Домакини 93/ минаваме на вино

• 13 795
  • 360
  •   2
Отговори
# 330
Охооо, остана ли от брънча и за мен?
Положението при нас е добре. Но този постоянен дъжд ...винаги ми напомня за Маркес и Сто години самота. Любима книга.
Фивър, лежи, кротувай и събирай сили.

Последна редакция: пт, 28 ное 2025, 15:30 от mariat

# 331
Фийвър, молим се с теб !Стискам палци да се оправиш по-скоро.
    Планирам нощувките в любимата Италия за моя рд и ми е хубаво!
   Април ще видим последната дружка,която прави 50 и ще бъде отново епично. Като гледам каква програма сме й заформили....Някак си, като знам,че имам билети за Италия и ми е леко на душата. Ще преживея Коледа.

# 332
Мария, "Сто години самота" и "Любов по време на холера" - много, ама много любими. Четох ги и на испански. Сега ме е страх да гледам екранизациите, че да не си разваля хубавите спомени.
"Зимата на нашето недоволство" на Стайнбек и тя е в моя топ книги.

Куриерът още го няма, пфууу...

А аз се чудя какво да слагам в куфара за Австрия. Дават го студено, между 0 и 5 градуса, отвикнала съм на такова време. Слагам дрехи на катове, каквто се казва, че ако нещо се наложи, няма откъде да се купи там. Магазините не работят от събота в 18 часа до понеделник сутринта. Не знам как се живее, когато магазините не работят в неделя. Сигурно се свиква, ама си е терсене.

# 333
Свиква се. Супер да си изкарате.

# 334
  • София
Марулетка, в кой град/градове ще сте? За Рим аз си имам едно любимо хотелче на ул. Флавия. Медичи. Само не си правя закуска, че е типична италианска, но наблизо има къде да се закуси и е много комуникативно по Джотто. Далеч е от Ватикана, но то в Рим далеч няма, когато ти е познат градът и ако обичаш да ходиш. Близо е до любимия ми пл. Барберини и цените са много прилични, а чистотата е невероятно.

Смърфи, шапки тип скиорски, за да скриват ушите, голям шал да пази гърдите и стабилно яке. В този период има леден вятър.
А в неработните недели, ако сте във Виена, отидете в Щефансдом и послушайте музиката. През декември имат специални служби в очакване на Коледа и е магично. И сладкарничките работят. Ако се сетя точната локация на моята любима, ще ти я напиша, ама пусто не помня името на уличката. Ще кача снимка на любимата ми торта след малко. Само да потърся в архива.

П.п. Ама наистина не намирам адреса. А някъде имах и клипче с декемврийските служби, ама не знам как се качва тук клипче.

Последна редакция: пт, 28 ное 2025, 16:14 от Fever Ray

# 335
Фивър, много то благодаря за снимката!

# 336
Фийвър, януари отиваме в любимото ли Полиняно а Маре. Много харесваме тази част на Италия с ММ. Запалихме и сина, той ходи по-често от нас.
   А април ще овършеем Флоренция, Чинкуе тере, Пиза,Болоня, Лука. Не в този ред. Това е желанието на юбилярката, ние подаряваме.Имаме си такава традиция. Само да сме здрави!
    Аз обичам малките градчета от селски тип. И съм луда по Медичи. Рим , засега, не ми е в ту ду листата. Много комерс ми идва. Както и Барселона и Париж.

# 337
Фийвър, във Виена сме до понеделник, после в Залцбург. Ние по тези места сме били хиляди пъти, но винаги има и още нещо да се види или посети. Сега ще пообиколим коледните базари, малко глювайн и наденички, може и шнитцел в Плахута. Както дойде...

Куриер няма. Бясна съм! Изрично им заявих, че искам да си получа пратката от офис, те я дали на куриер. Сега ходи и я търси...

# 338
Смърф, звънкай на нац.им номер и подай рекламация/това им е термина/.Настоявай да ти я доставят както искаш ,ако не, докато те няма да не плащаш магазин.

# 339
  • София
Марулетка, на мен просто родата ми е в Рим и надолу на юг, ама за там рядко остава време да обикаляме. Иначе любимият ми град е Торино.

Смърфо, завиждам ти за Залцбург. Само веднъж съм била там, но съм влюбена. Прекрасно място е. И селцата наоколо.
Да идете в музея на марципана. Охххх, как ми се дояде. Умирам за марципан. Само бонбоните Моцарт не харесвам, но всичко друго мога да ям до изприщване.
Настоявай да ти намерят и донесат пратката сега. Подай оплакване. Още не им е свършило работното време.

Аз, живот и здраве, планирам пътувания от февруари натам. Да се стабилизирам и тогава чак.

# 340
Бяхме на театър, гледахме Тартюф с Кадиев и Пъдев, а и още цяла плеада талантливи млади актьори. Класическа постановка с малко разчупване тук и там, хареса ми.

Днес съм звъняла на куриера поне 10 пъти. Няма реакция. Утре преди да тръгнем пак ще ги тормозя.

Фийвър, ще ти взема марципан. Иначе в Залцбург съм била навсякъде - музеи, дворци. Обикаляли сме и околностите. Една НГ я празнувахме в Цел ам Зее. Много хубаво място е.

# 341
Много хубав марципан има и в Любек- Германия. Не съм била там, но близки ни черпят.
Добро утро!
Смърфи, лек полет!
След малко се стягам за работа. Надявам се  да не ми отменят масажа след работното време.
Хубаво да ви е!

# 342
О, Фийвър, и Торино ще посетя, сега вече има и полети.
   Смърф, не знам от кои куриери чакаш пратка, но подай рекламация на нац.им телефон.И си настоявай да ти я донесат днес, ако има време да чакаш, ако не настоявай да ти падне таксата за доставка и поради неизпълнение от тяхна страна да ти я съхранят , докато те няма. Но на нац.телефон , куриер може и да не ти вдигне.
   Безкрайно харесвам младото поколение актьори, има страхотни измежду тях.

# 343
Добро утро!

Марулетка - доставката е безплатна до адрес. Ама днес няма да имам никакво време да се занимавам на място. Ще им се обадя пак.

Мария - лека работа и никаква отмяна на масажа!

# 344
Смърф, ма тия големи наглеци-хем безплатно до адрес,хем в офис да я вземеш.
  Дъщеря ми , когато беше в София, беше управител на офис на Еконт, зет ми също бачкаше за тях. От тях знам как е най-добре да процедира клиент, затова те съветвам така настойчиво. Всички куриери бачкат на един принцип, аз и със Спиди съм имала такива ядове.  Този номер , като на теб, го правят,защото нямат достатъчно куриери. Ако мине номерът , мине.

Общи условия

Активация на акаунт