🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 3 (30.09 - 09.10) 🎭

• 13 546
  • 355
  •   5
Отговори
# 315
  • София
Най-после ви изчетох. Много интересен епизод. Жалко за Георги, защото ползваха негова тактика. Той искаше да махнат Неве, но тя ги надуши и се оказа по-хитра. Мен не ме е дразнил в ИВ, хранеше се пред другите по сценарий. Освен това имаше и качества за играта и неслучайно беше сред тримата финалисти там. Сега сгафи пред Бачорски повече и той затова не наклони везните към гонене на Неве. Гъмов няма да опитат да го вербуват, точно защото тя е близка с него. Ще бъде интересно да направят този ход, за да видим как ще се промени човека. Някой път мисля, че много съдим хората вътре, че са глупави и тн, но ние знаем кои какви са и затова ни лесно да виждаме реакциите и да ги тълкуваме според знанието кой е предател и кой не. Щеше да е интересно ако не знаехме дали щяхме да нацелим, но няма как да се случи такова предаване. Друго, което ми прави впечатление е, че много се връзват точно на думата предател, а не го приемат като игра с роли. Затова ще е интересно и някой, който е категоричен и само се бие в гърдите колко е честен, да бъде вербуван, за да осъзнае, че тази роля налага да лъжеш, за да оцелееш.

# 316
До този епизод мислех, че искам следващият сезон да е само с неизвестни, но всъщност единственото ми желание е всички участници да са прочели правилата и да са ги прочели с разбиране. Може да отпаднат някои комични кадри като на зяпналите гадотка и Мирела, но предимствата ми се струват по-големи.
Например Владо Николов играе все едно е в Къртицата, по правилата на нея игра, не на тази. Други са в абсолютен когнитивен дисонанс. Няма да ги нарека “тъпи цивилки”, но са си като ученици на матура, които не са уцелили нито предмета, нито училището, в което е матурата. Все пак това е игра, която се излъчва, не играят у тях с приятели.

# 317
  • European Union
Жорко беше прочел правилата, дори ги беше назубрил и пак си отиде, а Владо Николов гърми с халосни патрони и уцелва мишени. Ако ги няма неориентираните играчи, няма да има предаване. Балансът е много важен.

Не мисля, че играта може да се завърти около едно изречение на Антон, казано някъде си. Излъчиха ни го, защото е точно в целта, но не мисля, че някой му е отделил нужното внимание, включително и той самият. Как да се сети Владо, че в колата е имало предател? Той каза, че трябва да си изберат човек с щит и предателите го насочиха към Георги. Освен тях четиримата, още 6 други гласуваха за него. Как точно трябва да се сети, че предателят е бил с него? Те всички знаят, че там има предали. Дори чисто статистически знаят, че се возят с тях. Въпросът е как да ги намерят. Защото е лесно, когато вече знаеш кои са, но те са затворени там с тях, не могат да погледнат отстрани.

# 318
Сега да си спомнят кой се е возил в колата с Жоро. Нали обикновено в една кола има един предател. Верно сега имаше двама в кола, но по правило не е така. Та биха могли да изключат хората в колата с Жоро на първо време. От другата кола пък Мирела я изключват. Гъмов също се изключва. Може би хората, които Жоро нон стоп играеше билярд също. Щото ако кроиш на някого шапката не би се бутал нон стоп при него.

# 319
  • София
Няма такова правило по колко предателя има в кола, абсолютно не използваем довод. Grinning

# 320
Мисля, че в Sarcast казаха, че има такова но по-скоро логично за да може всеки предател да следи настроенията.

# 321
Харесвах Георги и малко ме е яд, че така го подхлъзнаха. Както сте казали, той на масата много се издаде. Въпреки че някои хора се защитават така настървено именно когато не са виновни, а ги обвиняват несправедливо.
А защо Георги не стреля по Неве? Според мен имаше по-голям шанс с нея, особено ако беше говорил с повече хора. Не веднъж е била подозирана.

