Отговори
# 555
При мен уж е 11 градуса, но на разходката бях с дългото и дебело пухено елече. Подухва и “щипе”, не си бях подготвила лицето допълнително за такова време, довечера ще слагам маски, за не ми изпръхне кожата.

Добри, при вас 25 си е студ. Съвсем различно се усещат.

Подвизавайки се из Далечния изток в детството ми, на тези температури обличахме кожените якета и полата- та.

Пф, Бърд! Из много бих де изпразнила на подобно отношение. За съжаление, в случая факторът, че работи добре е недостатък.

# 556
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

Я познайте за кого се сетих? Joy
Донси, къде ще ходиш?

На въпроса "кошиям" ми се иска да кажа - да видим менюто, ама пусто само един ресторант има и писва.
Чета ви и си избирам. А после трябва и да го наготвя...

# 557
Ох, спи до мен едно русо вълшебство, ухае още на бебе, такава една мекичка и пуФкава. А допреди 1 час така ми пили нервите......

# 558
Мисте, Кайс да са ви здрави майчетата!
Детето сополиво.Трябва да идем до личния за бележка.
Закъснява ми, подута съм и съм 2 кг нагоре. Мъка неземна ...
Нямам идея какво ще готвя, но трябва да подхващам нещо от някъде, че денят няма да стигне.
От себе си се оплаквам! Прибрах се в 13 ч.и лежа ли лежа... Мързел!

# 559
  • Mediterraneo
Тарти, решили за новата работа?

Реших, Ре. Ще се полакомя заради договора и парите. Пък колкото изкарам. Хем ще изляза от зоната си на комфорт с новото предизвикателство, хем знам, че го мога и се надявам и аз, и шефката да останем доволни. Дотогава обаче нямам търпение да изляза от хотела, остават ми двайсетина дни. Да изкарам празниците на града и да дойде време за ваканцията ни. После ще имам 2 месеца да събера сили и през февруари да скоча с двата крака.
При нас червен код за дъждове, моите отидоха на суши! ММ е на работа, аз под одеялото с куче, книга и Нетфликс. Обожавам подобни почивни дни!

# 560
Марули, 😍!
И моето русо вълшебство спи до мен, ама вече не е бебе. Върнаха я от градина , минахме през лекаря и сега ще се гушкаме.

Да са здрави и щастливи майките на Мисти и Кайс 🥳🎂🎉

Новата малка вещичка да е здрава, кротка и послушна, а на майка и бързо възстановяване.

# 561
  • София
13 бе, голяма си шматка. Как слочи в дълбокото.
Сисун и ти, абе и Попи и Тарти и Фил, много смели и оправни девойки има в темата.
Успех ви желая.

# 562
  • София
Мисте, за карфиола. Първо го слагам на котлона във вряща подсолена вода да омекне ( разделен на розички , ама то е ясно) . На другия котлон правя сос Бешамел с прясно мляко, брашно, индийско орехче, черен пипер, сол. После прехвърлям карфиола в намазнена тава, разбърквам го с натрошено сирене и заливам с Бешамела. Наръсвам с настърган кашкавал. Слагам в загрята фурна докато кашкавалът се разтопи и туй то.
Естествено може да се добавят всякакви сирена според вкусовете. Все си мисля, че и броколи илинякаква мръвка може да се сложи, но забравям да пробвам. Със сигурност вариации има - въпрос на фантазия и вкус.

# 563
Да са ви живи и здрави майчиците! ❤
И да се оправят малчовците бързо, бързо!
Панде, гушки и за двете ви, силни момичета сте, ще минете през това по-силни и по-сплотени, вярвам го!
Фил, аз те прочетох вчера, палци на фльонга и тръпна в очакване. А за работата… няма ли вариант да напуснеш или да се откажеш от проекта ако е толкова зле и ти носи такива негативи?
Ох… само при мен ли е така, че като се разсърдя на ММ, аз го преживявам по-тежко, а на него изглежда даже му е по-спокойно… това май ни е най-дългия период в обтегнати отношения, но не мисля, че с мълчание ще постигна ефект. С разговори вече опитах, чувствам се безсилна 😔

# 564
Наскоро съвсем импровизирано обрах овациите с нещокатомусака от карфиол, праз и гъби.
Значи- всичките зеленчуци в тава във фурната, като са почти готови- една хубава заливка като за мусака. Много вкусно се получи.

Инак снощи намятах карфиол, праз, домати, моркови във фурната, заляти със зехтин. Идеална гарнитура. Сега ще си топля, за да обядвам и гледам- мъжете вкъщи повече са наблегнали на нея, отколкото на мръвките.

ПП. Карфиол т то мятам в тавата напълно суров, той си се задушава във фурната чудесно и без предварителна термична подготовка.

# 565
Не си само ти, Азал. 🤗 Съвет не мога да дам, само съчувствие и разбиране. И да знаеш, че стискам палчета за новото начинание.

Честит рожден ден на двете майчета днес. Живи и здрави да ви бъдат.

# 566
  • sf
Аз карфиола го накъсвам на розички, измивам и направо в тавата върху хартия, подправки по избор , зехтин и печа.
Не мога да намеря снимка, ама има едно меменце- жена си мисли "вече цяла седмица го наказвам с мълчание, нека му е", а мъжът си мисли "еха, цяла седмица тишина, късметлия съм." 😁

Добри, за Прага се чудя през януари, на мач 🤣
Иначе, аз ви прибирам важните неща, а и Нейо не гризе вещи.

# 567
  • Варна
Мисти и Кайси, честити да са рожденичките! Здраве и дълголетие пожелавам Flowers RoseFlowers SunflowerFlowers Four Leaf Clover

# 568
Тринке, опасна си! Успех!

# 569
  • тук и там
Ще правя пиле с кокосово мляко аз.След малко отивам да взема малкото от училище.Мъх се върна от операция.Между другото,с вече оперираното око  миналата седмица ,каза че вижда много ярко всички цветове.Доктора казал,че единственият страничен ефект ще е ,че  толкова ще му се подобри зрението,че може да се разведе с жена си ...Grinning Майтапчия доктора..Ам, викам,ще си търся мъж с очила аз,някой дето много,много не вижда-като мен..Ей аз като се погледна и каква хубава се виждам,особено със старите очила..

Общи условия

Активация на акаунт