НОЕМВРИйските дечица с теменужки във ръчица

• 11 974
  • 274
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Мина, абсолютно си права. Струва точно 2000лв. със зимен кош. На мен не само, че не ми харесва, а направо ми се вижда смешна.

# 181
Здравейте красавици!
От разходки и грижи покрай децата не ми остава много време за форума  Cry Обещах ви снимки и най-после успях да кача малка част   http://www.snimka.bg/album.php?album_id=123907&photo=1 приятно гледане
Георги също е с обрив по бузките - опитах се да открия причината - не е от храна, нито от мазила... оказа се, че е алергична реакция към слънцето  Cry Ще се мажем обилно с висок фактор и се надявам да се опазим от обриви занапред
От пюретата се регулира изхождането - преди захранването - запек,  а сега всеки ден без проблем  Wink
benighted,  дано на Бу това да му е най-страшното премеждие и от тук нататък не дава подобни поводи на мама да се притеснява Praynig, а това с 20 етаж е направо   #Crazy
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ТЕДИ91!!!!! newsm59
Тиха и спокойна нощ!  Hug

# 182
Здравейте.

Набързо да се изкажа и аз за манджите.

Мисля, че кашите в началото трябва да са безмлечни. Не съм сигурна, че всички са с адаптирано. На Слънчо например пише, че е с пълномаслено мляко.

Киселче може да се направи както се прави крем с нишесте. То трябва да е царевичено. Само че се прави с вода. После докато е топъл се добавят няколко лъжички адапте и плодово пюре. Аз правих вчера такова нещо. Според мен стана голяма гадост, но на бебата й хареса. Мляска, мляска.
Виждала съм една майка да прави кисел, като смесва суха каша с по-рядко пюре. Пак става хубаво.

Ние откакто се захранваме акаме по-твърдо, но пак редовно. Само след плодовото пюре се омазва до ушите. ooooh!

По повод обръщането, моята беба от гръб на корем се обръща, но хич не се сеща как да се обърне пак на гръб. Стои по коремче, стои, и като се измори заравя главата в леглото.  Mr. Green Няма проблем, ще се научат. После пък трябва само да ги вардим да не се издумтят от някъде.

Почти красноселките, няма ли една среща да си спретнем?

# 183
Цвети благодаря ти много,че сложи Алето в колажа  Hug Heart Eyes  bouquet

Ох да ви кажа,до онзи ден ревях,че беба не се обръща,днес обаче ми се искаше да се върне този ден.Просто ме побърка днес,оставям я на килима да си играе,просто защото в количката мрънкаше и хоп обърне се по корем,зарови глава и повърне.Как я върна в изходна позиция и хоп пак се обърнала,пак забила глава в килима и хоп пак повърнала.
Как не и омръзна не знам 3 часа да се върти  Whistling ooooh!
Та така не успях да я оставя нито за секунда сама и си останахме без вечеря,та ядохме каквото намерихме в хладилника.

Мале добре,че Боил е добре.КОлкото повече порастват толкова по-трудно става да ги опазим  ooooh!

Иначе съм доволна че папка в 20.30 и веднага заспа като я оставих в креватчето.Утре сутринта към 6.30-7.00 ще и дойде на акъла че е гладна и ще се размрънка  Mr. Green

Абе тези оризови каши които споменавате всъщност оризово брашно ли е  newsm78
понеже тук ни карат да го прибавяме в булиона получен от варенето на картоф,тиквичка и морков.После изваждаш зеленчуците,прибавяш въпросното брашно и би трябвало да се получи нещо като каша  newsm78
ох дано ги има тези брашна в БГ,че нали по тукашната схема се захранваме и да не се налага да мъкна кутии  Whistling

