Мнения за имуностимулаторите на ADLiquid™?

• 155 827
  • 669
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Хубаво. Айде някой да иде до ХЕИ и да даде малко от сиропа, да го изследват, какво точно има в него (ще си поделим и парите, ако е скъпо това изследване). Ако са изброените билки и витамини, които са описани там и кажат, че няма нищо страшно - добре. Ако не са - правим бойкот на сиропа.

Ню, стига бе! Не може да стигне до нашия пазар и да не съдържа това, което пише. Не бъркай американските институции за регистриране на разни неща с нашите, както и с тези на най-различни страни. Има неща забранени някъде и разрешени другаде. Българските власти са разрешили вноса, значи са проверили поне какво съдържа. Ти капеш на Гери Коларгол, нали? В него има колоидно сребо, забранено в Щатите... ама тук е разрешено. Не разбирам, защо пък FDA  ще ми е критерий в България. Нека който иска да го дава, който иска да не го дава. Голям спор се завъди тук, ама ако ще караме по тоя начин значи трябва да се поогледаме какво ядем, щото приема на тоя сироп за 2-3 г. може да е по-безвреден, отколкото кифлите и вафлите с маргарин дето тъпчем всеки ден!!! Това е хранителна добавка все пак!!! Не говорим за лекарство. Дава се пожелание, който иска!

# 286
  • Варна
Ваче, споко де.  Grinning Не виждам спор в темата, просто споделяме мнения. Ето на-давам сиропа, виждам ефекта, но ме гризе едно червейче отвътре. Точно защото е хранителна добавка, а не лекарство е по-вероятно контролът да е занижен. Някъде тук из темите пишеше, че лекарствените средства се проверяват стриктно, докато хранителните добавки-не. Също така пишеше, че много лекарства ги регистрират като хранителни добавки, за да се избегне този строг контрол (това май съм го чела за хапчета за отслабване). Мисля, че има над какво да се замислим.
Иначе и аз мисля, че няма безвредни неща на нашия пазар. Едни моркови да купя на детето-не се знае какво има вътре. Ако ще и някоя баба от село да ги продава-пак не се знае с каква вода са поливани, как са гледани. Това е лошото.

# 287
  • София
Опитвам се да установя къде да дам сиропа за изследване. Не е в ХЕИ, а в Националния център по опазване на общественото здраве. Звъня като луда по всички лаборатории, и или не ми вдигат, или ме уведомяват, че не е в тяхната, но не ме насочват другаде. Ако някой има телефон за контакт, моля да го даде, аз ще се свържа и ще дам проба. Обаче няма да е зле лабораторията, която го изследва и да даде мнение по нашето законодателство състава допустим ли е или не.

# 288
  • София
Така, от НЦООЗ ме препратиха към РИОКОЗ. Според новата наредба за добавки и олигоелементи, сребро не може да има. Посъветваха ме да подам сигнал там, за да им спрат разрешителното за продажба. Тъкмо да се обадя в РИОКОЗ, реших да огледам темата и състава, за да им дам изходни данни. И се зачудих - къде в състава видяхте колоидно сребро? Ето от сайта инфото :

15 мл колоиден разтвор съдържа следните биологично активни вещества:
Обща енергийна стойност  1 ккал
Общо въглехидрати 0,25 г
Витамин С (аскорбинова киселина), естерифициран - Ester-C®
 40 mg
Витамин Е (Д-алфа-токоферил ацетат)  10 mg alfa-TE
Цинк (цитрат)  2,5 mg
Селен (аспартат)  10 µg
Масло от свещица (папулка, Oenothera biennis) 50 mg
Масло от свещица (папулка, Oenothera biennis)  50 mg
Бета 1-3 глюкани  10 mg
Котешки нокът (Uncaria Tomentosa),
екстракт от кората на корените, 3% общи алкалоиди
 10 mg
Ехинацея теснолистна (Echinacea Anqustifolia),
екстракт от корен, 4%ехинакозиди
 10 mg
Астрагал (Astragalus Membranaceus), 10% аминокиселини, екстракт от корен
 7,5 mg
Силимарин (бял трън, Silybum Marianum), фитозоми™ плодове
 5 mg
Пчелно млечице  5 mg
Гинкго Билоба, (Ginkgo biloba), екстракт от листа, фитозоми™  2 mg
Вкус  Грозде
Мирис  Грозде

Моля някой, който си е у дома да провери състава, написан на шишенцето. Щото тая масова психоза ще ни умопомрачи накрая. Кой каза, че има колоидно сребро?

# 289
Аз го проверих същото съответства на Фор Кидса по състав.Също не разбирам къде е среброто, ако има такова.

# 290
  • София
значи сега прочетох за colloidal silver (една от съставките) е забранена в USA http://findarticles.com/p/articles/mi_m1370/is_6_33/ai_57800117 . много объркващта инфомация. зa тези които са давали сиропа дали са збелязали някакво по особено оцветяване на кожта или нещто друго ?

Хмммм  Thinking

# 291
  • София
Както и да е, свързах се с РИОКОЗ, ще отида до там. Нищо не съм споменавала за състава, а само за смущаващи несъответствия в информацията за потребителите. Моля само мамите, които водеха кореспонденцията с фирмата-вносител да ми препратят на лична или да обобщят тук най-важните несъответствия. Няма никакъв проблем да им предизвикаме проверка на всички документи, разрешителни, лиценции и прочие, както и ако желаем, сами да си направим анализ на сиропа.

