Отговори
# 495
Бър, много се радвам за резултатите.
За пюрето просто слагам кисело вместо прясно мляко, лук, сол, олио. И картофи, нали Grinning В къщи винаги така се е правило. Мъх още е в потрес след толкова години как можело с кисело мляко. Ма яде, де.

# 496
Аз пък да питам за салатата с карфиол. Че една глава така и не я прибрах след пазара, стои и ме гледа от плота. Инак я мятам с праз във фурната и т’ва щеЙ.
И късмет, Бърд!
Азал, стиснала съм палците за новото начинание.
Бър, браво!
Прити, гуш!

Узо е Бог!!!

# 497
  • sf
Ахой! Дремя на дивана с кучето. Пуснах си духалката, единственото подгряващо нещо, което имам. А мръднАх, а умрЕх от студ.
Сърбят ме ръцете за пазар на билети 🤣
Дали през януари е много студено в Прага?

# 498
И у нас правим пюрето с кисело мляко.
Бърд, лука суров ли?

Арте, забравих, че курбанът не траябва да,е воднист,  по - на гъстичко така. Моят стана чуден 🐷

# 499
  • София
За първи път чувам и лук в картофеното пюре. Иначе свеки го прави с олио също, у нас се правеше с масло и топло прясно мляко. Ще го пробвам това пюре с лук и кисело мляко, много обичам пюре изобщо.

# 500
Както е тръгнало, ще пробвам с маскарпоне и в пюрето. 🤣
За лук не се учудвам- на ММ родата така го прави, но с кисело мляко не съм чувала.
Иначе най- обичам с много масло и топло прясно мляко.

Последна редакция: ср, 08 окт 2025, 18:20 от TuЛи

# 501
В Сърница ядохме картофи по сърнишки-сварени и съвсем леко запържени в олио(като соте,но не с масло),поръсени със зелен лук,червен пипер и кисело мляко.Звучи странно,но бях толкова гладна,че много ми се услади.

# 502
Ренкич, тук в едно заведение, предлагат пържените картофи със сирене и кисело мляко с чесън. А в Жеравна, така съм яла домати.

# 503
Домати със сметана (може още лук/ чесън) да де добавят е нещо божествено!

# 504
Суров лукът, стържа го на най-ситното ренде.

С цедено кисело мляко и домати правя салата. Ред домати на шайби, ред цедено кисело мляко, между тях зехтин, лук, сол.

# 505
  • тук и там
Пържени картофи със сос тип дзадзики и аз обичам,но отделно и в него си топкам картофите.Тук,аз така ги ям,децата с кетчуп..(бляк). За пюре с кисело мляко обаче за първи път чувам и не знам дали би ми харесало,щото веднъж по погрешка сложих айрян и не беше хубаво.С лук не съм правила,но сигурно би ми харесало,при положение че обичам картофена салата.
Шикони за мен и ММ за вечеря,за каката-пица,че не ги обича.Малкото на баскетболен мач го поканиха  тази вечер и ще остава да спи при приятел (родителите са спонсори и имат безплатни   билети).

# 506
  • France
Бър и Бърдче, радвам се за добрите новини.
При мен служебно е скапано, просто скапано. И една голяма пъпка ми изби баш на челото. Tired Face

Последна редакция: ср, 08 окт 2025, 20:32 от Philomena

# 507
Я,какви интересни рецепКи споделяте!Картофи обожавам под всякаква форма!

О,Филче,дано всичко е наред!! Чудесна новина! Hug

Малкото днес остана в детската да спи,спокоен беше и доволен,аз още повече! Много го притесняваше това оставане и спане там,милото ми, и е горд ,че се е справил!

Моите изследвания изглежда да са Ок,дано и док потвърди.
Онзи ден пък оперираха по спешност тати от апендицит,но е добре и утре ще го изпишат.

# 508
  • Deutschland/HE
Ахой! Дремя на дивана с кучето. Пуснах си духалката, единственото подгряващо нещо, което имам. А мръднАх, а умрЕх от студ.
Сърбят ме ръцете за пазар на билети 🤣
Дали през януари е много студено в Прага?

Студено ще е. Септември е по-добре. Преди 10-11 години бяхме между Коледа и НГ, такъв студ и вятър, малкият не искаше да излиза от хотела, дори срещу обещание да играчка  Къртичко Simple Smile. В топлите сезони се разходи до там.

# 509
Филче, тихичко юху и палци на фльонга Hug
Лайла, бързо възстановяване на татко ти и добри резултати на теб.

Нашето пюре явно по-сиромашка версия, без масло и прясно мляко Simple Smile Но толкова съм свикнала, че чак не ми идва на ум да го правя по друг начин.

Общи условия

Активация на акаунт