Домакини 93/ минаваме на вино

• 13 795
  • 360
  •   2
Отговори
# 285
  • при късмета
Добро утро!

Мария, няма проблем. Вчера и до Мелник бяхме, колкото по-на долу, толкова по-зле е било. Обаче ми хареса канала, който са направили за да не се наводни града при такива случаи. Заговорихме се с една сервитьорка, каза, че над града се затлачва при дъжд на едно място, заради структората на скалите и тръгва изведнъж водата.
Бяло вино не уцелих никъде, мускатовите не са моите, но такова малиново си взех, ммммм
марулетка, да си носи името със здраве Кати! За климатика, подай си иск в енергото, ако сте сигурни, че заради това е изгорял климатика. На мен микровълнова са ми правили. И при нас миналата седмица беше някаква дискотека.
Фивър, дано вървиш към нормализиране. Предложението остава
Ставам да чистя и да измисля какво ще се готви. Гушки на всички Hug

# 286
На момчето пържих месо и картофи. За мен ще е нещо с броколи, за щерка и гадже- баница. Това е менюто днес у дома.

# 287
Благодаря ви  и добри утро!

# 288
  • при късмета
Добро утро!

Дано се сетя да купя истинско кафе, че няма за утре, а виртуалното е малко трудно за пиене.
Пак имам да пазарувам  днес. Звънкам на майка един телефон, да видя какво е положението и тръгвам

# 289
  • София
Здравейте, момичета!
Пуснаха ме тази сутрин. Не съм още добре, но се стабилизирам. Смята, че поне няколко седмици ще съм зле и се надяват само да не се върна скоро при тях. Има вероятност според лекарите, а и в този период на годината винаги съм така. Дано да е било това обаче само.
Сега си лежа. Добре, че съпругът ми днес не е в съда. Работи от дома. Сега се радвам, че не махнах леглото от стаята, която преправихме от детска на Били в кабинет и гардеробна. Щях да го пращам на вилата и добре, че не го направих. Сега той си работи, аз лежа и само да охна тича да носи вода, лекарства. Даже ми сготви пилешка супа, че трябва да ям протеин и колаген. Обещал ми е шкембе чорба и да видим дали ще се справи, защото все аз я правя.
Кучетата опитаха да се пъхнат при мен под одеялото, но бяха изхвърлени в другата стая и сега ми се сърдят.
Момчетата още не знаят, че съм се прибрала и сигурно ще се радват.
Ще дебна сега кога е свободен и кога Ками не е на смяна,че да се чуем и да разбере "дядката" новината. Поне се успокоих, че при нея кървенето е много намаляло и бебенцето върви много добре и бързо расте, но и тя е в добри ръце в болницата, където е генетичната лаборатория, в която работи. Друго е познато хора да те обгрижват и наблюдават като колега.
Криво ми е, че толкова си гласях бизнес начинанието, а то си стартира без мен. А и без братовчедка ми. За тези, които я познават отпреди, да кажа, че и нейната бременност върви. Трудно, че има хематом и също лежа в болница няколко дни, но бебенцето расте. Тя заслужава, защото се бореше за него от 2012 г и беше на път да се откаже. Дано да е наред всичко. Та двамата мъже движат сега всичко и персонала на хотела поне през зимата, че от пролетта ще има промени и ще трябва да наемаме други хора. Сложно малко, защото собствеността става изцяло на етажната собственост, но имам идеи как ще продължат безпроблемно нещата. Да се стабилизирам и ще уредя нещата документално, но след НГ. Ще поема и нейните задачи, че тя да лежи и да се пази.
Тия кафета от снимките как ми правят скомина! Хем пия рядко кафе, но сега ми се пие, че трябва специална диета да пазя и не може. Плюсът е, че съм се вталила, въпреки лежането и яденето в леглото.
И ей такива неща при мен.
До НГ го удрям на мързел и глезене само. Макар да ми е тъжно, че този път за първи път ще сме доста лежерни в събиранията и празнуванията.
Ралица ще дойдат с Лийчето буквално за 3 нощувки между празниците. Били ще си дойде само за БВ и за Коледа и после ще се връща, че иска да празнува с приятели и да се готви за първа сесия. Ками хич няма да дойдат. Сестра ми решиха този път да пътуват, че и те вече са без деца и внуци, които са с техни си планове. И остават деверът и етървата, с които ще направим един празничен обяд в някой от дните. И едно кафе с тукашните сватове. И толкова.
До нашите ще идем чак в първите дни на януари за няколко дни, стига да мога да пътувам.
Никога не е било така. Сигурно помните всяка година какви събирания си правим с децата, с роднините, със сватовете, с кумци и кръщелници. Сега сигурно само последните ще дойдат за 1-2 дни с нас на вилата за по свинско с винско.
Лекинко се депресирам явно, но здраве да е. Има време за всичко.

Вие вече имате ли планове за празниците или още ви е рано?

Прегръдки!

