Търся биологичния си баща

• 4 216
  • 60
  •   1
Отговори
# 15
Любо Киров е от Плевен

# 16
Любо Киров е от Плевен

Завършил е художественото училище в Троян 90-те години.

# 17
И някой знае, че е живял в Княжево преди 33 години?
Хич и не го вадете от списъка. Любомир - барабанист - имаме пълно съвпадение на търсенето!

# 18
Това,че е живял в Княжево преди 33 години не означава автоматично,че роден,отрасъл и останал в София.Може да е столичанин в повече,както много други,може и роден в София да е,написано е живял в Княжево преди 33 години.Ако авторката може да вземе още информация - къде точно в Княжево е живял този човек- може лично или чрез приятел да се отиде на конкретната улица и да се разпитат по - възрастни съседи.Смс как точно да се разпитат,че да си спомнят и ако си спомнят- да дадат информация,не знам. И винаги съществува риск притиснатият с разпити близък,в случая майка,да каже някаква улица,само да се отърве от повече въпроси.Е тази връзка авторката убедена ли е,че това,което не казано до момента отговаря на истината?Не искам да очерням майката,но има случаи,човек,като е притиснат,да излъже.Има ли начин да си направи насрещна проверка на казаното?Във всеки дом има албуми със стари снимки,писма,картички,такива неща.Врроятно,ако има някаква запазена следа от Любомир,майката не в взела в семейния дом,но може нещо при нейните родители да е останало.Ако има живи баба и дядо от страна на майката,или други близки роднини,да опита да получи информация от тях.И съвсем добронамерено към авторката - ако пробваш това,може би е добре да изчакаш няколко дни да се уталожи малко емоцията от шока.

# 19
  • На изток от Ада
Ако въобще са били гаджета с Любомир.

Моята майка е била известно време с баща ми. Нямат нито една снимка заедно или само негова. Писма също.
Единственото което имах беше една плюшена играчка от него .

# 20
Е, предполагам , че майка ти  е знаела повече за него - например име и презиме, дата на раждане, нещо за семейството му /родом ли е от София или от къде е/.
Но моите разсъждения са така - ако знаеш само първо име, че е барабанист и къде е живеел към момента - то вероятно става дума за еднократен секс или кратка връзка. Да, няма нищо лошо, че някой е роден от кратка, но бурна любов, но поставя много други въпроси, относно трябва ли този човек да бъде намерен.

Последна редакция: пт, 03 окт 2025, 19:14 от the Дорис

# 21
За мен е необяснимо желанието да се търсят биологични родители. Кръвта ли тегли, с добро питам? В тия истории винаги има нещо гадно/скрито и кому е плюсът да се откривате след 30 години. Четох и гледах какви ли не истории… за мен е непонятно.

И понеже авторът отговаря мега дръпнато, за мен са само две причините да го търсите:
1) Искате да го опознаете като човека Любо ?!
2) Ще искате пари/имоти от Любо барабаниста

Последна редакция: чт, 09 окт 2025, 12:34 от помбер

# 22
  • Beyond the stars
Тегли те търсенето на това "кой си" и от къде идваш.
Майка ми е осиновена, като тийн доста се е страхувала например да не се ожени за евентуален свой брат. Което не е нереална възможност.

Последна редакция: чт, 09 окт 2025, 22:37 от Вълшебство

# 23
За мен е необяснимо желанието да се търсят биологични родители. Кръвта ли тегли, с добро питам?
Заложено е в човешката психика човек да иска да знае корените си,  иначе чувства някаква липса, която никой не може да запълни. Биологичните родители са част от неговата идентичност, той носи техните гени и са свързани до живот, дори да се разочарова от тях. В някои страни имаш право след еди колко си години да ги потърсиш. Освен това, има и роднини, които са част от рода. Неслучайно се прави родословно дърво и се проследяват роднински връзки до 3-4-5-то коляно. Няма как да подтиснеш тая неоходимост да знаеш произхода си. И тези, които осиновяват, предполагам са наясно с това.

# 24
  • София
За мен е необяснимо желанието да се търсят биологични родители. Кръвта ли тегли, с добро питам?

Не съм осиновена, не мога да говоря от първо лице, но за мен е нормално да тегли кръвта, не е необяснимо. Произходът е съществена част от т.нар. идентичност. Които сме наясно с произхода си, сме склонни да го подценяваме може би. Но разбирам напълно защо един човек, който има неизвестност или липса, дупка в произхода, както в случая - непознат баща, или както често са осиновените - ще иска да запълни липсващата част.

