🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 3 (30.09 - 09.10) 🎭

• 34 169
  • 865
  •   18
Отговори
# 780
Аз много не обръщам внимание на Надкаст, когато започват да говорят "за следващ сезон", защото те това го правят за всяко реалити, още преди телевизията дори да е решила дали ще има. Съответно дори да са дочули нещо, не бих го приел като гаранция, че отново ще направят следващия сезон изцяло с известни личности. 50 на 50 известни/неизвестни е добра идея, за да тестват новите участници как ще се справят, ако толкова се притесняват да направят сезон изцяло с неизвестни хора.

# 781
То пък, като е само от публично известни, виждаме колко я играят и разбират играта. Олеле-мале е положението.

# 782
То пък, като е само от публично известни, виждаме колко я играят и разбират играта. Олеле-мале е положението.

На мен ми харесва да са публични личности и то ако може да изберат от т.н. "интелигенция". Все пак това не е шоу от сорта на Ергена или Биг брадър и ми е интересно как ще се представят умни и интелигентни хора.

# 783
Все пак се ходи на кастинг. Одобряват се хора, които отговарят на философията и концепцията на самото шоу. Много ясно, че в ББ, Ергенът избират по едни критерии, а за Трейтърс се избират по други.

# 784
Аз не виждам да са избрани по някакви критерии. Доста е зле каста и си личи с всеки изминал епизод.

# 785
Е сега, за първи сезон опипват почвата и са заложили на популярни персони, за да има гледаемост. Но и да не забравяме, че водещият е също толкова важен, колкото и другите неща.

# 786
На мен ми харесва да са публични личности и то ако може да изберат от т.н. "интелигенция". Все пак това не е шоу от сорта на Ергена или Биг брадър и ми е интересно как ще се представят умни и интелигентни хора.
Има доста интелигентни неизвестни хора, които биха се пробвали за Трейтърс.

# 787
Надкастът много ми допадна.
Вчера пък слушах подкаста на Любомир Жечев (победителят в Къртицата) и Йоана Йоко, двамата са канени за предаването, но са отказали. Чува се за страшно много хора, че са канени и отказвали, според мен във втори сезон ще могат повече да профилират, защото повече ще са навити.

Според мен правилните стъпки пред БТВ са две като първата е пожелателна, но втората задължителна за мен:
1. Да правят по два сезона на година
2. Да направят поне 2-3 celebrity сезона преди да обявят кастинга за новаци

Публиката е бавна и трудно се опича. Всички знаем как за Игри на волята 1 и 2 хората са скаутвани и канени, а сега виждаме хора, които са се пробвали 5-6 години и не ги взимат, но те горят и не се отказват. Нека се наложи предаването, сезон с обикновени хора е много рисков ход, защото масово хората, които играем такива игри или обичаме стратегически предавания сме в един профил, а за успешен ТВ сезон са нужни много различни образи.

# 788
Съгласна с всичко! Най-вече да има по два сезона на година. 😁
Надкастът е супер. Противно на очакванията ми, Марто и Йоана много ме кефят. И двамата според мен ще са интересни участници в бъдещ сезон.
В бъдещите сезони трябва да очакваме и роднински връзки, приятели, гаджета и т.н. В случай обаче, че са неизвестни личности. Това добавя нова доза мистерия и различни възможни развои на събитията.
Надкастът много ми допадна.
Вчера пък слушах подкаста на Любомир Жечев (победителят в Къртицата) и Йоана Йоко, двамата са канени за предаването, но са отказали. Чува се за страшно много хора, че са канени и отказвали, според мен във втори сезон ще могат повече да профилират, защото повече ще са навити.

Според мен правилните стъпки пред БТВ са две като първата е пожелателна, но втората задължителна за мен:
1. Да правят по два сезона на година

Публиката е бавна и трудно се опича. Всички знаем как за Игри на волята 1 и 2 хората са скаутвани и канени, а сега виждаме хора, които са се пробвали 5-6 години и не ги взимат, но те горят и не се отказват. Нека се наложи предаването, сезон с обикновени хора е много рисков ход, защото масово хората, които играем такива игри или обичаме стратегически предавания сме в един профил, а за успешен ТВ сезон са нужни много различни образи.

