НОЕМВРИйските дечица с теменужки във ръчица

• 11 968
  • 274
  •   1
Отговори
# 240
Добро утро и от нас !  Simple Smile

И ние тази сутрин сме с едно хранене напред.ТЕа се събуди в 5.00, което не се беше случвало поне месец, все си спи до 7.30-8.00 ч.Та дадох цица, поиграгме си, попях малко и към 6.00 заспа гушната в мен, че татито е болен малко и го избягваме.Та сега отново сука, ама май малко хапна и й направих малко Ам и сега пиша докато тя сама си лежи, държи си шишето и папка.Какво самостоятелно дете, а  Mr. Green

В това ветровито време май няма да има разходки  Sad А трябва да заведа Теа при педито да я прегледа, че още се сополиви и искам да съм сигурна, че не е нещо друго, а зъби.

Изабела, страхотно е това, което ти предстои.
Софко, Рени, ние нали си нямаме пишка  Wink се кефим, когато мама или тати ни целуват по корема или ни милват гушката.Тогава направо застива и не мига а устичката и е зяпнала и ухилена.Много е интересна  Mr. Green

Сега отивам, че нещо се разкриви и после пак .

Целувки  Heart Eyes

# 241
Маша, на нас педито ни изписа калциев още за първия прием, тогава давах 2 дни преди, в деня на и два дни след ваксината. За 2-ри и 3-ти път не съм давала. За щастие нямаше никой път никаква реакция и се радвам, че свъриха за сега!!!! После чак след годинка и нещо.. Peace
Гери и аз мисля да ходя пак на захранване, така че най-вероятно ще се видим там Simple Smile
Имаше още нещо, ама после, като се сетя Crazy

# 242
Мда, ние нямаме избор - ще излизаме, нали водя каката на физиотерапия и после - на ДГ... може пък и да се постопли, дано... ако не - няма да правим голяма разходка, и без това в къщи има нужда за серизно почистване/подреждане... пфу, как мразя, от малка си мечтая за вълшебен пръстен/пръчица - за тези досадни домакински дейности...

Цвети - и ние сме с "Тетраксим", общо взето добре се държи след ваксина, само дето оня ден ми изкара акъла с нейния рев в парка... Жени ще каже, бях се притеснила доста, а просто може да му е било топло на детето, бая я бях облякла. На мястото на убоденото правя комресче - спирт+реванол, защото се зачервява и леко се уплътнява. Стискам палци и при вас да мине леко! За всеки случай преди и след ваксина давам Туя 30 СН /ама оня ден забравих да дам преди.../

Ако се сетя още нещо - ще дописвам Simple Smile.

# 243
Привет и от мен.

Май се мъчи слънчицето да пробие. А дано, че не ми се стои в къщи. Въпреки, че днес ми е ден за правене не пюрета. Посвършиха нещо.  Чудя се дали да не пробвам чушка да сложа. Имам печена.  newsm78

Вчера за първи път й дадох да хапне купешко пюренце на Бебевита. Първо, че не й се понрави особено, второ, не му добавих адапте и след три часа ела да видиш рев в градинката. Опищя квартала. Неподготвена ме свари. Де да знам, че толкова бързо ще озверее. С моите пюренца изкарва по четири часа спокойно.

# 244
  • София, Дианабад
Здравейте в този ветровит ден...
Ренка, много ли духа в Младост? Толкова да се бях навила да идваме и сега ми е кривоо  Sad Всеки път като се навия да идвам в Младост и времето се разваля  Sad Хайде ако пропадне - другата седмица пак  Simple Smile
Ужасно духа навън и е студено   Sad
Sig, ти какви пюренца правиш? Аз само картофено с моркови, но купешки мрокови на ХИП добавям и вчера прибавих и лук, и за чушки съм си мислила също. Но на Борис и купешките му харесват.  Wink
А калциевия глюконат се дава 1 път между храненята дневно 1 чаена лъжичка и ампулата отворена можеше да стои само 24 часа в хладилник. По този повод изхвърлих доста.

