🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 3 (30.09 - 09.10) 🎭

• 28 772
  • 738
  •   59
Отговори
# 720
  • София
Жалко, че са се разминали с Любо Жечев.
500 лв. на ден е нищо. Като гледам колко пари са пръснати...
А и винаги може да бъде убит/изгонен рано, рано. Шанс.
Но точно такива като Жечев са идеални за този формат. Той има и пребогат опит с Къртицата, където е нещо подобно (е, не съвсем разбира се).
Вече се подразбра, че Туджаров и Ауткаста е твърде вероятно да се запишат за сезон 2. Поне така казаха във видеата си. Че имат голямо желание да се пробват. Неделчо ще чака да се извъртят няколко сезона преди да участва, защото в момента било много хаотично.
Аз лично много се надявам да видим там и СарКаста.
Това момче Алекс (и той с подкаст) също има добър поглед над играта.

Абе трябва да взимат такива участници. А не разни делулута, артисти, музиканти и хроникьори.
Искам да гледам ходове, надлъгване и т.н.
Засега само Бачорски прави ходове. Другите само приказват. А тези най-активните досега все удрят на камък и са силни само на приказки.

# 721
Не казвам, че Невена не прави грешки, но и според мен е наивно да се вярва, че щеше да иде в обятията на Георги и той на драго сърце щеше да се съгласи да изгонят Бачорски заедно. Двамата третират Невена като досадна лелка още от самото начало. Георги никога нямаше да се съгласи да изгони готиния селски тарикат Бачорски вместо нея. На Невена от момента, в който беше избрана за предател с тия двамата смъртната й присъда беше написана. Даже е за адмириране, че издрапа толкова много, щото тя буквално издрапва с все сили.

Иначе на мен играта на Бачорски не ми е интересна. То дори не е игра. В нормални обстоятелства, където има поне петима нетотално безмозъчни участници никога нямаше да мине. Аз продължавам да казвам, че убиването на предател толкова рано беше прекалено... рано, след като никой нищо конкретно не подозираше преди самите предатели да насочат погледите натам нарочно и можеше да продължат да убиват праведни съвсем спокойно, а този ход да бъде запазен за наистина напечен момент. Но при Бачорски е его фест. Той ако може да си е сам предател и единствен главен герой от първата секунда, така ще направи, та за това беше нетърпелив да се намали бройката на главните герои възможно най-рано. Тая грешка, изцяло продиктувана от его, в нормален сезон с поне малко интелигентност веднага щеше да бъде забелязана, но в момента имам чувството, че Бачорски може да каже "аз съм предател" директно и цивилките пак ще си кажат "хихи, ама той така си говори. Нека да изгоним фокусника, че днес изяде баницата си за закуска на пет хапки, вместо на шест."

Последна редакция: ср, 08 окт 2025, 06:40 от Oliboo

# 722
  • София
Еее, Жечев щеше да е страхотен в тази игра, много жалко, че не се е съгласил! Загубата е за нас, които трябва да гледаме Мирела, Венци, Йордан, Мая и останалите статисти.
За щитовете и аз мисля точно като Дяволчето - няма логика да не се крият. Така като се знае кои са взели, само улесняват предателите, просто е като гъбена чорба. А от друга /нова и неочаквана Joy/ страна, притежателите на щитове веднага влизат в полезрението на пазителят на честта Владо, който издава декрет за незабавен отстрел. Joy
Неве е пътник следващия път. Има добри ходове, играе й се, но допуска и доста грешки. Това, че гласува за Мирела, беше най-голямата. Наистина не знам какво точно си е мислела, че прави. След това не успя да се обоснове логично и по този начин още повече улеснява Бачорски.

Аз съм от тези, които се радват, че Анна-Мария остана. Харесва ми как играе, от мислещите е, нищо че още не е уцелила предател. Просто има потенциал. Grinning Много ми се иска да я видя и като предател. Оля също ме радва, определено знае защо е там. В началото не бях сигурна, че е добър избор, но сега съм доволна, че вкараха нея.

# 723
Любо Жечев би било удоволствие да се наблюдава в Traitors. Вече се е доказал в Къртицата с победата си колко умен и аналитичен е и е буквално самороден талант, та играта отлично би му паснала, но мисля, че той отдавна е извън тези неща и няма желание.

