Търся биологичния си баща

• 3 514
  • 60
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Не си говорим за НЯКОИ държави, говорим си за България. В Бг при ДНК тест детето не става автоматично наследник.
Особено ако е осиновено. Осиновяването прекратява всяка връзка с биологичните родители. Остава само желаниета за откриване на произход.
Също така - при оставяне на дете за осиновяване - връзката не се прекъсва и детето е наследник докато не е осиновено.
Да, това е така, което по никакъв начин не трябва да пречи на детето да търси произход.

# 46
Добре де вие не сте ли си правили родословно дърво?
Още в училище?
А сега като големи по-голямо, с имена, дати, истории...
На мен и на всички около мен ни е интересно много. Как се е казвала прабаба? Моята е била ниска и пухкава, татко каза, че много приличам на нея (ниска съм, но още не съм пухкава:)))) Каква е историята, какво се е случило в тоя род, в това семейство, в тая двойка?

Вижда ми се супер нормално човек да иска да види баща си, майка си, роднини - да ги попита неща. Толкова естествено нещо, че не мога да повярвам как някой не разбира. Изумително за мен:)

Не познавам Любомир, инак изобщо не би ми пукало за настоящата му жена и деца, сякаш изоставеното му дете е с нещо по-малко от тях. По-добре да се прави, че не съществува да не им наруши нещо рахата, с факта че се е родила преди 30 години.

# 47
  • Пловдив
Ами ето, аз съм настоящата жена на Любомир. И като ми се появи някоя на вратата - ще я изхвърля. Да видим как в България ще накара мъжа да си прави ДНК тест. И мен изобщо не ме интересува какво е правил мъжа ми пред 33 години.

Нали разбирате - както едните не ги интересува, така и другите може да не ги интересува. И монетата има две страни.

# 48
  • София
Не, няма две страни, а само една. Или си биологичен родител, или не. Законът позволява разкриване на прозход, но обикновено е само до майката, защото в документите бащата не фигурира. От тази гледна точка, е напълно оправдано и той да бъде установен.

# 49
Ама да разбира се.
Жена му и Любо може да не ги интересува. Това няма как да знаем
Аз просто казвам, че това дете родено преди 30 години има право да търси, да иска да знае, това е нормално, естествено е, повечето хора искат и аз я разбирам.
Тя така или инак не ни пита - вие как бихте постъпили ако сте на баща ми жена му.

Какво ще стане отсреща и как ще постъпи Любомир, а и хипотетичнта му жена не е ясно.
Каква врата изобщо, то е малко вероятно да тръгне по врати някой. Сигурно ще е телефон, соц.мрежа и ще се разбере какво иска Любомир преди да успее да пита жена си, може би, освен ако не му държи телефони и пароли и изобщо строг контрол над чувствата и решенията:)

# 50
  • Пловдив
Ти нали не си мислиш, че евентуалната жена на Любомир приблизително 55+ ще бъде много щастлива да и цъфне непозната и да твърди, че е дъщеря от бурната блудна младост на Любо? Никакъв шанс.

# 51
  • София
Чуствата на евентуалната жена на Любо са си проблем между нея и Любо. Както проблем има между авторката и майка ѝ; между Любо и майка ѝ; между майката и човекът, доскоро смятан за баща - явно има и такъв. Страшно много проблеми възникват, когато някой укрие и/или излъже за произход. Това е едно от нещата, за които (дори аз) не намирам оправдание. НО нито един от тези проблеми не касае детето, търсещо биологичния си произход. То има право (морално, законово) на всякакви опити и действия в тази връзка, вкл. да наследи някой ден, без значение кому харесва, дали е виновен, дали е знаел, какво е знаел...

# 52
Ти нали не си мислиш, че евентуалната жена на Любомир приблизително 55+ ще бъде много щастлива да и цъфне непозната и да твърди, че е дъщеря от бурната блудна младост на Любо? Никакъв шанс.

Голям праз. Това не е проблем на авторката.

# 53
  • Пловдив
А ако Любо не е знаел? Защото на мен така ми изглежда от първия пост.

# 54
  • София
А защо на детето трябва да му пука за нея?

# 55
  • Пловдив
Е именно де, на никой не му пука за другия.

# 56
Не знам защо трябва да се повдига темата как евентуално една коравосърдечна жена на Любо щяла да се почувства. Никакво значение няма това за авторката

# 57
Не знам защо трябва да се повдига темата как евентуално една коравосърдечна жена на Любо щяла да се почувства. Никакво значение няма това за авторката

Защото има и други деца, едва ли ще пият кафе като приятелки.
Тоя Любо дано е емигрирал по корабите в Скандинавието, навремето много музиканти работеха там. Simple Smile

# 58
Дано? Много го жалите него, а авторката кучета я яли. Ужас

# 59
Не мога да си представя да изгоня от вратата дете, което не е избирало как ще се появи, за разлика от баща му, който определено има участие в тая работа.
Има цивилизован начин да се намали травмата за всеки от участващите и да се намери общ език.

Ма сериозно как си ги представяте тия сцени от Селска чест, някаква си там да гони друг човек и да решава вместо мъжа си? Много страшно ако се видят и се запознаят…

Общи условия

Активация на акаунт