Кралски работи и клюки - октомври 2025

• 70 666
  • 1 098
  •   1
Отговори
# 870
Сега казаха по радиото, че правата на книгата за Мариус са продадени на няколко европейски държави. Изброиха ги и едната е България. Значи ще има български превод. Но Германия все още не е заявила желание да закупи правата, макар че Германия има много повече статии за Мариус, отколкото родната му Норвегия.
Ако я намеря ще я купя. При вас би трябвало да счупи продажбите.

# 871
  • Някъде там
Какви магнетични очи.

# 872
Прекрасни са испанците.

# 873
И на мен много ми харесват.
За испанската херцогиня не мога да реша. По-скоро не ми харесва в тази рокля, но самата тя е хубава и за това компенсира и неудачните тоалети.
Върнах се пак да видя роклята, ами ...гърбът е твърде изрязан и стои много неудачно, а роклята е като нощница.

# 874
Кралят кани на традиционния банкет новите депутати.

# 875
Да виждате случайно английската кралска двойка да се придружава във Ватикана от висш анкликански духовник (да речем Кентбърийския архиепископ или Лондонски епископ)? Не. Сами са, което много ме съмнява, че това „помирение“ се одобрява от духовниците на англиканската църква.

Иначе що се касае до „общата молитва“ в Синкстинската капела, накараха Чарлз и Камила да чакат прави на крака няколко минути да дойде папата.

Във Ватикана с Чарлз е и архиепископът на Йорк Стивън Котрел. Казаха че е втория по важност в английската църква след архиепископа на Кентърбъри. Всъщност това държавно посещение по програма е трябвало да бъде миналия април, когато бяха на посещение в Италия, но заради влошеното здраве на папата тогава е било отложено. Тогава те правят кратко частно посещение на току що изписания  от болница папа Франческо, а държавното отложено. Значи всичко си е по програма като са се постарали да се вместят в  Юбилейната година, а не е нещо извънредно решено в последния момент заради обстановката в света в момента или пък защото Чарлз едва ли не е зле. Просто е препрограмирано.

Още нещо любопитно - първата сватба на Камила с Паркър-Боулз  е била католическа.

# 876
  • София
Твърде мрачни са ми испанското семейство тази вечер. Не ми харесват откъм облекло, иначе са си екстра както винаги - хубаво семейство.

# 877
Я ги гледай Мете и мъж как спокойно си ходят по банкети и грам срам не виждам, дори напротив - Мете колко е доволна и усмихната.

Фенрис, какви е тази излагация във вашата монархия, какви са тия безочливи хора - вместо да се скрият се пъчат напред.
Кралят кани на традиционния банкет новите депутати.

# 878
Верчето, всяка година в края на октомври кралят кани депутатите на банкет. Това е мисля 107-мият пореден банкет от началото на традицията. Идеята е кралят да благодари на депутатите, че са го поканили на откриването на парламентарната година след ваканцията, а тази година имахме и парламентарни избори. Това си е традиция, която е важна тук и показва взаимното уважение между властите. Дори и Председателката на Върховния Съд присъства всяка година.
Традиционно Метте-Марит и Хокон присъстват, както и сестрата на краля принцеса Астри. Независимо в какъв хаос е личния им живот, те се очаква да присъстват и да се държат все едно нищо не е станало.
Новите депутати се школуват предварително за кралския етикет, какво е прието и какво не. Едва ли разговорите на масата ще се въртят покрай Мариус и политика. Най-вероятно ще са неутрални неща като спорт и време.
В речта на краля имаше няколко шеги. Поради големия успех на филма по Нетфликс, кралят обсъжда да направят продължение ''Кралят минута по минута'', но според краля едва ли този филм ще събуди толкова интерес, а по-скоро може да служи като приспивен филм. Шегуваше се и че тази година има много новоизбрани млади депутати като най-младата май е на 19. Председателят на Народното събрание тук пък се пошегува в неговата реч, че в чест на младите депутати ще има и детско меню тази година и че Парламентът също ще направи филм по Нетфликс Parlamentarian Rebels. Кралят държеше кратка реч този път и се оправда, че е защото е чул, че младите днес нямат дълга концентрация на вниманието, та трябвало да е по-кратък Simple Smile

# 879
  • София
Кралят държеше кратка реч този път и се оправда, че е защото е чул, че младите днес нямат дълга концентрация на вниманието, та трябвало да е по-кратък Simple Smile

Това е много обидна шега всъщност.

# 880
Ами фактите са такива. Младите нямат дълга концентрация на вниманието, защото се бомбардират отвсякъде от ранна възраст с кратки видеа тип ТикТок, не четат дълги книги и изобщо не си тренират концентрацията на вниманието.

Това беше една от няколко шеги, свързани с това, че много от новоизбраните депутати са много млади. Не мисля, че някой от присъстващите се е обидил. Simple Smile Присъстващите се смяха. А и всички знаят чувството за хумор на краля.Той умее да се шегува и със себе си и да се ''самообижда''.

На Марта една от фирмите е обявила фалит.

# 881
Меган губи ДЕСЕТИЯ си ръководител на медийния отдел за пет години, след като бивш служител на Netflix подава оставка само след три месеца: „Тя не се предава, нещата сигурно са били доста ужасни“, казва приятел на Алисън Бошов.
Емили Робинсън се присъедини към екипа на Хари и Меган като директор по комуникациите през юни, но вече е напуснала екипа.
Г-жа Робинсън винаги е била спорен кандидат, тъй като е работила по „Короната“ в продължение на години – предаване, което излъчва редица вредни истории за кралското семейство.
Робинсън е поне десетият публицист, който напуска работата при Меган и Хари, откакто те напуснаха Обединеното кралство за Калифорния преди пет години (въпреки че двама бивши публицисти, Джеймс Холт и Миранда Барбот, бяха повишени в непублични позиции).

В екипа им остават Лиъм Магуайър, директор по комуникациите в Европа, и Мередит Мейнс, главен директор по комуникациите.
https://archive.ph/6MZ5a

# 882
  • Някъде там
Твърде мрачни са ми испанското семейство тази вечер. Не ми харесват откъм облекло, иначе са си екстра както винаги - хубаво семейство.
На мен пък снощи ми харесаха, че макар и в тъмни цветове бяха им елегантни и разчупени тоалетите. Виж днес нито една не ми харесва как е облечена, само грима им е много хубав.

Среща с наградените с медалите на
Астуриас.

Последна редакция: пт, 24 окт 2025, 15:34 от daviz

# 883
Куриерът с книгата за Мариус дойде вкъщи Simple Smile) Адвокатите му искат съдът да спре разпространението на книгата.
Ще я прочета сега уикенда и ще ви напиша, ако има нещо ново и пикантно.

# 884
  • София
На София ѝ отива това червено, хареса ми много. Леонор я захлупват тези толкова тъмни цветове от вчера и днес. Харесвам много толкова тъмно синьо, но тя все е в такива мрачни цветове. Костюмите изобщо не ми харесват, обувките им също за мен са грозни. Зашо все така с тези хубави момичета?!

Общи условия

Активация на акаунт