И аз това се чудих, защо вместо да насочи хората към Невена и те евентуално малко да започнат да въртят и нейното име в главите си, той някаква индиректна атака срещу Гъмов. Поне аз смятам, че бих се насочила към Невена. А и семето като се посее все нещо ще поникне. Той за мен си беше пътник независимо от това, но можеше да започне някакъв мислителен процес в главите на хората свързан с нея. Странен ход.
Отделно ми стана малко кофти, че той ми се струваше, че има някакво сляпо доверие в Бачорски, 100% остана разочарован от него. Но пък играта така е по-интересна.

# 322
Не съм гледала Жорко в другото предаване как яде пред гладни участници и съответно не мога да преценя колко гаден може да бъде. Тук мисля, че точно това не му стигна - топки, гадост и предателство да атакува "свой".  Може и да се е надявал на някаква помощ от Бачорски, който обаче така деликатно и мълчейки пак остани встрани от конфликта.
Сега, ако Бачорски продължи да се мазни на Владо и Гъмов на бистра глава превърти разговора в колата, има някаква вероятност да се усетят кой/и ги подтикнаха да гласуват за Жорко. Но това е вероятността, която виждам от дивана и знаейки кои са предателите.

# 323
Не може да се разчита чак толкова на колите, може да си предполагаш само.
При нас Бачора и Неве, поне два пъти са в една кола

До тук Глория (последна на закуска x 2), Гъмов (последен на закуска) и Мирела (реакции на кръглата маса) са 99% праведни.
Ако успешно добавят нов предател, всички са заподозрени наново.

# 324
Другите ще разберат ли, че е добавен нов предател?

# 325
  • София
Не. Може някой да каже, че му е предложено, но е отказал и дотам. Grinning

# 326
А ако няма убит това няма ли да означава, че има нов предател?

# 327
Не, може да е отказал, може и да са уцелили някой със щит

# 328
Аз оправдавам Жорката за грешките, които е направил, дори не мисля че той реално е виновен с нещо. Кой да очаква, че толкова рано Предателите ще се обърнат един срещу друг. Това е дори анти-стратегия и според мен не ги чака нищо добро, макар че Бачорски държи силни карти с коалицията си от Праведни.

По принцип няма единодушие какво е успешна стратегия, но това да махнеш един от своите толкова рано и да си на нож с другия си е грешка отвсякъде. Да интересно е да се наблюдава като шоу, но не мисля, че е печелившо в дългосрочен план

# 329
Аз оправдавам Жорката за грешките, които е направил, дори не мисля че той реално е виновен с нещо. Кой да очаква, че толкова рано Предателите ще се обърнат един срещу друг. Това е дори анти-стратегия и според мен не ги чака нищо добро, макар че Бачорски държи силни карти с коалицията си от Праведни.

По принцип няма единодушие какво е успешна стратегия, но това да махнеш един от своите толкова рано и да си на нож с другия си е грешка отвсякъде. Да интересно е да се наблюдава като шоу, но не мисля, че е печелившо в дългосрочен план
Как да не очаква като видя, че Бачорски беше готов и тръгнал да отстранява Неве още в самото начало?! Това не може ли да му светне какво може да се очаква от Бачорски? Или реши, че щом е норочил Неве, значи самият той е в безопасност. Да но не видя ли колко пъти на кръгла маса Бачорски се отметна от първоначалните си заявки и декларации..
Слушах ти подкаста и също се изненадвам как оценяваш Ева за супер стратегически играч! Та нима не беше Ева тази, която при първото вземане на щитове, като някаква кокошка кудкудякаше всички да си кажели кой бил взел щит и се възмущаваше що не си казват? И почти ги принуди да си кажат. Защо? За да знаят и предателите ли? И по-късно в разговор с Искра беше супер емоционална и си изкарваше на яве всичките емоции...изобщо не разбирам ти какво стратегическо видя в тази жена. Виж за Мая - да. Тя наистина е загадъчна, обрана и интересна.

Последна редакция: чт, 02 окт 2025, 16:25 от pandorina

Общи условия

Активация на акаунт