# 789
Изгледах и петия епизод. Първо искам да изразя разочарованието си от промо статиите и постове на бТВ вчера - те направо преразказаха какво ще се случи, посочиха и Гъмов, може ли така продукцията сама да си пуска спойлерите часове преди излъчването? Не мога да си представя BBC да пуска такива статии.

Играта с раниците е взаимствана от новозеландския сезон, но с две разлики: първата е, че в Нова Зеландия беше почти отвесен склон, а не пътечка в гората, и втората е, че имаше достатъчно щитове, а не само четири. Понеже и в предната игра Карамазов даде само 4 щита, прави силно впечатление, че в нашата версия щитът изглежда е абсолютен самоцел и затова дават по 4, иначе всички щяха да вземат във всяка игра. Какво им става на тия хора? За сравнение в същата игра в Нова Зеландия едва 2-3 взеха щит, а имаше за всички. И като цяло не съм виждал такова избиване за щитове в другите версии.

Практиката от чуждите сезони показва, че не е в изгода на предател да се самопостави на скамейката с 4-те осъдени на смърт. Противно на това, което си мисли Неве, първата логика на праведните винаги е, че някой от 4-мата е предател.

Няма статисти, има непоказвани кадри. Обясних вече и дори пуснах една графика от чужд сезон за броя на синхроните - как някои имат по 0 в цялата първа половина на играта, а накрая са финалисти. Няма и "Библия" за брой епизоди на седмица - вчера писах за новия британски сезон, който започва днес и е два пъти седмично.

# 790
Моля те, недей, че то може и да няма повече от 2-3 сезона Satisfied Шанса ни е сега или никога. Плюс това мисля, че непопулярните могат да помогнат играта да се развие още повече с някой нестандартен ход.

Иначе една градивна критика - според мен БТВ могат да помислят малко над монтажа. До сега във всичките епизоди отпадащия от кръглата маса е предизвестен и почти няма голямо напрежение кой точно ще е.
Вчера основно чувах името на Гъмов и ни се обясняваше на дълго и шороко защо точно той е заподозрян, докато при Анна-Мария беше доста по-слабо (може би пък аз вече съм свикнал твърде много с монтажите)

Последна редакция: ср, 08 окт 2025, 15:47 от outcast

# 791
Няма и "Библия" за брой епизоди на седмица - вчера писах за новия британски сезон, който започва днес и е два пъти седмично.

Тук по-скоро се спомена Библията на формата във връзка с това от един снимачен ден да се направят 2 епизода или един седмичен цикъл да е съставен от 2 или повече снимачни дни (вторият вариант означава промяна/добавяне на нови правила). Но предаването да продължи да се излъчва в рамките на 3 месеца, за да се запълни зимният сезон. Нещо сходно на това, което бяха направили с О100Г, вероятно тука ще е невъзможно, ако наистина създателите държат толкова много на Библията. Докато британците може и да пускат по 2-3 епизода седмично, но те излъчват целия сезон в рамките на 1 месец и цикълът не е изменен.

# 792
За следващ сезон ще е готино да се избират хора с под 1000 последователя примерно в инстаграм Grinning

Последна редакция: ср, 08 окт 2025, 17:09 от Marble_beach

# 793
Бях чела любопитни факти за различни сезони на предаването и ми направи впечатление, че почти никъде не надхвърлят 10 епизода като ми се запамети, че във Валонския са дори 6. Така че направо са си разтегнали до максимума.
И Къртицата тук е променено, за да се излъчва ежедневно, иначе си е такъв тип формат - 10-12 епизода с около две седмици снимки.

# 794
За следващ сезон ще е готино да се избирам хора с под 1000 последователя примерно в инстаграм Grinning

+ един кастинг специално за BgMamma. Grinning Цецо, знаем, че четеш тук, ако не пуснете кастинг за участие, пуснете кастинг за част от екипа, както мислехте да направите за Острова.

Общи условия

Активация на акаунт