НОЕМВРИйските дечица с теменужки във ръчица

• 11 973
  • 274
  •   1
Отговори
# 105
Мама Мони,не се притеснявай,моят син яде само по 4 пъти на ден по 180,добре качва,но преди две седмици и аз бях пред нервна криза.Хапваше сутрин и после по 20,30 грама и така няколко дни,направо  smile3511 smile3511 smile3514 smile3514 newsm45
Явно наистина имат такъв период пък и аз съм чувала,че при никнене на зъбки може да отказват да се хранят.
И при нас захранването стана много екстремно,на обяд отказа мляко и реших да пробвам с пюре на АМ-АМИ-картоф и тиква.Като отвори една уста,а спра-а е ревнал.И така го изяде цялото.Да чукана на дърво засега нямаме проблем newsm53
И аз не съм чувала за проблеми от царевица,доколкото знам тя не е алерген.

# 106
  Привет и от нас майчета!
  Карил,Пам-дано всичко е наред ,то и ние от вчера имаме соплоки,а утре трябва да ни бият 2-ри пентахсим-дали ще ни го бият според вас newsm78
   Вчера купих и крема на РОГ-40 плюс и съм доволна -много лесно се нанася и е много мекичък-търсих на себамед ама никаде нямаше.
   Цвети-не се притеснявай мила за снимката за колажа -щом така си преценила-просто си мислих,че с оранжевия шапок по-лесно ще си го открия на колажа Laughing,аз така и неразбрах каде започна нова работка,а ми е любопитно Blush,а колкото до салама какво ще кажеш за това:
  http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=2634439,но това е само за снимката Joy Ох и един проблем да ви споделя:Ивко много хленчи-сигурно от зъби ама и аз като Мони ще ви се оплача ,че от вчера нещо не яде хваща цицата смуква два пъти пуска изправя се и пак смуква  -незнам дали няма достатъчно кърма ли какво ли-мисля да ходя да му купя мляко някакво мислех да взема Аптамил ,ама Нутрилон сега чета ,че ви харесва я дайте някой съвет baby_neutral  
    а колкото до пюретата при нас стават голям зор,Ивайло се научи да стиска уста и неще и неще ни плодови ни зеленчукови ,а вече замествам от 3 дни обедното цокане,ама не ме питайте по цял час ядем,а като  види лъжицата и Sick

# 107
карил, то нали царевицата е без глутен? Надали е от нея....

мама Мони, аз съм поръчвала веднъж от Данет, а сега чакам една доставка от Family. Не ми хареса, че чаках 5 дена за доставката, ама така са писали в условията....

Останаха ли мами, дето не са захранили?

Лина също я почнаха зъбите - почва да плаче инцидентно,и пак така инцидентно спира. Нощем продължава да яде по 2 пъти, така, че общо храненията ни пак са 8!!!! Има ли някой с този режим..., че да се успокоя. Покрай яденето нощем ли, незнам  newsm78, но акаме много често!!!

Последната новост при нас са писъците в 8 октава Simple Smile както и смеенето с глас.

Момичета, сега като чета какво сте писали за второ дете се замислих..Моето раждане мина леко - котракциите, разкритието, а после след упойката=направо си бе кеф, така, че това не ме плаши. За мен по-скоро е трудно да избера (ако може да се каже, че донякъде имам избор) подходящия момент. Иска ми се май разликата между двете да не е повече от 3 години, но за момента, наистина трудно бих си представила как ще се справям. Нямам кой да ми помага, и определно ще трябва да си наемам гледачка. Но пък годините минават и не ми се иска да рискувам да останем само с едно детенце. Няма нищо по-хубаво от многодетните семейства!!!  Mr. Green

# 108
  • София
И при нас захранването стана много екстремно,на обяд отказа мляко и реших да пробвам с пюре на АМ-АМИ-картоф и тиква.Като отвори една уста,а спра-а е ревнал.И така го изяде цялото.Да чукана на дърво засега нямаме проблем newsm53

Дима Дари, ама ти сега го захранваш за първи път и му даде и картоф и тиква едновременно и то цяло пюре ли?

И аз искам второ детенце (и то се надявам на момиченце), въпреки че изкарах много тежко раждане. И на мен ми е трудно, защото няма кой да ми помага, но се надявам да имаме възможност в близките 3-4 години (да сме живи и здрави) да си направим още едно бебче. baby_neutral Децата са такава радост. Не съм си представяла, че мога да обичам някого толкова силно. Все си мислех, че татито много си го обичам, но това е несравнимо. 

