Домакини 93/ минаваме на вино

• 9 785
  • 239
  •   1
Отговори
# 225
  • при късмета
Добро утро!

Фивър, приятно изкарване!
Много го мразя това мърляво време. Добре, че днес нямам много щъкане насам натам.
Гушки на всички Hug

# 226
Кво става, къде сте?

# 227
  • София
Ето ме набързо.
Аз съм в Рим. Хем се радвам на момичетата и най-вече на Лийчето, която днес, утре и в петък няма да е на градина, а ще е с мен. Обаче в същото време ми се сви душичката. Ками ме посрещна с блага вест, но има постоянно кървене и се притесних. Човечето е наред уж, а и тя работи в генетична лаборатория, та е в добри ръце с лекарите покрай нея. При тях не дават болнични на ранен етап, но си кърви сериозно. Лекарите го приемат спокойно, тя обаче е много стресирана. Дано бързо отмине и да имаме още едно внуче. Явно няма да си идват за Коледа, но това да е кусурът. Казали са ѝ, че точно на Коледа вече ще е минал опасният период.
Братовчедка ми звънна,че и тя е в същото положение, но тя пък е след 15-то ин витро и е на 47, та също не притесни.  Явно цял живот все ще се притеснявам за разни бебета.
Т.е. хем се наслаждавам на любимия град и любимата (засега единствена) внучка, хем ми спира сърцето от притеснение на моменти.
Били пък се похвали с гадже. Моето свито момиченце се оказа, че бързо се е сприятелила с някакво момче от Германия по Еразъм. Понеже тя говори немски, заговорила с него, после пили кафе и излезли няколко пъти, харесали се.
Та това е набързо при мен. Сега излизам с Били и Лия да хапнем навън. Лия ще спи при нас, за да останат малко майка ѝ и татко ѝ насаме, а аз искам да пия едно розе с паста в близкото капанче.
Лека вечер, момичета!

# 228
Колко много новини, Фивър! Бързо да забрави щерката за притесненията и да останат само хубавите вълнения. Не може ли да си вземе отпуска вместо болничен? А за братовчедка ти стискам палци. Много се радвам и за малката щерка. Не, заради гаджето, а заради това, че вече не е притеснителното малко момиче. Wink
След малко сядам с едно златно мляко и се надявам да го изпия по пижама.
Хубава вечер от мен!

# 229
  • София
Хапнахме набързо и се прибрахме, че сега Лия и леля се къпят и ще я приспивам след час.
Дъщеря ми си е планирала отдавна отпуската и не може да я промени, че те почиват цялата лаборатория около празниците. Важно е да издържи до тогава. И предпочита да е близо до лекарите там, че я преглеждат през 1-2 дни и е спокойна как расте бебето. Дано да ѝ е писано да се разминат бързо притесненията!
За Били и аз се радвам много. Притеснявах се за нея, защото винаги е била по-затворена и по-самодостатъчна. Каките ѝ си израснаха заедно и са били винаги двете, но тя някак беше по-отделно. Сега направо е пораснала. И в университета ѝ харесва. Срещнала е много нови хора, интересно ѝ е.
Направо не искам времето тук да свършва.

Казвайте останалите как сте, че да не ви изпускам, докато се прибера.

# 230
Току що се прибрах и вечеряхме, две вечери родителски срещи имам. Сега почивам 10 минути и сядам да си видя уроците за утре. В събота следобед ми е защитата на 2ПКС та и там ще са ми нужни палчета, защото още не съм си получила въпросите от рецензента . Все до петък следобед се надявам да са при мен та да отговоря. Отделно дребното нещо не ми харесва разболява ли се какво ли?

Последна редакция: ср, 12 ное 2025, 20:37 от J_M_M

# 231
Джейми, дръж се! Да ти кажа, че краставичките с марината по твоята рецепта ми харесаха.

# 232
  • София
Фивър,стискам палци и за двете бебета и майки!❤️

Тази вечер детето представя България във Вечер на народите в университета в Ифран:

Последна редакция: чт, 13 ное 2025, 12:27 от Валенцето

# 233
  • при късмета
Добро утро!

Фивър, пожелавам ти притесненията бързо да отминат и само хубавото от гостуването да остане!
Вале, Мими грее
Джейми, успех на защитата и дребния да не се разболява
Аз си допивам кафето и отивам на контролен при пулмоложката
Гушки на всички Hug

# 234
Добро утро и благодаря за кафето?
Ма Ко, стискам палци и на теб за прегледа.
Вале, чакаме и разказ как е минала вечерта, посветена на България!