цунки от нас и лека нощ   bouquet

# 184
  • София - Дианабад
Привет, мами и бебета!
Мнооого ви благодаря, че сте ми стискали палци! Пролича си от оценката Grinning.
Меги, а при теб как е?
Аз сега ще си се наслаждавам на София и ще си обърна внимание на къщата и градината Grinning.
Иначе и ние не сме се захранили още, ще се доверя на педиатърката.
А утре сме на консултация, да видим как вървим - дано да е добре, че и ние хапваме по малко като повечето ноемврийчета, кога по-често, кога по-рядко.
Иначе и Софи не се обръща все още, друса се обаче усилено като я сложа на крака ми, набира се да става, приказва с ръка в устата.
И Цвети, честита нова работа! Пожелавам ти много да раздавате, но и много да печелиш ти самата Grinning!
Теди 91,  newsm59! Нека всички твои мечти и желания да се сбъднат! Grinning
Хайде, лека нощ на мами и бебчета!

# 185
  • на странно място ......

П.П. Виждали ли сте такава количка до сега? Mr. Green
Една мама в квартала разхожда такава, изглежда доста странно, а мъжа ми направо я оприличи на МаСа  Mr. Green

Ние също още не сме се обърнали, но правим мост и пеем с пръст в устата!!

Хайде лека от утре започваме захранването  Hug

# 186
Здравейте!

Пиша бързо и лягам, че тези дни нещо не съм от най-експедитивните, ама тя и Теа само да ме изгуби от поглед и пищи като заклана  Rolling Eyes Днес направо ме побърка  Crazy

Ренка, слава богу, че Бу е добре  Praynig
Бубалинка, и Теа ака по-редовно от както яде пюрета и каши, но за сметка на това по-трудно   Sick Голямо напъване пада и ръмжане  Shocked И все зелено ни е акото напоследък,  newsm78 Аман вече, не знам от какво е така.
Иначе както ти е казала Мина, количката е Стоке, много е функционална и удобна  Peace Може да се наглася височината на детето, много е лека и лесно сгъваема.Вече въпрос на вкус и финансови възможности.Но откъм функции са го докарали хората.Моя приятелка е с такава, та от там съм по-запозната.
Ейнджълайс, днес успях да свърша работа, сега остава и да ти ги изпратя, но утре ще ти пиша на лични.
Григ, честита книжка  Peace Леко и безаварийно шофиране!
Горис, браво за изпита!

И Теа не се е обърнала още съвсем сама.Ако се държи за ръката ми се набира и се обръща, но сама май не иска.Направи го веднъж, ама аз много не го броя, защото не видях дали не се беше хванала за ръкава ми да си помага  Wink Но пък от днес си лапа палеца на крака  Mr. Green

Аз правя кисел с плодова каша, просто в кашата слагам плодово пюре.Става много бързо и вкусно.А иначе съм давала и млечна бананова каша на Милупа и не сме имали проблем.Днес пробвах и направих безмлечна ябълкова на ХУмана, мммм страхотна е.Вътре сложих и пюре на ХИП от банани и стана много вкусна.Сега съм купила една безмлечна на ХИП с едла и май утре ще я пробвам и нея  newsm78 Общо взето купувам безмлечните, за да оползотворявам кърмата, която доизцеждам през деня.

Сега отивам да лягам, милички, и се надявам утре не само да успея да се включа във форума, но и да е в по-човешки часове на денонощието.

Лека нощ!

# 187
  • София
Радинка, да не би да си претоплила Теа и затова акото й да е зелено?
Ние сега отиваме на дерматолог, защото обрива на Алекс, който има на бузката, не минава. От снощи започна да го сърби и той го чеше до кръв ooooh!. Добре, че педито е разбрана и ни даде направление без да го е видяла изобщо детето. Казала на мъж ми: "Ами това е бебе. Не трябва да се експериментира с разни мазила по него!!!"
Хайде до после Praynig

# 188
  • Отвъд алеята зад шкафа
Най-накрая и аз да се включа - вече съм си вкъщи, вчера платих нета и мога спокойно да ви прочета.

