КГБ = Клуб на Готините Баби - 239

• 1 055
  • 59
  •   3
Отговори
# 30
Айша, след КАТ, близо до Национална следствена служба, ул Лъчезар Станчев 11, срещу 37 лв за три години за физическо лице срещу лична карта. За фирми не съм чела.
https://www.stampit.org/bg/page/839

# 31
  • София
Ениса, приятен купон, за напиването беше майтап!
Пипи, точна си! Заслужила си глезенето.
Тони, виртуална прегръдка, понякога живота ни стоварва тежки ситуации. При теб са по-чести заради работата ти, но ето че адекватно реагираш.
Айше, твоя човек май вече е добре и не мрънка? Че мрънкаш мъж е проклятие.
Тетке, зададох ти въпрос за Луковит, имаш ли отговори или е рано да кажеш? Много искам да дойдеш.
Гледам игрите, нали знаете за кого стискам палци? Лека вечер от мен!

# 32
Отново благодаря, Мериан, но няма да дойда.

# 33
  • Вила Великула
Ето ме и мен отново.
Мериан, и аз стискам палци за нашето момиче. Поне хапна малко, че за тези 4 седмици, това и е първата храна.
Предполагам, че следващата седмица ще успее да се измъкне от блатото.
Тони, браво че си съпричастна и си действала абсолютно адекватно.

# 34
Айша, аз не ползвам точни мерки. Измивам чушките и ги нарязвам на половинки напречно, но може на ивици или   цели. За толкова чушки са достатъчни  около 500 мл вода, около 250 мл оцет, около 100 мл олио, 1 с.л. сол, малко захар или 2 с.л. мед., зърна чер пипер, 2 дафинови листа. Опитвам на вкус. Обичам  да ми е леко киселко.  Всичко завира. Пускам няколко чушки във врящата марината. Изчаквам да поврат около 2 мин. максимум 3 мин. и изваждам в друг съд. Пускам следващите и така, докато свършат. После във врялата  марината нарязвам малко магданоз и заливам чушките.  Оставям ги захлупени . Като изстинат, са готови за ядене. Това е. Така правя и чорбаджийски чушки.

По същия начин и за буркани, но с повече материал.

Пипи, аз направих малки гювечета с наденица , сиренце, яйце, на дъното домат.Но в неделя може да направя истински гювеч. Не съм готвила скоро.
Тони, сложна ситуация. През лятото търсихме място  в дом за самотна жена на 93 г. и нямаше никъде места. Затова и онези "концлагери" са толкова търсени. Хората нямат изход  и щат не щат, оставят близки в тях.

Тук продължава да вали и дано не спира поне до утре вечерта! После за посещението на Тони и групата ѝ да се оправи и градът да ги посрещне със слънце!

Сега ви оставям и си лягам. Дано заспя по-рано, че и да стана по-рано. Колко жалко, че една трета от живота ни преминава в сън!

# 35
  • някъде другаде
Добро утро!
Продължава да вали , но нека има нужда. Вчера в Етрополе е завалял сняг , мокър и е скъсал жици , счупил клони. Днес след обяд ще дойде да ме вземе сестра ми за Етрополе.
Пипи , и аз се радвам , че и се падна храна , но ме е яд , че можеше и по-добре да е , а именно смяна.
Ениса , приятно изкарване на Боровец , а сигурно и сняг ще видиш.
Клечи , лек пет. Завеждам ти за топлата дестинация.
На неспоменатите прегръдки.
В това дъждовно и студено време , който може да си лежи в къщи на диваната.
Хубав ден!

# 36
Добро утро!

Чудех се защо никой не пише вчера. Ама като знам колко сте активни...
Днес реших да кажа "добро утро"... Ами темата била заключена...

Прочетох около 101 рецепти за туршии. Кой предложи тези, които не правим, да минем и да ги опитаме. Ако трябва и график ще направим.

Събирате ли някъде рецепти?

Ако има в къщата ни някой с име Снежана и производни, честит имен ден!
Гледам колко сняг има на Витоша... Зима!
Аз не съм подготвена.
За шофьорите не знам.
Вчера в София бяха големи задръствания. Много локви. Явно не е почиствана канализацията.

