Томболи, игри, конкурси и подаръци, анкети (тема 163 - октомври 2025)

• 30 399
  • 415
  •   21
Отговори
# 285
Не. Нищо не подавате. За толкова години, Ма ко сигурно 100 000 пъти го обясни...

Благодаря много за конкретния отговор! Макар и да играя от скоро и аз така знам, че не трябва. Просто се зачудих, че отново се пише за това.

# 286
  • Сливен
Всеки път се пита, пише - има "Правила", в които Изрично си пише какво и що..
Последно през/за 2017 година, се плащаше данък върху награди. Много добре си спомням годината, защото близка спечели раница от КК и трябваше да плаща данък, в размер на 3лв и стотинки...

# 287
Аз пък благодарение на Вас миналата година открих,че имам печалба 4000 лв 😂 колко жалби пуснах,че не е вярно до ден днешен отговор нямам.

# 288
  • у нас
Аз пък благодарение на Вас миналата година открих,че имам печалба 4000 лв 😂 колко жалби пуснах,че не е вярно до ден днешен отговор нямам.
Сподели, от къде е тази печалба? Изтървала си срока за получаване ли?

# 289
Сподели, от къде е тази печалба? Изтървала си срока за получаване ли?
изобщо не съм печелила  иначе от ТОП БЕТ  пише ,че е Simple Smile

# 290
  • оттам, откъдето започва България
Аз всяка година подавам данъчна декларация, макар данъкът да е платен от организатора на играта.

# 291
Игра за любителите на лютото с награда Iphone:
https://hotfarm.eu/pages/igra

# 292
Simoonka пуснете жалба в комисията за защита на личните данни, за да проверят топбет откъде ви имат данните.

# 293
Всеки път се пита, пише - има "Правила", в които Изрично си пише какво и що..
Последно през/за 2017 година, се плащаше данък върху награди. Много добре си спомням годината, защото близка спечели раница от КК и трябваше да плаща данък, в размер на 3лв и стотинки...
Все още има игри ,при които данъка е за сметка на печелившия,писах за това към края на предната тема.
Веднъж съм го правила това и,честно да си кажа малко ме притеснява сега.
Ако не го платя този данък ,какво се случва?
Скрит текст:
Една награда от днес,регистрирах бележката и след час бях одобрена.
Скрит текст:

# 294
Загорка ретро са качили.Традиционно с 3 бележки ме няма.

# 295
lite16, Честита да си! Здраве, положителни емоции и план-графика за всеки месец да е изпълнен Grinning

Тъй като днес всички игри ме пропуснаха, надявам се утре да е моят ден- тегленето на Ретро. Едно LG няма да откажа Flowers Four Leaf Clover

Дописвам: Тегленето било днес в каръшкия ми ден, и телевизора -в магазина Persevere
Печеля колонка. С 9 бележки толкова.

Последна редакция: пн, 06 окт 2025, 23:10 от niik

# 296
  • при късмета
Все още има игри ,при които данъка е за сметка на печелившия,писах за това към края на предната тема.
Веднъж съм го правила това и,честно да си кажа малко ме притеснява сега.
Ако не го платя този данък ,какво се случва?
Все още по закон, данъка е за сметка на печелившия. НО, внасянето и декларирането е задължение на организатора. Плащане и деклариране са различни действия и след обяснения толкова години е време да се разграничат понятията. Пред НАП данък от награди декларира и внася организатора. Ако е за сметка на печелившия по условия, то не НАП, а организатора трябва да е удържал или взел данъка от печелившия, че да го внесе в НАП. Затова повечето организатори просто го поемат, вместо да събират по 10 лв. (примерно) от печелившите. Но продължават да имат право на това, да опишат в правилата, че данъка е за сметка на печелившия.
Т.е. ако печелившия ще си поема данъка, то внасянето не става в НАП, а го дава на организатора.
Деклариране, внасяне и за чия сметка е, са съвсем различни понятия и отделни едно от друго Не знам как по-ясно да го обясня.

Данъка за точките от форума са друга бира, за него ще трябва да се пускат декларации и лично да се плаща данъка, защото ще са по друг параграф. Това няма да се води награда от игра, а вид хонарар.

# 297
Данъка за точките от форума са друга бира, за него ще трябва да се пускат декларации и лично да се плаща данъка, защото ще са по друг параграф. Това няма да се води награда от игра, а вид хонарар.
От Бг-мама не казаха ли, че те ще плащат данъка, а ние трябва само да го декларираме? Последно това четох преди месеци като се дискутираше. Нали ни искаха данни да попълваме точно заради точките. А за хонорара им писах, защото съм в майчинство и малко се притесних да нямам проблем (макар че то май за хонорарите не е драма) и ми отговориха, че ще го водят награда. Ето отговора им:

Попаднах на тази игра на Ариете. Не помня дали е споделяна. 1 печеливш, но с доста награди. Blush
https://ariete.bg/positano-giveaway

# 298
  • при късмета
До колкото аз разбрах, ще водят награда само тези точки от преди нова година. За стартовата игра. За тази година получилите точки, обърнати в пари, ще декларират лично. В приложение 3 се декларира този доход, само не знам точно по кой член ще издадат бележките

# 299
Абе като наближи март-април догодина ще настане пак суматоха. Усещам. Като знам колко месеци се дъвчеше това по темите. Grinning Ще доживеем, ще видим. Надявам се като си отворя декларацията през март всичко да е попълнено вътре и направо да я подавам. Записвам си какво печеля над 100 лв. и ще направя съпоставка.

Общи условия

Активация на акаунт