⚠️"Скритата истина в една детска градина" ⚠️

• 12 423
  • 381
  •   33
Отговори
# 315
Какво имаш предвид? Едва ли някой изпраща детето си с мръсно бельо, че да му направи впечатление, че се връща с изпрано такова.

# 316
Какво имаш предвид? Едва ли някой изпраща детето си с мръсно бельо, че да му направи впечатление, че се връща с изпрано такова.
Имам в предвид, че когато детето ти се прибере вкъщи. Няма как ,ако бельото му е прано в градината, да не се забележи от родителят, особено пък ако петното е било от кръв. Всички знаем как се пере кръв от памучно бельо - трудно излиза.

# 317
  • Пловдив
Експертиза означава само и единствено даване на заключение по задача, поставена от разследващия орган на вещо лице. Тя се назначава винаги по такива дела.
Експертиза не се нарича медицинският документ, каквото и да пише отгоре на него, представен от родителите. Обиквовено когато го издава съдебен лекар, пише "удостоверение".
Не съществува "частна експертиза" по смисъла на НПК. Силно се съмнявам прокуратурата да "не приема като доказателства" документите и силно се съмнявам говорителката точно така да е казала, тя е прокурор все пак и се изразява точно.
Медицинските документи се приемат като писмени доказателства и пак се назначава експертиза.

# 318
Поведението на госпожа Герова през 2018 г., когато е била директор на детска градина, е огромен червен флаг. Директорът на една образователна институция би трябвало да е пример за авторитет и подражание. И срещу това поведение има доказателства -  внесена жалба от родител в РУО - Бургас. Назначаването на госпожа Герова като педагог, компромис, направен за нея, в детската градина в Каблешково, след обвинения за неприлично облекло на предишното й работно място и непристойни кадри в социалните мрежи, е огромен червен флаг.
Поведението й пред камерата на журналиста, отразяващ казуса, също е огромен червен флаг.
Поведението на персонала на детската градина в Каблешково е огромен червен флаг. Мишкуване, мълчание, вдигане на рамене...
Поведението на прокуратурата - отвод на прокурора, протакане на случая във времето, неприемането на експертизата от съдебен лекар, изявленията на властоимащите в подкрепа на разследвания педагог, е огромен червен флаг.
Толкова много червени флагове! Дори на слепец ще стане ясно, че има нещо нередно в този случай.
И така да е. Редно ли е детето да бъде снимано, ръчкано отново и отново, за да се създаде една телевизионна сензация. Снимано голо на гърне! Пак казвам, когато има случай на психическа или физическа травма, тогава се пипа( да се има в предвид разговаря,че да не се върнем пак към етикетите)  деликатно от психолог! Това са хора с опит и знания, те по деликатен начин биха много добре разбрали какво се случва с детето, без да му създават травми!
Не разбирам защо адресирате към мен въпросите си за това как да не се създава телевизионна сензация от този случай. В поста ми няма и дума за това, за което пишете. Обикновено не отразявам подобни коментари, защото за някои е важно участието, не темата. Има няколко участника, за които и в други теми съм забелязала, че практикуват този спорт.

# 319
Ако детето е изпратено с чисто бельо и се прибере с чисто бельо, не вярвам някоя изобщо да забележи. Кръв се пере много лесно, когато е прясна. Точно пък ние, като жени знаем най-добре. Едва ли има някоя без гаф по време на цикъл, през годините.

# 320
Гледах брифинга на прокурора и останах с много неприятно впечатление. Първо, огромното забавяне на съдебномедицинската експертиза, която била назначена април и приключила септември. Сега били готови да назначат втора, заради наличието на медицински документи и “други твърдения”. Тях ги е имало още преди първата експертиза. Нали на базата на тях е бил подаден сигналът първоначално. Излиза, че те още в началото са имали тези документи, не се е случило нищо ново от април, просто случаят стана медиен… Интересно ми е някой юрист какво мисли по въпроса.
Когато един от журналистите пита за документите от отделението по съдебна медицина, прокурорът каза, че показвали единствено увреждания по пръстите, което не е вярно.

# 321
Поведението на госпожа Герова през 2018 г., когато е била директор на детска градина, е огромен червен флаг. Директорът на една образователна институция би трябвало да е пример за авторитет и подражание. И срещу това поведение има доказателства -  внесена жалба от родител в РУО - Бургас. Назначаването на госпожа Герова като педагог, компромис, направен за нея, в детската градина в Каблешково, след обвинения за неприлично облекло на предишното й работно място и непристойни кадри в социалните мрежи, е огромен червен флаг.
Поведението й пред камерата на журналиста, отразяващ казуса, също е огромен червен флаг.
Поведението на персонала на детската градина в Каблешково е огромен червен флаг. Мишкуване, мълчание, вдигане на рамене...
Поведението на прокуратурата - отвод на прокурора, протакане на случая във времето, неприемането на експертизата от съдебен лекар, изявленията на властоимащите в подкрепа на разследвания педагог, е огромен червен флаг.
Толкова много червени флагове! Дори на слепец ще стане ясно, че има нещо нередно в този случай.
И така да е. Редно ли е детето да бъде снимано, ръчкано отново и отново, за да се създаде една телевизионна сензация. Снимано голо на гърне! Пак казвам, когато има случай на психическа или физическа травма, тогава се пипа( да се има в предвид разговаря,че да не се върнем пак към етикетите)  деликатно от психолог! Това са хора с опит и знания, те по деликатен начин биха много добре разбрали какво се случва с детето, без да му създават травми!
Не разбирам защо адресирате към мен въпросите си за това как да не се създава телевизионна сензация от този случай. В поста ми няма и дума за това, за което пишете. Обикновено не отразявам подобни коментари, защото за някои е важно участието, не темата. Има няколко участника, за които и в други теми съм забелязала, че практикуват този спорт.
Ами Вие говорите за червените флагове. Аз просто допълвам.

# 322
Силно се съмнявам прокуратурата да "не приема като доказателства" документите и силно се съмнявам говорителката точно така да е казала, тя е прокурор все пак и се изразява точно.
Медицинските документи се приемат като писмени доказателства и пак се назначава експертиза.
Ето изказването и https://www.facebook.com/FlagmanNews/videos/2213898935768163/

Експертизата е назначена април месец, изготвена е в края на септември. Причина за забавянето - лекарите си правели отводи. За 3-4 годишно детенце става въпрос Disappointed Дали не са я направили набързо след като се вдигна шум?

# 323
Имам в предвид, че когато детето ти се прибере вкъщи. Няма как ,ако бельото му е прано в градината, да не се забележи от родителят, особено пък ако петното е било от кръв. Всички знаем как се пере кръв от памучно бельо - трудно излиза.
Напротив, много лесно излиза ако е изпрано веднага.

И аз забелязах, че въпросната изродка е с оргомни нокти. Гледа 3 годишни деца и ги бърше с тези огромни нокти. Най малкото е нехигиенично.

Директорката излъга и че Герова е отстранена. В отпуск е, не е отстранена. Страх я е да я отстрани защото ще и изстине сладкото директорско местенце.

# 324
  • Пловдив
Мерси. Да, наистина употреби израза "частна експертиза", но НПК не борави с такова понятие, изобщо в процеса, също и в гражданския, не се употребява такъв термин. Каза също и че не можело медицинските документи да бъдат приобщени към делото по реда на НПК - аз лично не знам причина да не могат, всеки документ, който има отношение към предмета на делото, може да бъде приобщен към делото. Отделно могат вещите лица да си ги ползват за заключенията, няма ограничение; естествено, ако има противоречие между тези документи и заключението на експертизата, нормално е да се вярва на експертизата или да се назначи повторна, но това не значи, че сами по себе си документите не могат да се приобщят като доказателства.