Последна редакция: пн, 16 апр 2007, 11:42 от bubalina

# 109
НЕ,новото беше картофа които преди седмица ми отказа категорично да го яде,а тиква яде от месец и много я харесва,обаче се стреснах от количеството което изяде изведнъж на едно хранене . #Crazy #Crazy
Аз също искам една малка принцеса след        3,4 години защото и аз като повечето от вас сама си гледам сина,та ако е рекъл господ след няколко год ще видим.
Мен ме беше много страх дали ще се справя като майка и много дълго отлагах момента ,ако съм знаела какво е -още преди 6,7 години щях да да си родя едно   ylinfant
Наистина е неуписуемо-особенно като те погледне и ти се ухили до уши насреща-разбираш че няма невъзмогни неща newsm10 newsm47 newsm44

Последна редакция: пн, 16 апр 2007, 11:51 от dima_dari

# 110
dreben, Pam,  - стискам палци за здраве  Praynig

grig, къде се губиш ?!  Naughty  Grinning  Hug

При мен е същата исторя - чакам Дани да се прибере в 19.30 от работа и му я давам, но после почва - вечеря, цица, къпане, цица и чак към 23.30 имам време за себе си Sad На ръба на силите си съм - Ако не съм се оплакала досега, да го направя Embarassed )

Оставям през деня Лина в шезлонга, но нашия е bouncing - и понякога успявам да я приспя докато е в него. През повечето време Лина иска да съм и пред очите, и да я гледам В ОЧИТЕ  Shocked Тикам и различни играчки да се занимва, слагам я под активната гимнастика за по 20-30 минути (повече не иска), да мога да простра прането...Чистенето го правим през уикенда, и то задължително с таткото, защото така става за 2 часа, а не за 4...

Клю, не бързай да му даваш АМ. Лина също цока в този стил - не и се събират и 5 минути понякога. Голямо въртене пада. Ако я кърмя легнала, или навън е по-добре - по-съсредоточена. Но и както е писала Дима, от зъбите изпитват болка понякога.

Аз не съм захранила, но нали препоръките са да се захранва постепенно само с 1 храна, пауза от 2-3 дена и после друга. Идеята е в случай на поява на алергия да се разбере от коя храна е.

За прохождането четете ли? Много се двуумя за проходилка. Знам, че някой ортопеди не ги препоръчват...

# 111
  • София
И аз съм за среща в Студ. град, но определено ще мога примерно към 14 ч., защото малкият яде към 13.30 ч. и докато се оправиме и стигнеме...

Клюки и двете АМ са хубави, но Аптамила по-трудно се разтваря та затова май поне според мен Нутрилона е за предпочитане. Но не бързай може да си имаш още кърма. АМ лесно се въвежда. И явно това с неяденето на децата наистина е някакъв период като чета не само моя Митко е така.

Роня мерси за отговора. Ще взема да поръчам. В сайта на family пише, че доставката за София е 1-2 раб. дни пък да видим дали е така.

П.С. Ети добре завърнала се от Велинград HugРазказвай как изкарахте с Ния сладурия.

# 112
  Здравейте, банда  Hug!
  Гледам пак има болни  ooooh!! Дано бързо се оправят мъниците  Praynig, ама то с това време  Tired!
  Ние вчера бяхме на изложението в НДК и накупих страхотни неща за Бу! Има разкошни неща за бебоците - особено за девойките  Flutter! Вече сме се обзавели с потник за целулитни мускули и 7/8 гащи със Спайдърмен  Mr. Green! По късно мисля да ги снимам и да ги кача! Харесах и много летни комплектчета на Дидитекс, но най-малките бяха за годинка  Tired!
  Соня, съгласна съм за Бедрока - ще сте на моя територия  Twisted Evil! Ще цапнем по някоя бира с картофки beer! Т'ва откак е станало жега ми е редовното меню  Mr. Green! За петък за Студ. град също съм ЗА! Дано Бу е здрав, та да ни сложат първата ваксина  Praynig!
  За очите - на Вили му бяха тъмносини очите до 2-3 годишна възраст, а сега стоят леко сиви! Ако до 6м. на детето очите не потъмнеят - ще останат светли  Peace! Може обаче да се промени цвета - да станат зелени, сиви или пъстри! Мъжът ми като малък е имал сини очи, а сега в зависимост от светлината и дрехите изглеждат или сини, или сиви или зелени  Laughing!
   Дени, за бълхата освен да изтупаш и да изепереш спалното бельо, друго незнам какво да те посъветвам! Нашият бати редовно мъкне по някоя такава гадина в къщи и на сутринта е като решетка  ooooh!! Ако държиш все пак да пръскаш - има един препарат, който се продава по ветеринарните аптеки - Бандит  Mr. Green, но питай дали става ако има бебе! Доколкото помня, не мирише на нищо! С него съм третирала котарака преди да стане селянин  Laughing!
  Марийче, аз на твое място бих спряла захранването и бих давала само лечебното мляко докато се изчисти кожата, а после лека полека ще добавям всеки зеленчук и плод по 1 седмица и ще гледам за реакция! Мен понеже ме е страх точно от такива реакции, за това още не съм захранила! Ако си давала пюре или каша с праскова, банан, ягода или спанак - това са алергени и може да е от това!
  Е, стига бе: Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 12 нови отговора.

# 113
бубалина,  Laughing вчера се замислих на глас пред таткото, кого всъщносто обичам повече  Grinning

И май...е детето. Едно човече с което се познаваме най-много от 9 месеца  Grinning

# 114
Момичета,някои от вас се оплакваха от косопад.Моят почти го овладях само с Хининова вода с билки,но ето една ефикасна,но малко миризлива рецепта
120 мл.затоплено вино
1 с.л.мас
и 5 счукани скилидки чесън
Прави се каша и се маже на измита глава.Увивате с найлон и кърпа и стоите около 1 час.
Найстина помага,пробвала съм преди,но добавях и бадемово масло.