ПП. Аз все още давам сиропа. На мой риск.  Но ми се ще да се изясни тая мистерия с разработваща лаборатория - производител - -търговска марка - продавач - вносител.

# 292
  • София
значи сега прочетох за colloidal silver (една от съставките) е забранена в USA http://findarticles.com/p/articles/mi_m1370/is_6_33/ai_57800117 . много объркващта инфомация. зa тези които са давали сиропа дали са збелязали някакво по особено оцветяване на кожта или нещто друго ?

Хмммм  Thinking

Аз Фор Кидс съм купувала преди 2 г. Тогава имаше колоидно сребро вътре. Беше написано на опаковката и в листовката. Възможно е вече да не го съдържа. Ми тогава я питай как се прави Коларгола, попитай и с какъв документ е забранено колоидното сребро в БГ. Кажи къде да я видя ако знаеш коя е наредбата...

# 293
  • Варна
Наистина не пише да има колоидно сребро. Пише "колоиден разтвор", но не пише "колоидно сребро". Дали по това не сме се подвели? А възможно ли е вътре да има колоидно сребро, просто да са го замаскирали? Хем да пише нещо такова, хем да не пише черно на бяло, че е сребро? И изобщо какво значи "колоиден" разтвор?
Не че има кой да ми отговори на въпросите, просто споделям.

# 294
  • София
Ето ви и наредби

Наредба № 47 от 28 декември 2004 г. за изискванията към добавките към храните
изменена с Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 47 от 2004 г. за изискванията към добавките към храните (ДВ, бр. 5 от 2005 г.)
изменена с Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 47 от 2004 г. за изискванията към добавките към храните (обн., ДВ, бр. 5 от 2005 г.; изм., бр. 90 от 2005 г.)

И още нещо...

Наредба за изменение на Наредба № 8 от 2006 г. за платените услуги, извършвани от регионалните инспекции за опазване и контрол на общественото здраве, поискани от физически или юридически лица (обн., ДВ, бр. 41 от 2006 г.; изм., бр. 66 от 2006 г.)

# 295
  • София
Наистина не пише да има колоидно сребро. Пише "колоиден разтвор", но не пише "колоидно сребро". Дали по това не сме се подвели? А възможно ли е вътре да има колоидно сребро, просто да са го замаскирали? Хем да пише нещо такова, хем да не пише черно на бяло, че е сребро? И изобщо какво значи "колоиден" разтвор?
Не че има кой да ми отговори на въпросите, просто споделям.

В сиропа отпреди 2 г. ИМАШЕ колоидно сребро. А сиропа като цяло е колоиден разтвор  Mr. Green

Сега явно няма
http://www.admedicine-bg.com/products.htm Тук вижте състава

http://www.admedicine-bg.com/company/tech.htm
Тук е описано какво е колоиден разтвор!

Ето и съединенията с биологично-активно действие
http://www.admedicine-bg.com/nutrients.htm

Май като гледам повечето не са разгледали изцяло сайта им

И още нещо.. така рекламирания Имунобор Кидс или Имунобор за възрастни съдържа няколко от съставките на този сироп. Хора стига се стягахте бре... По магазините има какво ли не хранителни добавки и никой не се чуди дали състава им е действителния или не. Ако някой се съмнява, отива, плаща си в РИОКОЗ по тарифата в горната наредба и толкоз.

Последна редакция: вт, 18 сеп 2007, 20:30 от Vache

# 296
  • Варна
Благодаря, Ваче. Утре ще попрочета, че сега ми се спи. Действаш ми успокоително.  Grinning

# 297
  • София
Благодаря, Ваче. Утре ще попрочета, че сега ми се спи. Действаш ми успокоително.  Grinning

Ми да ти кажа не разбрах окъде тръгна тази паника... не знам защо хората в БГ  си мислят, че не са защитени. Вие знаете ли какво се продава по света? Никой няма гаранция за нищо. Освен това в крайна сметка не става дума за лекарства, а за продукт, съдържащ природни продукти. Я се успокойте и всеки да вземе решение спрявмо собствените си виждания. Wink

# 298
И все пак един хим. анализ на добавката няма да е излишен. При тази законспирираност на производителя всичко може да се очаква. То и наркотиците са природни продукти... Wink

# 299
Здравейте от мен! Искам да попитам някои дава ли на дечица над 1 година / в смисъл между 1 и 3 години/, понеже на продукта пише за деца над 1 година в доза 2,5-15 мл 1-3 пъти на ден.  Ако чакам педито да ми каже нещо има да си  Rolling Eyes ми жената откъде да знае... сама го открих по аптеките и викам си давам го, да не е по вреден от антибиотиците. И без това все се чудих дали да давам котешки нокът или ехинацея под някаква форма, но все ми викаха че е още малка.Дъщеря ми е на 1г. и 2 месеца и започнах с по 2,5 мл на ден от началото на септември, от вчера и давам два пъти по 2,5 защото е със зверска хрема чак очичките и текат има и зачервено гърло... и дано само  с това се отттървем че ми писна от болести и антибиотициииии #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfireАко може някои да даде съвет моля ви, или евентуално да пита своя педиатър, който е запознат с продуктаБлагодаря ви за вниманието  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт