Домакини 93/ минаваме на вино

• 13 730
  • 358
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Привет!
Благодаря ви за подкрепата, мили мои!

Явно се депресирам, защото от дете съм свикнала да се събираме точно за тези дни, дори да сме разпръснати. И докато нашите работеха в Либия и Мароко, и после ние живеехме в Дания и Финландия. И момичетата си идваха даже през пандемията. Но сте прави, че трябва да почна да свиквам всеки да има свои планове. Опитвам се да мисля позитивно, защото знам, че не е от нежелание, а от други ангажименти.

Смърфи, аз периодично, особено по това време на годината, от 2023-та получавам тежки кръвоизливи. Те са ни семейна особеност, заради миоми, които се обострят през менопаузата. Майка ми имаше през този период. Баба ми имаше. Сестра ми също, но по-слабо.
Пък и при мен многото бременности не облекчават нещата.

На всички пожелавам приятен ден!
Смърфи, вие вземете шапки, че в този период съм била във Виена без шапка и после цяла зима влачих синузит.
Плами, звучи много приятно предстоящото пътуване на щерката. Да си изкара много добре!
Мария, дано да не работиш на празниците, а да имаш време за почивка!
Марулетка, дано само приятни гости да имаш и да не ти тежи шетането! И браво за желанието на сина да готви! На мъжете им се отдава под природа.

# 301
Мерси,Фийвър, но аз съм особена порода.Точно по празниците, Коледни и Великденски, не искам никакви гости.

# 302
  • София
Тогава ти пожелавам да не посрещаш изобщо гости и да изкараш времето така, че да се чувстваш най-добре!

# 303
  • София
Фивър, надявам се да се стабилизираш по - бързо .

Плами, звучи страхотно това пътуване, браво.

Аз съм от партията на Марулетка. Не каня гости по Коледа и Нова година. Вкъщи обичаме на Бъдни вечер и на 31 да сме си само ние, като Мими на Нова година не е вкъщи разбира се .
на Коледа ходим на обяд при нашите. Когато бяха живи свекървите минавахме и през тях на 25.
И после сме си вкъщи.
Не обичам суетенето покрай гости, не обичам  да купувам и получава подаръци , освен от най близките си и то символични.

Ох, снощи бяхме с детето и приятели на концерт на Веселин Маринов. Неописуемо изживяване, както всяка година. И плаках, и се смях, и танцувах. Невероятно!
А днес ще се занимаваме с това:

Последна редакция: чт, 27 ное 2025, 14:23 от Валенцето

# 304
  • София
Благодаря, Вяле!
Това къща за пиленца ли е?
Че моят съпруг си е наумил да си направи сглобяема. Не искам да купува готова, а на Боровец иска да сложи на прозореца, защото имаме едно сладко пиле, което често идва на перваза. Та за него иска да направи къща и хранилка. Ама като не мога да обикалям и все отлагах, а исках за Коледа да му подаря, но уви

# 305
Фивър, поръчай му къщичка по интернет.

# 306
  • София
Медена джинджифилова коледна къщичка е това или поне ще стане след като я залепим и украсим.

# 307
  • при късмета
Фивър, на вилата от останали материали Шефа си сглоби къщичка за птици. Просто си извади един проект от нета, с мъжа ми си разкроиха плоскостите и си я сглоби. После обаче, като се зачете, се оказа, че за различните птички, са различни къщички. В нашата се заселиха синигери, много ги харесвам, ама беше за малко. Май нещо ги изяде бебетата или още на яйца. Та думата ми беше, първо да проучите какво е птичето, ако ще правите за конкретен вид и направете къщичката за него. Има разлики в наклона на покрива, има ли пръчка отпред, колко голяма е дупката през която ще влиза, че и височината на която е разположена. Всички тези, на пръв поглед уж незначителни неща, за пилетата се оказаха от ключово значение.
Аз се разходих до пазара и бързичко се прибрах, че при нас заваля

# 308
  • София
Наистина ще погледна от къде да поръчам.

Нашето май също е синигирче, защото по снимки ми прилича на черния горски синигер. Трябва да го снимаме и да питаме някой чат бот.

# 309
  • София
Добро утро с коледно кафенце:

# 310
Вале, изядохте ли медената къщичката, та не ни я показваш с кафето, да оплакна очи? Ааааа, ще се караме!
При нас вали и това ще ми спести крачките преди работа, мрън.
Хубав ден да имате!

# 311
  • София
Ааа , никакво ядене. Стана страхотна, ще я снимам после и ще ви покажа.

# 312
Добро утро! Вале, честна дума,вълнувах се с теб за концерта, знам каква тръпка ви е Веско. Аз също бих отишла , ако имаше тук.
    На двора ва щеката има къщички за птички, Кати ги храни , слага им зърна и трошички хляб, хранят едно бездомно куче Сузи, която ражда непрекъснато и им води кутретата да се похвали. Щерката се старае да ги даде на някой като пораснат . В селото , където живеят има доста бездомни кучета и младите хора са подхванали кмета да ги кастрират.

# 313
  • при късмета
Добро утро!
Вале, много хубаво кафе.
Днес Тод на Калинчето има рожден ден. На една дата е със сестра ми и съм го запомнила. Да е жив и здрав, да успява в университета и живота!
Много добре си поспах днес, от вчера ми се върти главата и все ми се спи. Следобяд ще водя и котката на вет, да видим има ли здравословна причина да прави бели или е поведенческо, че започна на дърти години.
Гушки на всички Hug

# 314
Жив и здрав да е Тод!
Ма Ко, после да споделиш какво е казал вет за котето.

Общи условия

Активация на акаунт