Страхово-избягващ стил на привързаност - опит, препоръки?

• 2 711
  • 171
  •   1
Отговори
# 15
Дори да намери човек, който да му влезе под кожата много силно, после мисля, че се развиват токсични отношения- страх от загуба, изневяра, всяко действие се гледа под лупа и анализира, за да се държи контролът, за да няма риск в неговите очи.

# 16
Жертвите в името на образование, деца, развитие, бъдеще - си струват.
Жертвите "в името на любовта" са една голяма глупост, която във времето се оказва и излишна.
Пак ще кажа, изживявате се като спасител, а няма нужда. Неблагодарна работа, за която ще получите голямата награда - едно нищо.

# 17
  • София
Сексът е начин за контрол, така задържат интерес и фабулата на “ не знам какви модерни диагнози”.
Разкрила се веднъж страстна и уязвима и тръгнал Дон Кихот да я спасява от нея си.
Мерси съм.

# 18
Сигурно ли е, че мацката страда от всичките тия психологии, или е просто с кофти характер и не харесва изобщо автора?

Съвсем възможно е добрият секс да е всичко, което ще получиш от нея, докато си намери някой, който наистина и допада.

# 19
Жената просто не иска задълбочаване на връзката.
Следва въпросът защо мъжът не приема ситуацията.

# 20
Благодаря! Този човек, който ще го/ я подпали, поне за известно време трябва да е доста търпелив и т.н. Може би от типа "бащинска" ("майчинска", "сестринска" и т.н.) фигура, даваща почти или напълно безусловна любов, но с ясни и конкретни граници. Това би било дисбаланс.

Апропо - сексът изглежда служи като компенсаторен механизъм, защото в него имам отдаване и интензивност, но в рамките именно на секса, т.е. отново под контрола на човека с избягваща привързаност и за кратки моменти. В ежедневието е контрол и дистанция - страх от сближаване.

Как/ кой може да разчупи защитната черупка? Може би човекът, който ще предизвика истинска любов или силен страх да не бъде изгубен - страх, по-силен от страха от уязвимост?

Май Петко говори за себе си. Не си е намерил още майсторицата и се изживява като емоционална буца лед или предизвиква умишлено женската аудитория на форума да се пробва да му запали огънчето.
Е, ако има някоя чак толкова отчаяна – да се пробва. Simple Smile
Неособено оригинален, но пък ефикасен начин да си намериш гадже. Докато има големи, бели птици, готови да спасяват мъжете от самите тях, все ще се намери коя да клъвне.
Успех, Петко! Simple Smile

# 21
Хора, моля ви. 2025та година с целия интернет на половин клик разстояние и си говорим за подобно нещо. Или те иска, или не, точка. Имал интелект, положение, пари (рофл бе!), не знам си какво - супер, ама интересът е мижав.
Това съвременната психология, ако изобщо е психология, тежко изплисква легена в опитите да оправдае всеки пън и да го намести сред нормалните хора.

# 22
Така ли, аз пък помислих, че за някоя мадама говори, която в секса е фурия, пък иначе му прави фасони.

Може просто да не иска да афишира връзката ви пред хора.

# 23
Скрит текст:
Благодаря! Този човек, който ще го/ я подпали, поне за известно време трябва да е доста търпелив и т.н. Може би от типа "бащинска" ("майчинска", "сестринска" и т.н.) фигура, даваща почти или напълно безусловна любов, но с ясни и конкретни граници. Това би било дисбаланс.

Апропо - сексът изглежда служи като компенсаторен механизъм, защото в него имам отдаване и интензивност, но в рамките именно на секса, т.е. отново под контрола на човека с избягваща привързаност и за кратки моменти. В ежедневието е контрол и дистанция - страх от сближаване.

Как/ кой може да разчупи защитната черупка? Може би човекът, който ще предизвика истинска любов или силен страх да не бъде изгубен - страх, по-силен от страха от уязвимост?

Май Петко говори за себе си. Не си е намерил още майсторицата и се изживява като емоционална буца лед или предизвиква умишлено женската аудитория на форума да се пробва да му запали огънчето.
Неособено оригинален, но пък ефикасен начин да си намериш гадже. Докато има големи, бели птици, готови да спасяват мъжете от самите тях, все ще се намери коя да клъвне.

Гледай значи, по-хитър се оказва от ФФ, дето само пълни темите с кринж.

# 24
  • София
Ако има някоя отЧАЯна, да се пробва. Аз пия вино.

# 25
  • Далечният изток
Именно, много инфо из нета, четеш, четеш, за да си обясниш някои неща, които срещаш за първи път и си хареса "страхово-избягващ стил на привързаност". Мда, добре звучи като обяснение и оправдание, но истината реално може да е съвсем прозаична - както казаха и други - просто мацката да няма интерес точно към автора. Но на мен по-скоро ми се струва, че тя действително има някакви неотработени емоционални травми. Едва ли си дава сметка, най-вероятно това раздаване в секса, а студенина в останалите отношения, си е нейният начин да привлече внимание.

# 26

Това е много интересен страничен поглед, но не говоря и не бих говорил за себе си. Просто попаднах на жена, която се държи с този страхов-избягващ стил на привързаност.

Някой питат - защо се колебая/ приемам/ не приемам ситуацията - колебанието е заради красотата, ума, немалко сходства. Но явно имаме разлики на ниво стил на привързаност.

Аз благодаря за отговорите, давате ми много ценни размисли и гледни точки. Досега не бях попадал на такъв случай.

# 27
А ако емоционално се раздава, реве за всяко откъснато листенце, обаче в леглото е студена, тогава какво е?

# 28
Дистанцията в интимни отношения не е добър атестат. Без значение емоционална или физическа.
Пази се или просто не те харесва достатъчно. Това е положението.
А защо се пази ние няма как да знаем. Може да има травма от предишни отношения, може да си е такъв тип човек – студен, може да е манипулаторка. Всичко може да е.

# 29
  • София
Аз съм имала такава връзка. Уж започна като връзка, но се оказа само за секса и останалото беше пълна емоционална студенина, прикрита зад усмивка. Когато аз събрах смелост да питам какво става, той само ми се изхили. Няколко седмици след това приключих.

Общи условия

Активация на акаунт