# 290
Фивър, горе главата. Семейството около теб ще компенсира липсата на останалите роднини и близки. И все пак, идва време, в което събиранията не са това, което бяха.
Ние все още нямаме планове, защото не се знае дали ще работя на 02.01. ММ трябва на 02.01 да е на Пампорово за няколко дни. Живи и здрави искам около годишнината ни да отидем до Банско, но нищо не се знае.

# 291
Фийвър, почивай си. Празниците не са дата, а времето, когато сме с близките.Коледа ,или напр. 25.01 /произволна дата/ все тая.
   Аз не обичам тези празници, нямаме планове. Ще ми се да докараме нашите при нас, т.е. при дъщеря ми, тя ги е поканила, но ако не искат няма да страдам. Все пак те са възрастни и може да не им се пътува вече. Аз не обичам да ходя , така че едва ли ще си отидем ние. 
    Не искам гости, както се случва обикновено от празници и всички се изтърсват у дома. Искам да сме сами, синът ми ще е в нас, щерката живеят на 10 мин . Но аз в това отношение съм кривундел.

# 292
  • гр.Варна
Здрасти, празници викате Confused
Не обичам Коледа, Велик ден и тем подобни събирания. Намрази ги по точно, от 20 години поне.
Планове нямаме с ММ. Никой от младите няма да е тук покрай 24-25, а и за нова година. Ще мислим в движение поне за новогодишното посрещане, но с приятели и то и там още сме на никъде.

# 293
Привет! В събота заминаваме за Австрия за 4-5 дни, ама че време ни чака, брррр....

Фийвър, вие сте голямо семейство, така че е нормално да се чувствате некомфортно при липсата на някой, но нещата тепърва ще се променят и децата и техните семейства все по-често ще пропускат такива празници. Нормално е. Казвам това от позицията на дете, което повече от 20 години живее в другия край на страната (тогава нямаше дори цяла магистрала), а 13 от тях по екзотичните чужбини. Сега казахме на родителското тяло, че за празниците си оставаме в София и те са напълно ок. Вече са възрастни и такива събирания ги натоварват и уморяват. Ние пък ще използваме почивните дни за някои задачки, за които все няма време.
Не съм разбрала какво ти има, но си почивай сега, за да имаш сили за празниците! Стискам палци на Ками и братовчедка ти да изкарат спокойна и успешна бременост!

Плами, щерката да не отиват при другите баба и дядо? Така ми се ходи натам...  

Марулетка, честит имен ден на Кати! Кога се роди, кога порасна това дете? Моята кръщелница имаше и тя ид вчера, събрахме се да празнуваме.

Ма ко, ти как си?

# 294
  • гр.Варна
Coffeeдобро утро на просто кафенце:yellow_heart:
Смърфи отиват в Маями където ще се съберат с баща му, малката му сестра, зет  му, снаха му, и... и аз не знам още кой. Майка му почина за огромно съжаление през 2021 година точно в разгара на пандемията, а те живееха в Берлин. Трудно беше да успее да пътува до Колумбия за да се сбогува с нея, но с хиляди документи от болницата там и посолството успя да я види жива и след това да я погребе:disappointed_relieved:
Абе беше много тежък период за тях, че и за нас тогава. Тя познаваше Теди/дъщеря ми / и много я харесваше,а с мен по телефонни видео връзки .
Че така, свата ги покани, плати им билетите в двете посоки и ще се запознае на живо с внучката Мария - Жара. Мария идва от майка му точно - Мария Клаудия беше тя.
Летят на 15. 12 и се връщат на 07.01

# 295
  • при късмета
Добро утро!

Фивър, пази се и нещата ще се оправят. За празниците пожелавам на теб и на тези около теб, да сте забравили за здравословни притеснения!
Плами, радвам се да те видя
Смърфи, благодаря, добре съм. Уморявам се по-бързо, но явно това ще си остане. Уж държа намалената бройка на цигарите. Приятно изкарване на вас!
Мария, дано ти се нареди по-дълга почивка
И ние още не сме решили какво ще правим за празниците. Аз съм ту така, ту иначе, та и марулетка я разбирам
Добре поспах днес, сега като си допия кафето ще видя какви ще ги върша
Гушки на всички Hug

# 296
Значи от кафетата избирам мъфините. Само тях съзрях. Точно по вкуса ми са. Е, не и по диетата, но...
Плами, щерката ще имат страхотни преживявания с това пътуване, сигурна съм.
Ма Ко, какво ще готвиш на Шефа?
Вале, ела и разкажи за снощи.

# 297
  • при късмета
Имам супа топчета от вчера. И нова тенджера имам след фиаското със среднощното чистене на кухня, та това беше поръчката да я сефтосам

# 298
Момчето в момента е на вълна рецепти от Инстаграм. Та всяка вечер сме в предизвикателство.

# 299
Ние с моя син непрекъснато си менкаме рецепти. Той обожава да готви и казва,че страхотно се разтоварва. Онзи ден ми се жалваше , че и приятелката му се е запалила по готвенето, а най-лошото било ,че й се получава. Та не може само той да се вихри. Ако знаете какви суджуци и мезета си е направил и изсушил.....

Общи условия

Активация на акаунт