Хайде, ставам да извадя от гардероба нещо по-така.

Хубав ден на всички!

# 37
Добро утро и от мен!
Мрачно, студено и вали, но есен е все пак. Днес оставихме малкия в къщи. 4 дни на градина и снощи се прибра с обилна хрема и гъгнещ. Не знам как ще я караме. Докато беше в ясленската група сякаш по рядко се случваше това.
Ранела, на първа страница са събрани всички рецепти, които споделяме.
На Клечи, Тони и Ениса пожелавам приятни забавления! На работещите момичета лека и спорна да им е работата, и на всички изпращам по една силна прегръдка с пожелания за спокоен ден! ❤️

# 38
  • София
Добро утро и честит първи сняг в София.
Остро протестирВам, пък!

# 39

Добро утро, който не е виждал снегорин през октомври, сега е момента.
Снощи се пооляхме умерено, днес ще походим в снега, малко СПА, тенис на маса, карти, въобще кой каквото иска.
Хубав ден!

# 40
  • Вила Великула
Добро утро и от мен. Много е студено, даже е прекалено за октомври. То разбирам есен, да захладнее, ама навън си е почти зима. Термометъра показва 2 градуса.
Тони, и така е добре Радостина. Нека хапне малко за да има сила за битка. Тя е бойна мацка и нямаше да е хепи ако се измъкне така от блатото.
Ранела, казали са ти вече за рецептите - на първа страница. Този път съм сложила картинка на една охранена леля как прави например туршии.
Ениса, не искам и да виждам снегорини през октомври. Направо ми е зловещо. Цветята са ми още навън и ако доживеят до утре ще ги прибирам.

# 41
Много ранен сняг е. Пипер, краставици, хайде на морковите нищо им няма,  имат още да дадат. Снощи бе снежно, ще видя стават ли за нещо, можех да завия, но без полза, като са ниски температури. И цветя  навън.

# 42

Днес въпреки дъжда, мечтайте, желайте, сътворявайте, живейте, подарявайте обич и усмивки, правете добро. Нека то ви се върне стократно!

Добро утро CoffeeCoffeeCoffee

Тук вали, а вятърът е ... уау - вее и фучи като в най-голямата зима.
Ениса, гледам камерите на Боровец он-лайн - ами то си вали, вали, вали. Ако поостанете може и ски да карате Ski
Тони, дано утре е благоприятно времето и да не попречи на намислената разходка.
Клечи, бързо да стигнеш до топлото море и да си изкараш приятно Swimmer
Кассс, бързо да оздравява Малчо - в градините е така, вируси щъкат всякакви. Вече няма разлика в кой сезон сме - те си виреят целогодишно.
КАГ, интересно "звучат" твоите чушки. За директна консумация - ясно. А може ли да се съхранят за зимата - стерилизират ли се и колко? Би било добре да си останат по-твърдички.

В това намръщено време днес май ще си стоим в къщи. Имах намислени неща, но ... и в понеделник може.

Спокоен и лежерен ден - все пак е петък Heart и

# 43
Добър ден! Днес се събудих в 8, но досега бях в леглото с книга. Навън вали сериозно, вътре климатикът работи, няма за къде да бързам, няма къде да излизам.
Макавели, моите мариновани чушки стават и за буркани по същата технология. Остават хрупкави, ако не се прекали с варенето в маринатата. Не повече от 2, 5 - 3 мин.
Ето как изглеждат.
Скрит текст:
:

Снощи направих абсолютна диващина! Без да искам си изтрих  вайбъра. Сега не знам как да го инсталирам отново. Дано внук или синове се появят да го инсталират!

Бъдете здрави и денят ви да е много позитивен!

# 44
Добро утро, момичета! Днес при нас е почивен ден и чак сега успях да ви прочета. Пипи, благодаря за новата тема!
Първите ми два работни дни минаха добре, да видим как ще е по- нататък. Абе не е лесно да излезеш от зоната си на комфорт, ама няма как. Дано бъде всичко наред!
Гледам за туршия пишете. Аз правя само за бърза консумация, ама ще взема да сложа някой друг буркан, да има.Blush
Полегнала съм на дивана. Лек ден и да не се  зорите много!

Общи условия

Активация на акаунт