⚠️"Скритата истина в една детска градина" ⚠️

• 52 850
  • 1 431
  •   1
Отговори
# 1 395
Аз също мисля, че ако майката иска да разбере какво реално се е случило, въпросите трябва да са от отворен тип, а не да е възможен само отговор Да или Не.
Например: А ти не потърси ли помощ? Или: Защо не ми каза? Обикновено обаче, когато децата си измислят, отговорите на един и същ въпрос се различават. А при това дете има само надграждане на историята. Главното действащо лице е едно и също. Затова, дори и майката да насочва, едва ли е тенденциозно. Все пак тя не е дознател или следовател. Не е чудно, че не се сеща как до го направи.

# 1 396
  • Другата България
Напротив, цитирам това, което коментирам аз!!! /удивителните са респективно на твоите, може би така ще прозвучи по-авторитарно/
Скрит текст:
Хронологията и логиката в трите части тотално се изгуби. Леля Иринка хем кара детето да каже на майка си да го заведе на лекар, хем бърше кръвта на детето докато го бият и пере гащички, след като са го изнасилили. Целият персонал в градината прикрива зверствата уж, а пък после се обяснява как насилника знае как да си заличи следите. Е, какво да заличава? Нали всички я пазят?
 Значи майката не видяла следи от ударите по носа, не видяла следи от изнасилванията, не усетила нищо, после разбрала за физическо насилие, а три месеца след това за сексуално...
Както вече казах, за мен майката в желанието си да помогне на детето го е тласнала към тези истории с насочващите си въпроси.
Тук се коментират “истории“, не въпроси.
Които не са една и две, а доста, включително някои от тях звучащи садистично.
За мен тези спекулации /по принцип, прокраднаха се такива и от директорката, а и не само/ са необясними, и да - звучащи грозно предвид на какво е подложена тази жена.
Това пък е моето мнение, и аз също имам право да го изразя.

# 1 397
  • София
Майката обясни, че детето ѝ е разказвало и тя е записвала. "Насочващите" въпроси бяха впоследствие пред ТМ, за да се чуе в репортажа от самото дете. Не майката да чете само записките си. А и правилно майката пита, за да види детето, че вече го е чула и разбрала, с не пита с цел да търси несъответствия.
И тези, които смятате, че майката насочва към конкретния извършител, кой смятате, че е внушил на детето описваните действия? Пак ли майката? Или смятате, че дете на 3-4 г може изобщо да измисли такива "игри"?

# 1 398
  • Другата България
Разбрах за въпросите, донякъде съм съгласна, че може така да се подведе едно малко дете, но в случая няма как с “насочващи“ въпроси да го “тласне“ към разказана описателно история как Герова е пишкала в шише и я е карала да пие урината, как е излизала да къса тревичка, да уринира върху нея и после да я кара да я яде, да я притиска по вратлето докато се храни, да ѝ връзва “панделка“ около същото това вратле, да ѝ обува памперс и да ѝ казва, че е бебе, да я заплашва с нож /и такава история имаше, че е показвала нож и майката като е питала откъде го е взела, детето е казало, че от кухнята/, да я кара да я пипа по гърдите....още да изреждам ли? Не е необходимо, това и Тодор Тодоров, а и психолозите го казаха - не може да са измислици, дори и внушени. Дете може да се подведе именно когато отговаря с “Да“ и “Не“, като описаните от теб примери. Но да се “тласне“ да разказва такива истории надали.

А в твоя пост се коментираха именно истории.
Затова и го цитирах.

Последна редакция: нд, 26 окт 2025, 18:14 от Merri_An

# 1 399
Ако някой не е гледал трите части, може да повярва, че майката насочва детето към някакви определени отговори. И може дори да повярва на директорката, че децата били такива и онакива и ръцете им били където не трябва.
Обаче аз съм изгледала материалите, и не е въпрос на гледна точка. Съвсем смилаемо е.

# 1 400
Аз казах, че майката насочва детето и продължавам да го твърдя. Това е моето мнение и имам правото да го изразя, точно колкото имате и вие останалите. Не си обяснявате защо и как майката би насочвала детето? Ето, ще дам пример:
"- Герова ли те удари, мамо? Как те удари, мамо? По ръчичката ли, мамо? Много ли силно те удари, мамо? А само в тоалетната ли те удряше, мамо? Когато другите деца бяха заспали ли, мамо? А ти много ли плачеше, мамо? А теб много ли те болеше, мамо?"
Така един родител насочва детето си в желанието си да му помогне - дава му отговорите и детето ги повтаря.
Това е, което казвам аз, а не всички допълнителни внушения, които прокарвате.
Да, коментирахме ги още след първата част тези въпроси, подаването на името. Прави впечатление и разбирам какво се опитваш да кажеш и обясниш. И моята първа реакция беше именно такава по повод на въпросите конкретно, макар че сто пъти вече да повторих, че сигурно и аз бих постъпила така в цялата си паника и предвид, че съм лаик.