# 235
  • при късмета
Добро утро!

Пулмоложката каза, че съм доста по-добре, но иска напълно да излекува настоящата инфекция. Има още малко хрипове и АБ още 5 дни. Ще станат общо 26, никога до сега не съм пила АБ толкова време. Съпътстващите този път са по-малко.
Пак ще трябва да готвя много. Вчера направих една тенджера винен кебап, да има и за Шефа докато ни няма. Тръгнах да си лягам към 2.30ч., видях, че е изстинало напълно и тръгнах да прибирам тенджерата в хладилника. Точно пред него, едната дръжка се счупи и всичко на земята, по хладилника и шкафа. Свят ми се зави, докато изчистя по нощите, сега нямам и вечеря и пак ще трябва да приготвям и за горе и за него храна за уикенда.
Изпивам си АБ и отивам на пазар
Гушки на всички Hug

# 236
И, този филм съм го играла. Не си спомням манджата, със сигурност не е било и 2.30 през нощта, но е ужасно.
Ма Ко, важното е, че светлината в тунела за оздравяването ти става все по- видима. Пазиш ли се от евентуални гъбички?
Фивър, днес ли беше рожденият ден на щерката? Да бъде много щастлива, влюбена и обичана!
Смърфи се губи.

# 237
  • при късмета
Уж се пазя, Мария, пия пробиотик от първия ден. За сега няма признаци, надявам се да съм се опазила, ама пак казвам, че толкова дълго АБ не съм пила.

# 238
  • София
Здравейте!

Ма ко, на мен 2 пъти ми се е случвало. Веднъж с тенджера със супа и веднъж с капака на тенджера под налягане, докато варя лютеница. И все по нощите става явно. От тогава не ползвам тенджера под налягане и съдове с неизляти дръжки. Wink

Мария, утре е рожденият ден и е на внучката. Но ти благодаря от сърце!
Вале, успях да видя красавицата! И също чакам разказа.

Иначе аз сега пия кафенце в любимия ми парк Квиринале, а Лия си играе до мен с една кукла. Били е на лекции, големите момичета са на работа и само ние двечките се радваме баща слънчицето. Дават го днес около 20 градуса по обяд и наистина е топло. С количка сме и сме мобилни. Ще се поразходим още поне 2-3 часа, че и храна ѝ нося, а аз ще минат през любимото ми бистро на Барберини за сандвич и канелони.

Хубав и слънчев ден ви желая!

# 239
Здравейте, момичета!

Тук съм, ама с мм се надпреварваме кой първи да се разболее и зарази другия, хаха. 😜 Аман от сополи! Както ми каза една приятелка: след толкова години извън БГ, сега сте като в детската градина. Трябва първо да минете през всички детски вируси и градинския сопол, хаха

Фийвър - стискам всички палци час по-скоро да нямаш повод за притеснения! 🙏

Вале - разкошна Мими! Ама дай малко повече инфо от кухнята - как е минало, как са реагирали другите деца и т.н!

Ма ко - много кофти с манджата, ама е време май на Шефа сам да ги сготви кебапа, а? 😉 Иначе браво за здравословния напредък!

Джейми - стискам палци за защитата!

Другия уикенд отиваме в Бс. Пак се събраха задачи… Решихме 9-те месеца на майка в края на месеца да ги почетем с постановка на театър. Тя обичаше театъра. Купих билети за Тартюф с Пъдев и Кадиев, казват, че е хубава постановка. Дано!

Днес съм по моловете. В Малайзия ма’ах крачоли из моловете без проблем, ама тук и то посред зима, хич не ми се иска, ама някои неща ги има само тук.

На всички споменати и най-вече неспоменати мацки - цАлуФки! 😘😘😘

Общи условия

Активация на акаунт