⚠️"Скритата истина в една детска градина" ⚠️

• 52 850
  • 1 431
  •   1
Отговори
# 1 380
Т.е. вашата агресия е оправдана, защото са ви подразнили определени изказвания.

Но аз да напиша саркастичния коментар, защото н-на-брой страници се върти една и съща плоча "макактака майката не е забелязала едищоси", е върло обидно. Ок.
Нито е оправдано, нито е върло обидно.
Но и не очаквай да не реагирам на постоянно повтарящи се коментари на едни и същи хора. Включително и лъжи. Щото тези лъжи си стоят и хората започнаха да ги повтарят. Нищо, че нямат общо с реалността.

Други хора изказват мнение, с което не съм съгласна, но аргументирано и нормално. На тях обикновено им слагам палец, защото ме карат да се замисля, да погледна от друга гледна точка, да видя нещо, което може да съм пропуснала.

# 1 381
  • София
Обясниха защо не са включени други медии. Родителите отказват да коментират пред други, а и тече разследване по отношение на малолетно лице.

Поне се радвам, че много хора никога не са чували за връзка между БДСМ и педофилия. Това за мислещите педофилите за мили и нежни.

# 1 382
Как мили и нежни?
Такива трябва да са педагозите, а не педофилите.
Голяма разлика.
Но
има хора, които просто подлагат нещата на съмнение.
На веп лично ми е странно да ми де обърне нокът насила нанякъде - опитах сама на себе си, на не питам как е минал деня в градината - какво са яли, какви стихотворения, кои са приятелите, излизали ли са навън,..., разтледваща журналистка те ми внушава професионализъм, много са нещата, които не са ми по местата си.
Което не значи нищо само по себе си.
Има са криминалисти, съд.
А не мисля, че това може и ще се  смете просто така.
Това да не вярваме на полиция и съд, защото евентуално може да не е очаквания резултат...
Преди време така едно много добро момче уби една жена, но то те беше такова и всъщност жената имала врагове в лицето на държавата и тя държавата го беше натопила.

# 1 383
  • Другата България
И последно не разбрах - майката в какво се обвинява конкретно?
Скрит текст:
Че не е забелязала навреме, че преекспонира случилото се, че настройва детето да си измисля разни неща, че обвинява Герова несправедливо, че не се изразява изискано (да, имаше конкретно и такова твърдение). Кое точно не ви харесва в реакциите на майката и въобще на родителите в конкретния случай? Аз например точно като нея бих постъпила. Като човек, който вярва в правосъдието и не раздава сам такова. И тук най-страшното за мен е каква точно следа ще остави случилото се в психиката на детенцето завинаги. Като за начало - връзва мокри панделки около врата на играчките си.....не искам да си помислям докъде може да стигне.
А аз разбрах.
Че е “тласнала“ детето с “насочващи въпроси“ да разказва всичките тези истории.
Което звучи не абсурдно, звучи нереално и грозно, особено ако е изказано от друга майка.
Няма лошо някои разказани неща от нея да се подлагат на съмнение, да има недоверие, да има въпроси, да се изискват отговори.
Но толкова разказани /записани/ случки да са плод на извратеното съзнание на една майка - не мога да го повярвам, и не го вярвам. Най - вече защото поне за себе си не намирам отговор на въпроса - “ЗАЩО?“
Защо тази майка би “насочвала“ детето и да го “тласка“ към извратени и неверни разкази? Бащата спомена, че е отслабнала 10 кг. и е започнала да ѝ капе косата, вече я познава цяла България, защо би си го причинила? Със собственото си дете?

# 1 384
Скрит текст:
Че не е забелязала навреме, че преекспонира случилото се, че настройва детето да си измисля разни неща, че обвинява Герова несправедливо, че не се изразява изискано (да, имаше конкретно и такова твърдение). Кое точно не ви харесва в реакциите на майката и въобще на родителите в конкретния случай? Аз например точно като нея бих постъпила. Като човек, който вярва в правосъдието и не раздава сам такова. И тук най-страшното за мен е каква точно следа ще остави случилото се в психиката на детенцето завинаги. Като за начало - връзва мокри панделки около врата на играчките си.....не искам да си помислям докъде може да стигне.
А аз разбрах.
Което звучи не абсурдно, звучи нереално и грозно, особено ако е изказано от друга майка.
Няма лошо някои разказани неща от нея да се подлагат на съмнение, да има недоверие, да има въпроси, да се изискват отговори.
Но толкова разказани /записани/ случки да са плод на извратеното съзнание на една майка - не мога да го повярвам, и не го вярвам. Най - вече защото поне за себе си не намирам отговор на въпроса - “ЗАЩО?“
Защо тази майка би “насочвала“ детето и да го “тласка“ към извратени и неверни разкази? Бащата спомена, че е отслабнала 10 кг. и е започнала да ѝ капе косата, вече я познава цяла България, защо би си го причинила? Със собственото си дете?
Това питах и аз, но не получих отговор. Защо за бога тази млада жена ще тръгва на такава война с целия свят, ако това с детенцето и е плод само на нейната фантазия. Ама не можело да не видят знаци. Вече писах, че аз самата съм малтретирана в ДГ, но майка ми не разбра никога, а аз осъзнах това чак когато станах голяма. И да, имало е персонал при мен в градината, но са били едни и същи кощрамби, неспособни да работят с деца и прикриващи се една друга. Брат ми се прибираше със синини от ушипано по крачетата, на въпросите на майка ми никой не даваше логичен отговор, а той беше и на седмична градина (неволите на соца и заетите майки). Сори за отклонението, но не всички са идеални и съвършени по стандартите на форума майки-орлици. Стига и този товар на майката, че е завела сама  и оставила детето си там в този ад.

