⚠️"Скритата истина в една детска градина" ⚠️

• 54 647
  • 1 434
  •   1
Отговори
# 135
  • София
И кой лъже сега в край на сметка? Как едните направите прегледи няма да са вярни?

След месеци е нормално да няма пресни следи от насилие. Особено ако разкъсванията не са били дълбоки.

# 136
  • София
Ако е разкъсан химена  е разкъсан...той няма да се възстанови. Или е бил или никога не е бил. Просто ми е интересно защо не се взимат под внимание началните прегледи.

# 137
  • София
Не говорим за "след месеци". Става въпрос за първите прегледи, които "били противоречиви". Защо ще причиниш втори гинекологичен преглед на травмираното си дете, ако първият потвърждава насилието? Освен ако не го е потвърдил.

# 138
  • София
Да, разкъсан химен е видим, но нараняванията ги няма. А и е възможно да е частично разкъсан (справка в книгите по анатомия) или само наранен, но не и напълно.

Миленака, аз от прочетеното разбрах, че новата експертиза е правена наскоро, докато първите прегледи са били скоро след нараняването и с епикризата майката е отишла за първи път при директорката.

# 139
  • София
Е да де – първите прегледи, които са правени скоро след насилието, са противоречиви. Предполагам затова са два, а не един. Защото си противоречат.

# 140
  • София
В такъв случай първите експертизи са най-точни. Когато се побавиш n на брой месеци вече сме далеч да докажем каквото и да е било.
По някакво стечение на обстоятелствата съм в Бургаската група за детски градини и там нищо не се случва. Някой беше писал, че се организирали нещо... Няма такъв пост или информация.

# 141
  • София
Според мен са противоречиви, защото с ръка нараняванията обикновено няма как да са толкова дълбоки, колкото с друг предмет или с други телесни части.
В случая е странно какво се разбира под липса на доказателства за сексуално насилие, когато според НК то може да не е свързано с проникване.

Според българския Наказателен кодекс сексуалното насилие включва престъпления като изнасилване, блудство, трафик на хора с цел сексуална експлоатация, както и други действия, които накърняват половата свобода и достойнство на човек, като например принуда към сексуални действия, нежелано сексуално докосване или принуда към секс.
Конкретни форми на сексуално насилие в НК:
Изнасилване: Проникване в тялото на жертвата.
Блудство: Нежелано сексуално докосване, без проникване в тялото.
Принуда към сексуални действия: Принуждаване на жертвата да извърши сексуални действия, включително орален секс или проникване в тялото на извършителя.
Трафик на хора: Включва търговия с хора с цел сексуална експлоатация, включително продажба или експлоатация в проституция.
Важно е да се отбележи, че сексуалното насилие може да бъде извършено дори без физически контакт, например чрез различни форми на сексуален тормоз.

# 142
Говорителката говори хаотично,и подвеждащо..
Първия преглед,потвърждава..има го качен(напред в темата)но е направен,преди да се подаде оплакването(логично е,но явно не е законно)
Направен е от съдебен лекар,но явно предвид незаконосъобразността му,е поискан втори...10м по късно .И вече двата ,сравнени,не съответстват...но те са готови да направят нова експертиза ,ако има настрщна мед документация...направо се оплита тази говорителка..
Няма доказателства,което не означава- няма вина и виновен...
Трудно доказуемо..

# 143
  • София
В такъв случай първите експертизи са най-точни.
Скрит текст:
Когато се побавиш n на брой месеци вече сме далеч да докажем каквото и да е било.
По някакво стечение на обстоятелствата съм в Бургаската група за детски градини и там нищо не се случва. Някой беше писал, че се организирали нещо... Няма такъв пост или информация.
И явно едната най-точна експертиза противоречи на другата най-точна експертиза.

Освен това, ако наистина е имало разкъсване на химена, това няма как да се самооправи след месеци.

