⚠️"Скритата истина в една детска градина" ⚠️

• 52 859
  • 1 431
  •   1
Отговори
# 1 365
Разследването е на Ивайлова, не на Ахчиева...Дали, ако не си е вършила до сега работата Тина, хората от Асес щяха да потърсят точно нея?
Ако смятаха, че е по-добра, щяха да се обърнат към нея може би.
Аз например от тази тема научих за Валя Ахчиева, и все още не съм гледала нито едно нейно разследване.
Но пък на Тина Ивайлова съм гледала много, а и я знам още от как работеше в телевизията..

# 1 366
Има деца насилвани или малтретирани с години, без родителите да разберат. И не защото са нискоинтелигентни или неглижират.

В конкретния случай майката е забелязала промените, но не е знаела на какво се дължат. Детето първоначално не е искало да сподели. Вие ще се юрнете ли веднага да обвинявате персонала в детската градина в тормоз без доказателства, без детето ви да е казало дума? Поведенчески промени могат да се дължат на много неща, синини и леки наранявания се случват в градините и при игра.

Но разбирам, че на съфорумките това просто няма как да им се случи, твърде умни са за да им убегне подобно нещо.
Поредна доза квалификации по адрес на съфорумките.

В последните години майките са особено активни и много бързо се юрват да търсят сметка. По мое лично мнение в някои от случаите преекспонират и действат прекалено бурно. Но реакциите обикновено са моментални. Искат се обяснения, стига се до скандали, обвинения и какво ли не. В този контекст и щом е имало и други неща, за мен реакцията в семейството е странна. Затова и коментирах.

Само един пример ще дам.
Преди няколко дни в друга тема тук във форума беше публикувана снимка на детенце с червени следи. Мигновено е реагирала майката, веднага се пита и действа, до форума се стига. Всички бяха единодушни, че трябва да се реагира веднага, да се иска обяснение и да се търси причината, че не те трябва да се оставят нещата без последици. За камери и адвокати се говореше.

В този форум майки са били буквално разкоствани и обявявани за лоши и какви ли не за далеч по-малки неща. И изведнъж на никой не му прави никакво впечатление точно сега. И когато Боряна попита, скочихте като обезумели срещу нея. После и срещу мен.

И пак да повторя, понеже много обичате да преиначавате и да извъртате: тези размисли не означават, че не вярвам на майката и на детето. И категорично не означват, че съм защитник на Герова, колкото и упорито да го твърдят конкретни потребители.
О, прави впечатление и още как.
За въпросната жена се извадиха снимки, та които е облечена доста безвкусно и решиха, че е первезна.
Липсата на вкус ако беше признак на педофилия, доста жени трябваше да са в затвора, а не да разхождат животински шарки и клинчета по улиците.
За майката обаче - не, това не й направило първоначално впечатление, другото направило по-късно, пък на 1008 епизод на разследващата журналистка...

# 1 367
Разследването е на Ивайлова, не на Ахчиева...Дали, ако не си е вършила до сега работата Тина, хората от Асес щяха да потърсят точно нея?
Аз например от тази тема научих за Валя Ахчиева, и все още не съм гледала нито едно нейно разследване.
Но пък на Тина Ивайлова съм гледала много, а и я знам още от как работеше в телевизията..
Малко извън темата.
Ахчиева е стара журналистка, кадър на БНТ. Аз я помня от преди много години от предаването "Открито", там пак правеше подобни разследвания за разни схеми и т.н. Не съм била много голяма, но в онези години само БНТ се гледаше, в къщи се следяха и коментираха тези репортажи. По-младите нормално да не я познават и да не са запознати с работата й. Тук във форума има тема за разследването й за злоупотреби с лекарства за онкоболни, намесени е и мъжа на Антония Петрова. Действа с конкретни факти, систематизирана информация, документи, поставя ребром въпроси на страните.
Тина е далеч по-млада, доколкото знам е работила в бТВ и Нова, нормално е да е по-позната, особено на по-младите.
Изборът кой да прави репортажа и на кого са се доверили не коментирам, но сравненията са неизбежни.

Не е покойник Валя Ахчиева.

# 1 368
Дали Герова не е записвала... клипове и после да ги е продавала на още по-големи извратеняци? Това ми се върти от няколко дена...

