Домакини 93/ минаваме на вино

• 9 807
  • 239
  •   1
Отговори
# 210

Днес пък Джуфка не е на градина, прехвърляме си я, аз отивам на ае след малко. Чакам дядо й да се прибере, да я поеме.
Върна ме преди 16 години, когато на щафета гледаха баткото, който е свободен го прибираше от градина две години. В къщи бяха 7 възрастни без мен и баща му, защото се прибирахме последни от работа. Баби, дядовци, прабаба, прадядо и една леля. Дребното имаше само мен и татко си до 10 години... след това не искаше с други възрастни. Няма я тази връзка с родителите ми.
Днес нямахме вода цял ден, в петък преди да тръгнем също, добре че вчера наваксах с пералните.
Сложих сега едно прясно зеле с домати, вчера бяхме на пилешко филе, салата и любимите ми кестени.

# 211
  • при късмета
Добро утро!

марулетка, държа по-малкото количество цигари. Не знам как. Абе май знам, защото все подхапвам нещо. Само да не трябва пак в режим да се вкарвам, че да отстранявам последиците от намаляването на цигарите Hug
А за латекса, сменява си цвета с времето. Даже и същия да е, не може след време да боядисаш на места. Или всичко или не. Другия вариант е да боядисаш само лента от стената примерно, с облепване. В коридора така правя. И аз много често се смахвах едно време на момента, като ме перне съчмата, вадя найлоните и латекса и боядисвам. Остави ме тази мания в последно време Joy
Джейми, дано е отстранен проблема с водата. Това е голям проблем
Събудиха ме рано, рано, допивам си кафето и до обяд трябва да свърша нещо и да се разходя до центъра на този дъжд.
Гушки на всички Hug

# 212
  • София
Привет, момичета!
Аз днес съм в дъждовно настроение. Планирах да свърша много неща, но ми е сънено и май ще ги отложа.
Ще сготвя само едни пълнени постни чушки по заръка на момчетата и смятам днес да ми е лежерен ден, че вчера отметнах много задачи. Докупих всичко за инвестиционното студио и остава през уикенда да го доподредя. Очаквам тогава да докарат последните мебели и да е завършено. Май ще хвана даже ски сезона за туристите. Доволна съм.
И броя дните до заминаването ми при момичетата. Остават още няколко дребни неща, които са ми поръчали да приготвя и дано времето да е хубаво, че да мога да обиколя любимите местенца във Вечния град.

Ма ко, браво за намалените цигари!
А такива бисквитки (като на снимката) открих, че имат Житен дар и много залитнах по тях, даже имат и с плодов крем, та и аз ще ограничавам хапването.

Лек и спокоен ден, дами!

# 213
  • при късмета
Добро утро!

Започнах поне да се наспивам.
Фивър, много успешен старт ти пожелавам!
И аз се надявам на горе долу хубаво време през уикенда, че мисля да се кача на вилата. Заради розите най-много и листа да събера доколкото мога.
Хайде на кафе!

# 214
Привет!
Вчера се върнахме от Гърция. Сполучихме на хубаво време, правихме разходки, гледахме морето. На връщане минахме през Кавала и останах разочарована. Днес домакинстване, пазаруване, това- онова. Още утре съм отпуска.
Хубав ви ден!

# 215
  • София
Звучиш отпочинала и щастлива, Мария!❤️

Ма Ко, надявам се вече си добре, щом мислиш за село.🥰
Аз продължавам с физиотерапиите. Ток, магнит, ултразвук, от всичко по малко.
Лекарката дойде днес да види как съм по време на процедурите и ми каза, че трябва да си правя 3 - 4 курса годишно. Аз мислех си по един да минавам. Ама тя каза Не, след операция нещата са различни и те искам три пъти годишно задължително, четвъртия е по желание😆.
Ама ще ходя, всичко ще правя само да не мина втори път през този кошмар. Детето седи там на едно столче до мен, Добрев е критична тя.❤️

Сервирам ви едно скромно следобедно кафе:

