КГБ = Клуб на Готините Баби - 239

• 3 591
  • 163
  •   1
Отговори
# 105
Добър ден от мен, баболини!
Честит празник на учителите! Децата да ви пълнят душата!
Седнала съм на терасата, чета тук и пия кафе. Днес поспахме до по-късно. Радвам се на слънцето. Апартамента е за основно есенно чистене, прозорците са за миене, даже бях свалила пердетата за пране. Решила съм, че ще го правя след 40 дни на татко. Сънувах го в нощта след 20-тия ден Heart. Благодарна съм за този сън. Светлина на душата му!
Снощи децата като си играха извадиха от раклата прибраните тениски, за да си освободят място за скривалище. Най-отгоре ми беше тениската с КГБ Wink. Та реших днес да ви подсетя да си ги вземете за Луковит Simple Smile заедно с туршиите Heart
Ениса, браво на теб! Радваш ме!
КАГ, със здраве да си ползваш новите уреди!

Прегръдки и хубав ден на всички, споменати и неспоменати!

# 106
От мен добър ден!
Влизам, чета ви и излизам 😬 Има и такива дни. Сутринта правих мекиците на Пипи, ометоха се. За днес едни голи сърми с последните два буркана кисело зеле. Поканила съм и горния етаж. И уж нищо не съм правила, а ми се присядва и то даже и обяд станало, а съм станала и пих кафе още в 6 ч.
Пипи, КАГ, светло да е паметта на близките ви! Гуш от мен 😘
На всички учители от къщичката  честит празник! Бъдете здрави, спокойни и търпеливи! 🌹
Тони, гледах снимки и на мен много ми хареса Панагюрище. Впечатлени бяхме от чистотата, многото музеи и беседите в тях. Навсякъде там е история. КАГ, в прекрасно градче живееш! 🥰
Ениса, съветвам те да не се заглеждат по земята, извърти си пералните и верни краци, неделя е все пак. Пък и то все едно на работа си била, че и по натоварено 🤪
Тетка, веднага си личи, че валерианчетата са те заредили! 😊
Яжке, лека и спорна да ти е работата и да ти остане време и за почивка! 😘
Макавели, получи ли овации, да не те изкараха и на бис 🤪
Айша, наслаждавай се на твоите валерианчета, не се ядосвай с родителските тела. 😘
Тану, ще питам ММ и ще кажа рецептата. Аз не съм се занимавала с това.
Момичета спирам, че ме викат за обяд. На всички, споменати и не споменати пожелавам хубав следобяд и приятна почивка! 🥰

# 107
Добър ден!
Енисска, ти бойна наша дружка, добре си изкарала и достойно си ни представила на купона! Жива и здрава, пак да ви водят на "тийм билдинг" !

Макавели, какви ще да са тези турове за овации? От свеки ли ще ги получите или сами ще се аплодирате?
Тетке, есента предстои. Има време за  есенно чистене.             ( И аз  отлагам тази дейност в етажа в Белия дом)
Макавели, Яжка, Тони, Енисса, Пипи, благодаря  за пожеланията за деня на учителите! И от мен честито на колежките! На Лунно цвете здраве и яки нерви, защото още е на терена! Ние от запаса сме добре.
Тази сутрин за пръв път направих домашна майонеза. Стана супер с новия блендер. С бъркалката разбих смес за макарони на фурна и вече са готови. Само с чопъра още не съм се справила. Нещо бъркам монтажа и ножовете не се въртят.
Кукърът готви стар фасул , нямам голямо пране, няма и да правя нищо друго. Днес стига домакинстване! Лягам на диванаТА и се отдавам  на ТВ и книга.
На всички вас пожелавам бездеен ден! Повярвайте ми, много е готино да можеш да си затваряш очите и да не виждаш какво има "на пода" ! Аз напоследък много го умея това невиждане.

Касс, сблъскахме се на вратата! Да ви са вкусни ястията с любимите хора около теб!
Да, хубаво ни е градчето! И най-хубавото е, че в него има живот.

# 108
Моята майка, когато нещо се заинати, все казва, че е от панагюрската ѝ жилка на баба ѝ Стояна. Heart Май и аз съм закачила от прабаба си. Това шопския инат пред панагюрския не върви, според мама. Един ден ще се разходим и до там Heart

# 109
  • София
Прелитам като изтребител над нашата къщичка. И аз като КАССС прочетох, а коментарите после.
Учителите в темата ни не мога да пропусна. Поздравления за ЛУННО ЦВЕТЕ, НАМИ,  КАГ, ЯНКА, ТАНУ, ДИДИА, МАЯ..Честит празник! Благословени да сте! Flowers Rose

# 110
Честит празник на всички учители!
Пожелавам ви здраве и заслужено уважение!

# 111
Честит ден на учителя!

Благодаря за поздравите!