# 245
Дари, за разходка става, но за стоене на едно място и поркане на бира - не  Sad! Но за началото на другата седмица дават слънчево и тихо време, така че нищо не пречи да отложим срещата за понеделник/вторник  Peace!

# 246
Бебка и бебко, кажи какви пюренца правиш  Praynig

Аз сега варя картофче, тиква, морковче и малко карфиол.Теа много го папка.Смятам днес да и дам малко тиквичка с картоф на ХИП, че да вкарваме и тиквичката в менюто, нали и идва сезона.След това мисля да включа и чушка и броколи.

# 247
Цвети, аптеката се казва Фармател - това е аптеката на Търговска лига. открих най-сетне тел. им - 9603751. Мисля, че за поръчки над 50 лв. доставката беше безплатна или по-малка беше границата , не помня. Тетраксимът там струва 47 лв. и стотинки. Пентаксимът е свършил. Ще има чак след 5 май.

# 248
По колко АМ слагате в зеленч.пюре на обедното хранене?? newsm78 newsm78 newsm78

# 249
Здравейте и от нас!

Днес наистина подухва малко повечко, дано се успокои времето, че така ми се излизаше с бебата! От 1 седмица не съм я извеждала аз, все с баба си и дядо си излиза, че много задачки ми се събраха последните дни. И днес като съм си вкъщи свободна вятър духа!  Sad Ама нали е слънчево, може и да стане ок следобяд...

Ние все още сме само на АМ. Мисля на 1 май да захраня като стане на 6 месеца. Вече съм купила пюренца на Хип морков, картоф и морков, картоф и тиква и ще ги почваме малко по малко. Сега я свиквам със стола за хранене, слагам я всеки ден по малко, днес даже ще и дам лъжичките с които ще яде да си поиграе. В крайна сметка купихме столчето на Чиполино гранд комфорт. След като разгледахме сумати таткото си го хареса него. На мене също ми харесва, а и беба за сега се радва да седи в него. За сега по 1-2 минути на най-легналото положение, ама постепенно ще свиква повече.

Lightblue, и Кати замира така като я целуваме, само че тя най-обича по бузките. Ония ден заспа така докато я целувах  Grinning Въобще много обича да я гушкаме, цункаме, да я галим. Вече се смее с глас и пищи от удоволствие. А от няколко дена е почнала да ни гали и нас по бузите като я доближим, направо умирам от кеф  Mr. Green

Аз имам едно запитване към всички мами, които така сериозно обикалят София с количките. Как минавате безпрепятствено подлезите????????Аз веднъж се пробвах да мина този на Ситняково и Оборище и щях да изсипя количката, толкова е стръмно, а тия релси дето са ги сложили са ужасни!!!! Много ми се иска да мръдна малко по-надалече, до центъра да отидем, но не смея сама.  Sad

Още нещо исках да питам, ама сега забравих, ако се сетя ще пиша пак.

# 250
  • София
Ние днес май няма да излизаме. Тук в Студентски град вятъра е доста силен.
Алекс също си пипа пишата, но го прави само докато се къпем, защото иначе все е облечен и няма възможност. Mr. Green
Аз не слагам АМ в пюрето, защото дечко не харесва да му се смесват вкусовете. Crazy

В събота мъж ми ще почиват, така че ще се възползвам да излезем извън София (че в неделя е на мач), да си направим пикник - дават го хубаво време.