И макар да прави впечатление, не допускам вероятността майката да е втълпила тези неща на детето, нито детето да си измисля, просто детайлите са толкова ужасни, че ми е немислимо. Психолозите са работили и вероятно продължават да работят със семейството, те също не допускат да става въпрос за въображение или измислица.

# 1 401
Спрете да се заяждате. Безмислено е!
Теми във форума има достатъчно където да си мерите и теглите капацитетите.
Омръзна ми да пиша едно и също през няколко страници.

Темата я направих да се коментира случая, не да се коментираме помежду си.Има си разследващи, психолози, психиатри, лекари, прокурори, адвокати.
Ние сме драскачи в случая.
Ще ви помоля, което мнение не съвпада с вашия мироглед, просто подминете.Не е нужно темата да се превръща в плява...

# 1 402
Не мисля, че да подкрепим една майка е плява.
Особено тази смела жена.
А относно подмятанията по адрес на психолозите съм пас.

# 1 403
  • Другата България
Blush
Значи все пак са били компютри, не компоти.
Тоест, истории.

Аз също съм на мнение, че тук сме само драскачи лаици, но преди всичко сме майки, и нито една от нас не е останала равнодушна от разказаната история на това семейство.
И също се надявам разследващите да си свършат работата както трябва, най-вече заради детето, защото нито едно дете не заслужава да преживява подобни на описаните ...истории, независимо от кого и защо са причинени.

# 1 404
Спрете да се заяждате. Безмислено е!
Теми във форума има достатъчно където да си мерите и теглите капацитетите.
Омръзна ми да пиша едно и също през няколко страници.

Темата я направих да се коментира случая, не да се коментираме помежду си.Има си разследващи, психолози, психиатри, лекари, прокурори, адвокати.
Ние сме драскачи в случая.
Ще ви помоля, което мнение не съвпада с вашия мироглед, просто подминете.Не е нужно темата да се превръща в плява...

Даже не е нужно да се подминава. Достатъчно е да се опонира спокойно и нормално, с доводи, с лично мнение, без обиди, независимо кой на какво мнение е.

# 1 405
  • Някъде там
Майката го насочва. Разбрахме.
Ако не го насочва, какво ще е по различното в случая ? Няма да е истина ли ? Или ще е вашата истина ?
Радвам се, че подкрепям истината на майката, че другата много ме плаши.
Задавам си риторични въпроси само, имам това право нали ?

Последна редакция: нд, 26 окт 2025, 19:55 от daviz

# 1 406
Детенцето е разпитвано в синя стая от специалисти, за какво насочване иде реч изобщо?!  Случаят нашумя, много хора са съпричастни и очакват развоя и искрено се надявам всеки по веригата да си свърши качествено работата. При все, че на тази мъничка душичка са нанесени непоправими емоционални щети, които ще носи до края на живота си, според психиатъра д-р Гълъбова.

# 1 407
Детенцето е разпитвано в синя стая от специалисти, за какво насочване иде реч изобщо?!  Случаят нашумя, много хора са съпричастни и очакват развоя и искрено се надявам всеки по веригата да си свърши качествено работата. При все, че на тази мъничка душичка са нанесени непоправими емоционални щети, които ще носи до края на живота си, според психиатъра д-р Гълъбова.
Ето това е най-страшното. И вероятността да не е само това дете. Ужасно е!

# 1 408
То не е вероятност само, в репортажа казаха, че вече има оплаквания и от други родители за тормоз над децата им. В един клип момиченцето каза нещо като "аз говоря защото съм смела, а другите мълчат". Сигурно е, че е имало и други деца. Което е безкрайно ужасно.

# 1 409
Не мисля, че да подкрепим една майка е плява.
Особено тази смела жена.
А относно подмятанията по адрес на психолозите съм пас.
Подкрепата на семейството е едно, заяждането помежду ни,подмятанията кой крив и кой е прав е плявата. Подмятанията няма какво да се коментират. Всеки е прав, ама за него си 😌

Общи условия

Активация на акаунт