КГБ = Клуб на Готините Баби - 239

• 1 583
  • 77
  •   1
Отговори
# 60
КАГ, ти вайбъра си изтри, а аз всички снимки от телефона. Добре, че ги имам на още две места.
Ми излезе ми някакво "форматиране" и аз реших, че нещо малко ще се префасонира или размести...А то било, че първо всичко ще се изтрие. Като си нямам хабер от понятие, така става.

Бях започнала да пиша, че октомврийски сняг у наше село е имало преди 50 години, но добре, че проверих, да не се излагам като кифладжия. Имам една снимка от 1976 г. и все си мислех, а и доста пъти съм разказвала, че на  6 октомври е валял първият сняг. Е, да, ама не - на 25 ноември е.

Жана заради първия сняг ли я поздравявате?
Иначе имен ден празнува на 14-ти декември. Или поне така ми казва гугълчо.

# 61
От поздрави с добри пожелания глава не боли Simple Smile Сега и аз прочетох, че Снежана празнува имен ден на 14 декември.
Но безрезервно се доверих на Фло.
Хапнете си сладка тортичка и хич не му мислете Cake
В чест на студеното време днес спретнах един друсан кебап с мнооого лук и супичка с мръвки и кисело зеле. Бях оставила малко зелева чорба в бутилка Tupperware, но не се одобри. Намерих една тахан халва дълбоко затисната в хладилника и май ще спретна една бисквитена торта с крем от нея.
Фло, ти сътвори ли сладкиша?

# 62
  • София
Тану,това копирах от метеоролозите:
Скрит текст:
Такава обстановка в началото на Октомври не сме имали от... 2008г мисля. Тогава (на 05-06 октомври беше обстановката) по високите западни полета валя силен мокър сняг (Пернишко и Дупнишко побеляха).
Имаше и още едно мнение,но сега не го намирам.

# 63
Имало е сняг през октомври , но не първите дни и бързо  се стопи и затопли, сега  е изнесло Елените, строят в дере, не мислят ,не ги съжалявам  големите, но малките все плащат глупостта. Те строили и продали , да му мисли друг. Който разрешава трябва да е осъден, но не  и  у нас.

# 64
  • София
МАКАВЕЛИ, нищо не спретнах. Първо се забих в дебрите на И-нета, а после съм заспала. Впрочем спретнах си почивка. GrinningСега е късно да подхващам, защото след час трябва да ходя за внучката. Добре, че Господ отчита и добрите намерения за свършени. GrinningДа се надявам, че като се приберем ще направя кексчето.
А за поздрава - от край време поздравявам няколко Снежанки и Снежинки, които казват, че празнуват, когато падне първия сняг. Тези, които са го определили на 14.декември, сигурно са решили, че тогава е времето на първия сняг! Кой да ти каже??? Сезоните много се разбутаха. Знаете тази година какво беше през Април. Умряхме от студ. Аз се доверявам на мнението на Снежанките,  Снежинките и Снежките. Grinning Защо пък да вярвам на Гугълчо, а не на тях??? Grinning

# 65
Значи ...
СнеЖАНА празнува винаги, когато вали сняг!
Жива и здрава, щастлива и благословена да е нашата ЖАНА с това хубаво име.

От толкова рецепти за туршии реших като се върна да пробвам някоя лесна.

Хайде сега чакам рецепта за сладкиш от Фло Simple Smile

А за сняг през октомври... Не помня коя година беше, ама беше страшно. Пътувах за Старо Оряхово...

# 66
  • София
Нека снежинките да празнуват много пъти!
Когато учех в техникума, хиляда деветстотин седемдесет и някоя година валя сняг на 1 октомври е София. Така помня.
Стойте на топло!

# 67
  • някъде другаде
Днес ви изтървах.
Жана , честита да си , здрава и щастлива.
Днес се занимавах с болното момче. Звънях в болницата , говорих с  лекуващата лекарка , каза , че състоянието на леля Дешка е много тежко. Вероятноста да оцелее е минимална. Една друга комшийка,  която и е приятелка се занимава с момчето. Намерих и психиатъра , който го лекува. Тя каза , че да стои сам е невъзможно и че утре е дежурна в отделението на психоболницата в Ловеч и ще го приеме. Дойдоха близките , които вчера открих та те ще го закарат. Той се съгласи да отиде. Открих и телефона на леля Дешка и от там се обадих на нейната племенница. И тя каза , че ще се свърже с лекуващата и ще съдейства.
Дано се намери дом да го настанят. Жал ми е за него. Гледаш почти 50 годишен мъж , а с реакции и разсъждения на 3 годишен.
После дойдох на Етрополе , а тук зима , а аз с обувки.

