Домакини 93/ минаваме на вино

• 13 761
  • 358
  •   1
Отговори
# 345
Поръчката е от международен сайт с директна, безплатна доставка до адрес. Местната фирма (Интерлогистика) дава опция за вземане от техен офис/склад, което мен ме устройва повече, заради днешното пътуване, а и не ми се връзваше да стоя цял ден вкъщи. Така им заявих два пъти по телефона два дни по-рано. Да, ама не - дали я на куриер, който не я достави. Сега пише, че е върната пак в техния офис. Чакам да стане 10 ч. и пак ще им звъня.

# 346
оф, те и тия са едни .......Успех , Смърф!

# 347
  • София
Смърфи, за съжаление, не трябва да ям сладко следващите месеци.
Ям само печено пиле, сирене, мляко и яйца. Уж обичам яйцата, но вече ги намразих. Ще почна скоро да кудкудякам.
Но ще се радвам на снимки, а вие си отяжте и за мен.

Аз само със Спиди поръчвам. Всичко си е персонално до куриера, а нашият е много точен. Часове си спазва момчето. Е, говори ми на ти и все едно сме връстници, ама е пич и ми качва нещата до етажа.
Този на Еконт за нашия квартал е голяма шматка. Уж се обажда, че идва и се мотае 2 часа, често доставя след 20 ч. вечерта. Затова спрях да поръчвам при тях.
С Интерлогистика май веднъж съм получавала пратка и май закъсняха с няколко часа.

# 348
  • при късмета
Добра утро!

Смърфи, много е дразнещо да се разправяш с куриери. Да се оправят нещата и да пътувате спокойно!
Мария, малко релакс, добре ще ти дойде
Аз си пия кафето и чакам Шефа да се върне от плуване. Днес щял той да готви и ще ходим заедно на пазар.
Приятен уикенд на всички Hug

# 349
  • София
Ма ко, порцелановата чашка и теменужките ме уцелиха в сърцето.
Много харесвам фин порцелан. Не трупам по минималистични подбуди, но навсякъде в жилищата ни имам по 1 хубав сервиз и си го гледам като очите. Още не мога да преживея, че бяхме подарили за един годеж такъв сервиз на наши близки. Те не били наясно и го бяха измили в миялната. Извадили го на парчета. Вече на никого не подарявам такива красоти, ако знам, че не е ценител.
А теменужки пробвах да си развъдя няколко пъти, но не ми се получава. Не знам къде бъркам. Стават само листа и така и не цъфтят. Накрая умират. Sad

Последна редакция: сб, 29 ное 2025, 11:04 от Fever Ray

# 350
Добър ден стана докато седна.
Изпратих мъжът ми на работа. Две перални пуснах едната изнесох навън, поглеждам вали сега я пуснах на центрофуга...отново. Банята чистих основно, че от варовика във водата става цялата бяла.
Ма ко, порцелановата чашка и теменужките ме уцелиха в сърцето.
И аз обичам порцелан, но като знам, че много чупя изобщо не купувам.А това повече прилича на мушкато, отколкото на теменужка. И на мен с теменужки не ми се получава отглеждането.

# 351
  • София
Джей, на мен на теменужка ми прилича, ама съм недоскив. Реших, че е теменужка, заради преливащите цвят. Мушкато май не съм виждала преливащи.
Ама може и такива са има. Аз отглеждам само от едрите мушкато в червено и много тъмно винено, почти черно.
Иначе и с африкански теменужки пробвах, че уж са по-издържливи, но и с тях нямах успех.

Ох, аз днес ще пукна от скука вероятно.
Съпругът ми ме нахрани, поошета набързо и пое с младежите навън. Баткото е на рожден ден на съученик, а в това време той иска с малкия да иде до един приятел с малко дете. Децата да поиграят, а мъжете да се видят спокойно. После ще пазаруват и докато дойдат ще мине денят. Аз си лежа и се чудя как да си уплътня времето, понеже не мога да чета, заради очите. Май ще пробвам да слушам аудиокнига. Не обичам друг да ми чете, но поне да не се зверя само в екрана на телефона.

