КГБ = Клуб на Готините Баби - 239

• 1 117
  • 60
  •   7
Отговори
# 45
"Няма нищо по-хубаво от
лошото време' Б. Райнов
"Да, ама НЕ' Петко Бочаров
И какво се случи, от 30 Т на 3
Как се отразява на организма?!
На климатик съм, бързо истина
апартаментът.
Посрещам и изпращам синове
Син1 си замина, пристигна син2
от щатите! Няма празно, на
черешата съм, но хубави емоции.
На всички хубав ден и бъдете здрави!
Пипи, супер си, както винаги!
Благодаря!

# 46
КАГ, чушките за буркан стерилизираш ли ги, слагаш аспирин или само ги заливаш с врялата марината и обръщаш? Ще опитам с няколко бурканчета.

# 47
Макавели, слагам ги плътно  в буркани, доливам с марината и стерилизирам за 8-10 мин.от момента на завирането. Нямам опит без стерилизация и затова не рискувам. Ако правиш, може да сложиш в маринатата няколко цели  скилидки чесън и повечко магданоз. Аз снощи нямах в достатъчна  наличност и нарязах само няколко листенца.
Имам рецепта за пълнени камби. Стават много сполучливи, но тази есен няма да правя. Изчистените от семето червени  камби се пълнят с 1 ч. л. захар, половин ч. л сол, 2-3 шайбички моркови, розичка карфиол, половин с.л  олио, 2-3 зърна черен пипер. Нареждат се в тава  и се пекат леко във фурната, само до леко омекване. Като изстинат, се нареждат в буркан ( хващат се 4-5 броя според големината им) и се долива марината, която правя  по същия начин като за маринованите чушки. Прилича на царска туршия, но е по- ефектно.

Последна редакция: пт, 03 окт 2025, 13:04 от К.А.Г.

# 48
На мен пък миналия ден ми попадна една сборджийска салата за бърза консумацията. Хареса ми на вид и днес ми дойде музата, та я спретнах. Пише до 2 дни ще е готова, но май и така става и е вкусна. Ще я изчакам все пак. Ето я  .https://www.facebook.com/share/p/16sS88aKFQ/
А ето и моята как изглежда

# 49
  • София
Докато ви честитя първия сняг и той взе, че спря. Предпочитам да го гледам на картинка, отколкото от прозореца.
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ЖАНА! ЗДРАВА И БОДРА ДА Е, ВСЕ ТАКАВА ВЕСЕЛА И ИНИЦИАТИВНА ДА Е! НАЗДРАВЕ, ЖАНЧЕ! ВАДИ ЧЕРВЕНОТО ВИНО И МЕЗЕТО. ПРИГОТВИ КАМИНАТА.   Heart
Затворих консервната фабрика. Снощи направих още малко кьопоолу и два буркана домати. Днес започнах да раздавам продукцията - на сина и на съседите. Миналата година си купих царска туршия от Метро - е, не беше като моята, но бива. След месец, около 7 ноември ще сложим зелето. Вчера купих месо и кайма, разфасовах и наслагах във фризера. Остана малко место, ще сложа някоя скумрийка - за асортимент. Хралупата е запълнена. Белите мечки могат да идват. Grinning
ФРАУ ДАНА, дано да се чувстваш добре. Свиква се. Hug
КАГ, как така се излежаваш на диванаТа? Къде са ти учениците?
МАКАВЕЛИ, зареждаш ме с посланията си. Казваш - сътворявайте. Ще взема да сътворя един сладкиш след обяд. С един куршум, два заека. Ще направя  добро, а и обич ще засвидетелствам. Grinning
БОРЯНЧИЦЕ, изненада ли те снега? В градината на Ромео останаха необрани малки зелени доматчета, но съседката каза, че не стават за сурова трушия и ще ми даде от нейните зелени домати.
КРАСИВА БЕЛЛА, подпитвам те вече два пъти дали ще бъдеш нашия културномасовик, а ти си мълчиш. Хайде, извинена си. Имаш оправдание - изпращаш, ще посрещаш, нека да ти е хубаво горе на черешата. Grinning
Изчезвам, че е време за обяд. После яхвам коня и към училището.

# 50
Кассс, туршията много прилича на рецептата на Звездев, за която писах миналия ден. В почти същото количество марината може да се сложат по-голямо количество зеленчуци, включително и зелени домати. Имай в предвид, че си пускат доста вода зеленчуците като престоят няколко дни. Всъщност ако направиш 1 доза ще свърши бързо - вие сте доста хора и няма да я задържите дълго Simple Smile

# 51
Фло, следобед съм на тръстиката. Днес съм от 13, 30 до  18 ч. Пак седнала на диванаТА, но работата си е сериозна. Трудим се здраво и отговорно.
Чао за сега! Остават 20 мин. да се подготвя до старта. Днес две близначета във 2 клас, после  третокласник.

# 52
  • Кубрат/ Пишурка
Макавели, ако се сложи и зелени домати и карфиол ще стане Дунавска салата. Само че при нея технологията е малко по - различна. Нарязват се всички зеленчуци в по - дълбок съд, слагат се и 4 аспирина, заливат се с маринатата и престоява една нощ. После се пълни в буркани, запечатани се обръщат и не се вари.

# 53
Фло, благодаря за предложението,
но не се наемам.Не съм по
организирането.

# 54
Фло, като кажеш "съседите" и почвам да се оглеждам, няма съседи да им дам буркани, то трушиено много и  в темата,  а снегът се стопи, но бе побеляло и явно има проблеми.  Ще го мисля после какво да творя. Изпреварих с една кофа чушки, нарязах ги докато готвя друго  и в камерата за готвене, да не скучая и  малко люти "камби" дребно  ,бонбонки ,но камби се казва.  Ама е нищо от цялото.
  Печките бумтят, то падна на 6 градуса навън, че  и надолу ,не съм следила много.  Лош октомври.

# 55

Жана, честит имен ден - здраве и благополучие ти желая от сърце! В тон с днешното снежно време е и името ти Simple Smile
Сигурно и в Банкя вече е побеляло.

# 56
  • София
Еха, лошото време ви подтикна да приготвяте туршии! Само така, въпреки, че имам готовност с някои видове нямам против да опитам и от вашите. Още не съм правила царската и една с червени чушки, надявам се, че не съм закъсняла. Освен на екскурзията до Луковит да вземем мостри и да направим състезание за най-вкусна туршия? А?

# 57
Да, журито  е улеснено - изядената е най-вкусната.

# 58
  • Вила Великула
Честит имен ден на Жана. Яжка може да и предаде нашите поздрави, ако тя не ни чете.
Дояде ми се туршия като ви чета какви ги вършите.
В наше село няма сняг, но студа е ....сутринта беше 2 градуса.

# 59
  • София
Добър ден!
  Изпратихме колегата.Благодаря ви за изказаната съпричастност!Вчерашният ден беше неприятен и заради отрицателните емоции и заради застудяването.Тази рязка промяна на температурата ми влияе много зле.Но,старите хора казват,че ако първият сняг падне рано,след това може и да "няма зима",т.е. да е топла.На това се надявам,че никак не обичам студа и снега.
   Препоръчвам ви да разгледате брошурата на този магазин.Олиото е на супер цена.
Скрит текст:
Бул. Александър Стамболийски 129, София
    С Жана се чухме снощи.Беше много разтревожена,че вчерашния пожар е бил в непосредствена близост до внучката и.Едва са измъкнали колата от засегнатия паркинг.Но всичко е приключило без проблеми за момичето и колата.Довечера ще и предам вашите поздрави.
    Хубав ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт