Кралски работи и клюки - октомври 2025

• 70 668
  • 1 098
  •   1
Отговори
# 855
Хубав е воалът на Камила, ама какъв е тоя трънен венец?!
Тя и на сватбата си имаше някаква ръкойка на шапката, явно обича да си слага разни растения по главата.
Елизабет е била прекрасна! Истинска кралица!

# 856
  • София
Шапката на сватбата беше фантастична. В хармония с формата на главата, цвета на косата и прическата.

Този венец с нищо не си пасва.

# 857
  • София
Този венец аз го оприличавам на трънения венец.
Нямам представа дали това е била целта, но това е моята асоциация.

Кралят е на специален стол:

В превод: Да бъдем заедно.
Символизира историческите връзки между английската монархия и базиликата и абатството „Св. Павел“ извън стените. То отразява и взаимното признаване между папа Лъв и Негово Величество като държавни ръководители.
Свети Павел е признат за Папска базилика, където се празнуват помирението, икуменизма и отношенията в християнската вяра.
Техните величества влязоха в базиликата през Светата врата, която се отваря за публиката на всеки двадесет и пет години, през Юбилейната година.

# 858
  • София
Камила с тези тръни по главата ми е като Maleficent. Ама е разчупена пък. Много са красиви снимките от Ватикана.

Нищо ѝ няма на Ингрид, нормално е облечена, даже твъре прилично спрямо приятелките си, които са безвкусно облечени.

# 859
  • София
На трънен венец ли се е опитала да докара украшението Камила?!
Точно като за Хелоуин...ако не беше в черно може би ще е добре обаче.
Само метла е пропуснала да си вземе вместо чантичка.
Точно!

# 860
  • София
Да виждате случайно английската кралска двойка да се придружава във Ватикана от висш анкликански духовник (да речем Кентбърийския архиепископ или Лондонски епископ)? Не. Сами са, което много ме съмнява, че това „помирение“ се одобрява от духовниците на англиканската църква.

Иначе що се касае до „общата молитва“ в Синкстинската капела, накараха Чарлз и Камила да чакат прави на крака няколко минути да дойде папата.

# 861
  • София
Кралят е Глава на англиканската църква. Та, одобрението на англиканските духовници не е от голямо значение. В същото време Чарлз е крал и на шотландци, и ирландци, които не принадлежат на англиканската църква. Да не споменавам и англичаните католици.

Последна редакция: чт, 23 окт 2025, 22:07 от АРТЕМИС

# 862
  • София
Кралят е Глава на англиканската църква. Та, одобрението на англиканските духовници не е от голямо значение. ...
Че не е точно така да не спорим, исках просто да акцентирам, че краля е на държавно посещение и няма никакви опити за каквото и да е побратимяване на двете църкви.

# 863
Аз не мисля, че целта е побратимяване или обединяване на двете църкви. Това са твърде кардинални неща, за да си позволи той такова нещо. По-скоро показват, че във вярата си християните имат общи ценности и могат да се обединят на такава основа. Също, вероятно е и жест към католиците в UK. Предполагам, ще има доста коментари на събитието от хора, които са вещи в това и ще може да се прочете някъде.

# 864
  • Някъде там
Константин-Асен и Мария се разделиха преди месеци даже да не беше  и миналата година. Писахме тук тогава.Сега окончателно са финализирали развода.
Симпатични са ми всички деца на Симеон, чисто визуално. Дори Калина като малка беше симпатична.

Жената (вече бивша) на княз Константин Асен ли беше автор на детски книжки?
Не. Предполагам я бъркаш с съпругата на Константийн  Нидерландски заради близките имена на мъжете им. Тя е писателка на детски книжки и даже е идвала.в България.
Бившата съпруга на Константин-Асен е работила в американското посолство в Мадрид. Няма много информация за нея.

София и сестрата на Карл-Густаф Кристина присъстват на откриването на изложбата „Hatt Couture – кралска мода на шапки в Кралската оръжейна палата“ в Livrustkammaren.
Хубава рокля. Явно ще са на мода диадемите сред кралските дами тази година.

# 865
  • София
Другата София, испанската херцогиня на вечеря в чест на създателя на парфюмите на Фиц-Джеймс Стюарт, Алберто Морияс

Най-много ми харесва в гръб роклята

# 866
Отзад е красива  роклята, но отпред простее без сутиен. Прилича ми на плажна рокля.

# 867
  • София
Да, и на мен не ми харесва поради липсата на сутиен.
Само не знам какво би могло да се сложи на толкова изрязан гръб.

# 868
  • Някъде там
И на мен ми харесва гърба само, но София Фиц-Джеймс Стюарт е много нежно и ефирно момиче.

Нямам много време да следя тези дни , има ли някакво развитие по случая с грабежа в Лувъра ?

Испанците пристигат на концерта за наградите Принцеса на Астурия.

Още едно голо гръбче

Последна редакция: чт, 23 окт 2025, 21:13 от daviz

# 869
Испанците на традиционния концерт преди връчването на наградите Принцеса на Астурияс утре вечер. Концертът е озаглавен “Brahms y Dvořák. Grandes maestros del siglo XIX” („Брамс и Дворжак: Великите майстори на 19-ти век“)

Общи условия

Активация на акаунт