🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 3 (30.09 - 09.10) 🎭

• 40 324
  • 869
  •   1
Отговори
# 240
Така става като си самонадеян и с голямо самочувствие. Намираш си майстора винаги.
Не ми е жал за Георги. Според мен само наивни чувствителни жени като Мирела и Фейгин го виждат като добро момче, на което имат пълно доверие.

# 241
Този епизод беше просто чудесен! Завръзка, развръзка, монтаж - всичко много ми хареса.

Досега, незнайно как, съм се опазила да гледам Бачорски в друго реалити. Чела съм, че изскача отвсякъде и много хора не го харесват. Аз обаче съдя само по това му представяне и смятам, че тази роля му пасва като ръкавица. Страшно е добър в това, което прави. И едно голямо браво на продуцентите, които са прозряли в него нужните качества. Толкова да е хитър и подмолен, и безскрупулен... Идеален е за тази игра. Усещам, че се чувствам, както когато гледах "Декстър" и треперех да не го разкрият:smiles: За да симпатизираш на антагониста в една история, определено е необходимо той да има харизма и остър ум, за да те увлече.

Снощи видях добра игра и от Невена. Въпреки че тя доста открито се обяви срещу Жорката, докато Бачорски успя да остане в сенките.
Много ми се иска да вербуват нов предател и стискам палци да видим Коджабашев в тази роля, макар да не очаквам да изберат него. Може би най-добре е да вербуват някоя безопасна игла и още на следващата маса да я хвърлят под влака.

Сега да питам нещо за правилата. Доколкото разбрах, праведните не знаят колко са предателите. Защо Гъмов в колата каза: "Я да видим като останем трима срещу трима." Само заради картината ли преценяват, че има трима предатели? И дали знаят, че ако на закуска няма убит, значи някой е вербуван през нощта? Тези правила обясняват ли им ги?

# 242
  • София
Никога не знаят колко са точно. Някои сезони започват с 4-ма предатели.

# 243
Сетих се, че точно Георги Янев запази Владо в играта, още 1 грешен ход.

# 244
3 на 3 го каза, защото по подразбиране най-често първоначалната бройка е 3, но както спомена @sea.sea не е задължително.
Не мога да кажа категорично дали им се обяснява извън камера, че е възможно да бъде избран нов предател. Предполагам, че да, защото все пак трябва да са наясно с правилата на играта.
А ако на закуска няма убит, те няма как да знаят дали предателите са нацелили някого с щит, или са вербували. И ако са вербували, дали новият е приел, или не. Ако не е приел, може да признае пред всички, че са се опитали да го вербуват, но е отказал и така да се затвърди като праведен. Но може и да си замълчи. Или пък някой от предателите да излъже, че него са опитали да вербуват и да премахне подозренията от себе си, както Неве направи с писмото. Изобщо след прогонването на предател цялата игра и подозрения започват отначало, защото досега всеки сигурен вече не е сигурен.

# 245
Страхотен епизод!

Надявах се планът да проработи, но допоследно се съмнявах, че ще стане. В крайна сметка браво на Неве и Бачорски. Абонаментът на Георги за финали е прекратен ахаха.

Не ми хареса, че Владо Николов изобщо не искаше поне да чуе стратегията на Глория, която очевидно беше по-ефективна.

Доста умно от страна на Неве да иска Гъмов за предател, но не мисля, че Бачорски ще го допусне. Не е глупав и знае, че тя ще иска да е на финал с Гъмов, а не с него.

Както и да е, според мен няма да има нов предател, (засега!) дори и да поканят някой, той няма да се съгласи, защото има опцията да откаже. Очаквах, че поканата ще бъде ултиматум - или ставаш предател или те убиваме, но може би този туист го пазят за по-късно в играта.

Очаквам Маските падат с нетърпение, много ми е интересно какво ще каже Георги.

# 246
  • София
Пуснал съм нова анкета! 😊

# 247
Ох, нямате изчитане! Пропуснах три дни покрай концерта на Роби и после сума ти време не мога да наваксам.

Дяволче, адмирации за огромния труд по оформлението на темата!

Добре дошла на Глория!

Много добър епизод снощи. Жорката дори и не разбра как го изгониха. Много убедителна беше Невена, а ми се струва, че Бачорски я подценява. Лисица е и с радост ще се нахвърли и на Бачора, но в случая той отигра по-добре ситуацията и остана в сянка.

Гъмов постоянно ли ходи пиян? Не е приятно за гледане.

Владо Николов страшно много ме ядоса с нефелните си мотиви за номинация. Колкото е неориентиран, толкова е и опасен, защото не може да избяга от ролята на лидера, а видяхме с какви смехотворни мотиви гласува - този не играел отборно, онзи взел щит. Не спря да рови за тези щитове, без за миг да помисли, че това му дава защита и на него.

Следващата седмица ще е още по-интересно.

Не съм гледала Маските падат. Кога го излъчиха да върна?

# 248
Владо Николов въпреки неправилните мотиви и двата пъти беше в десетката. Та може да се окаже, че лоялността към отбора е правилен мотив на едно друго ниво отвъд разума.

# 249
Владо Николов е тотално изпихтял честно казано и нищо в играта си не базира на мисли, които са логично свързани в ситуацията в която се намира, но колкото и странно да звучи аз съм приятно изненадана от дейното му участие. Очаквах да е пълна скатавка и да търка имидж с морални включвания веднъж на три епизода, но вместо това той доста дейно се включва дори и да е без никаква логика. Такива неориентирани цивилки съм по-склонна да приема от участници стил мебелировка.

Участниците, които ме притесняват са Венци и особено Петканов. Както споменах в предния си пост сега именно те е логично да поемат щафетата, заради това, че силно се въртяха около Бачорски и изгонения Георги, но имам лошото предчувствие, че и за двамата е по-важно да запазят отношения с Бачорски извън формата, отколкото да се включат пълноценно в играта. Особено Петканов ми се струва абсолютно летящ в някакъв си негов свят, където най-важното е с какъв имидж и връзки ще излезе, а майната му на играта.

# 250
  • София
Ох, само мен ли ме побърква думата "цивилки". 😂

# 251
Ох, само мен ли ме побърква думата "цивилки". 😂

Хаха, извинявам се, като някой, който често използва думата Grinning на мен пък праведни малко ми звучи неспокосано, въпреки че реално е добър превод на Faithfuls. В моя защита Faithfuls също ми звучеше тъпо в англоезичните сезони, така че проблемът ми не е само с българската версия  Grinning

# 252
  • София
Те много хора ги пишат така, забелязвам, може би само мен си ме дразни, не е било лично към теб. Simple Smile

# 253
Не само теб, и на мен ми е неприятна тази дума "цивилки"...
Аз мисля, че повечето участници пазят някакви лични отношения помежду си и не вникват в играта, не мислят и действат логически и стратегически

# 254
  • Somewhere beyond the moon and stars
Много се забавлявам с решенията на В. Николов, как все ги стреля по критерий спортсменство, и как улучва без да знае....

Има немалка логика в този довод; на първо място, начинът на мислене на предателя поначало изключва да е настроен спортсменски -  към близки в играта или другите предатели. На второ място, предателят се чувства отделен и дисасоцииран от групата (вълкът в стадото) и много рядко ще надделее отборното чувство пред индивидуалното. Това е при класическия предател; за мен най-неочакваният ход на Бачорски снощи беше, като пусна допълнително време на отбора, вместо да вземе щит.
Между другото, имаше интересен паралел - хората, които се бяха самопосочили като желаещи ролята на предателя, подходиха без колебание към кутията.

Общи условия

Активация на акаунт