# 1 369
  • София
Предполагам, че ако следствието си върши работата ще разберат ако има.

# 1 370
Малко извън темата.
Ахчиева е стара журналистка, кадър на БНТ. Аз я помня от преди много години от предаването "Открито", там пак правеше подобни разследвания за разни схеми и т.н. Не съм била много голяма, но в онези години само БНТ се гледаше, в къщи се следяха и коментираха тези репортажи. По-младите нормално да не я познават и да не са запознати с работата й. Тук във форума има тема за разследването й за злоупотреби с лекарства за онкоболни, намесени е и мъжа на Антония Петрова. Действа с конкретни факти, систематизирана информация, документи, поставя ребром въпроси на страните.
Тина е далеч по-млада, доколкото знам е работила в бТВ и Нова, нормално е да е по-позната, особено на по-младите.
Изборът кой да прави репортажа и на кого са се доверили не коментирам, но сравненията са неизбежни.

Не е покойник Валя Ахчиева.
Ахчиева я помня като варненски журналист и с нищо не блестеше. А може в моите очи на тийнейджър да е била такава. Но, сега я намирам за една от малкото разследващи журналисти. Само не знам, което е разследвала, дали е имало отзвук или удобно е било прикривано.

# 1 371
Не знаех, че учителките трябва едва ли не да сложат фередже. Все едно нямат право на личен живот.
Всяка втора жена днес ходи оскъдно облечена, но когато е учителка – изведнъж всички стават големи моралисти.
А да не говорим колко рано днешните ученички започват да се обличат предизвикателно и да водят полов живот…
Пълно е със съдници, които гледат само външното и забравят, че и учителите са хора.

# 1 372
  • София
Е какъв отзвук очакваш? Имаше три дена шум във форума, както с всяко нещо.
Прокуратурата е сезирана, но там става дума за интереси на много високо ниево та не съм оптимист.

# 1 373
Аз например, очаквам при такъв случай да се включат и други телевизии. Дори и без детето да се показва и води насам натам. Даже в други случаи съм виждала интервюта с хора в гръб и с променен глас. А не да се разчита само на предаване излъчвано в интернет.

# 1 374
Отзвук има, кога по-голям, кога по-малък. Въпросът е, че няма последици.
Например, тук конкретно имаше някакъв отзвук за репортажа й за лекарствата, но последици за действащите лица няма. Стигна се до пропкуратурата и дотам. Няма наказани, няма осъдени. Главните герои си развяват силикона по света и у нас, качват си снимки на покупките в инстаграм. Във форума е заета някаква нелепа според мен позиция да не се показват и коментират, сякаш това решава проблема. Ама пък сме ги канселирали, нали, всичко е точно.

# 1 375
Прекалявате с това скачане като ужилени за това, кой  в какво ви обвинява и от половин приказка. Не разбирам- обичате да се представяте за жертви ли?! Става въпрос за едно дете- не за вас!
И преди писах- ако се прегледат елекронните устройства, до които е имала достъп тази Герова, ще е много показателно. Сигурна съм, че ще има изненади!

Последна редакция: нд, 26 окт 2025, 14:55 от Krisi777

# 1 376
  • София
Ох, да. Това с канселирането е много тъпо. Вместо да се повдига нон стоп темата, за даже ясно, че престъплението не е забравено, не се говори.
Боряна, не знам защо очакваш медиите да се влючат. Националните са абсолютно купени и се занимават да заливат народа с риалита.

# 1 377
Отдавна не се информирам от "големите медии". Виждам, че по важни въпроси там цари тишина.

# 1 378
Аз мисля, че репортажа постигна целта си - даде гласност и случая беше предаден на варненската прокуратура.

Мисля, че липсата на конкретика и залагането на емоционално въздействие е за да не се пречи на разследването, да не бъдат компроментирани още повече доказателства.

Дали Герова не е записвала... клипове и после да ги е продавала на още по-големи извратеняци? Това ми се върти от няколко дена...
И на мен ми мина тази мисъл, когато кмета скочи да я защитава.

Поредна доза квалификации по адрес на съфорумките.
Жалко, че на теб и твоята съмишленичка ви изтриха постовете и не мога да цитирам какви ги писахте вие по адрес на останалите в темата.

Криси, право в десетката.

# 1 379
Т.е. вашата агресия е оправдана, защото са ви подразнили определени изказвания.

Но аз да напиша саркастичния коментар, защото н-на-брой страници се върти една и съща плоча "макактака майката не е забелязала едищоси", е върло обидно. Ок.

Общи условия

Активация на акаунт