# 115
  • София
Здравейте Simple Smile

Мони, поръчвала съм два пъти от Пакостник - много съм доволна! Вторият път поръчах преди обяд и още същия ден ми донесоха нещата! За другите ел. магазини нищо не мога да кажа.

Роня, и аз не съм захранила, на кърма е само Борето. Мислех до 6 месеца да карам така, ама реших в крайна сметка като навърши 5 да го захраня, че на 6 заминаваме на морето и не искам да му се струпа всичко накуп.

Колкото до второто дете - това ни отне 5 години, та сме решили когато стане - тогава. Ама засега нещо не остават време и сили за секс Thinking

Дима, косата ми пада яко - решила съм да се подстрижа късо, едно време ходих така и ми беше много удобно, тамън за лятото! Нямам нерви за маски...

На болните - бързо оздравяване  bouquet

# 116
Карил, царевицата е посочена като алерген в статиите за захранването, които четох преди малко. Тъй че като нищо може от нея да се е обринал Дани. И подкрепям мнението на Рени да минете само на мляко, докато се изчисти. На моята колежка бебето с алергичната реакция към панадол повече от седмица беше само на АМ по препоръка на педито и от днес пак картоф със сирене. Но то е три месеца почти по-голямо от нашите.
Бубалина, и аз искам момиченце. Въпреки че родих нормално и много ме болеше, докато получа разкритието, не при самото раждане. Тъй като с баща му на Мишето сме по-големи, не ми се иска той да остане сам рано-рано. Хубаво е да са поне две децата. И аз, за разлика от вас, нямам почти никакво време за второ, но ще трябва поне за година да се върна на работа.
За косопада - проблемът е хормонален. Не мисля, че каквито и маски да използваме, ще го решим. Може само да подхраним косата си, но тя ще си пада, докато не се смени, тъй че нито от мазила, нито от витамини ще спре. а някой употребяваше Мерц - аптекарят ми каза "не" за кърмачки- имало разни химични съединения. И в почти всички витамини и хранителни добавки -също. Даде ми витамини Адитива без минерали.

# 117
София, косата ти няма да спре да пада, като се подстрижеш. Аз като я намалих - какво - просто са по-малко дълги космите по пода и възглавницата... Има тема за кърменето и косопада и връзката между тях. Там майките споделят различни маски и мнения. Но при повечето сякаш големият косопад е започнал след третия към четвъртия месец след раждането.

# 118
  Според мен любовта към таткото и към децата е различна, но ако някой ме кара да избирам - ще избера децата си  Peace!
  За разликата - и аз исках да имам повече от 1 дете и то с разлика мах. 5г, но така се случи, че 7 години все отлагахме по различни причини и накрая когато вече си мислехме, че е много късно за второ дете, разбрах че съм бременна  Mr. Green! То детето чакало отгоре да се наканим и като видяло милото, че ако не вземе нещата в свои ръце, няма да се роди и хоп, даже не знаем кога е станало, щото уж се пазехме  Mr. Green! Толкова ревах от страх как ще родя, заради спомените от първото раждане, а накрая се оказа, че родих без проблем! Сега не мога да си представя по - лесно раждане от моето /ама второто  Wink/! Така че момичета, ако искате още едно детенце - не се притеснявайте от раждането! Намерете си свестен лекар като моя, имайте му пълно доверие и знайте, че така ще родите много по бързо и лесно  Peace!
  Е, друг е въпроса за гледането на малки деца / с разлика 1-2 г/, но казват, че после ставало по-лесно  Peace!
  Миленче, хайде стига с тия притеснения за кърмата  Naughty! Боил и той така се храни, направо откачам понякога  Crazy! Вчера например се хранихме 100 пъти в градинката пред НДК, щото Бу само оглеждаше хората и през 5мин. ревеше от глад  ooooh!! Ама и за секунда не си помислям за АМ! Мен дори ме хапе зверски заради зъбите! Ако ти се муси заради тях, не мисля че и от шише ще иска да се храни!
  Мацки, аз се отказах да давам вода с биберон! Ще потърся чашата на Вили и ще пием от чаша! Като му давам Ентерола с лъжица или директно да пие от чашката в която му го разтварям отваря устенца и гълта без проблем, дори тази сутрин взе да бръмчи с пълна уста и ме направи  Crazy!
  Роня, ние сме захранени само със зехтин и Ентерол  Joy!

# 119
  • София
бубалина,  Laughing вчера се замислих на глас пред таткото, кого всъщносто обичам повече  Grinning

И май...е детето. Едно човече с което се познаваме най-много от 9 месеца  Grinning

Роня, той нашия татко отдавна обяснява на детето, майка му обичала най-много него. Така, че то си ни личи и без да го казваме. Няма начин, татковците ревнуват малко, защото са поизместени, особено като се налага да се справяме сами без чужда помощ. Искат си и те вниманието Heart Eyes Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт