⚠️"Скритата истина в една детска градина" ⚠️

• 52 870
  • 1 431
  •   1
Отговори
# 1 350
Продължаваш с нападателни тон, но всеки се излага според възможностите си.
И като мълчи, защото е заплашено- на 3-4 годишно възраст, никакви промени в поведението ли няма. Колко деца си отгледала на тази възраст?
При най-малкия проблем им се нарушава и режима вкъщи. Не искат да се хранят, затварят се в себе си, сънуват кошмари. Пък това дете чинно си ходи на градина, влиза като стоик и на никой не му прави впечатление.
След промяната на режима вкъщи, в последствие е давало отпор при говорене за тръгване на градина. Майката я е успокоявала, че и кака ѝ ходи, и трябва да ходят, там са в безопасност, ще си поиграе малко и мама ще дойде да я вземе... По натам във времето, детето е ходило с рев, но майката просто си мислела, че е нещо незначително. Деца са. Питала я е "С някое дете ли имаш проблем, някой тормози ли те?", като детето е отговаряло с "Не"..

# 1 351
  • София
В третата част се каза, че официални сигнали към прокуратурата са заведрни и от други родители.
Предполагам, че поради чувствителната тематика и течащото разследване, материалът не е излъчен в цялост, откъдето и непълнотата му.
По-нагоре писах, как над 200 семейства не са подозирали за сексуален тормоз над децата им, така че не е невероятно да отнеме време на даден родител да се усъмни.
Децата на тази възраст често се удрят, падат, имат синини и рани. Не намирам вина в родителите, но съм съгласна, че материалът не беше ясно синтезиран. Не ми се гледа отново, вероятно е там информасията, но поднесена разбъркано.

# 1 352
Има деца насилвани или малтретирани с години, без родителите да разберат. И не защото са нискоинтелигентни или неглижират.

В конкретния случай майката е забелязала промените, но не е знаела на какво се дължат. Детето първоначално не е искало да сподели. Вие ще се юрнете ли веднага да обвинявате персонала в детската градина в тормоз без доказателства, без детето ви да е казало дума? Поведенчески промени могат да се дължат на много неща, синини и леки наранявания се случват в градините и при игра.

Но разбирам, че на съфорумките това просто няма как да им се случи, твърде умни са за да им убегне подобно нещо.

# 1 353
Аз също мисля, че е имало тормоз, насилие и по-скоро допускам, че в тази жена има толкова много натрупано лошо, че по-скоро с блудствените си действия е искала да причини болка. Това, според мен й носи удовлетворение. Мисля, че нея това я храни, болката и страха, който предизвиква. И понеже е безсилна да го направи с голям човек, децата са идеални. Аз не мисля, че тя е водена от сексуален нагон. Мисля, че в нея има много демони, неудовлетвореност и тези проблеми тя си решава с мъчение върху невинен. Мисля, че в трета част се каза, че мъжът й изневерявал. Това за една страстна и деспотична натура е огромен удар върху самочувствието. Тези предизвикателни снимки на зряла възраст… Сякаш търси постоянно начин да се доказва. Не, определено не е щастлива жена. И в нещастието си търси начин да наранява беззащитни. Как има хора, които убиват малки животинчета. Същото е! Тръпката да контролираш. Някакво болестно и изродено съзнание да подчиняваш, да си значим. Аз все това си мисля за тази отрепка.

# 1 354
Barbarella, с последния ти пост съм съгласна на 100%.  Само че, за да получи заслуженото е нужно голяма стиковка на прокуратура, съд, вещи лица. Лошото е, че се съмнявам. Дано в съда прокурори и вещи лица си свършат добре работата. Да не се заметат нещата и бития бит, е..... е..н.

# 1 355
Аз също мисля, че е имало тормоз, насилие и по-скоро допускам, че в тази жена има толкова много натрупано лошо, че по-скоро с блудствените си действия е искала да причини болка. Това, според мен й носи удовлетворение. Мисля, че нея това я храни, болката и страха, който предизвиква. И понеже е безсилна да го направи с голям човек, децата са идеални. Аз не мисля, че тя е водена от сексуален нагон.

В трета част се казва , че Герова е карала детето да я докосва по гърдите.

# 1 356
Има деца насилвани или малтретирани с години, без родителите да разберат. И не защото са нискоинтелигентни или неглижират.

В конкретния случай майката е забелязала промените, но не е знаела на какво се дължат. Детето първоначално не е искало да сподели. Вие ще се юрнете ли веднага да обвинявате персонала в детската градина в тормоз без доказателства, без детето ви да е казало дума? Поведенчески промени могат да се дължат на много неща, синини и леки наранявания се случват в градините и при игра.

Но разбирам, че на съфорумките това просто няма как да им се случи, твърде умни са за да им убегне подобно нещо.
Поредна доза квалификации по адрес на съфорумките.

В последните години майките са особено активни и много бързо се юрват да търсят сметка. По мое лично мнение в някои от случаите преекспонират и действат прекалено бурно. Но реакциите обикновено са моментални. Искат се обяснения, стига се до скандали, обвинения и какво ли не. В този контекст и щом е имало и други неща, за мен реакцията в семейството е странна. Затова и коментирах.

Само един пример ще дам.
Преди няколко дни в друга тема тук във форума беше публикувана снимка на детенце с червени следи. Мигновено е реагирала майката, веднага се пита и действа, до форума се стига. Всички бяха единодушни, че трябва да се реагира веднага, да се иска обяснение и да се търси причината, че не те трябва да се оставят нещата без последици. За камери и адвокати се говореше.

В този форум майки са били буквално разкоствани и обявявани за лоши и какви ли не за далеч по-малки неща. И изведнъж на никой не му прави никакво впечатление точно сега. И когато Боряна попита, скочихте като обезумели срещу нея. После и срещу мен.

И пак да повторя, понеже много обичате да преиначавате и да извъртате: тези размисли не означават, че не вярвам на майката и на детето. И категорично не означват, че съм защитник на Герова, колкото и упорито да го твърдят конкретни потребители.

# 1 357
Barbarella, с последния ти пост съм съгласна на 100%.  Само че, за да получи заслуженото е нужно голяма стиковка на прокуратура, съд, вещи лица. Лошото е, че се съмнявам. Дано в съда прокурори и вещи лица си свършат добре работата. Да не се заметат нещата и бития бит, е..... е..н.
Според мен има голям шанс нещата да не бъдат заметени. И не за друго, а защото много изведнъж се струпаха случаи с деца. Властта, колкото и да е нагла, страхува се от недоволството на народа. Според мен затова и преместиха вече две дела. Много им стана на местните велможи, колкото е по-малко населеното място, толкова по-голяма е демонстрираната власт. И по тази причина мисля, че този случай може малко да поизмие очите на Темида. Както и случая с жената и детенцето, блъснати от Никола Бургазлиев. Май и за този случай имаше опит за покриване на вина. И преместиха делото.

# 1 358
Аз също мисля, че е имало тормоз, насилие и по-скоро допускам, че в тази жена има толкова много натрупано лошо, че по-скоро с блудствените си действия е искала да причини болка. Това, според мен й носи удовлетворение. Мисля, че нея това я храни, болката и страха, който предизвиква. И понеже е безсилна да го направи с голям човек, децата са идеални. Аз не мисля, че тя е водена от сексуален нагон.

Май да и ги мачка. А като откажела, тя я удряла по нейните гърди.

# 1 359
И последно не разбрах - майката в какво се обвинява конкретно? Че не е забелязала навреме, че преекспонира случилото се, че настройва детето да си измисля разни неща, че обвинява Герова несправедливо, че не се изразява изискано (да, имаше конкретно и такова твърдение). Кое точно не ви харесва в реакциите на майката и въобще на родителите в конкретния случай? Аз например точно като нея бих постъпила. Като човек, който вярва в правосъдието и не раздава сам такова. И тук най-страшното за мен е каква точно следа ще остави случилото се в психиката на детенцето завинаги. Като за начало - връзва мокри панделки около врата на играчките си.....не искам да си помислям докъде може да стигне.

# 1 360

Да, чух това, но, за първи път ми се случва да видя човек, който уж да е педофил, а да тормози жертвата си. Обикновено те са мили, за да спечелят доверието. Но, дори и да не е педофил, Герова не е по-малко ужасяваща. Да гледаш едно дете в очите и да го измъчваш…

# 1 361
Явно става дума за някаква страшна патология, но психиатърката и психолога не бяха изненадани от комбинацията садизъм и педофилия. Какво ли не крие човешката душа. Аз също не бях чувала такива ужасии до този момент, но не съм специалист в тези неща.

# 1 362
Да, аз снощи отбелязах, че това ми прави силно впечатление - хем педофил, хем физическо насилие.
Пак казвам, не съм специалист, не знам характерно ли е и дали е често срещана комбинация от такива патологии. Ужасяващо е.

# 1 363

С което разбиране за нещата ти в момента я оправда за извършване на престъпление "блудство" и остава само лека телесна повреда,при която наказанията са съвсем различни, дори може и с пробация да се мине. Защото за блудство то се изисква "специална цел" - да се възбуди или удовлетвори полово желание. Не да се бие и да се нанася вреда. В същия смисъл и репортаж ът както е направен, поражда точно тези съмнения.

Ето, в това е проблемът-различно е нещо да се е случило и какво, от нещо да се докаже.
А с репортажа се компрометира ха много доказателства.

Сигурно който следи случая, чете  и във ФБ, призиви леля Иринка и директорката да ги съдят за съучастие, да ги притискат, да ги слагат на полиграф, ама глупост след глупост. А иди чакай достоверни показания от така наплашени хора. Ето, затова по-нагоре казах, че в този му вид репортажът е безполезен.

Аз, например никак не харесвам Валя Ахчиева, има един такъв превзет тон на говорене. Обаче, не мога да си кривя душата, разследващ журналист от класа. Иска си когато е нужно включително документи по ЗДОИ, които не са са следствена тайна, вкл и прокурорски актове, изтипосва ги и ги коментира с аргументи. Сега, ясно, че готвач ли си, журналист ли си, атомен физик ли си, винаги може да има и по-добър в професията. Но поне като се хващаш с нещо, да си преценяваш какво точно вършиш.

# 1 364
На мен директорката хич не ми изглеждаше наплашена. Типична селска клюкарка и елементарна женица. Със защитата си към Герова, която била "дама", което даже и да е вярно хич не изключва евентуално блудство и споделянето какво правели децата и в коя група (неприятно ми е даже да го пиша тук) показа тоталната си неадекватност на педагог. Но не мисля че тя или Ирина при качествен разпит няма да кажат нищо полезно за следствието. Там опитните специалисти си знаят работата.

Общи условия

Активация на акаунт