⚠️"Скритата истина в една детска градина" ⚠️

• 13 406
  • 406
  •   5
Отговори
# 165
  • София
Цитирала съм кое твърдение считам за невярно – твоето за втората експертиза.
Не е вярно, че тя доказва, че няма насилие. Тя доказва, че няма сексуално насилие. Което е съвсем различно.

# 166
  • Пловдив
Не знам за учителката Герова, може да е виновна, обаче ей така са се ловили и вещици - по очите им е личало и случаят не е бил спорен. Сега си представете вие да сте обвинени в нещо, дори не е нужно да е такова. Разследвали са ви, разпитвали са ви и накрая се появява снимачен екип, който, да речем, по някакъв начин от самото начало е показал, че не ви вярва. Ако аз съм обвинена в нещо, което, да предположим, не съм извършила, и ми се изтресе да ме разпитва обвинително било журналист или група разярени бг мами, не ще им затворя вратата - с ритници и тояги ще ги гоня. Това не е спокойно задаване на въпроси: "ти ли беше?", с възможно приемане на вероятност за "не", това е обвинение.
Аз за някои журналисти и в други случаи съм си мислела, че ще ми се иска да им забия някой ритник, ако съм на мястото на човека, когото са пресрещнали с укорителни въпроси.
Харесвам Тина Ивайлова по принцип, но "една Тина каза" не е неопровержимо доказателство, нито пък "едно дете каза". Децата могат и да лъжат, и да се объркват, и да бъдат подведени от възрастен дори неволно.
Ако родителите казват истината (ау, как смея да допусна друго, не ме е срам), вероятно Герова е направила нещо, заради което детето да се страхува от нея, но дали наистина всичко изложено? И аз не си представям например да излезе пред децата без гащи и те да не кажат на някого, останалите деца. Жена педофилка също е рядкост, не е невъзможно, но е рядкост.

Не знам какво и дали е извършила, но случаят очевидно Е спорен.

# 167
  • София
Не е вярно, че тя доказва, че няма насилие. Тя доказва, че няма сексуално насилие. Което е съвсем различно.

Защо не се зачитат медицински документи малко след насилието? И другото защо се обръщат към Варненската прокуратура? Ако всичко е наред  и всеки си е свършил работа и нямат съмнения да пликючат случая ама май нещо не е така както е изкарано от прокуратурата в Бургас.

# 168
  • София

Защо не се зачитат медицински документи малко след насилието? Тук предполагам, че причината е юридическа. И другото защо се обръщат към Варненската прокуратура? Тук предполагам, че причината е да угодят на  родителите и обществеността. Ако всичко е наред  и всеки си е свършил работа и нямат съмнения да пликючат случая ама май нещо не е така както е изкарано от прокуратурата в Бургас. Още в началото писах, че за мен този случай е далече от "всичко е наред и всичко е ясно".

Всичките ми отговори са с източник "хвърлен боб". За разлика от много пишещи в темата, никак не вярвам на такъв тип източници.

# 169
  • София
Родителите според мен са наясно, че като всичко в тая държава, случая няма да бъде разрешен затова се местят директно. За другото времето ще покаже, но съм скептична, че нещо по-различно ще се случи.

# 170
Не знам за учителката Герова, може да е виновна, обаче ей така са се ловили и вещици - по очите им е личало и случаят не е бил спорен. Сега си представете вие да сте обвинени в нещо, дори не е нужно да е такова.

И аз това се шокирах! По очите и държанието познавали и вече поставят присъда и пристъпват към гилотиниране!
Защото тях ако ги обвини съседчето от долния етаж в педофилия ще се хвърлят да дават интервюта и да се обясняват и в очите им звезди ще искрят. Тълпата е голям звяр! Човешката история помни и трябва да помни детски обвинения и горени вещици и хора по тези обвинения, пък после ... ами то не било така! Не напразно детските показния не се приемат като на голям човек.

Точно лелята, която вече не е част от екипа, като я разпитат един - два пъти ще си каже дали има нещо.

Също така съм шокирана, че детето неколкократно е преглеждано от гинеколог. Освен вече нанесената травма трябва да се дотравмира ли? Въобще във всичко това не се щади това дете по никакъв начин!

# 171
Разговор по телефона с директорката на градината

# 172
Родителите не са обиграни софийски хиени. Предполагам, че все още вярват на журналистиката на институция. За мен в тоя случай са жертва не само на учителката, но и на журналистката.

# 173
  • София

Еми щом родителите нямат против какво...Не, че ме учудва де.

# 174
Абе щом и. д. Главен прокурор мести разследването във Варненска прокуратура нещо не е чисто там. Пишеше, че са искали отвод на прокурор и той не го приел. Как ви звучи това?

Така преместиха разследването в София на случая с атв-то в Слънчев бряг, щото имаше съмнения колко е обективно. Кой знае тая Герова на кого е жена, сестра и т.н.

То ще се чуе все някога де.

# 175
Мен ме учудва, как близо 10 месеца постоянно имали проверки в градината.
Как 10 месеца се води разследване и толкова. Няма нищо. Няма резултат! Близо година..Срам и позор!
Ми това е отговора на въпроса "Защо си продават къщата", ми как да не я !?
Дано варненската прокуратура да я свърши някаква.

# 176

Адмирации към директорката! Въпреки журналистическият, общественият и всякакъв тип натиск, детската градина успява да функционира "нормално"...!

# 177
Ще споделя моите си мисли и разъждения по темата.
Спред мен учителката има силен гръб.
 Проблем с тази учителка има. Ако бяхме в нормална държава, с нормално работещи институции много бързо щеше да се разбере кой е крив и кой е прав. Тук очевидно се протака, отговорните институции не са си свършили работата по абсолютно никакъв начин. Полицията има механизми, чрез които много бързо може да стигне до истината, но месеци наред на никой не му се занимава.

# 178
Абе щом и. д. Главен прокурор мести разследването във Варненска прокуратура нещо не е чисто там. Пишеше, че са искали отвод на прокурор и той не го приел. Как ви звучи това?

Така преместиха разследването в София на случая с атв-то в Слънчев бряг, щото имаше съмнения колко е обективно. Кой знае тая Герова на кого е жена, сестра и т.н.

То ще се чуе все някога де.
Говори се, че е любовница на кмета на Поморие, Иван Алексиев.

# 179
Феодализъм в действие.

Общи условия

Активация на акаунт