# 1 385
  • Някъде там
Скрит текст:
А аз разбрах.
И защо ще се свързва с някой че да я разбира цяла България като може да го прави необезпокоявана ами ще си навлича главоболия?Защо не е обработвала й другото си дете по този начин ?

# 1 386

И аз това се питам.
Продължават да се толерират такива постове, че майката недогледала белезите, и за капак тласнала детето да говори извратении. Вероятно тези съфорумки обичат кримки. Тук става дума за дете.

# 1 387
Някой коментира, че това, че си учител, не значи че трябва си сложиш фередже. Да - така е, аз самата съм била такъв няколко години - имам татуировки, била съм с по-ярки цветове на косата, но винаги съм се съобразявала как се обличам, с дрехи, които не акцентират върху деколтето ми, задника ми и т.н. Чисто и просто защото учебните заведения не са места, на които един работещ човек е редно да има за цел целенасочено да привлича околните сексуално. Ако срещна учител в бар в следработно време облечен предизвикателно - все ми е тая, нека си се забавлява както му е кеф в свободното врмее, но ако го видя със същите дрехи в детската градина, ще имам проблем с това.
Всеки нормален преподавател би искал да се чувства комфортно при работа с деца и срещи с родителите им. Ако това е комфортното за Г, то е поредния сигнал, че има нещо много нередно в нея.

# 1 388
Има достатъчно случаи на педофили, които са и садисти. Спрях да следвам една криминална блогърка точно заради един такъв случай в миналото. Просто в повече ми дойдоха, както описанията на жестокостите, така и мисълта, че е възможно на накой да му дойде на акъла да върши подобни неща.
Тъй че, не е изключено нещото да е и едното,  и другото. По-трудно ми е да приема, че целият персонал безропотно е мълчал. Всички ли са безгръбначни, за Бога?
Иначе, не че защитавам директорката, но децата точно в градината и от други деца научават доста срамни неща, които за съжаление доста трудно се отучват, особено на тази възраст. Имала съм разговори на тази тема с персонала в детската градина - веднъж с леличката, веднъж с педагожката. Версиите се различаваха. Но ми се запечата едно изказване на леличката- аз виждам много неща, които не считам за редни, но госпожите и ръководството не ми позволяват да се меся! Това за мен донякъде обяснява, защо и леля Иринка е мълчала.

Последна редакция: нд, 26 окт 2025, 17:45 от Novariel

# 1 389
Аз не намирам обяснение за мълчанието на леля Иринка.
Можела е да предотврати мъки на детето, тя го мила и го прала. Не. Отказвам, да и вляза в положение.

# 1 390
Защо да не се "толерират" постове за реакциите на майката, ако не обиждат и не нарушават правилата? Темата все пак е за дискусия или бъркам? Именно защото става въпрос за дете такава дискусия трябва да има - и за поведението на семейството, и за дрехите на учителката, и за всичко.

Аз вярвам на разказа на детето. Не мисля, че може да си измисли всички тези подробности и че са плод на въображение. Не мисля, че е сугестирано от майката, както вчера отговорих и на Солирас.
Да, коментирах подаването на името в първата част, направи ми впечатление, и да - признах си тогава, признавам си и сега, че сигурно щях да реагирам като майката.

# 1 391
Аз казах, че майката насочва детето и продължавам да го твърдя. Това е моето мнение и имам правото да го изразя, точно колкото имате и вие останалите. Не си обяснявате защо и как майката би насочвала детето? Ето, ще дам пример:
"- Герова ли те удари, мамо? Как те удари, мамо? По ръчичката ли, мамо? Много ли силно те удари, мамо? А само в тоалетната ли те удряше, мамо? Когато другите деца бяха заспали ли, мамо? А ти много ли плачеше, мамо? А теб много ли те болеше, мамо?"
Така един родител насочва детето си в желанието си да му помогне - дава му отговорите и детето ги повтаря.
Това е, което казвам аз, а не всички допълнителни внушения, които прокарвате.

# 1 392
Аз казах, че майката насочва детето и продължавам да го твърдя. Това е моето мнение и имам правото да го изразя, точно колкото имате и вие останалите. Не си обяснявате защо и как майката би насочвала детето? Ето, ще дам пример:
"- Герова ли те удари, мамо? Как те удари, мамо? По ръчичката ли, мамо? Много ли силно те удари, мамо? А само в тоалетната ли те удряше, мамо? Когато другите деца бяха заспали ли, мамо? А ти много ли плачеше, мамо? А теб много ли те болеше, мамо?"
Така един родител насочва детето си в желанието си да му помогне - дава му отговорите и детето ги повтаря.
Това е, което казвам аз, а не всички допълнителни внушения, които прокарвате.
Тоест тези неща не са се случили? Майката ги внушава на детето?
Вие добре ли сте?

# 1 393
Тоест майката  насочва детето! Нито повече, нито по малко!!!! Четете! Кое е истина и кое не е ще установи разследването и аз никога не бих си позволила да определям, за разлика от вас.

# 1 394
Да, майката насочва детето да каже какво се е случило. Къде е проблема?

Общи условия

Активация на акаунт