Спомням си когато бях в Надкаст (те все още записваха при него) след заснемането той обясняваше колко много го искали в Черешката от години и какви хонорари му давали, но той просто нямал интерес и желание да си губи времето. Та не се учудвам, че е отказал.

А по темата на епизода - за мен е абсолютно непонятно това неистово желание на Бачорски да елиминира предатели. Тази му игра тотално чупи концепцията на предаването и дава лош пример за бъдещите предатели. Повече от ясно за мен е, че той дори не иска да печели на всяка цена, а просто иска да е основен образ, който да е нонстоп в центъра на действието. Нямам друго обяснение от тази му фиксация.
По принцип предателите са отбор и е нормално поне малко от малко да си помагат и да играят заедно

# 724
  • София
Аз съм приятно изненадана от Неве.
Тя игра с Бачорски срещу Жорката, защото беше или-или. Съюзяване на двамата срещу Бачорски е инфантилна мечта - нямаха нито силите, нито влиянието на този етап от играта. Бачорски от ден първи си плетеше кошницата и имаше влияние над мнозинството.
Включването й в списъка е много добър ход, но Бачорски ще направи всичко възможно да я саботира.
Ако на Кръглата маса тръгне вабанк срещу него, може и да загуби, но ще го повлече…

# 725
  • България
Най-малкото Жечев има достатъчно его, за да скръцне със зъби на Николов и Бачорски без недомлъвки, което не видяхме от нито един друг мъж в имението. Харесвам подкаста на Жечев и останалите му инициативи.

# 726
Не казвам, че Невена не прави грешки, но и според мен е наивно да се вярва, че щеше да иде в обятията на Георги и той на драго сърце щеше да се съгласи да изгонят Бачорски заедно. Двамата третират Невена като досадна лелка още от самото начало. Георги никога нямаше да се съгласи да изгони готиния селски тарикат Бачорски вместо нея. На Невена от момента, в който беше избрана за предател с тия двамата смъртната й присъда беше написана. Даже е за адмириране, че издрапа толкова много, щото тя буквално издрапва с все сили.

Иначе на мен играта на Бачорски не ми е интересна. То дори не е игра. В нормални обстоятелства, където има поне петима нетотално безмозъчни участници никога нямаше да мине. Аз продължавам да казвам, че убиването на предател толкова рано беше прекалено... рано, след като никой нищо конкретно не подозираше преди самите предатели да насочат погледите натам нарочно и можеше да продължат да убиват праведни съвсем спокойно, а този ход да бъде запазен за наистина напечен момент. Но при Бачорски е его фест. Той ако може да си е сам предател и единствен главен герой от първата секунда, така ще направи, та за това беше нетърпелив да се намали бройката на главните герои възможно най-рано. Тая грешка, изцяло продиктувана от его, в нормален сезон с поне малко интелигентност веднага щеше да бъде забелязана, но в момента имам чувството, че Бачорски може да каже "аз съм предател директно" и цивилките пак ще си кажат "хихи, ама той така си говори. Нека да изгоним фокусника, че днес изяде баницата си за закуска на пет хапки, вместо на шест."

Мда, Неве прави грешки. Но като за себе си се справя много добре. И аз съм изненадана че стигна толкова далеч. Евалата й, че успя да елеминира Жоро преди те да я хванат.

Факт че двамата й съотборници-предатели бяха против нея още от началото. Бих казала някакви първи впечатления или направо чиста дискриминация ( на няклаво полу осъзнато ниво). То като теглим чертата до тук отпадат основно по-възрастните участници, било то на конклав или маса.

Слушах Надкаста с Жоро предателя.  Питаха го дали нещо е съжалявал за играта и дали би направил нещо различно. Обясняаше че само съжалява как не се доказал повече пред Бачорски и не му спечели повече доверието. И каза нещо от сорта че никога не си е и мислел да играе с Неве, тя била лесна жертва. Като вземе това предвид...Неве и да е искала да играе с Жоро е имала 0 шанс.

