Искам да кажа...(235) през октомври 2025

• 12 668
  • 340
  •   3
Отговори
# 300
  • Бургас
Добро утро!

Сави, стискам палци отсега всичко да мине добре!

Боби, Тони, приятна екскурзия! Да случите на хубаво време!

Сложих една баница да се пече и с това мисля да приключи готвенето ми за днес. Една тава пиле с ориз от снощи така си седи.
Две поредни години ям в един италиански мол много вкусен ябълков сладкиш. Май му намерих рецептата, та най--много и него да направя, да използвам, че фурната работи.

Мрачно е и тук, а имам водене на Марто на урок и ходене с Вики до мола. Не знам какво пак ще дирим там. Поне парка ще ми се размине, че ми се събраха няколко превода и не знам кога точно ще вместя и тях.

Хубав да е денят ви!

# 301
  • Sofia
Днес ще готвя, ще пера. Ще посрещам брат ми, че идва на гости. Тази нощ гледах до 4 часа един сериал, сега ми се спи, добре че е кукъра, да готви за времето, което трябва да е Simple Smile

# 302
Ани Ка, кой е сериалът?
Аз си купих зеле от пазара и ще го готвя утре.

# 303
  • Sofia
Ани Ка, кой е сериалът?
Аз си купих зеле от пазара и ще го готвя утре.
Запалих се напоследък по корейските сериали, че няма какво да гледам от фантастика, фентъзи и мистери жанра. Бяха писали в темата за сериалите сай-фай и фентъзито, та изгледах "Аз не съм робот", В момента гледам по БТВ стори "Последната мисия на ангела", а на лаптопа последните дни гледах "Ударите на сърцето". От оня ден гледам "И ти ли си човек" тази вечер стигнах до 23-24 серия. Оглеждам се и за други сериали на тези теми

# 304
  • Бургас
С малката играем Уно и чакаме сестра и да свърши урока си,за да се разходим по магазините.
После ще сменям дрехите,защото очевидно 40 градуса вече няма да стане.

# 305
  • Germany
Добро утро!
Преди малко станах. Толкова много не съм спала не знам от кога и определено съм много по-добре днес. Ще видим как ще е главата като постоя на компа, но в момента грам не ме боли. Явно грешката ми беше, че не си останах в четвъртък вкъщи и реално подцених ситуацията. Вчера следобяд ми звънна шефката да ме чуе как съм и да ми каже да си стоя вкъщи, докогато трябва, без да мисля, че съм в пробен период. И сега се чудя - мила ли е или ги е страх да не се оплача. Иска ми се да е първото Simple Smile Тя, като цяло е много мила с мен и ми е казвала, че още на 1вото интервю много ме е харесала, ама си имам едно наум. Днес бяхме решили да излезем вечерта, но аз явно пак ще остана на дивана... Мъжа ми е доволен, защото ще се види с един приятел от старото ни градче. Децата няма да са доволни, защото ще ги юркам да правят някакви неща Simple Smile
Хубав уикенд на всички!

# 306
Запалих се напоследък по корейските сериали, ...
При това положение 2в1 ще ти помогне с много заглавия на корейски филми и сериали.
Мони, много се радвам, че си добре.

# 307
  • Бургас
Такъв дъжд се лее навън, че хич не ми се и мисли за излизане. Вкъщи мирише на ябълки и канела...с кеф бих си легнала с книжката, ама не може.

# 308
selleste, дай рецептата за сладкиша.

Студено, мрачно и вали при нас. Провали ми плановете да си посея лалетата и нарцисите. Явно ще подпираме диваните днес.
ММ си готви пача. Аз една мусака ще направя за синчето, че той менюто на баща си няма да одобри.

Имам си и сериал за доглеждане - Tempest.

Спокоен и приятен ден да имате.

