⚠️"Скритата истина в една детска градина" ⚠️

• 7 192
  • 169
  •   40
Отговори
# 120
  • София
Разбира се, че не знаем всичко. Това не пречи да съдим очевидно.

# 121
В страницата на Тина има опровержение на изнесената информация от Районна прокуратура Бургас.
От страницата:
" На брифинг Районният прокурор на Бургас излъга, че по делото за детската градина в Каблешково няма приложени съдебно-медицински документи, които показват наранявания по половите органи на детето. Ще приложа снимка само на един от тях, а има и още. Направи внушения, че медицинските документи, представени от родителите, били противоречиви и „частни“.

Нито са частни, нито противоречиви. Съдебно-медицинските документи са издадени от Съдебна медицина в УМБАЛ – Бургас.

Каза още, че детето можело да си е притиснало ноктите с дървени играчки в детската градина... Това дори няма да го коментирам.

Ще изнеса обаче няколко факта за работата на прокуратурата до момента:
🔹 Сигналът е подаден през март. Едва три месеца по-късно е проведен разпит на детето в „синя стая“.
🔹 След още три месеца е назначена психиатрична експертиза.
🔹 Темповете на работа на наблюдаващия прокурор са „завидни“, въпреки „приоритетното разследване“, за което говори Районният прокурор. „Приоритетно“ вероятно е с днешна дата, заради сигналите, подадени до Главния прокурор, не само от екипа ни.

Междувременно кметът на община Поморие излезе с позиция, според която полицията си е свършила работата и разследването е предадено към прокуратурата. Посочи също, че директорката Данданова не правела изяви, за да не попречи на разследването, и че общината била извършила необходимите проверки.

В същото време обаче същата директорка – докато „не дава изяви, за да не пречи“ – беше цитирана от определена медия с твърдения, че в детската градина е извършена проверка, че няма данни за насилие върху момиченцето и че тя отрича да е казвала пред екипа ни, че делото ще бъде прекратено.

Тъй като аз не се занимавам с разследваща журналистика отскоро, имам „лошия навик“ да записвам. Цялата ни среща с директорката е документирана. Тя, както и кметът, вероятно ще имат възможност да чуят и видят какво наистина е казала. Може би не само това за прекратяването.

Така че, г-жо Данданова, няма проблем да ни опровергавате, където пожелаете!

Разполагаме със записи на детенцето, в които то разказва брутални неща. За съжаление не можем да ги пуснем публично, но ще ги предоставим на експерти, които да установят дали едно 4-годишно дете може да си съчини подобни разкази.

👉 Продължаваме да следим случая и да работим по него. Ще направим всичко възможно делото да бъде извадено от Бургаския съдебен район след неадекватния брифинг, даден от Районния прокурор.

Между другото – искане за отвод на наблюдаващия прокурор, поради редица причини, е подадено преди около месец, но то не беше уважено.

Очаквайте втора част на разследването, както и целите интервюта с родителите на детето!"

# 122
За мен случая има много несъответствия...В една детска градина има огромно количество деца, лелки, медицински сестри по коридорите и в помещениивта...Никой нищо нито е чул ,нито е видял- за мен това е супер странно. Как така от група от 25 деца- нито едно не е видяло и чуло, нито е споделило видяното с родителите си?! И от 25 деца, само едно е тероризирано и насилвано? Плюс това детето споделя, че е имало кървави гащи, които в последствие били изпрани и в същият ден обути! Нима толкова лесно излиза кръв от памучно бельо и няма петна?! След което гащите са оставени на радиатора за да изсъхнат и детето ги обува после сухи...Лятото радиаторите не работят и няма как едни гащи да изсъхнат за няколко часа, особено в мокри помещени. Как така родителите не са видяли, че бельото на детето им е със следи от измита кръв, че са прани ? По панталоните няма кръв? Другите деца не са видяли другарчето голо без бельо?  Много питанки има по този случай и тези питанки психолозите които работят с детето ги изчистват. Надявам се тези неща които детето говори, да са плод на въображение, а не истини. Защото както казах и преди, в тази си възраст децата са крехки и силно се подават на "обработка- разбирайте - промиване на мозък " от някой възрастен...