И Жоро не мога да си обясня и той как е запленен все още от великия Бачорски. Съжалявал че не се позиционира по-добре спрямо него пфу... вместо да му е точил ножа скришно. Не вижат ли че Бачората си разиграва свободно коня. Че май и цялото ефирно време изяде.

Кофти съотборници й се паднаха на Неве. Бори се всичка сила ама....не стига. Дори някой беше пуснал тук в темата как Антон нарежда Неве я социалките как ги убивала актьорите и прочее. Ама моля ви се...ами Бачорски?
Хората май и до ден днешен са упоени от чара му, дори вече излязли от играта.

Сериозно какво им става на всички? Толкова ли е голяма харизмата и властта на Господин Метла?  Нямам обяснение...

# 727
Значи това, което може да съсипе този як формат е ако има наговаряне отвън на Бачорски с някои хора да не гласуват за него дори да го подозират за предател. Ако има такова нещо - това ще е пълен срам и ще сме първите в света дето ще прецакат брутално една супер яка игра. Дано не е това. Дано просто Бачорски наистина да играе добре играта.

Съгласна съм, че ранно гонене на предател от неговите е супер тъпо. Поне 5-6 епизода да минат. Кофти пример, не се играе така и също от анонса на следващия епизод ...ами те нали нямат право по библия да казват в прав текст кои са другите предатели.

В сезон, в който 50-60 процента от хората не искат за нищо на света да са предатели ( което е пълен абсурд, би трябвало всеки да иска) да се захапят предатели от епизод 2 и да гледаме само това ...малоумщина.

Все едно тези 2-3 човека играят и от едната и от другата страна, каква интрига има ако човек играе на шах сам?

Разочарована съм. Ще взема да си пусна някой от чуждите сезони да си припомня каква интрига беше. Май имах големи очаквания за нашия сезон, ама шуробаджанащината си пуска пипалата навсякъде.

# 728
За мен просто Бачорски си има външното влияние. Добре, да кажем, че е водил супер харизматична социална игра вътре и ги е убедил. Ами, сега отвън? Както виждаме участниците гледат в момента и отново, най-смело балъците обвиняват Невена и се жалват, че единственото, което можели да направят по-добре било подчинение на Бачорски. Как може да гледаш излъчените кадри и да продължаваш да вярваш, че Невена е някакъв невероятен манипулатор, а Бачорски да остава в сянка на недоволството ти? След като очевидно има известна доза недоволство срещу предателите.

Всичко прекалено много се развива около това да не наранят Бачорски. Не трябваше никога такъв образ да бъде избиран за предател. Тоя напорист и нахален характер (миксиран с очевидните външни уговорки) може би щеше да е по-полезен като праведен и да пече предателите, а не да гледаме как цялата игра се върти около желанието на един човек да е главният герой, подпомагано от решението на продукцията да го направи предател, които по презумпция са си главните герои на сезона. От друга страна някои скатавки трябваше да бъдат форсирани в по-главната роля на предатели, вместо да им се позволява да седят и създават социални контакти с Бачорски.

# 729
Много интересен епизод отново! Не познах нищо, но това и очаквах. Няма да повтарям всичко казано до момента, само ще отбележа - евала на Гъмов, че когато говори с Коджабашев, си свали очилата и го погледна в очите. Малък детайл, но важен. Той не го отчете обаче.
Неве много тъпо се изпусна на Бачорски, докато Антон беше до тях на закуската, че се чуди дали не е имало прелъстяване… Защо изобщо го повдигна на въпрос, ами мълчи си. Нека някой друг се сети за това евентуално развитие и той да каже нещо. Ех.
За на Владо Николов предложението да са доблестни мъже докато стигнат 100 000 лв. - плеснах се по челото. А след 100 000 тая доблест изчезва и се почва “мишкуване”, така ли?! Такава глупост е това, браво на Тино, че му каза, че доблестната игра не е за този формат. Чак още не мога да повярвам как го изръси Владо…
Доколкото чух, не могат да пипат хората с щит, така че тримата (четирима с Неве) поставени на изпитание според мен ще са Даяна, Петканов и Антон. Да видим другата седмица какво ще става!
А, да - и отново страхотни видински гледки!

