КГБ = Клуб на Готините Баби - 239

• 5 161
  • 224
  •   1
Отговори
# 135
КАГ, ние не им искаме  апартаментите на снахите, не ги изнудваме. Не  прокарваме пръсти по  повърности за прах и не  надничаме в тенджерите им как готвят.  Там е  страшно,  като едно време  у нас, снахата придатък на мъжовото семейство. Теб може да не са използвали, мен са. Свекърва ми е  съзнавала, разказва ми приказка за снаха , имала снахата кожух и  каквото  трябва да се прави ,карат нея , че има кожух, нов кожух. Накрая  го изгорила в пещ да се отърве, ама едва ли. Та ми викаше моята - и ти така. Без нов кожух, но все аз ,като прислуга. Не мога да простя години , десетилетия вече. Искам да съм живяла в днешно време.
 За това не се меся, може ад е  нужна помощ, но не мога да я  дам и стоя далеч. По-доброто  е. Може да им е писнало сами ,вярвам са изморени , но  и аз съм била  изморена. И съм стигнала до тук   с мечта за мир. Няма много още, пък ако има време - мое си  е.
 Не може да се отнасят с мен  с призив навън, защото съм си у  нас. Не припарвам  у тях. Първо не мога и второ - не искам.
 Питаш как са четвъртокласниците - не знам, само с писане общувам и не им се пише,  отговарят добре сме  и това  е, нищо не знам за тях. Принуда да не знам. И като дойдат общуването е ограничено до ядене. Няма разговорите от време оно , беше някога.  Няма как здрав човек да осъзнае какво ми е, не е от радост и желание  да е така, нормална съм и искам като при вас, но няма как, усещам, че пречи , напряга  това общуване и се оттеглям доброволно. С писане - тук все още, до кога , не знам. докато може , после никак.

Допълвам, преобличам се, блузата ми наопъки, така съм ходила да пазарувам, не виждам добре , размазано ми е , само от близо и редактирам сто пъти текст.

# 136
Пипи, да е честит ТМ, само здраве
и много години по дестинации!
Супер време само за диванче,
ама няма.
Хубав ден!

# 137
Пипи, ЧРД на твоята половинка!
Борянка, има ли възможност за нови очила или операция? Нов слухов апапат би ли вършил работа? Децата ти наясно ли са с твоите проблеми? Не се оставяй на течението, има още много хляб в теб Heart

# 138
Няма възможност.  За над 50 години с апарати съм наясно.

# 139
  • София
Пипи, да е жив и здрав ТМ!
Да сте все така задружни и много да пътешествате по света.
Благодаря, че ме изчетохте - то е смешно отстрани.
Фло, знам за ОКР-то му. Иначе е чист, подреден, обича всичко да си е на мястото. Ани пък е в другата крайност и все се карат на тази тема. Мрънч не го мислете - има си зимно яке. Наследство от търновския братовчед - преди време изпратиха много дрехи, които не са носени. Купили ги, докато му големи, бързо пораснал и така.
Миналогодишното от Дядо Бос са го потурчили някъде, и то ще излезе. Мрънла е уредена - каквото му умалее и го прехвърлят. От време на време и купувам момичешки дрешки да се кифлее.
Знам, че трябва да се мият ръцете, но оня превъртя в петък. Децата и без него се мият.
И друго смешно - имат малка масичка от Икеа, на нея хапват пред тв. Да, знам колко е вредно, но само там ядат. В петък Мрънла се хвана да я мести. Искам да и помогна, че тя/детето/ е с размери на 2годишна. Спря ме и много уверено заяви - "Аз съм силна, умна и красива! Но последното е най-важно."
Боряна, къде ги разучаваш руските снахи и свекърви? Да не си влязла в тяхната мама? Ако да - дай линк, моля.

# 140
Голяма сладурана тази Мрънличка 🥰 , Ами важно е разбира се! Явно децата много държат да са красиви. Нашия миналия ден набарал на кака си нещата и се намазал с руж, разбира се детски от детски комплект. После гордо отишъл при майка си да й покаже колко красив е станал 😂

Последна редакция: пн, 06 окт 2025, 22:15 от kasss

# 141
Красив е човекът с руж и без руж.
 Айша ,като ми попадне пак нещо свекървинско ще ги пратя,  а като отвориш  ти дава все такива после.
 Има един в инстаграм, играе двете роли ,на сина и свекървата, той сякаш от тези статии взема идеите ,падаш от смях, даже ми попадна  как се обяснява ,че това е роля, печели пари от това ,нападнали го роднини че ги излага. Много са назад там.  Като нас преди 50 години. То  и сега го има какво ще кажат хората,  и какво казаха? Да ни информира някой.

# 142
  • София
Хубави са ни децата!

Последна редакция: пн, 06 окт 2025, 16:47 от merian64

# 143
  • София
Смогнах и аз да се разпиша в присъствената книга.
ПИПИ, предай поздравите и пожеланията на твоя любим по случай празника. Да е жив и здрав, да има обич и късмет. И пари да има, а животът му да бъде сладък като мед. Винаги заедно, крило до крило, още много години, както е било. Децата са добрички, внуците и те, дай Бог още внуци - много е добре! Наздраве!
Ох, разсмяхте ме с тези красиви наши деца. И това сладурче с ружа по бузката, и другото юначе, все едно се е наплескало с лютеница. Joy Joy Утре ще имам удоволствието да го видя на живо. Прекрасни са децата ни!!! А Мрънличка знае колко е важно да е красива! А тя наистина е. Hug
От сутринта го играя такси. Карам, спирам, пак тръгвам - шофьор на повикване. В промеждутъците оправям ценоразписа, че все го отлагам, ама мен ме чака. Касата я зарязах, домързя ме. Та подреждам цените в колонки - лева, евро, оставям място за рубли и за китайски юани. Знам ли какви времена ще дойдат и какво ще ми потрябва. Аз да съм готова за всякакви случаи. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 144
Пипи, честит рожден ден на ТМ!