# 144
  • София
Първия преглед,потвърждава..има го качен(напред в темата)но е направен,преди да се подаде оплакването(логично е,но явно не е законно)
Направен е от съдебен лекар,но явно предвид незаконосъобразността му,е поискан втори...10м по късно .И вече двата ,сравнени,не съответстват...но те са готови да направят нова експертиза ,ако има настрщна мед документация...направо се оплита тази говорителка..
Трудно доказуемо..
Всъщност точно това означава, че няма доказване на виновен и затова семейството се и изнася... Явно са знаели, че никой няма да им обърне внимание и учителката ще бъде оставена в детската градина. Иначе защо да е незаконно? И преди са правили такива прегледи (не за изнасилване) и всичко е било много законно. Сега изведнъж става незаконно.

# 145
В БГ няма правосъдие, затова хората ще започнат със саморазправа. Тук прокуратура и съд са не само некадърни, но и корумпирани. Сигурна съм, че има и други случаи на насилие над деца в страната и то от персонал по градини и училища. Само наивни или дори някои извратени хора могат да се съмняват в думите на едно дете, при положение, че си личи колко е травмирано и ужасено. Тия либерални закони в Европа защитават педофилията, в Западна Европа е пълно с изроди, които пътуват до бедни страни в Азия, за да задоволяват перверзните си желания. В наказанията си адмирирам арабските страни, там бесят за $ексуално насилие над деца, така и трябва. Като не можеш да контролираш бясно куче го стреляш нали? А тук някои с много либерални виждания едва ли не ги защитават, можело да е измислица,, нормални ли сте???

# 146
I.R, аз написах, че се организират за протест пред дома на Герова. Не знам за каква група на детските градини става въпрос, публикацията беше в друга майчинска група.

# 147
  • София
А аз разбрах, че става въпрос за тази за детските градини, извинявай.
Иначе друго ми прави впечатление, след отиването на майката при директорката и споделйки и всичко, тя и била казала, че ако реши да се занимава процедурата била много дълга. Тя от къде знае колко е дълга? Имало ли е и други родители, които е отказала по този начин?

# 148
Трудно доказуемо..
Всъщност точно това означава, че няма доказване на виновен и затова семейството се и изнася... Явно са знаели, че никой няма да им обърне внимание и учителката ще бъде оставена в детската градина. Иначе защо да е незаконно? И преди са правили такива прегледи (не за изнасилване) и всичко е било много законно. Сега изведнъж става незаконно.
По закон,прегледа трябва да е извършен след подаване на оплакването(няма логика,но така твърди говорителката)
И това,явно автоматично го изключва от доказателствата..
Например,ако направят обиск,открият незаконни неща ..,но нямат заповед за обиск...всичко рухва,ако имат видеозапис,но той не е разрешен от съдия...не се приема в съда като доказателство .
В общи линии,детайли,които оставят вратички...за всеки ,който може да си позволи скъпоплатен адвокат...
Иначе,не си представяйте ,че разкъсването е било толкова голямо,и ще остави сериозни безели...в тази възраст,напълно възможно е да не останат следи ,след една година...то едни пробити уши,на дете,ще зарадват за няколко месеца...
Затова и старателно се спазват законовите срокове...
Вярвам на Вероника...рано или късно,зависимостите,ще светнат...търпение..
За родителите,сили!

# 149
Иначе друго ми прави впечатление, след отиването на майката при директорката и споделйки и всичко, тя и била казала, че ако реши да се занимава процедурата била много дълга. Тя от къде знае колко е дълга? Имало ли е и други родители, които е отказала по този начин?
Това са стандартни реплики. Моето дете е на същата възраст, преди няколко месеца беше жертва на унизително отношение от страна на помощник-възпитател в неговата детска градина. Единичен случай беше.
Аз не оставих нещата така, ходих при учителката на смяна, след това и при директор.
Светкавично освободиха въпросната "леличка" и също ме помолиха най-любезно да не подавам повече жалби никъде и да раздухвам случая. Пазят си кожите.

Общи условия

Активация на акаунт