# 730
Ееееее, жалко за Любо Жечев....
Страхотен ум, анализатор, мислещ човек, който можеше да внесе много обрати в играта.
Сега ме е яд, че никой не подозира Бачорски, по-точно може да го подозират, но ги е страх да му споменат името, да не си развалят личните отношения с него.

# 731
С всеки изминал епизод изглежда, че и този формат е “побългарен” и си карат по сценарий. Не може всичко да се върти около бачората, който дори не играе супер интелигентно , а ходи като цветарка, черви се и тн. И никой да не се усети. Или са тотални малоумн.ци вътре, или сезона е нагласен. Ако и следващия епизод е същата боза, ще им бия хикса.

За мен просто Бачорски си има външното влияние. Добре, да кажем, че е водил супер харизматична социална игра вътре и ги е убедил. Ами, сега отвън? Както виждаме участниците гледат в момента и отново, най-смело балъците обвиняват Невена и се жалват, че единственото, което можели да направят по-добре било подчинение на Бачорски. Как може да гледаш излъчените кадри и да продължаваш да вярваш, че Невена е някакъв невероятен манипулатор, а Бачорски да остава в сянка на недоволството ти? След като очевидно има известна доза недоволство срещу предателите.

Всичко прекалено много се развива около това да не наранят Бачорски. Не трябваше никога такъв образ да бъде избиран за предател. Тоя напорист и нахален характер (миксиран с очевидните външни уговорки) може би щеше да е по-полезен като праведен и да пече предателите, а не да гледаме как цялата игра се върти около желанието на един човек да е главният герой, подпомагано от решението на продукцията да го направи предател, които по презумпция са си главните герои на сезона. От друга страна някои скатавки трябваше да бъдат форсирани в по-главната роля на предатели, вместо да им се позволява да седят и създават социални контакти с Бачорски.

# 732
Няма да стане с тези участници … Абсолютни плазмодии са, Мирелка, Глория (която всеки път “оревава орталъка” за вещо, все не е разбрана), Антон (с раздвоение на личността), Венци (той изобщо защо е там?), Тино, Йордан .. Даже и Ева.

Надявам се силно са е от монтажа, но не съм сигурна, просто хората не знаят къде се намират. Бачорски има уговорки с много хора сто процента - не е нормално толкова да не се усещат и чак навън да се говори как искали да са в негова помощ? Те нормални ли са? Знаят ли изобщо къде са…

В спойлер слагам излагации от Антон във ФБ.

Скрит текст:

# 733
В спойлер слагам излагации от Антон във ФБ.

Скрит текст:

Антон го видяхме и чухме още в първия епизод на интервюто с водещия относно каква роля предпочита. Започна да прави паралели с личния си живот относно колко са го предавали, а той винаги е защитавал приятелите си. Оля много правилно му е обяснила.

# 734
Тук писахме от самото начало, че не е добра идея да вкарват известни личности, всичките познати, приятели, колеги. Почва се едно гласуване на принцип този ми е симпатичен, онзи да не обидя и накрая, когато някой играе играта става черен на всички.
Абсолютно неадекватни за формата са поне 80% от участниците. На този фон - да, Бачорски е добър. Обаче за мен е ясно, че той по сценарий ще ги върти и ще спечели. Няма как досега да не са се усъмнили в него. На всеки името се завъртя и се обсъжда на тази кръгла маса. Все той остава незаподозрян.
Иначе тотално разочарование от голяма част от участниците - Владо Николов, Гъмов, Антон, Мирела, Венци Венц и други, които в момента не се сещам - абсолютно неразбрали смисъла на формата, всичко им е искрено и лично. Йордан и той е май само леко мистриозната аура. Иначе с Тино си карат по приятелски на лафче. Даяна, Глория, Ана Мария, Ева, Мая се опитваха да мислят и да играят - и те като че ли се отказаха или объркаха тотално. Неве ми харесва, че играе рисковано, опитва се да направи интересна една игра с предизвестен край. Предполагам ще си гледаме до финала как Бачорски ги насочва кой да гонят, докато той сам убива нощем останалите. Но със сигурност ще има нов предател, понеже като отстрелят Неве, играта ще приключи с негова победа след още 3-4 седмици.

Общи условия

Активация на акаунт