Страхово-избягващ стил на привързаност - опит, препоръки?

• 2 220
  • 171
  •   4
Отговори
# 165
За пореден път се удивлявам как темата е за опит за справяне с избягващ модел на привързаност - без значение на пола, а непрекъснато се връщаме основно към моите потенциални проблеми или моята вина и т.н. и т.н.

Има и определено несвързани и неграмотно написани мнения, съжалявам да го кажа.

Но на всички благодаря за мненията и гледните точки.

Преди да заключа темата само ще добавя, че за мен става дума за сериозна нестандартна емоционално-поведенческа нагласа у партньорката ми, която е много рядко срещана и трудна за търпене, но пък заедно с нейния чар и придава харизма.

У нея има открити само-мазохистични черти, които са на ниво психика и характер, а далеч не само на ниво сексуални експерименти за забавления. Става дума за нещо наистина впечатляващо.

Допускам, че и в оформянето на нейния характер, и днес, огромна роля има майка и, чиято единствена дъщеря е партньорката ми, и която майка засега живее в провинцията сама (на 73 е), но очаква и изисква от дъщеря си подчинение, съобразяване и грижи. Това е бивша учителка от соц времената, с деспотичен характер и несполучлив брак, затова една част от проблемите е много вероятно да се дължат именно на нея.

Да, вземам си поука и, както почти всички ме посъветвахте, най-вероятно пътищата ни с тази госпожа ще се разделят.

Благодаря още веднъж на всички за включванията и особено за ценните и полезни, конструктивни коментари и бележки.

Последна редакция: чт, 02 окт 2025, 23:24 от Petko09699

# 166
За мен, ако ти е добре с тази госпожа и не ти коства някакви великански жертви и компромиси, си го изживей, докато се изчерпа това като емоция, усещане.
Тогава сам ще отгърнеш страницата.
Ако сега прекъснеш, докато ти е хубаво и смяташ, че е интересно, забавно и така нататък, това винаги ще те терзае и гложди като развитие какво е щяло да се получи.

# 167
За мен, ако ти е добре с тази госпожа и не ти коства някакви великански жертви и компромиси, си го изживей, докато се изчерпа това като емоция, усещане.
Тогава сам ще отгърнеш страницата.
Ако сега прекъснеш, докато ти е хубаво и смяташ, че е интересно, забавно и така нататък, това винаги ще те терзае и гложди като развитие какво е щяло да се получи.

Благодаря ти много! Наистина госпожата е привлекателна и мой тип... какво да се прави... Ще видим.

# 168
  • Paris, France
Даааам, толкова се страхува от връзки и ги отбягва поради деспотичната си майка, че чак пълнолетно дете има, което едва ли се е появило чрез пъпкуване.

Харесва те за секс, но за повече си и скучен, социално неприемлив или финансово несгоден. Може и да не иска синът и да я вижда с други мъже.

Фактът, че е спряла да се афишира с тебе е показателен и не говори за трудно обвързване, а:
1. Намира те за социално осмиващо обстоятелство и не пасва в средата и, а държи повече на нея.

2. Синът и (Не майка и) не те е харесал или е изразил недоволство да заживява с мъж.

3. Излиза и с други, които са и по-важни в някакъв план и не иска да знаят, че излиза и с тебе и държи повече на тях.

4. Омръзнал си и.

Много мои приятелки правят като нея. Основна причина - номер 3.

Жената явно си разделя сексуалния живот от емоционалния, финансовия, професионалния, семейния 😇 итн.

Имате различно разбиране за близост или се нуждаете от различно количество близост.

Трайкай си, както те посъветваха, защото ако почнеш да искаш повече, ще има шут! Повече от това няма да получиш.

# 169
Щом е твой тип и ти харесва сексът, не дълбай прекалено много, изживей си го, намали очакванията до минимум и това е.

# 170
Даааам, толкова се страхува от връзки и ги отбягва поради деспотичната си майка, че чак пълнолетно дете има, което едва ли се е появило чрез пъпкуване.

Харесва те за секс, но за повече си и скучен, социално неприемлив или финансово несгоден. Може и да не иска синът и да я вижда с други мъже.

Отговор: по-добре съм финансово от нея, майка и и сина и, взети заедно. За другите - вж по-долу

Фактът, че е спряла да се афишира с тебе е показателен и не говори за трудно обвързване, а:
1. Намира те за социално осмиващо обстоятелство и не пасва в средата и, а държи повече на нея.

Отговор: Да, държи много на средата си и иска да избегне клюки и одумвания, евентуално за изгода или за това, че е подновила с мен.

2. Синът и (Не майка и) не те е харесал или е изразил недоволство да заживява с мъж.

Отговор: Запознал съм се със сина и, той е млад, работи, има приятелка, скоро ще се изнася. Завеян младеж, мо и обсебен/ контролиран от майка си. Тя е control-freak.

3. Излиза и с други, които са и по-важни в някакъв план и не иска да знаят, че излиза и с тебе и държи повече на тях.

Отговор: Може да излиза с други и ни пази в тайна един от друг. Предвид, че получава удоволствие от секса с мен и се връща, значи не съм на последното или изпаднало място.

4. Омръзнал си и.

Отговор: Не, много често ми казва, че и липсвам, по нейна инициатива.

Много мои приятелки правят като нея. Основна причина - номер 3.

Жената явно си разделя сексуалния живот от емоционалния, финансовия, професионалния, семейния 😇 итн.

Отговор: възможно е, но се усеща и самотата и, и хаоса и.

Имате различно разбиране за близост или се нуждаете от различно количество близост.

Отговор: да, с това съм съгласен

Трайкай си, както те посъветваха, защото ако почнеш да искаш повече, ще има шут! Повече от това няма да получиш.

Отговор: И тя ще получи шут - по хубавия си за**к,, ако не се договорим.

Последна редакция: чт, 02 окт 2025, 23:37 от Petko09699

# 171
Ключ по молба на автора.

Общи условия

Активация на акаунт