# 251
Изабела, схемата, по която лекарката ни предписа да гълтаме калциевия глюконат, е следната: два дни преди ваксинацията, в деня на ваксинацията и два дни след нея. Не всичко от рецептата разчитам, но пише по два пъти дневно по 1 мл, но да се започне с 0,9 мл. И още нещо е писала, но се надявам в аптеката да ми го разчетат. Приятни вълнения с разписването те очакват, дано ги запомниш завинаги! Аз още не съм го правила този ритуал и нещо не ми се жени...
Вени наДарин, тази Туя мога ли да я взема без да ми я изписват и да я предпочета ли пред глюконата?
Сбруни, тази твоя приятелка, кариеристката, какво работи и дали би се гсъгласила? И как преценяваш - нахакана ли е, да не се стегне пред микрофона, умее ли да говори? Първо ми кажи на мене, на нея нищо не казвай, за да попитам евентуално водещата.
Момичета, вън не е за бебета. Духа, та ще ме отнесе! И е студен вятърът. Имаме дъждобрани, но според мене е доста гадно временце, въпреки слънцето. а мене нещо ми е студено и ме заболя гърло....Нали мога да пия оксилококцинум /все не мога да го произнеса това лекарство/, и не пречи на кърменето?
Гуги, и на мене подлезите са ми ужасен проблем.Тези релси са правени, според мене, за едновремешните колички, изобщо не ми пасват. Виждат ми се тесни и едва ли някоя майка ги ползва. Може би защото моите колелета са от тези, които се въртят на 360 градуса. Аз я нося количката на ръце - и на слизане, и на качване. В нашия квартал има два подлеза, които са без стълби и се спусшкаш плавно надолу по пътеката. Има такъв вход и пред Софийския университет. Та гледам оттам да минавам. По принцип, много по-добре щеше да е да бяха направили всички подлези така - хем със стълби , хем с наклон....

Последна редакция: чт, 19 апр 2007, 13:19 от masha

# 252
  • София
Да навън определено е много ветровито и затова и ние си оставаме вкъщи, а и се надявам малкият да спи, че сутринта дремна само половин час Praynig. Утре го дават хубаво и се надявам да се видим в Студ. град PraynigМеждудругото къде точно се намира този парк, че не ми е много ясно newsm78
Я да ви питам тези, които сте захранили. Харесват ли малките карт. пюре, че на нас май не ни се нрави особено и правиме едни гримаси с нослето.
А за пишата не съм забелязала да си я пипа, но вече почти е забелена, за което много се радвам. Grinning

# 253
masha можеш да пиеиш осцилокопциум(ха ха не знам да ли се пише така ама ти разбра за какво става въпрос). то е хомеопатично и става за кърмачки. друг въпрос, че когато бях болна и кърмех (ехеее отдавна) не ми подейства въобще ударната доза и пак се принудих антибиотик да пия. дано при теб да е нещо леко Praynig
да ви се оплача димана дава алергична реакция към ябълката и банана. цялата се опъпчи, а от банана и се промениха и акитата. като се има предвид, че съм пробвала освен тези двете и круша, не смея да мисля, ако продължава така. за сега съм и дала почивка няколко дена след банана ( а така много и се услади) и след това съм в голяма newsm78 какво да давам. отворена съм за предложения.
и на нас ни предписаха превантивно преди и след ваксинация Фенистил. предния път не можах да и дам, защото точно тогава трябваше да правим почивка от капките, но този път задължително ще давам, защото и аз съм чувала, че третия прием може да даде странични реакции, нищо че е пентаксим.
ние също май ще пропуснем разходката
много Hugот нас

# 254
За пишката - на Мишето му става пишлето, особено когато го преобувам, личи си, че има ерекция, е , слабо казано..... Wink Той си я подръпва понякога. А съм забелязала, че като го гушкам и целувам в тая област, се смее с глас и му е кеф отсега! Може би просто го е гъдел... newsm78
А ние от сок от ябълка май направихме реакция. преди два дни му дадох две малки лъжички, много му хареса, облиза си ги, ама на другия ден видях ситни пъпчици по крачетата и по ръчичките. Много малко бяха, не много зачервени и не приличаше на алергичен обрив особено.... Може и да не е от ябълката, ще пробвам пак утре. Може да е , щото пет дене не беше акал. Иначе бях взела сокчето с мека ябълка на ХИП. Ама утре ще търся прясна ябълка. То откъде ли ще намеря такава без нитрати, не знам! До нас има сергия с плодове и комшията каза, че в момента няма български ябълки на нашия пазар, всичко е внос - Гърция, Турция, Италия и т.н., даже Испания... newsm78

Общи условия

Активация на акаунт