Последна редакция: сб, 29 ное 2025, 11:17 от Fever Ray

# 352
Фивър, покани братовчедката да се наговорите.

# 353
  • при късмета
Сега Джейми като каза, и аз видях, че не е теменужка. По цветовете и на мен на това ми заприлича, ама много не се загледах, просто е цветно, та ми хвана окото картинката.
Фивър, теменужки купувам. Обаче ги пренасям в по-голяма сандъче по няколко корена и са на перваза на прозореца, иначе са на отворен балкон. Т.е на завет са и като пецъфтят, семената падат в пръстта, а не ги отвява вятъра и пак тръгват. Губят се понякога, купувам нови и така. Те не умират защото не ги гледаш като хората, а защото си има цикъл самото цвете. Но не мога да си обясня защо не ти цъфтят.
Африканската теменужка, тази къдравата ли беше? Ако е тя, не се развъжда като обикновенните, с Радето много пъти опитвахме

# 354
Оооо, аз от тази тема и една определена потребителка се захласнах по порцелана.
   Имах много сладка баба за клиент, дето баш не знаеше какво точно търси, защото комшията все й пазарувал, но в края на краищата стигнахме до това,което е нужно. И накрая женицата като взе да ми благодари, как съм била търпелива, как съм я изслушала...а в еди кой си магазин как я овикали. Та се питам, защо  ставаме все по- лоши и по-лоши?

# 355
  • София
Мария, бих с удоволствие, но тя трябва да се пази повече и от мен. Има отлепена плацента и също си лежи у тях. Няма как да дойде. Иначе сме голяма партия с нея, но сега бебето е важно. Тя се бори за него от 2012 г. Ще има много време да се чуваме по телефона само. А и не се знае дали из нас не се върти някое вирусче от момчетата, та няма да се виждаме скоро. А бяхме свикнали почти всеки уикенд да сме заедно в планината.

Ма ко, аз също присаждам в саксия на остъклен балкон, но имам усещането, че не уцелвам поливането.
Африканските са тези с плътните листа и цветове. Месести и наситени. За тях сега видях, че се размножават с резници, а не със семена.
Ще пробвам напролет да взема направо семена, а не вече цъфнали растения и ще видя дали няма да стане по този начин.

Марулетка, все повече хората стават дистанцирани и груби,затова любезността и милото отношение впечатляват.
Аз сега в болницата много се изненадах, че 98% от персонала бяха много мили. Все съм свикнала да се зъбят, а имам опит в доста болници и вече знам къде са груби, къде са мили, къде наистина обръщат внимание, къде ще те оставят да пукнеш. Ама в тежък момент е много важно някой да е мил с теб.

Добрата новина е, че говорих с момичетата. Ками от 2 дни няма изобщо зацапване, което много ме радва и бебчето расте. Така поне се чувствам много по-спокойно.

# 356
Fever Ray аз  събота и неделя слушам книги. Не ми остава време да чета, и докато си върша другите неща книжката си върви. Сега съм на последната "непрочетена" в Сторител книга на В.Кожухарова.
Мама преди две години отгледа теменужки от семена, ами много трудоемко и само за един сезон. Ето тези бяха при мен.
Скрит текст:

марулета има и човеци, ама все по-често срещани са тези викащите.

# 357
Права си, Фивър, пазете се!

# 358
Обаче, да похваля един непознат. Спрях да пазарувам на един супермаркет.Заднатс ми гума спаднала.Извсдих си компресорчето , но не успях.Повекът дойде, донесе неговия, напомпа ми гумата, звънна на един сервиз да ида да я донапомпат.Това в друго населено място, където бачкам в събота.Ми има хора,благодарна съм!

Общи условия

Активация на акаунт