# 216
Звучите добре, за което се радвам! Аз малко си почивам, че сме на театър довечера

# 217
  • при късмета
Добро утро!

Вале, поне тази и другата година терапията трябва да е по-често. В преходното време най-вече.
марулетка, надявам се да е била интересна постановка. Каня се да ходим на "Пълнолудие", ама още се назландисвам
Мария, и почивка трябва от време на време. Какво те разочарова в Кавала?
Ще пазарувам и готвя за две места, като всеки път като ходя на вилата. Шефа уж си прави сметка сам да си приготвя разни работи, ама е на плуване и двата дни и като се заплесне с нещо друго, ако не съм приготвила нещо, кара на яйца и пица. Още не се движа съвсем нормално и торбата не мога да правя толкова тежка, ама някак се нагаждам.
Дават времето дъждовно уикенда, дано успея поне розите да оправя, а с листата вероятно ще се боря напролет. Голям зор е като са мокри и стоят от есента, ама каквото такова.
Гушки на всички Hug

# 218
  • София
Привет, дружки!
Ние след малко чакаме момчетата и потегляме за планината, че да довърша там започнатото и от понеделник вече обявяват на сайта студиото и дано да имаме клиенти. Братовчедката и тя е готова, та ще си действаме заедно, но тя май ще трябва да подлежи повечко, че чакаме добрите новини от много време (тези съфорумки, които я  познават знаят за какво говоря). Хубавото е, че от апартхотела ще имат грижа да посрещат, изпращат и чистят (срещу съответната цена, разбира се), но няма да имаме ангажимент, освен належащите ремонти. И дано идват свестни хора, които да пазят.

Вале, грижи се за себе си.
Ма ко, ти също. Погрижи се за розите, но се пази и вземи на Шефа нещо за бързо приготвяне, че да не кара на сухото.
Мария, в Кавала не съм ходила от години. Напоследък май е лудница от туристи. Едно време беше приятно.
Марулетка, какво гледахте? И на мен ми се ходи тия дни на театър, но не си харесвам нищо.
Като си дойда от щерките, искам на цирк.

# 219
Най- общо стръмните и тесни улици в града ме изнервиха. Навсякъде котки, циг@ния, мръсотия.... Не успях да му се насладя.

# 220
Гледахме "И верният отговор е..."  с Христо Пъдев, Луиза Григорова и Боряна Братоева. Много се смяхме, после на разбор с приятелите, хубава вечер се получи.

# 221
  • при късмета
Добро утро!
Понеделнишки и закуска

Аз предпочитам котки по улиците, вместо кучета. Не, че е хубаво да има бездомни животни де.
Добрах се до вилата и си оправих розите. С листата не можах да се справя, като е мокро е невъзможно. Докато довършват банята на комшията, направихме окончателен план какво ще правим в стаята, която разбутахме при нас. Следващия уикенд започваме. Надявам се до края на зимата и двете стаи горе да са готови. Не, че работата в една къща някога е свършена.
Хайде на кафе!

# 222
Мале, мале, какъв пир за сетивата ми е тази закуска.
При нас имаше доста дъжд през нощта, а сега е топло. Имам малко домакинстване, но гледам и да почивам. Все пак ми е почивен ден.
Градината ми се нуждае от почистване, но едва ли ще е скоро.

# 223
  • София
Привет!
Аз стягам багажа, че пътувам утре.
Успях през уикенда да довърша всичко по план.
Днес момчетата са на училище и градина, таткото след малко слиза за среща с клиент, а аз от нетърпение не си намирам място и снова нагоре-надолу.
Сега ще сложа да им сготвя 2 манджи д имат мъжете, пък те ще си правят и друго. Само не знам с кутиите как ще се оправя таткото, но съм го улеснила с крекери, мъфини, лаваш и тъкмо отделих зърната на цяла чепка грозде, за да им е по-лесно.
Не знам дали ще се включвам активно следващите няколко дни.
Поздрави!

# 224
Италия, страхотно, Фийвър! Ще се справят момчета, спокойно се наслади на Долче вита и срещата с другите деца!

Общи условия

Активация на акаунт