# 25
Еми не е чак толкова част от "човешката психика" - имам няколко човека близки приятели, които са осиновени.
Повече знам за емоциите на осиновената дама, тъй като сме добри приятелки - тя няма никакво намерение да говори с биологичната си майка и да се опознават.  Изпитва доста силни негативни емоции към нея, виждали са се за кратко преди 30 години.
Така, че не всеки гори от желание да научи повече за този, който го е изоставил или се е отказал от него по каквито и да е причини.
Мен също не ме интересува нищо за баща ми. Не искам да знам нищо свързано с него, живота му и какъв човек е бил Неговото решение бе да го няма - добре, приемам решението и го изтривам. Това е!

# 26
Важното е, че са се видели и се знаят. Защото неведението е най-мъчително. Едно е да не искаш да общуваш с биологичния родител, пък съвсем друго е да не знаеш кой е.   
Въпросът беше защото човек има потребност да знае.

# 27
  • София
Добре, защо ти е? Твоят баща е човека, който те е изгледал. Макар къде с лошо, къде с добро, гладна останала ли си? Защото въпросният 33г не се е поинтересувал. Наречете ме груба.

Не е твоя работа, Несериозна. 🙂
Това са лични неща и лични права.
Всеки има право да решава за себе си.

А и авторката не е пуснала тема за  съвет
дали да, дали не, а как..

А в случая правата на въпросния Любомир и сегашното му семейство де са?
Иска се информация от нас - Кажете знаете ли го кой е "Любомир барабанист" да с свържа с него и да му кажа, че има дете което или не знае или не искал да знае.
Разбирам, че авторката е обмислила добре!! че иска да намери баща си, след като преди 2 дни е разбрала, че биологичния и баща е някой друг. Имам и питанки за мълчанието на майката 33 години ...

Та ако въпросния Любомир - барабанист е моя съпруг, съсед, колега - защо да е нормално и редно да го изтипосам, но не и да си каже някой мнението.

В форумите на тази тема търсенето е двустранно! А тук готвим изненада на някой, че и на цялото му сегашно семейство ... и кой казва, че той иска тази изненада?

Права има преди да направи детето. После вече не може да се сърди за нещо, което е възникнало от неговите действия. Абсурдно е да очакваме детето да пази неговите чувства и интереси. Ако не е искал изненади, да е взел мерки, когато е трябвало.

# 28
Не мога да се съглася!
Това дете е на 33. Не на 3 месеца или годинки, а на 33 години. Ако бащата знае за нея ясно са изградени отношенията - не иска да има общо с нея. Ако не е знаел - как смятате, че ще реагира на 33 гоишно дете? Че ще поиска ДНК тест е ясно. Че ще го приеме като проверка на това, какво може да наследи пак е ясно.

Напълно възможно е и много вероятно да не помни въобще майката и да откаже и тест и контакт - това как ще се отрази на авторката - не може да го принуди? Само ще е наранена.

И АКО този Любо се зарадва, че е имал дете и не е знаел - как ще бъде компенсиран, за това, че 33 години не е уведомен и е изпуснал всичко от живота му? Лишен е от бащинство!
А ако след ДНК теста се окаже, че не е таткото този Любомир - барабаниста, а неизвестен китарист, как ще бъде компенсиран за стреса и всичко покрай НОВИНАТА?

Не може само майките да имат права над децата и родителството! Забременява - тя решава ще остане ли детето, ще знае ли бащата, че е баща, ще му иска ли пари за издръжка, или след 33 години ще му прати отрочето с "благи вести".

Случват се непланирани бремености. Презерватива дава 97% гаранция. Може да бъде и излъган, че вземат котрацепция. Докато се стигне до там, че мъжете си пазят зорко и прибират презервативите, защото напористи дами правят всичко възможно да забременеят от тях и да ги "обуят". Става страшно!

# 29
Шокирана съм как така се пльосват имена, професии и местожителство в обществен форум с огромна посещаемост.
Авторке я си представи, че жена му прочете темата ти? Или сестра му или майка му?
Не само, че никога няма да го видиш или чуеш ами може и боя да си изядеш нейде както си се изтипосала
неанонимно във форума.
Изключително необмислена постъпка.
Пиши най-добре на модератор да ти заключи темата преди да си навлечеш неприятности.

Общи условия

Активация на акаунт