Касс, глям сладур  със супер грим! Няма да изостава от кака си, я!
Аиша, най-вероятно мрънчовците са свикнали с изблиците на татко си и не им прави впечатление. Ти не се напрягай толкова, щом те са добре.
Фло, много далновидно си решила да оставиш място за рубли и юани.
И у нас на двора има голям батут за прибиране. Няма как да се завие, защото има висока предпазна мрежа. Каквото и покривало да се сложи, то ще се пълни с дъжд или сняг и ще провисва в средата. Ма да му мислят мъжовете.
КАГ, я да се похвалиш с някой кулинарен шедьовър. С тая техника сигурно става лесно.
И аз, като Ениса, пържих кИфтета, ама ще си ги ям сама. ММ отиде на село. Има големи поражения по дръвчетата от снега и трябва да разчиства.
Спокойна вечер на всички!

# 145
Здравейте баборани - сладурани !
Да ви пращам ли малко слънце  - тук денем е около 30° и кусур, нощем пада до към 23 -25. Прогнозите са за два дъждовни дни от утре вечер, но дано не познаят
Мисля ви, и моето внуче - куче го мисля как го разхождат в дъжда, а и големите ми внучета,  ги мисля как ходят насам натам в мокротията.

Пипи,
Прочетох за празник във вашето семейство - честит да е съпругът ти!
Да е здрав и да имате още много хубави моменти с деца и внуци, а и само двамата да сте, пак е хубаво.
Бъдете живи и здрави и много щастливи!

Иначе аз съм ОК.
Направо се чувствам като у дома си, като се омешам с комшиите .
Знаете тази моя слабост, само дето съм се родила на грешното място.

# 146
  • в сърцата на любимите ми хора
ПИПИ, да е жив и здрав съпругът, много щастливи мигове със семейството и с приятелите. И те така - поне още петдесетина години.
Аз от вчера съм при мама. Беше си навила на пръста да ходим днес до Асеновград. Викам ѝ: да отложим, че днес вали. А тя: че нали сме с колата, какво ни пречи 🙄. Какво да кажеш на такъв аргумент, ходихме, напазарувахме пижами и следобедно се прибрахме. Сега нещо я втресе, хапна един упсарин и вече похърква блажено в леглото.
Дано не е настинала.
Аз ще погледаме тв и ще довърша една книга, че много се проточи слушането - забравих началото 😉.
Хубава вечер, момичета. Дано дъждът поспре, че мисля хората от пострадалите райони - пак се очаква голямо количество дъжд. Дано се размине! От мен 🤗 и ❤️.

# 147
  • някъде другаде
Да ви нагледам. Студено ми е и не ми се излиза , но трябва и да се работи.
Кас , голям сладур е внука ти.
Клечи , завиждам за топлото време. И аз искам.
Тану , как върви програмирането?
Ениса , бързо да оздравява Борко.
Фло , и на теб , като на Пипи ви се чудя кога успявате. Колко часа е при вас денонощието?
На всички лека и спокойна вечер!

# 148
  • София
Добър вечер!
  Пипи,честит рожден ден на съпруга ти! Аз му пожелавам само да е здрав,здрав,здрав! Всичко останало ,той е показал,че може сам да постигне много успешно.
  КАГ,като пишеш за липсваща част от чопъра,ме подсети да споделя,че и аз имам такъв случай.През пролетта си купих оранжерия и ел.коса.Оказа се,че и на двете им липсва по една част.Трябваше да ги закарам в магазина за рекламация,но нямах транспорт и се отказах.Просто отидох да купя липсващата част на косата,а оранжерята я побългарих с тел.Понеже се разбра,че резервни части не се продават/ а само в сервиз при ремонт/ им показах касовата бележка и спретнах голям скандал.Та,за да се отърват от мен,за има-няма 5 минути ми намериха липсващата част.Предполагам,че са я сввалили от някоя все още непродадена коса.Тогава разбрах от клиенти в магазина,че това е редовна практика-да липсват части.Направо не вярвам на това,което си мисля...

Лелее,Касс! Гримираният е много сладък.Бонбон.

Последна редакция: пн, 06 окт 2025, 20:40 от Яжка

# 149
  • София

Клечи , завиждам за топлото време. И аз искам.

Аз също завиждам на Клечката за топлото време.
Предлагам за октомври 2026 г да организираме годишната среща на това райско място.
Клечи ще помага и координира  с тур. фирма.
Яжке, клиентите също крадат дребни части от всякакви уреди.
Виждала съм отворени кутии с липси по магазините.
Аз така преди време си купих 2 комплекта чаршафи - горен, долен, калъфка.
В къщи установих, че калъфките липсват, а уж подробно разгледах опаковката.
С касовата бележка и тел. снимка се изстрелях обратно до Кауфланд.
Според Пл. няма да ми признаят рекламацията.
Да, ама не - като застанах на Ф и  викнах като тризначките от Биг Брадър, на място звънях на клиентския телефон и след малко ми донесоха 4/!/  калъфки.

Последна редакция: пн, 06 окт 2025, 20:45 от Aisha

Общи условия

Активация на акаунт