# 325
По-спокойно с тона! Това, че някой нещо си твърди не значи, че трябва да му повярвам непременно! Дали е представена или не няма да разберем дори и всичко да приключи. Дали са били малки или не и това не знаеш точно тогава, защото Август месец обикновено са сборни групи както и цяло лято (поне тогава разбирам по думите на майката), че се е случило това с прането на гащи. Стига с това безрезервно вярване на това, което казала директорката! Тя каза, че въпросната Герова е отстранена ама сега се разбира, че тя е просто в отпуск!

Вие малко по-спокойно. Ясно е от архивите на градината, че госпожата е взела първа група през 2024. За какви сборни групи бълнувате при положение, че хиляда пъти се написа, че детето е започнало детска градина през септември миналата година и майката също го потвърждава? Септември и октомври е ходило до обяд. Никъде не се споменава, че това с прането се случва през лятото.

# 326
Аз разбрах, че е била с нокти госпожата. Но и аз съм имала дълги нокти през годините, в различни дължини и форми, ама пак не разбирам какво е това забърсване, та чак да се стигне до кървене... Всеки от вас разбира какво имам предвид. И всеки трезвомислещ човек, мисля че ще порасъждава над това...

А гащите: Всички деца имат поне по 1 чифт резервни дрехи, не само бельо.Та ако реално се е случило наистина, то детето ще се е прибрало с друго бельо 🤷 Детето може и да смесва историята. Възможно е, някога да са прали на някое дете гащите понеже се е изпуснало или нещо, а не е имало резервни да речем.
Има много сценарии.. Важното е, компетентните органи да разплетат историята и да намерят виновния.

# 327
И два да са, удостоверения са (или амбулаторни листове и т.н.), не може да са друго, щом са отпреди разследването.
Експертиза е задача, поставена от разследващия на вещо лице.

И тия удостоверения от лекар официални или частни документи са? Щото на мен ми се чини, че са официални и не знам говорителят на Бургаска прокуратура защо ги нарича частни. Частни ще са ако майката си ги е написала и подписала.

# 328
Мерси. Да, наистина употреби израза "частна експертиза", но НПК не борави с такова понятие, изобщо в процеса, също и в гражданския, не се употребява такъв термин. Каза също и че не можело медицинските документи да бъдат приобщени към делото по реда на НПК - аз лично не знам причина да не могат, всеки документ, който има отношение към предмета на делото, може да бъде приобщен към делото. Отделно могат вещите лица да си ги ползват за заключенията, няма ограничение; естествено, ако има противоречие между тези документи и заключението на експертизата, нормално е да се вярва на експертизата или да се назначи повторна, но това не значи, че сами по себе си документите не могат да се приобщят като доказателства.
Да, странно е. Аз не съм юрист, но ми звучи абсурдно медицинските документи да не могат да бъдат приобщени към делото. Предполагам заради това Карла_Карла казва червен флаг. При прехвърляне на случая към друга прокуратура, възможно ли е тя да ги приобщи към делото?

# 329
  • София
По-спокойно с тона! Това, че някой нещо си твърди не значи, че трябва да му повярвам непременно! Дали е представена или не няма да разберем дори и всичко да приключи. Дали са били малки или не и това не знаеш точно тогава, защото Август месец обикновено са сборни групи както и цяло лято (поне тогава разбирам по думите на майката), че се е случило това с прането на гащи. Стига с това безрезервно вярване на това, което казала директорката! Тя каза, че въпросната Герова е отстранена ама сега се разбира, че тя е просто в отпуск!

Вие малко по-спокойно. Ясно е от архивите на градината, че госпожата е взела първа група през 2024. За какви сборни групи бълнувате при положение, че хиляда пъти се написа, че детето е започнало детска градина през септември миналата година и майката също го потвърждава? Септември и октомври е ходило до обяд. Никъде не се споменава, че това с прането се случва през лятото.
Не следите темата. Няколко страници по назад се споменава

Общи условия

Активация на акаунт