Отговори
# 945
  • France
Лайла, не се навивай, ще свикне Дечко. Само месец е минал, а досега е бил единственото дете на майка си.

Мьос, не знам къде се развива действието, но отключи едни спомени у мен. Родителите и сестрата на бившия бяха точно учители в ДГ. И покрай тях познавах доста техни колеги. Ясно е, че не ги харесвам, но и досега имам лошо мнение за мн практикуващи тази професия покрай тях. Такива неща съм чула на техните вечеринки, такова отношение са имали някои за нечии деца... на тези хора не бих им доверила котката си, камоли детето ми. За изгубените из Лотарингия и Алзас селца става дума. И за хора, които още си мислят, че с кмета и отчето, селският даскал е част от "светата троица" и има някаква власт над хората. Което дефакто е вярно, защото има 1 училище за 3 села и да искаш да си запишеш детето някъде другаде, няма Академията да ти разреши. Още побеснявам като се сетя. С голям страх записах Монсти в кварталното даскало и бях безкрайно и щастливо изненадана, че има и друг тип учители - които се радват, че детето е двуезично и които поощряват това. Съвестни, роботливи и които не си представям да злословят зад гърба на родителите.
И това, че ще се местим и съответно ще сменяме училището много, ама наистина много ме стресира. И това дали е частно или държавно, няма никакво значение.

# 946
Лайла, няма пълно щастие. Някъде трябва да направиш компромис - дали времето за пътуване на друго място, дали твоята реализация, дали нервите, ако продължите в сегашната ДГ. Някой път става така. Кофти ДГ, кофти среда в училище, кофти работа.

И аз имам отвратителен опит с градината на голямата. И то при положение, че бях много доволна първата година и много харесвах учителките, а детето ми винаги е ходело с желание. Отне ми цяла година да разбера, че заекването и сривът в имунитета, който я изпрати в болница в бая тежко състояние, има нещо общо с вечното мрънкане на учителките, че не спи и че детето ми е, по техни думи, е най-палаво от всички момичета и по-палаво от повечето момчета. И аз, тъпата, поемах вината и се чудех как да го укротя това дете, което иначе нямаше проблем с моя авторитет, стига да канализирам неизчерпаемата енергия.

Докато не казах баста и не я преместих предучилищна в училище. По същия начин описвам метаморфозата, както и Möß, детето разцъфна. Нямаше помен от оплаквания срещу нея. Отшумя и заекването.

Дребната пък хич и не е ходила. Изкара 1г. предучилищна в училището в Белгия, преди да започне 1 клас. Седмицата, която ходи преди това на ДГ през лятото, даже не я броя. Взимах я изцедена, прегладняла и кисела. След седмица се разболя и това беше. Въпреки липсата на ДГ, нито е антисоциална, нито е била назад с материала (даже напротив), нито има проблем с авторитетите и следване на училищната рутина.

# 947
  • София
Ако някой се беше опитал насила да нахрани детето ми, щеше да изяде насила той самият хляб и половина без вода за преглъщане. Аман от изтрещял народ. Аз и на маймуна не съм се правила, за да яде щерката - ако иска. Че камо ли да й се стиска устата и други подобни. Чета и се уверявам, че сме имали невероятен късмет с държавната градина. Отличен, професионален и човечен персонал. Още с кеф си спомняме всички този период. А не е като да не тръгна с рев, драма и месец мълчание...

# 948
  • София
Мен по този повод ме спряха от градина. Заварили ме един ден на стол в ъгъла с пълна уста с храна от обяда да плача.
Последен ден ми беше. Хем им бяха казали, че съм злояда и да не ме насилват да ям.

# 949
  • София
Дете от глад умряло, поне в тази част на света, няма. Какъв е този зор да се нагуши като гъска едно дете? Като е гладно, ще яде.

Имах познати, страшно притеснени, че детето им не ядяло и постоянно го гонеха с лъжицата. За да не се свърши света, му даваха бисквити, шоколад и торти постоянно между яденетата. То, горкото, нямаше време да огладнее - все беше преяло със сладко.

# 950
Добър ден 🤗

Взех изпита,  мислили сте ме, благодарско! Сега да излезе пластиката до две седмици и откъм документи съм готов. Ще чакам по- натам инструкции от фирмата какво ще рекнат.
Аз горчив опит мога да споделя от ясла за щерката. На третият и ден след записване и приемане, отивайки да си я взема, я намерих на гърнето подута от плач...а дупето и беше с отпечатано гърне по него..Избеснях. Отворих и шкафчето, взех си и багажа...даже не влязох да уведомя учителките. Взех си детето и си тръгнах, защото ако бях влязла щеше да стане жестоко.. И знаете ли? Никой не ме потърси..Щото, поне така си мисля по спомени, никой нямаше и не ме видя, че си я взимам. Какво е станало, нямам идея. Дали са се ошашкали или и не са разбрали...не знам. Беше далечната 2000 г. тогава още нямах и мобилен. Домашен имахме, но никой не ме потърси, мда.
После си я дадох на градина чак. Нямаше деца и ходеха по семействата да ни молят да ги пускаме направо в градина. Нямаше пълни три като тръгна. А после я наследи Килешов, който заради кака си вече го знаеха и първо, че го приеха с незавършени три години, но и леличките му уйдисваха на злояденето и не го тормозеха. Няма да забравя една леля Веси ме посреща един ден и ми казва- заради твоя син съм ходила до магазина за кренвирши 😁 само и само да хапне нещо. А той тогава беше в период хляб, краставица и кренвирши. Само това месеци наред. Споделих и аз опит.
Щерката ми беше два деня на гости...та си се видяхме 🥰

Ся почивка след изпита, за после ще го мисля.

# 951
Браво, Тринки! Опасна си!

# 952
  • София
Ай, честито, ще почерпиш!

# 953
  • France
Супер, Тьорти! Ти си моят герой.

Без да знам този обед се почерпих с тортичка. Какво ми става напоследък, само ям Confused

# 954
Хах, Филомена, как без да знаеш Joy да не беше маскирана като пържола тортата Grinning
Вкъщи сме фенове на Is it cake Joy

# 955
Марулетова, коя е въпросната ЧДГ?

Аз за Тьортова не съм се и съмнявала. 🤗

# 956
  • France
Без да знам,че имам повод Simple Smile
Иначе кво ми стана, не знам Flushed обикновено даже не ги поглеждам тези сладка

# 957
Търти, ай честито и бравос на теб! Хубави неща да рекнат от фирмата.

Нямам грам спомен от детската градина и яслата, ниенте, зеро, нада. Приела съм, че явно е по-добре, че нямам.

# 958
Браво, Тринидаде!

# 959
  • Пловдив
13сче, ан тей! Бравос зодиакална сестро! Heart
Тъй кат ви чета ви се радвам, щот уж една зодия, ма тоз хъс го нямам аз Expressionless

П.п...и аз ще си имам синко на госте Grin

Общи условия

Активация на акаунт