл.
Сега добавихме и тази джаджа:
https://www.amazon.de/dp/B09M42JQ7Z?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title&th=1

Нея я използваме с техните си торбички, те се мият в съдомиялната и са за многократна употреба. Тях ги използваме почти всеки ден - я за кашкавал, я за колбас и т.н. Двама сме и като отворим нещо пакетирано, не можем да го изядем на един път и така го съхраняваме много по-дълго. Ако ходим в Гърция, винаги вземаме фета. Вакуумираме я и издържа с месеци в хладилника.
 Покрай нас и други приятели си взеха такива машинки и те са много доволни. С две думи - препоръчвам този бранд.

Мария - хубаво да си прекарате с тм! Чудесен повод за похвала. Hug

# 177
  • при късмета
Мрънкай си, ама и ние ще ти мрънкане за цигарите! 
Ще имам нужда, защото мъжа ми ще чете, ще чете, пък няма да излезе на глава с мен, Шефа го прави отдавна и ефект няма, ще им трябва подкрепление

# 178
Макич , ако ти сама не решиш, не се убедиш, че ти вредят, няма сила на света, която да го направи, нали знаеш.
    Послушай си детето поне, остави Милото. Но за да си добър и адекватен родител, трябва да си здрава и в кондиция. А най- много помагаме и сме полезни на децата си , когато не ги тревожим. 
   Айде, нашоках ти канчето и аз.

# 179
  • при късмета
Добро утро!
Happy Halloween

марулетка, права си за всяко изречение и аз го знам. При това отдавна. Обаче винаги има нещо, което е излязло по-инат от теб, в тоя живот и за мен това е пушенето. И съм го признала много отдавна. Ама да се похваля, че вчера съм изпушила половин кутия по-малко. С много зор, ама и количеството не е малко
Цели 8 лекарства са ми изписани, никога не съм имала такъв ферман, а инструкциите за прием трябва да ги разпечатам Joy Днес обаче поспах, за компенсация на ранното ставане вчера. Допивам ки кафето, допушвам си цигарата Joy и ще ходим за тиква, че Шефа си прави фенер всяка година
Гушки на всички Hug

Общи условия

Активация на акаунт