Вчера водих Ема на ДК - тежи 7 кг. и е 65 см. Педито каза да въвеждам вече месни пюрета, но за кашите да почакам още месец. Иначе и Ема в началото хапваше пюрето с удоволствие, но сега едвам изяжда 40-50гр. и не иска повееч, иска си цицата и това е  ooooh! 

По въпроса за обръщането - в момента Ема е супер подвижна, обръща се перманентно на всички посоки, като я оставя легнала, после я намирам по корем с главата в обратна посока, на метър-два от мястото, където съм я сложила. Именно поради това вече не я оставям на спалнята, а и постилам долу на килима едно одеяло, слагам й играчките при нея и я оставям. Така  може да се забавлява доста време сама. А новото, което прави от няколко дни - като я хвана под мишничките и я сложа да стъпи в скута ми тя започва бясно да подскача - рипка като зайче и много се забавлява. Майка ми казва, че аз това съм го правила на 4 месеца, ама не ми се вярва.

Четох някъде, че в този период бебетата имат постоянна нужда от зрителен контакт с майка си - дали си играят и ли си лежат, но те трябвало да виждат майка си в близост до тях - това по отношение на мамите, които се оплакват, че бебоците искат постоянно внимание. Аз съм решила този проблем така - когато на Ема й омръзне да се забавляма сама, слагам я в шезлонга и я нося там, където аз върша някаква работа - примерно до мивката, докато мия чинии - така си се гледкаме двете, аз й пея и я забавлявам и успявам да си свърша работата.

Аз ще дойда утре на срещата, така че ще се видим с мамите, които също ще дойдат
.

А някой може ли да ми каже защо ми я няма снимката на аватара
  newsm78

# 189
Добрутро!

Резултатите от вчерашната консултация - 7,200 кг и 64 см - дудка и това е. Педи-то каза, че всичко си му е наред на детето, просто е дуда и по-спокойна, учуди се за обръщането, каза -ама вие от този месец започвате да го стимулирате /показа как, ама аз го правех и от преди де/. Искаше да ми даде направление - явно решила, че съм се притеснила, а аз: НЕ! Не искам да я водя! Хаха, за първи път отказвам направление  Mr. Green.

Сия - ако не ме домързи ще ти звънна да се видим, че имам малко задачки и ще видя как ще съм с времето и настроението Simple Smile.

бубалина - успех с прегледа! Пиши после какво е казал дерматолога  Peace.

Рени - казват, че Господ ги пази бебетата... мисля, че наистина е така, дори и да сме до тях пак могат да паднат...

дил - страхотни снимки, как ви завидях... искам и аз на природа, ама засега - нъцки Sad.

# 190
нали вече се завърнах-не мога да не се стърпя да предложа една срещичка нова,че ми е домъчняло-вчера видях Цвети с малаката сладка Неда и с големия батко Ран-ама искам и другите
и понеже събота бил работен ден-кевто означава ,че татковците ни са заети-има ли желаещи за среща в парка Заимов в събота около 12-13 часа-на дървено-където преди???
айдееееееееееееееееееееееееееееееееееее Hug Hug Hug

# 191
Гледам, че пишете за някакво папо, наречено кисел .. какво представлява това? Thinking
Аз ги купувам готови-само сипвам във вряща вода  Wink Дани мнооого го харесва! Всички зеленчукови (особено купени) отиват в тоалетната, хапва няколко лъжички от картофеното (а преди си ги папаше с кеф) и тва е-АМ и кисел! Вие давате ли ги през биберон (пюретата)? Понякога ми се струва, че му се хапва, но се дразно от лъжичката  Thinking

