Домакини 93/ минаваме на вино

• 27 574
  • 691
  •   1
Отговори
# 150
При нас е много приятно. Поваля,подуха,сега е свежо и спокойно .

# 151
  • София
Здравейте!
Аз ходих рано да изведа кучетата и да напазарувам. Беше като пролет усещането. И дъжд заваля, но пак като пролетен, ситен и топъл. Сега е облачно, но спокойно.
Аз се хванах да пера спалното бельо.
После ще направя кекс и баница, защото този уикенд е време да идем до вилата и да не готвя там. Не сме ходили от известно време и ще трябва да почистим и пооправим.
Искаме за Коледа и НГ да идем там всички, когато си дойдат и големите деца. Че в планината ще е лудница и отсега чета в съседската група как ще ходят компании, ще въртят чевермета. Това не е по наш вкус. Затова ще подготвим вилата и там ще се съберем на тишина и спокойствие (колко да е тихо и кротко, когато идем целият катун Wink).
Та сега и няколко нови комплекта чаршафи за там пера и подготвям, освен тези за вкъщи.
И нагъвам бадемови коледно бисквитки от Лидл. Wink

# 152
  • при късмета
Добро утро!

Аз съм си тук, че от вчера пак съм на АБ, инхалатор и още куп лекарства. Не знам до къде ми дойде. Влоших се много рязко и изведнъж. Както мислех, че не мога да дишам от запушения нос, се оказа, че пак си е от дробовете, не съм се възстановила още от бронхита. Той си е на път да стане хроничен.
Та така, уикенда съм си тук. Шефа тъкмо се върна от плуване, ще правим принцеси за брънч
Хубав уикенд на всички Hug

# 153
Ех, Ма Ко, бързо да мине и да не повтори.
Аз съм на работа.

# 154
ма ко правиха ли ти антибиограма?
Аз уж почивам ама съвсем не. В момента съм в обедна почивка от едно обучение. Срокът,а предаване на дипломната работа е може би утре, дано да успя защото до 10 трябва ако е необходимо да направя корекции и на 15 е защитата...
От снощи у дома столичаните са +4 освен голямото момче имаме и други гости. Братът и сестрата на мъжа ми и единия племеник, който изобщо няма допирни точки с децата ми. Та големия излезе с гаджето, малките са по стаите и си комуникират с приятели, мъжете отидоха на риболов, зълвата излезе на разходка до Бургас и аз уча, пиша и готвя. Изобщо все забавни неща.

# 155
  • София
Ето ме и мен.

Ма ко, оправяй се бързо! Приложи и бабини лекове. Аз се кълна в един чай н Димков. Идеален за бронхите. Сваряваш в половин литър вода дюля на едри парчета, счупени орехи с черупките, няколко листенца индрише и подслаждаш с локум или с небетшекер (може с кафява захар). Прецеждаш и пиеш като чай. Може топло, студено. Наистина помага, а и е вкусно.

Ние сме н вилата. Досега постигне и бързахме със съпруга ми. Момчетата играят на двора с кучетата. Прибрахме по гардеробите чистите чаршафи и покривки. Всичко лъсна и сега ще хапнем баница с доматена салата. За други нямам капацитет днес.
После отиваме да се разходим до недалечния язовир.

Лек ден и бъдете здрави!

# 156
  • при късмета
Добро утро!

ма ко правиха ли ти антибиограма?
Не.
Една идея съм по-добре, но задъхването няма как да премине толкова бързо. Вдругиден съм на контролен. Мразя това време на годината.
Обаче си има и плюсове, мъжа ми вчера донесе сърнели от вилата, умирам за тях. И са започнали едната стая горе, свалили са плоскостите от тавана. Трябва и мазилката да свалим до тухла, че е много дебела. Горе ще е по-лесно, отколкото беше долу.
Какви ги вършите на това време?

Редактирам, че се присетих нещо. Вале, към теб, но може и друг да се включи. Още не съм се хващала с розите. Зимно време ги окопавам, разкопавам пръстта около тях и я вдигам на купчинка около корена. Събрала съм един чувал стърготини от рязането на дървата и смятам да го ползвам за мулч. те ще станат и на естествен тор догодина. Та дилемата ми е да ги омешам с пръстта и тогава да направя купчинката или да ги сложа от горе?
Ако някой иска резник от някоя роза, да казва, още не съм рязала

Последна редакция: пн, 27 окт 2025, 10:54 от ма ко

# 157
Привет! Прибирам се от Благоевград аз. Бях на преглед.

# 158
  • София
Здравейте!
Мария, добре ли мина прегледа?
Аз от четвъртък започвам физиотерапия. Назначиха ми ултразвук, ток, магнит. Неврохирургът след операцията ми каза да правя два курса годишно.

Ма Ко, аз моите рози нищо не ги правя наесен,само подрязвам.
За мулч, завиди от какво дърво е, провери си в нета точно за този кое не става, върти ми се топола и дъб. Но провери. И знам, че не бива мулча да е точно около стеблото, не бива да го допира.
Бързо да оздравяваш!
При нас нищо ново. Мароканката ме ядосва понякога, ще кажеш, че само тя има ПМС и трябва цял свят да и ходи на пръсти. Ама кво да я правя, мояси е, ще я търпя 😁.
Иначе днес и е излязла първата оценка от малката сесия. Справила се е чудесно. По най трудния, но и най интересен за нея курс- Близък изток.
Преподава им един професор, който е истински берберин. Казва, че първия път на лекцията като го е видяла и се е стреснала. Студен, гледащ ужасно.
От втория път натам и стана любим измежду всички преподаватели и от тук, и от Мароко.
 Бил е в Афганистан, правил е материли за  талибаните , живял е сред тях. И лекциите му са ,детето  казва, все едно съм  там, между талибаните и аз, толкова истинско разказва.

И така. Нищо ново от нас иначе.

Хубава вечер на всички!

# 159
Вале, моля те, разказвай ни по- често за Мими! На мен ми е много, много интересно. Прегледът мина добре, ще чакам цитонамазката.
Ма ко, теб какво да те правим? Няма ли някоя физиоперапия да ти назначат, нещо нагревки?

# 160
  • гр.Варна
Като сме на тема деца, моля подкрепете и моят дизайнер:grinning:
Денислав Димитров. Много ме е яд, че няма да мога да отида. Ако някоя от вас проявява интерес, ще е супер:heart_eyes:

# 161
  • София
Добро утро от рано!

Плами, звучи интересно и ще опитам да мина от там. Успех на младежа!

Момичета, стига боледувания! Казаха, че ни чакат няколко дни циганско лято и трябва да сме всички свежи и бодри.

Аз сега чакам младежите да се дооблекат, че да им дам да хапнат нещо и в 7:20 трябва да са на автобусната спирка. Надявах се да не е мокро, но при нас валя доста през нощта. Сега поне спря.

Валенце, много интересни неща разказва Мими. Прекрасна е онази култура. Аз я обожавам и познавам добре, защото родителите ми и родителите на съпруга ми работеха по онези страни, когато бяхме деца. Имам прекрасни спомени от гостувания и ваканции. А берберите са точно такива - уж студени и дистанцирани, но невероятно сърдечни и истински хора.

Аз днес имам урок по НЕ и ще ходя на плуване, а после трябва да пазарувам перилни и почистващи препарати, че отлагам от дни и вече нямам изобщо някои важни неща, ама съвсем изцедих до дъно омекотител, праз, обезмаслител. Та това е планът. И ще се разходя навън, защото обичам точно това време, само да не вали.

Приятен ден на всички!

# 162
  • София
Плами, успех на момчето! Аз няма да мога да отида, но от сърце му желая да се получат нещата както той иска!

Мария, ще разказвам. Аз се притеснявам да не досаждам.
Детето иска да прави магистратура по Политика на Близък изток, затова избра да отиде там. Смята, че най добре може да разбере политиката на тези хора, ако учи там и общува с тях .
Много хубави неща имам за разказване, но не всичко е цветя и рози. Тя много се тормози с това, че масово там са ...тя използва по грозна дума, но най общо казано чистотата не им е на ниво. Чистотата битово на самите хора, както и навън, в заведения, в стола....Такава им е културата и макар да не обичам обобщенията, наистина масово са такива. Мизерни. Университетите много скъп, тоест учат богати деца, чисти, спретнати, модерно облечени. А в стаите им е...ох, не искам да обиждам, но това много я тормози. Това, че и слагат касовата бележка върху храната също 😁😁. Или че и подават прясно изпечен кроасан с ръка. Но накрая на първата седмица са в научили каква е и са започнали да и го подават със салфетка. 🤣.
Тези неща много я тормозят, но от друга страна знае, че и през това трябва да мине, нали иска да опознае народ и култура.😆
Още ще ви разказвам щом искате, но засега ви черпя едни бисквитки за добро утро :

Последна редакция: вт, 28 окт 2025, 14:39 от Валенцето

# 163
  • при късмета
Добро утро!

Мария, надявам се на добри резултати от прегледа
Плами, успех на момчето ти!
Вале, няма как да ни досаждаш с Мими. За триците, нямам представа какво са дървата. Топола със сигурност няма, но дъб е възможно, различни са. Стана голяма купчина като ги рязахме, че поръчахме метровки и реших, че ще ми свърши някаква работа. За сега са в чувал, сложила съм малко на магнолията и овошките. Да не расте трева ползвам градинския текстил, това реших да го сложа повече да стане на естествена тор напролет, отколкото да не расте трева. Аз на есен режа по-малко, основно розите ги орязвам напролет. Ще видя какъв ще е резултата
Ще пътешествам днес чаааак до пазара. 200 метра пътешествие ми се виждат, в нормално състояние ходене 5 минути. Трябва обаче да направя още един комлект ключове, че както започна да се случва мъжа ми да ходи сам, а стоят в моята чанта, в събота 2 пъти взе разстоянието до вилата.
За вечеря китайско, че има до нас нов обект с голям асортимент
Гушки на всички Hug

# 164
Плами, успех на момчето ви!
Вале, Ма Ко, комбинацията от бисквитки и кафе е страхотна за тоя студен, мокър ден.

Общи условия

Активация на акаунт