Лека нощ!

# 68
  • София
РАНЕЛА, по настояване на внучките сменихме десерта. Вместо кекс - направих панакота. Сега се желира в хладилника. Много я харесват.
Мисля си за ЕНИСА. Дали добре ни представя? Stuck Out Tongue Winking Eye Как мислите?
ТОНИ, ти на северния полюс ли си отишла?
МЕРИАН, аз пък имам спомен, че на 1.май 1976 след обед прехвърча снежец.
Лека нощ и спокойни сънища! Hug

# 69
Сътворих поредната тъпотия.
Отидохме със син 2  в "Зора". Гледахме, питахме и поне от 10 избрах и  купих ер рфайер Тефал. Сензорен с бутони отгоре. УЖ продавачката обясни. Отивам си, включих уреда,  слагам 2 бутчета за проба, настройвам там нещо по бутоните и нищо не реагира, осен бутон старт. Пак чета указание, гледам отгоре, нищо не свети, нищо не се променя в предварително обозначено 60 : 00.  Ама, че работа! Ами не бях отлепила лепенката върху дисплея и затова нищо не се е виждало

ПС  Пак прочетох и поне времето разбрах как се настройва. Остава да разгадая и как да настройвам температурата. Май, че ще го бъде!

Купих си и ел уред 3 в едно-  пасатор, тел за разбиване и блендер.  Ще видя утре пък с него какви ще ги къдря!

Последна редакция: сб, 04 окт 2025, 00:16 от К.А.Г.

# 70
  • София
КАГ, би трябвало да се включва с натискане на бутон старт. При нашия става с двукратно натискане. Пробвай така, ще успееш!

# 71
  • някъде другаде
Добро утро!
Вече пътуваме. Спря да вали,  но е студено. Дано се стопли.
Хубав ден!

# 72

Да носиш мъдростта на годините в душата си, но да виждаш света през очите на дете - това е едно от вълшебствата на живота!

Добро утро CoffeeCoffeeCoffee

Първото кафе вече е изпито, предстои второто. Студено и мъгливо е тук - само за топло одеалце и хубава книжка или филм. Преди няколко дни една приятелка ми препоръча филма "Вихрогон" в You Tube. Той е в 5 серии - главните герои са кон и момиче. Изгледахме първите 3 филма, хареса ни много - аз също го препоръчвам.
Тони, приятно пътешествие - дано си се облякла топличко!
Ениса, как върви купона - героите май са поуморени Rolling Eyes
КАГ, ще го разучиш фрайера - да си го ползваш с удоволствие и хубави ястия.
Тану, Яжка, справихте ли се с телефончетата. Вайбъра ще се преинсталира - не е проблем, а снимките не са ли качени в облака?
Мериан, то хубаво да си носим туршия в Луковит, ама само за журито ли Wink

Стойте си на топличко днес и не се напъвайте с дейности - все пак е събота Heart и

# 73
Добро утро ☕🌹
Макавели, аз също рано рано си изпих кафето и сега е ред на чайчето. Все се каня да те питам, беше писала как докарваш домашния оцет до 6%? ММ прави домашен и от ябълки и винен. Ябълковия е добре, но винения е много силен и се чудя как да го натаманя 😬
Тони, приятна разходка! Дано си облечена топло, че не го дават тия дни да се стопли много.
КАГ, честита придобивка! Със здраве да си я ползваш и много вкусотии да затвориш с нея за теб и любими хора!
За днес съм решила един кебап с много лук да направя и картофено пюре към него.
Хубав и спокоен да е денят ви момичета! 😘

# 74
Кассс, при залагането на материала за оцет заливаме с вода и добавяме захар в съотношение 8:1 (на 8 л вода - 1 кг захар). Така се получава 6% оцет. Ако е по-малко водата, захарта се намалява пропорционално.
За готов оцет не мога да кажа как да се докара до 6 %.

Общи условия

Активация на акаунт