# 123
  • София
Случва се на обяд докато спят. Те има няма 3 часа са задължени да не мърдат от леглата. Спокойно мокри гащи за 3 часа могат да изсъхнат лятото, че и за по-малко.

# 124
Детето е в такава възраст, че ако е гледало клип или филм или нещо по темата е възможно да "влезе в ролята" и постепенно да се вживее. Може насилието да е другаде - детската психика е странно нещо.
Дано прегледа е направен от детски гинеколог правилно и е написано правилно становището.

И с гащичките също имах някой въпроси - всички деца в градината имат резервни гащички в чантите, ако те нямат никога не им е пречело да обуят чужди. Но без никаква логика се чака да изсъхнат и да бъдат пак обути. Винаги персонала е можел да каже, че ги е акала и ги е изцапала! Някак по детски е отговора със съхненето ...

# 125
За мен случая има много несъответствия...В една детска градина има огромно количество деца, лелки, медицински сестри по коридорите и в помещениивта...Никой нищо нито е чул ,нито е видял- за мен това е супер странно. Как така от група от 25 деца- нито едно не е видяло и чуло, нито е споделило видяното с родителите си?! И от 25 деца, само едно е тероризирано и насилвано? Плюс това детето споделя, че е имало кървави гащи, които в последствие били изпрани и в същият ден обути! Нима толкова лесно излиза кръв от памучно бельо и няма петна?! След което гащите са оставени на радиатора за да изсъхнат и детето ги обува после сухи...Лятото радиаторите не работят и няма как едни гащи да изсъхнат за няколко часа, особено в мокри помещени. Как така родителите не са видяли, че бельото на детето им е със следи от измита кръв, че са прани ? По панталоните няма кръв? Другите деца не са видяли другарчето голо без бельо?  Много питанки има по този случай и тези питанки психолозите които работят с детето ги изчистват. Надявам се тези неща които детето говори, да са плод на въображение, а не истини. Защото както казах и преди, в тази си възраст децата са крехки и силно се подават на "обработка- разбирайте - промиване на мозък " от някой възрастен...
Не знам кой крив, кой прав, но с каква цел родителите ще ''промиват'' мозъка на детето си да обвинява госпожата в детската градина, че е насилник? С каква цел ще обясняват на детето си как да казва и показва, че госпожата  му е разкъсала химена? Не вярвам някой родител да иска да заплита детето си в подобни ситуации, за които обикновено хората се срамуват да говорят. Възмущава ме мълчанието на другите родители, персонала, съгражданите им...Ако има престъпление, мълчанието е съучастие. Възмущават ме витиеватите отговори на прокуратурата. От репортажа стана ясно, че госпожа учителката се е обзавела веднага с адвокати, които я съветват как да прогони ''нахалните'' журналисти, които кибичат пред къщата й. Хубава къща, с хубава ограда...Явно наистина са увеличили заплатите на педагогическия персонал и това им позволява да живеят по-охолно, да имат по-голямо самочувствие. Пък родителите продават своята къща. Eй така, да разнообразят малко някъде другаде. С три деца. Какъв парадокс - родителите изглеждат плахи, свити, смазани, а госпожа учителката демонстрира завидно самообладание, арогантност и самочувствие. Думата на 4 годишно дете срещу думата на жена с богат житейски опит. А детето е показвало месеци преди това индикации за насилие. Дори е мълчало по същия начин, по който мълчат жертвите на насилие. От страх. От срам. Историята трябва да бъде разнищена до последния детайл. Защото случилото се в тази детска градина е показателно за това какво се случва в обществото ни.

Последна редакция: чт, 02 окт 2025, 00:45 от Карла_Карла

# 126
Не мога да повярвам, че тук пишат хора които се съмняват в думите на детето и родителите. Може би на вас ако се случи пак така ще се питате как гащите са изсъхнали бързо?!
Децата имат резервни в градините!!!
Зашщо другите родители, деца и слижители мълчат? Защото гие страх.
Видяхте ли лицето не лелката, напуснала работа. Представям си как е била заплашена. Ако каже и дума, знаят я къде живее, кои са и децата и внуците.
Видяхте и виновната, наглата и мутра, и още се питате дали детето лъже. Да е вашето дете, питайте. Ама ако е вашето ще нададе вой до Бога.

# 127
Точно лицето на лелята казва всичко. Типично е поведението и на местните велможи-директори, прокурори, шефове на полиции. Те колят и те бесят. А местните хора мълчат като овце. Кое не е така? И кое точно се е променило в манталитета на хората от по-малките градове и села? Нищо не се е променило. Да сме добре, значи трябва да мълчим. За един родител най-тежко е да кажеш: детето ми е насилвано, детето ми е жертва. Обикновено хоратя крият лицата си и своите истории. Тези застават пред камера честно, нормално е да има хора, които да хвърлят калта на съмнението по тях. Може би това са същите хора, които виждат нередностти и мълчат. Гледат и мълчат. Само, когато е безопасно блеят като овцете и пак замълчават. Не вярвам Тина Ивайлова просто така да упорства и да пише по този случай. Но вярвам, че системата в България е порочна.

# 128
Не мога да повярвам, че тук пишат хора които се съмняват в думите на детето и родителите. Може би на вас ако се случи пак така ще се питате как гащите са изсъхнали бързо?!

Откъде знаеш, че не им се е случвало?
Може да пишат хора от другата страна. Страната на педофилите. Защитават своята "каста" Wink
В България нищо няма да се разнищи. Всичко ще се потули.
Случая на онзи педофил от Англия крещи колко сме зле.
Пък недай се Боже ако извършителят е от семейството. Тогава ако детето каже нещо да се оплаче в повечето случаи ще  получи един як шамар и обвинение в лъжа.

# 129
Ако не е вярно защо родителите ще отправят такива обвинения? Могат да я обвинят в обикновено насилие, а не в сексуално.
Защо да си измислят и сексуално насилие ако просто искат да й навредят, а тя е невинна?

# 130
# 131
  • София
Според материала във "Фокус" прегледите, направени преди подаването на сигнала, са противоречиви:
Цитат
В материалите по делото има медицински документи, но са направени прегледи на детето преди подаването на сигнала, които са противоречиви.
https://www.focus-news.net/novini/regioni/Prokuraturata-razkri-k … bleshkovo-2727759

Отделно  
Цитат
От комплексната съдебно-медицинска експертиза става ясно, че няма наличие на наранявания в интимната област на детето и извършване на блудствени действия.

# 132
  • София
И кой лъже сега в край на сметка? Как едните направите прегледи няма да са вярни?

# 133
Пълен фарс...ако говорител на областна прокуратура,не е в състояние..да говори ,без да влизам в детайли...
Но иначе,всичко е  в законно установените срокове...
Законно!
Няма случайности...лекарите си правят отвод,и прокурор е опитал...
Зависимостите са сериозни..
Има и хора,и професионалисти...
Когато не искаш да лъжеш,предпочиташ да замълчиш...

# 134
Само като й видях отвратителната мутра на тая учителка, ми стана ясно, че е виновна. Не знам какви хора пишат тука, че се съмняват, но аз имам познати в криминалистиката и нямате си идея колко педофили и извратеняци има в страната. Едно дете е травмирано на 4 години и тази мръсница трябва да си понесе последствията. Ако не дай си Боже, някой посегне на моето дете, няма да стигне до полиция, ще има директно закопаване...

Общи условия

Активация на акаунт