Днес ми е ден за програмиране. Вярно, че чистих грозде за сладко, но пак бях пред телевизора с дистанционното под ръка. Направила съм един миш-маш, от вчера има пилешка супа, та гладни няма да останем. Имам да гладя, но и това става пред телевизора
Само не ме питайте какво гледам, защото и аз не знам. Бръмчи нещо си там и толкова.

# 112
Хъммм, май ще правя макарони на фурна. Доядоха ми се Simple Smile

# 113
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ БАБОЛИНКИ-УЧИТЕЛКИ, отдали се на изкуството да възпитавт деца - бъдете здрави и благословени!
В детската си възраст мечтаех да стана учителка или библиотекарка, но ... после живота ме отнесе в съвсем друга посока. Важното е да обичаш професията си, да й се отдадеш безрезервно и да работиш с желание. Смело твърдя, че при мен това се получи - имала съм доста трудности и препятствия, но съм щастлива от трудовия си път.
Кассс, КАГ, мислех си, че само ще оставим покупките на свеки и лекарствата й, но ... не би. Прибрахме батута, ММ си прегледа виното - почти готово е, чистих буркани в мазето, водихме бабата на фризьор и ... най-накрая сме си в къщи. Овациите - друг път. Нашата баба каквото и да направиш, все е недоволна и пуска едни такива мисли на глас, че ти се иска като нея да недочуваш ... Научих се да ги приемам като вятъра, да минават покрай ушите ми без да се впечатлявам.

# 114
  • някъде другаде
Да се обадя и аз. Напазарувах плодове и царевица от Етрополе. Ходих и за препарати , купих веро , омекотител и дезодоранти. Прибрах се към 12 , обядвах и си направих разходката. После варих царевицата , готвих леща и ребра на фурна. Прибирах летни дрехи , смених ги с зимни. Две перални. И се изморих. Сега гледам България търси талант и лягам. Както казва Фло , утре на тръстиката.
Освен туршии май ще дегустираме и вино.
Лека и спокойна нощ на всички.

# 115
  • Кубрат/ Пишурка
Честит ни празник, колежки! Може да сме от запаса, но сме от поколението, което гореше в работата си. Работехме с жар и сърце. Това пожелавам и на младите учители!

# 116
  • някъде другаде
Забравих да кажа. Една година и аз работех , като учител в нашето училище. Преподавах математика и водех занималня на 2 клас. Имам и втора специалност педагогика , но в района ни няма професионални гимназии за да работя , като учител.

# 117
  • София
Честит празник на учителките в темата!
По обяд сдадохме мрънчоците на мамка им. Обядваха и щеше да ги води на изненада. Не разбрах каква, дано ме осветли утре.
В петък вечер и доведоха двамата със Златния Грездей. Ами след 15 мин. негово присъствие ми идеше да го хвърля от 12 ет. От вратата закрещя по децата - събувайте се и си мийте ръцете. Мрънла се събу, прибра обувките в шкафчето и го издебна докато излезе на балкона да пуши. Понамокри ръцете и като цяло отчете дейността за извършена. Мрънчока се събу и отиде да се гушне с дядката. Бащата истеряса, завлече го в банята да се мие. Детето се изми колкото може - не, не си бил изтъркал ръцете достатъчно. 3 пъти го връща да се измие, разплака го.  После подпука мамка им - да си мие ръцете.
Довлече Мрънч от у-ще само по тениска и някакво тъничко, лятно яке, но с гумени ботуши. Изкарал е с тях 9 ч., краката му спарени. Бил се намокрил в у-ще и съученик му дал резервна тениска. На въпроса ми защо в раницата и нашия няма резервна блузка не получих отговор. Облещи се насреща ми - да се бил пазел, иначе да си ходи мокър. Плахо му напомних, че детето ще се разболее - нямало проблем, ще си ходел на у-ще болен. Голям бил да се оправя.
Зимното яке от мин. година не знаят къде е. Детето има ново, което пътува в колет от Герм, но кога ще дойде не се знае. До тогава да си ходи с тъничкото....
Мама и тати се навечеряха солидно и ръгнаха по живот - ок съм. Преди да излезат Ани ми даде пари - да платя  режийните в апартамента, който разбиха уж да ремонтират. Грездея не пропусна да ми напомни да си измия щателно ръцете след като прибера парите и след това да пипам децата му.
Ааааааааааааа, иде ми да го скъся с 1 глава, но пък ще го лежа като за човек после.
Пл. през цялото време запази самообладание, не реагираше, мълчеше и обръщаше внимание само на децата.
Добре, че и днес не цъфна с Ани, малко да му позабравя изцепките.
Че то хем смешно, хем трагично.

Последна редакция: нд, 05 окт 2025, 20:53 от Aisha

# 118
Айша, хич не ви е лесно. Да хванеш един чугунен тиган, та да ги халосаш и двамата!

# 119
  • София
Тетка,  разполагам само с голяма чугунена тенджера.
Но много вкусно става всичко в нея и не ми се жертва за кратуните им. Че последните са дебели и ще ми надерат тенджурата.

Общи условия

Активация на акаунт