# 309
  • Бургас
Ние правим опити с вода и термометър по Човекът и природата. Чакам да спре да вали и да излизаме

# 310
  • Бургас
Вчера открих тиквения сезон-крем супа от тиква за внука/миналата зима много я яде,ще видим сега/, тиквени мъфини, вече му ги пратих, за баба-печена тиква.  Остана и за още една супа.
Днес съм на гости у тях, ще спим на обяд двамата, татко му ще дойде пък у нас да чака доставчиците,че една маса от Айко трябва да се прибере . Поискаха ми 150 лв за качване, което наложи това предислоциране на силите. Но нещо не са ми звъннали, може ли да провалят плана...

# 311
  • София
И аз успях да се наспя добре.
Снощи бяхме на гръцки ресторант. Изобщо не ми се иска на мен да прибирам всички летни дрехи. Оставям си някои за такива случаи в топли ресторанти и хотели.
Сави, всичко ще е наред. Няма да усетиш кога ще е приключило всичко! Purple Heart
Мони, браво за подобрението и за поведението на шефката ти! Дано е искрено заинтересована!
Лин, добре, че са децата да не ти е скучно на теб! Kissing Face
Боби и Тони, внимавайте с разходката, че преди малко гледах мечка се разхожда из Доспатско село. Явно си търсят храна преди зимния сън.
Довечера и ние ще бъдем на кокошка с ориз. Свекървата ще прави ябълков щрудел.
Бел, и ние много обожаваме всичко с тиква. Обичам го и аз този сезон.
ММ гледал и той някаква спалня. Иска да заменяме нашата. Ще видим дали ще успее да ме убеди като я видим на живо.
Щерката сега се разхожда из магазини във Варна да гледат бални рокли.
Супер ден да имате!

Последна редакция: нд, 12 окт 2025, 00:10 от Rodiva

# 312
  • Бургас
2в1, заповядай. Доближава се до вкуса на изпробвания сладкиш, но не е съвсем същото. Мисля, че е заради количеството ябълки, че аз сложих по-малко. Там се предлагаше в средно големи форми за мъфини.

Скрит текст:
Dolcemele
За тава с диаметър 22 см

930 г ябълки Пино Ноар (700 г обелени)
200 г захар
250 г обикновено брашно
100 г масло
150 г пълномаслено мляко (стайна температура)
2 яйца (стайна температура)
1 лимон
16 г бакпулвер
½ чаена лъжичка смляна канела
1 щипка фина сол

за поръсване: пудра захар на вкус

За да приготвите ябълковия пай, първо обелете ябълките, нарежете ги на резени и отстранете сърцевината. След това ги нарежете на тънки филийки от късата страна.
В купа изсипете яйцата и захарта. Разбийте ги до получаване лека и пенлива смес и добавете щипка сол.
След това добавете топлото масло и канелата.
Добавете настърганата лимонова кора и разбийте отново.
Пресейте брашното вътре.
Пресейте бакпулвера и разбъркайте отново с тел, като бавно добавяте млякото. Трябва да получите гладка и кремообразна смес.
Изсипете ябълките и разбъркайте добре. Не се притеснявайте, ако ви се сториха много.
Прехвърлете сместа в намаслена и захаросана форма с диаметър 22 см.
Заравнете повърхността и печете в предварително загрята фурна на 180° за 55 минути. Проверете с клечка за зъби, преди да извадите кекса от фурната, след което го оставете да се охлади и го извадете от формата. Поръсете с пудра захар.
https://ricette.giallozafferano.it/Torta-rustica-di-mele.html

# 313
  • Бургас
Добро утро! В 13.41ч!!!
Сега ставаме с малкия, големия спи още, не знам кога се е прибрал.
Ще правя палачинки, но ми се дояде ябълков сладкиш, Селесте е виновна! Обаче нямам ябълки. Ще го отложа за утре или понеделник.
И този,който аз правя,не съм го приготвяла от зимата сигурно. От няколко дни го мисля.

# 314
  • Варна
Изпече най-после слънцето!
Сави, стиснати палци!
Аз разнасям в пазва котенцето на дворна котка. Да го топля.

Общи условия

Активация на акаунт