Домакини 93/ минаваме на вино

• 9 844
  • 239
  •   1
Отговори
# 195
Добро утро!
Днес е Задушница.
Честит празник на Народните будители!
Джейми, кой е градът и ресторантът/хотелът?
Традиционно съм на работа днес.
Хубав ден от мен!

# 196
  • София
Ма ко, браво за намаляването на цигарите! Ама да задържиш положението и след оздравяването.
Аз мисля, че излизането на чист въздух ще ти помогне на дишането, затова се стягай за следващия уикенд и отивай. Само да не боядисват или да ползват някакви миришещи материали,че може да те раздразни отново.

Лека работа, Мари!

# 197
  • при късмета
Мария, архангелова задушница не е ли другата събота?
Фивър, искам да изкъртим мазилката в стаите горе, че е много дебела, а те са малки. Тавана вече е свален. Повече ме притеснява прахоляка, отколкото миризми от бои. С тези дробове, не само от тази прах трябва да се пазя, поне докато отмине пристъпа. А боядисване, омасляване, изобщо всичко с четка, не си го давам. Това си е моето нещо, не го отстъпвам. Там обаче няма да има. Още сме в дилема на тавана дали да е ламперия или гипскартон, а стените варосваме, не е латекс. Ако решим да е ламперия, ще трябва да я омаслим, да е в цвета на всичката дървения, а маслото не мирише изобщо. По-добре ще стои гипскартон и открити греди, като долу, но понеже не се живее там постоянно и отоплението не е ефективно на 100% като загряваш само уикенда, май ще се спрем на ламперия, за изолация и да не пуска топлото на горе. ще го мислим, още разбутваме, преди да правим

# 198
  • София
Днес е Задушница, ма ко

# 199
  • София
Ма ко, днес е Задушница.
Щом ще има къртене не е за теб. Латекс и масло не са проблем, но някои замазки съхнат бавно и също не са добре за възпалени бронхи. Трябва ти пазене сега. Много харесвам варосани стени на къща аз, особено ако са и с малко синка във варта.
Ламперия е трудна за поддръжка. Ние имаме частична ламперия на вилата, а терасата на планинското ни жилище е с изцяло дървен парпет и си иска сериозни грижи.
Нас ни посъветваха преди маслото да кажем с газ и наистина има ефект.

# 200
Привет!
  Честит ден на будителите!
   Макич, другата седмица е Архангелов ден , днес Задушница. Ние с ММ ще ходим на робища,но аз съм до 13.00 на работа, докато се прибера в града, сигурно ще е към 14.00. Но тъкмо няма да има толкова народ.
    Времето е разкош! Утре сме решили с една приятелка да ходим на гости на щерката, да пием кафе на двора и дружката да види къщата, че не е ходила.
   Вале, стана време детето да си идва? Кога ще пътува?
Ех, тази Мими!!!
   Джейми, приятна почивка на вас!
   Аз си чакам януарската Италия, а за април планираме нещо с другарките за Флоренция! Ако мога бих заминала още утре и бих останала до края на дните си там. Мечти......

# 201
  • при късмета
Ами аз свързвам задушница с най-близката събота до Архангеловден затова. А и хич не го обичам този ден. Мерси за информацията!
Фивър, ние обработваме дървото с един препарат, който е специално против буболечки и гъби. Напълно прозрачен е и може всичко да сложиш отгоре. А на маслото му дават 5 години, даже на същата марка, със същите цветове видях ново масло, на което дават 15 години. А и вътре подръжката ще е по-рядко. Навеса не е мръднал с това масло, вече 2 години и половина. Нито избледняло, нито петна има някъде, както съм го нанесла, така стои. Дограмите и черчеветата горе ги омаслих преди 2 месеца, та мога да сравня цвета. И препарата и маслото са на Бохемит
марулетка и теб, като мен явно щъркела е сбъркал къде да те пусне

# 202
  • София
Марулетке, още много време има, наполовина е сега. За Коледа ще си е тук.
Как мина вчера представянето на книгата?

Ние селската ни къща и варосахме изцяло отвътре стените. Мъжът ми чете, чете и накрая така реши и сме много доволни.

Ма Ко, ми то днес е най близката събота до Архангеловден. Вече другата събота си е самият Архангеловден и аз ще си имам именик. Вчера му купих хубав пуловер за подарък
.

# 203
Оооо, представянето беше Велико. Имаше пияно, един страхотен млад талант акомпанираше, директорът на театъра чете стихове.Страхотен глас и дикция! Много емоционално беше, групата ни в Месинджър не спира да жужи от снимки, впечатления, емоции.
    Ще ви пусна някое стихотворение, но забравих да взема книжката сега с мен.

# 204
Ще чакам, Марулетка!

# 205
Джейми, кой е градът и ресторантът/хотелът?
Градът е Карлово.
Скрит текст:

# 206
  • София
От мен следобедно кафенце с десерт:

Днес ми е ден за излизане сама, имах нужда. Седнах на най предната маса на едно кафе насред Витошка, взех си тортичка и лешниково макиато, цъкам си на телефона, гледам множеството, усмихвам се и така. Понякога човек има нужда точно от това.

# 207
Вале, разбирам те! Ние с ММ сме на подобна вълна.... в Гърция.

Последна редакция: нд, 02 ное 2025, 16:51 от mariat

# 208
  • при късмета
Добро утро!

Радвам се, че уикенда е бил релакс. И аз поспах. Успях даже да се боядисам. Вече дишам почти нормално, надявам се до края на лечението и да се движа нормално.
Гушки на всички Hug

# 209
С цигарите кво става?
   Аз не си починах, защото ММ реши да боядисва с латекс.Докато съхне един коридор, реши да кацне едни петна в едната кухня.Тя боята уж същата, да ама не.И айде и кухнята, айде на коридора му трябваха две ръце, айде да изхвърлим един шкаф от въпросния коридор, да се избере друг.....И на края една приятелка, която има рибарник в Балкана за пъстърви, донесе една торба риби. Честно, идеше ми да се гръмна.
     Днес пък Джуфка не е на градина, прехвърляме си я, аз отивам на ае след малко.Чакам дядо й да се прибере, да я поеме.

Общи условия

Активация на акаунт