# 192
Ха, добриютру!  Hug

Дени, благодаря за линка!  bouquet Като гледам какви са съставките  Rolling Eyes тези сол и захар хич не ми се нравят, ама явно на децата им харесва. Дали, ако се прибави йодирана сол или пък кафява захар е по за предпочитане?
Дени видях, че си проявила желание да запишеш Теди на детска кухня. Колко време смяташ да чакаш още? Аз разбрах, че след 6тия месец записват децата и то с акта за раждане, за да не излъже някой за възрастта.
Рени, мила, знам как се чувстваш. Sad Радвам се, че всичко с Бу е наред. Heart Eyes
Цвети, благодаря, че си добавила снимката на Дари в колажа! Ще опитам рецептата ти за кисел.  Peace
bubalina, из центъра на Бургас се разхожда такава количка. Винаги когато се разминаваме с нея, не мога да откъсна поглед. Изглежда някак странно .. като превозно средство на извънземно. Joy
Ради, дано вече не ти е писнало от моето "Благодаря", но често ми се налага да го повтарям по отношение на теб, та ... едно огромно БЛАГОДАРЯ!  Hug
Роси, това с направлението сигурно е прецедент в историята!  Mr. Green Сигурно и на лекарите не им се случва често да получават откази! Laughing

Ние днес сме на консултация! Много се надявам Дари да не е качила повече от 500 гр, че вече ще ни вземат в ЗОО в клетката на слончетата!  Crazy
Снощи мойто диване започна да думка с крачета в заспало състояние.  Shocked Вдига ги двете и едновременно ги пуска. Такъв звук се чува, та чак се събудих.  ooooh! Съответно и тя след няколко минути, та папкахме в 3:30 ч. тази нощ. Дано това да е за първи и последен път, че както съм свикнала да си поспивам по 7-8 часа .. ще видя зор!
Тук и днес не става за разходки! #Cussing out

Приятен и спокоен ден!  bouquet

# 193
Добро утро и от мен! Hug

Да се разпиша и аз в темата че току виж пак съм я изтървала.

Мария другата седмица ще навърши 6 месеца и реших че е време да започна да я захранвам вече лекичко. От два дни опитва картофено пюре на обяд - първия път може би защото беше много гладна така сладко си излапа лъжичката, вчера малко му се мръщеше но пак си хапна. Другата седмица мисля към картофа да прибавя и др. зеленчук но се чудя какво че моркова май запича а ние и без това имаме проблем с изхождането.

От почти 2 седмици не топлим вече с нищо у дома но преди два дни ми стана студено и запалихме парното, доста топло стана през ноща и резултата-Мария сутринта с хъркащ нос. Не знам дали е от това но днес имаме час при лекар УНГ и ще разберем какво е. Освен носа ще ни видят и ципата под езичето дали ще трябва да се резне, че езика и се дели на две като на змийче.

Мария също още не се обръща сама, май трябва да я пробвам на земята на едно одеяло.Иначе успя да си докопа палеца на крака и веднага в устата.Аз я оставям всяка сутрин и вечер преди миене да си поритка по голо дупе около 15-20 минути че и повече, много и харесват тези моменти..

Ох, като ви чета как обличате малчовците аз май много я навличам Мими за навън ама вече си взех поука че веднъж май я претоплих.

При нас също зрителния контакт е много важен само да не съм и пред очите и започва едно мрънкане а като ме види и -  усмивка до ушите. Дори и да си играе сама трябва да съм при нея че иначе рев.

Цвети колажа е страхотен smile3501

Теди 91  nbirthday /малко на патерица/

gadamer и моята снимка на аватара изчезна мистериозно ама аз чак сега се замислих ти като каза...

Пожелавам ви слънчев ден и страхотни разходки!

# 194
Айде и ние да се похвалим с резултата от консултацията - 6750, 65 см.
За тези които не искат да дават АМ и като цяло краве мляко, има соево мляко "Фризосой", което може да се слага в пюретата, в кашите, вместо АМ. Много ме зарадва това, педито ми каза, защото нали с таткото сме с много алергии (момчетата взимали често тези на майката) и не исках да давам краве мляко до 1 годинка, та все пак има с какво да го заменя.
А дали може вместо да се цеди кърма, да се слага към каша или пюре, те да се правят с вода, а кърменето да си продължава?
Мами в София, дали са спрели парното, че страшен студ е в нас, от снощи... newsm78

Общи условия

Активация на акаунт